HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9800 Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 17:48

Idézet: Dr. Freeman - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 12:17

Sziasztok... Igttem a .NET Framework 3.0-át(lehet hogy a 2.0 kellene??) Direct X 9.0 c Decemberi frissítéssel. Most legutóljára visszaraktam a 6.9-es Catalystot, de a legfurább, hogy a játékok futnak de a Control Centert még most se tudom megnyitni... :( de lényeg hogy mennek a játékok... Gondolom a többi megmár mind1... (Remélem) Nyah bye all...

Még annyit kérdeznék hogy ezekkel a Windows automat frissítésekkel ilyen .NET cuccok nem jönnek le??

Ha M@Xtreme erre értette, akor lehet hogy igaza van. Én pont most szarakodok ugyan ilyen problémával, nem ment föl a catalyst a 2.0 framework hiánya miatt, gondoltam, a frissen épített rendszer úgyis kíván egy sp2-t, ám a probléma nem oldódott meg. Szóval kell hozzá a sp1 is? (A játékok amúgy sp1 nélkül is működtek.)

#2262 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 18:18

A 3 2 nem komapatibilis visszafelé. Tehát ha 1 program 1-et kér, akkor fel kell neki tenni. Nem elég a 2 és a 3.

#2263 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 18:55

Bár nálam szerintem ez a próblém azért volt mert mikor írtam akkor volt fenn az új Windows kb. 1 napja... :Đ  De akkor le fogom tölteni a Framework 1-et is....Bár nem izgat hogy nem tom megnyitni a Control centert... Mert jobb alul ott az ikonja az asztalon meg ott tudok 1-2 dolgot módosítani, és így még szebb a cuccok grefója mint azelőtt... :eek:  :eek:  :Đ
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#2264 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:24

Sziasztok. Újabb problémám lenne: Játszanék a Half 2 Episode 1-el, és valószinű nem bírja a karim.. ATI Radeon 9800 Pro-m van 128 MB RAM-mal... Az a szitu hogy a játék elindul, minden fasza, de mikor a menü képernyő kitisztul, (gondolom ismeritek a szitut) Mármost nekem az a képernyő tele van csúnya zöld kockákkal, sakktábla formában... Képet most hírtelen nem tudok mellékelni de tessék csak belegondolni.

Még mielőtt bárki is kérdené:  A JÁTÉK nem eredeti... De a szomszédunk is megnézte? És ott minden PERFECTT!! :reklamacio:  :think:  :(  Ott egy 6600GT 128MB RAM-mal vmi dualcore-os proc, és kb 512 MB RAM... Tudnátok segíteni??

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#2265 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:46

Hát ha más játéknál is ezt csinálja akkor szvsz döglődik a kari...
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#2266 Felhasználó inaktív   Fészi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:58

Nekem most háll istennek rendbe jött a kártya, nem szabad teljesen berögzitenem a házba, valószínü valami gáz van a ház kialakításában mert más kártya is nehezen veszi az utolsó fél milimétert. Viszont a Catalyst még mindig fagy...

#2267 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 22:03

Idézet: Gaspy - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:46

Hát ha más játéknál is ezt csinálja akkor szvsz döglődik a kari...

Ez a poén hogy más játék teljesen normálisan fut, néha akadoznak de az a kis gép miatt lehet... HL 2 a sima még most is teljesen hibátlanul műxik... Nem tudnál hozzá vmi cuccot ami megjavítaná??

#2268 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:03

Fészi, a saját érdekedben nagyon ajánlott lecserélni a házadat! No nem a lakóházadat, szal nekem régebben azért sült szét egy videokarim, mert nem volt 100%-ig fit a házamba, én sem csavaroztam be teljesen, egyszer rákötöttem a TV-re, és kicsit megrántottam sajna a kábellel a kártyát, ami kimozdult a helyéből, és töbet nem tudtam használni.

#2269 Felhasználó inaktív   aschy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:15

Csináltam egy bakit  :omg:
Alaplapot cseréltem és elfelejtettem rádugnia videokártyára (9800pro) a plusz táp vezetéket
Indításkor rinyált, hogy nincs rádugva egy vezeték de utána hiába dugtam már rá
Hibajelzést nem ad de meg se mukkan még a bios sem jön be
Ilyenkor mi van, ki kell dobnom, vagy esetleg valahol javítanak videókártyát?

Ha létezik ilyen hely, és valaki tudja, legyen olyan kedves és írja meg

#2270 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 10:02

Idézet: aschy - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:15

Alaplapot cseréltem és elfelejtettem rádugnia videokártyára (9800pro) a plusz táp vezetéket

Pedig mennie kéne, attól, hogy nem dugod rá semmi baja nem lehet. Próbáld meg mozgatni/kicserélni a molex dugót.

#2271 Felhasználó inaktív   aschy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 01. 10:39

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 10:02

Pedig mennie kéne, attól, hogy nem dugod rá semmi baja nem lehet. Próbáld meg mozgatni/kicserélni a molex dugót.

Hát ez az nem szabadott volna de a kártyám ezt nem tudta

Próbáltam mozgatni, a csatikra is rámértem de semmi, itt viszont az elektronikai tudásom kimerült 
A furcsa hogy semmi hibaüzenet csak tök fekete képernyő már azt se írja ki hogy hiányzik egy vezeték ha lehúzom
Nagyon sajnálnám ha ki kéne dobni. 

#2272 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 11:46

Helló!

Nemrég cseréltem le A9600XT-et, egy 9800Pro ra. Kérdésem, hogy kb. hány W-ot fogyaszthat(biztos volt már).Illetve, hogy lehet-e mérni valamivel. Elsősorban softweresen.Nem szeretném túlterhelni a rendszert,gondolom egy 400W-os táp(Deer 8400 BTX) elég hozzá. A gép nincs húzva, 2winyo,2cd/dvd. Illetve létezik-e olyan átalakító, ami a 4-es kocka tápcsatlakozót, a lapos téglalap molexé alakítja. Ugyanis az az ág szabad, és mehetne a radeon tápjára  :)
Köszi.

Sziasztok
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#2273 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 12:18

Idézet: aschy - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 9:15

attól hogy nem dugod rá a + tápcsatit elvileg attól nem romlik el. (én egyszer véletlenül egy olyan tápcsatit dugtam rá amiben a +5 és a +12 megvolt cserélve, ugyan nem indult el, de nem lett semmi baja.)

biossreset, gépet szétszed-összerak, tápcsere, a régi alaplapban próba, másik vga próba. más nemigen jut eszembe.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2274 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 12:26

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 11:46

Helló!

Nemrég cseréltem le A9600XT-et, egy 9800Pro ra. Kérdésem, hogy kb. hány W-ot fogyaszthat(biztos volt már).Illetve, hogy lehet-e mérni valamivel. Elsősorban softweresen.Nem szeretném túlterhelni a rendszert,gondolom egy 400W-os táp(Deer 8400 BTX) elég hozzá. A gép nincs húzva, 2winyo,2cd/dvd. Illetve létezik-e olyan átalakító, ami a 4-es kocka tápcsatlakozót, a lapos téglalap molexé alakítja. Ugyanis az az ág szabad, és mehetne a radeon tápjára  :)
Köszi.

Sziasztok

kb másfélszer annyit fogyaszthat mint a 9600XT, méricskélni felesleges. egy márkás 300-350W táp bőven elviszi, Deer 400as is elég lesz. (bár nem egy ajánlott termék  :D )
a + alaplapi csatit felejtsd el. A 2 CD/DVD drive-ot egy Y-molex elosztóval rákötöd az egyik molexre, a másik mehet a 9800-ba.

#2275 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 13:52

Idézet: acu - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 12:26

kb másfélszer annyit fogyaszthat mint a 9600XT, méricskélni felesleges. egy márkás 300-350W táp bőven elviszi, Deer 400as is elég lesz. (bár nem egy ajánlott termék  :D )
a + alaplapi csatit felejtsd el. A 2 CD/DVD drive-ot egy Y-molex elosztóval rákötöd az egyik molexre, a másik mehet a 9800-ba.

Köszi a gyors reagálást :) az alaplapin kívül van még egy :o, ami ugye az újabb fajta kártyákba megy, Na aztat szerettem volna beleizgatni. A többit sacc/köbö  úgy csináltam ahogy írtad  :cool:
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#2276 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 14:20

ja, sorry, a chieftec tápomból indultam ki. azon nincs semmi újabb csati :D

#2277 Felhasználó inaktív   aschy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 01. 17:41

Idézet: acu - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 12:18

biossreset, gépet szétszed-összerak, tápcsere, a régi alaplapban próba, másik vga próba. más nemigen jut eszembe.

2 számítógépben is kipróbáltam de semmi, vagyis mindegyiknél csak a fekete monitor
És mint ahogy írtam a biosfrissítésig el sem jutok, mivel a bios sem jön már be. A régi kártyámmal ami jelenleg rombolja a grafikus látványt a gépemen hiába frissítenék

De valamilyen formában éreznie kellene a kártyát, mert hibajelzést nem ad és a hűtés is működik a plusz táp nélkül is és még a vinyó is dolgozik rendesen
Kezd kihullani a hajam :lame:

#2278 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 18:29

:confused:  biosfrissítést nem írtam. bios  (cmos) Reset az alaplapi jumperrel, vagy az elem kivételével. van hogy bekavar az alaplap.

de ha 2 különbözé gépben sem megy a kártya, akkor passz. nem értem hogy mehet tönkre ilyen dologtól.
(elvileg a hűtőventi áramköre úgy van kialakítva, hogy az első másodperctől működjön, még ha a kártya többi része nem is kap elég áramot.)

#2279 Felhasználó inaktív   aschy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 01. 20:48

Idézet: acu - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 18:29

:confused:  biosfrissítést nem írtam. bios  (cmos) Reset az alaplapi jumperrel, vagy az elem kivételével. van hogy bekavar az alaplap.

de ha 2 különbözé gépben sem megy a kártya, akkor passz. nem értem hogy mehet tönkre ilyen dologtól.
(elvileg a hűtőventi áramköre úgy van kialakítva, hogy az első másodperctől működjön, még ha a kártya többi része nem is kap elég áramot.)

Hát akkor sajnos így jártam ! kár hogy nem lehet javítatni valahol

Nagyra értékelem hogy segíteni akartál. És segítettél is kizárni egy két dolgot
Köszönöm  :respect:

#2280 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 23:28

--------[ GPU ]---------------------------------------------------------------------------------------------------------

[ AGP 8x: ATI Radeon 9800 Pro ]

Grafikus processzor tulajdonságai:
      Videokártya                                    ATI Radeon 9800 Pro
      GPU kódneve                                    R360
      PCI eszköz                                        1002 / 4E48
      Tranzisztorok száma                            117 millió
      Gyártási technológia                              0.15 um
      Busz típusa                                    AGP 8x @ 8x
      Memória mérete                                    128 MB
      GPU órajele                                    378 MHz  (eredeti: 378 MHz)
      RAMDAC órajele                                    400 MHz
      Pixel futószalagok                                8
      TMU futószalagonként                              1
      Vertex árnyalók                                4  (v2.0)
      Pixel árnyalók                                    1  (v2.0)
      Hardveres DirectX támogatás                    DirectX v9.0
      Pixel Fillrate                                    3024 MPixel/mp
      Texel Fillrate                                    3024 MTexel/mp

Memóriabusz tulajdonságai:
      Busz típusa                                    DDR
      Busz szélessége                                256 bit
      Valódi órajel                                  338 MHz (DDR)  (eredeti: 338 MHz)
      Effektív órajel                                676 MHz
      Sávszélesség                                      21.1 GB/mp

Memória idõzítések:
      CAS Latency (CL)                                  4T
      RAS To CAS Delay (tRCD)                        3T
      RAS Precharge (tRP)                            3T
      RAS Active Time (tRAS)                            8T
      Row Refresh Cycle Time (tRFC)                  17T
      RAS To RAS Delay (tRRD)                        4T
      Write Recovery Time (tWR)                      2T

everest....
nah ezt hallottam hogyha R360 as GPU ja van valakinek akkor a 9800Prot XTre lehet alakitani....
érdemes???
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

Téma megosztása:

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó