HWSW Informatikai Kerekasztal: v7100 delux csíkozás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

v7100 delux csíkozás Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 18. 19:35

idézet:
Ezt írta motolla:
Amúgy az az érdekes hogy a tuner nem tudja behozni pl a tw2-t(kerekes), a viasatot,meg még néhány adót.Ezek egyáltalán nem látszanak. UPC kábel van és a tv-ken kifogástalanul bejönnek.A tuneren viszont semmi nyomuk.Eddig pont ezekről akartam felvenni és mindíg a múűsorkezdésnél koppantam.
A kínai tv, stb viszont jól bejön. :confused:
[/quote]

Javaslat: A channel mode-nál (Live) állitsd "Germany/N. Zealand cable"-re. Nálam igy minden adót befog. Digital VCR-nél szintúgy. "Hungary" vagy egyéb más esetén nekem sem jött be néhány adó, "Germany cable"-lel mindegyik.
Ja és "PAL-BGHI".
Na még visszaolvastam és megint beszerkesztek egy kicsit:
Avisynth helyett egy másik megoldás a Synchronizer 0.08b. Ezzel a felvett AVI-file-okat egyenként "újraszinkronizálod", vagyis a frameratet átkódolod vele az eredetiről pl. 24.990-re és mikor mindegyik külön-külön kész (mindegyik külön-külön 24.990 f/s), akkor a Vdub már hajlandó lesz összefüzni. De csak saját felelősségre próbáld először és úgy, hogy másolatot csinálsz a felvett AVI-ról, mert nekem is csak ajánlották, én még nem próbáltam ezt a módszert. ;)

[ 2002. február 18.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2002. február 18.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#22 Felhasználó inaktív   motolla 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 19. 08:59

Nekem mintha nem lenne külön Hungary de megoldódott mert csináltam egy teljes autoscant és úgytűnik minden bejött.
Érdekes hogy akkor az ezelőtt behozott adók pillanatok alatt bejöttek ilyen keresés nékül.(mármint előtte még nem csináltam ilyet csak a normál teljes keresést)Nem tudom hogy akkor azt hogyan csinálta.Van valami kód hogy mi hol van?

#23 Felhasználó inaktív   motolla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 02. 20. 09:33

Ezzela Synchronizerrel kiküszöbölhető a fentebb említett akadás? Egyáltalán ez a szinkronizálás most levág belőle vagy hogyan csinálja?

#24 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 02. 20. 21:00

Motolla!
Én először megnéztem a kábeltévém txt-jén, hogy milyen adók és hol vannak, igy tudtam visszaellenőrizni, hogy a Live illetve a DVCR mindent megtalált-e. Aztán a Live 4.5 mappájában lévő Asusfreq.ini fájlról illetve a DVCR 1.3R mappájában lévő Asusdvcr.cfg fájlról csináltam egy másolatot, igy egy esetleges újratelepitésnél ezeket csak bemásolom és minden adó a helyén van újra. Ez egy gyakorlati tanács volt.
Az Avisynth-el való fájl-összefüzésnél én még semmiféle akadást nem tapasztaltam (1.04 vagy 1.05 verzió). A Vdub az összes képkockát látja és szerkeszthetők, illetve a Mediaplayer is folyamatosan játssza le nekem az igy "összefűzött" filmet.
A Synchronizer csak "helyrerakja" a frame/sec-ot. Az Asus Live (és a DVCR is) felveszi a filmet kb. 25 f/s-mal, de ez a gyakorlatban mondjuk 24.984 (például) a másik részletnél meg mondjuk 24.983. A Vdub ezért (mivel a 3. tizedesnél nem egyezik a f/s) nem hajlandó összefűzni a részeket. A Synchronizer-rel be lehet állitani részenként külön-külön mondjuk a 24.990 (ez kb. ideális) f/s-ot, azaz mindegyik rész egyforma f/s-ú lesz még a 3. tizedesnél is, igy a Vdub már hajlandó összefűzni őket. Ezt a módszert ajánlotta vki, aki használja, én még nem próbáltam, de valószinűleg működik. Tehát a filmből nem vág le, csak a másodpercenkénti képkockák számát állitja át, a frame-knek darabra stimmelniük kell.
Az "ugrásra" visszatérve: hogy veszel fel? Mert ha például egy másfélórás filmet rögzitesz folyamatosan Live-val, az kb 3-4-5 fájl, és a két fájl közti átkapcsoláskor kimarad néhány kocka a rögzitéskor (kb 3-4 darab saccperkb). Nem ezt látod Te "ugrásnak"?? Olvasd el a Live mappájában lévő "capture.txt" fájlt erről. Az Avisynth ugyanis az összes általad rögzitett képkockát "szolgáltatja" (ezért frameserver) a Vdubnak, tehát már az eredeti felvételből hiányoznak.

Hali: YOGIBEAR

#25 Felhasználó inaktív   motolla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 03. 12. 14:28

Akkor a felvételnél a fájlugrásoknál történő kockavesztés elkerülhetetlen?
Nekem a tömörítésnél nem jön be hogy save as csak az hogy save as avi.Lehet hogyha valami mást felteszek kodeknek a morganon kívül akkor azzal megjelenik?
A virtualdubhoz honnan lehet szűrőket letölteni?
Ha majd a videocd-t tv-n akarom nézni akkor nem lehet ho
gy jobb nem deinterlacelni haem ha számítógápen nézem akkor a lejátszóprogrammal deinterlaceltetni?
A tömörítésnél a kb/sec érték az egyetlen módja hogy pont belőjem a kész film méretét a vcdhez vagy a winoncd nél kell ezt megtenni? Ha videocd 2-t akarok csinálnin akkor ahoz mi kell?
Az adó kereséses gond az autoscan-nel úgytűnik bejött bár még nem elenőriztem le hogy tényleg minden bejött e de az előzőekben említettek igen.
Kicsit most szüneteltem remélem még megnézitek ezt.

#26 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 12. 20:32

idézet:
Ezt írta motolla:
Akkor a felvételnél a fájlugrásoknál történő kockavesztés elkerülhetetlen?
Nekem a tömörítésnél nem jön be hogy save as csak az hogy save as avi.Lehet hogyha valami mást felteszek kodeknek a morganon kívül akkor azzal megjelenik?
A virtualdubhoz honnan lehet szűrőket letölteni?
Ha majd a videocd-t tv-n akarom nézni akkor nem lehet ho
gy jobb nem deinterlacelni haem ha számítógápen nézem akkor a lejátszóprogrammal deinterlaceltetni?
A tömörítésnél a kb/sec érték az egyetlen módja hogy pont belőjem a kész film méretét a vcdhez vagy a winoncd nél kell ezt megtenni? Ha videocd 2-t akarok csinálnin akkor ahoz mi kell?
Az adó kereséses gond az autoscan-nel úgytűnik bejött bár még nem elenőriztem le hogy tényleg minden bejött e de az előzőekben említettek igen.
Kicsit most szüneteltem remélem még megnézitek ezt.
[/quote]

Na hali!
Válaszok:
1. Az Asus Live-val felvett többrészes felvételek közti képkocka-kihagyások sajnos kikerülhetetlenek, ez van (sacc/kb 3-4 kocka). Egy olyan progiról tudok, ami kimondottan a framevesztés ellen készült (ez az AVI_IO), de nekem ezzel nem sikerült működésre birni a Combo-t, mert ez is mint a legtöbb capture-progi, csak VFW-driverrel működik, a Combo-nak meg csak WDM-drivere van, és a WIN file-konvertere nemigen megy rendesen ("vfwwdm" a system mappában). Ez vonatkozik a Vdubra is, lásd a faq-ját a honlapján. Vagy megy vagy nem.
2. Igazad van, én tévesztettem: nem "save as", hanem "save as avi" (bocs de talán nekem egyértelműnek tűnt a dolog)
3. ha a felvételből videocd-t akarsz csinálni, akkor is a lehető legnagyobb méretben célszerű felvenni, majd a feldolgozás során deinterlace és leméretezés a felére (ha jól rémlik, a vcd = 352x288, azaz mpeg1, tehát nem resize, hanem elég a 2:1 reduction).
A lejátszáskori deinterlace elég sok erőforrást igényel és nagy valószinűséggel akadni fog a lejátszás, nem támogatom (a video guruk sem).
4. Videocd 2-n nem tudom mit értesz (lehet, hogy tájékozatlan vagyok), talán az SVCD formátumot??
Ez ugyan is főleg Kinában terjedt el, mérete 480x576, vagyis a VCD-vel ellentétben itt megvan mindkét félkép, tehát jobb minőségű, de helyigényesebb.
Technikai infót (szabványos méret, stb.) itt találsz mindenről: [url="http://"http://www.vcdhelp.com/"]http://www.vcdhelp.com/[/url]
5. "A tömörítésnél a kb/sec érték az egyetlen módja hogy pont belőjem a kész film méretét a vcdhez vagy a winoncd nél kell ezt megtenni?"- idézet vége.
Na ez csak DIVX-nél igaz, de ott viszont a képméret is belejátszik a végső méretbe, meg csak "kábé" lehet belőni, (20-30 Mb eltéréssel tapasztalatom szerint), mert a DIVX az úgynevezett VBR-kódolás, vagyis "Variable (változó) BitRate"-ű, nem CBR (Constant BitRate). Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló (pl. az általad megadott mondjuk 1000 kb/sec) sávszélességet csak akkor használja ki, ha szükség van rá, különben nem.
VCD-nél a kész film mérete adott, mert adott a képméret (352x288) és adott a film hossza (képkockák száma), és az MPEG1 szabvány CBR, azaz egy hosszabb film 2 cd-nyi is lehet (ha az előbbi linken jól néztem, akkor 74 perces cd-re 74 perc fér?). SVCD-nél változó (szintúgy az adott linkről) kb. 35-60 perc, mert ott már lehet 2 sztereó audio track és 4 subtitle is a film mellett, ami ugye szintén helyet foglal.
A megadott linken arról is találsz infót, hogyan kell elkészitenia VCD-t vagy az SVCD-t, legalábbis a hozzávaló progik melyek.

Na már megint vak vagyok, mert szerkesztenem kell: a Vdub-hoz szűrők letöltése, sok helyről lehet (használj keresőt, vagy a Vdub oldalán levő linkeket, stb) illetve a CHIP-magazin cd-in szoktak lenni régebben.
Na egyelőre ennyi. Sok sikert hozzá.
Hali: YOGIBEAR
:)

[ 2002. március 12.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]

#27 Felhasználó inaktív   motolla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 03. 19. 10:03

És mi a helyzet ezzel a divx-el?Mik az előnyei meg a hátrányai?Várható hogy az újabb asztali lejátszók le fogják játszani?(Egyenlőre nincs asztali lejátszónk csak arhiválni akarok de lehetőleg minnél jobb formátumban amit talán majd később valami asztalin is le lehet játszani)Állítólag ha deinterlacelt filmet tv-nézek akkor az valamiért nem jó.Összefoglalva ha svcd-t vagy vcd-t akarok akkor mpeg1-et vagy 2-t csináló codec-el(esetleg divx-el?)letömörítem, átméretezem a megfelelő felbontásra(a hangal nem tudom mi a helyzet)majd megírom a megfelelő programmal a kívánt formátumként.Néhány dolog ami nem világos:Most mindegyik codec csak egy tömörítést tud(mpeg 1 vagy mpeg 2)?
A morgan melyik?Melyikre melyik a jó?Mi van ha betömörítem mpeg2-be de nagyobb felbontásban?Nem fogják lejátszani az asztali lejátszók? Ha nem használom ki a két hangsávot vagy nem sztereó a dolog akkor autómatikusan több fér a cdre, vagy valahol be kell állítani hogy ne tartsa fenn az említett sávokat a hangnak?
A smart deinterlace filtert eddig nem találtam meg a virtualdubhoz.
Boccs ha a kérdéseimre néhány válasz már ott lenne az említett helyeken valahol de sajnos még nem tudtam teljesen átnézni.
Nem gondoltam hogy ennyit fogok kínlódni ezzel a dologgal.
:rolleyes:

#28 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 19. 19:22

idézet:
Ezt írta motolla:
És mi a helyzet ezzel a divx-el?Mik az előnyei meg a hátrányai?Várható hogy az újabb asztali lejátszók le fogják játszani?(Egyenlőre nincs asztali lejátszónk csak arhiválni akarok de lehetőleg minnél jobb formátumban amit talán majd később valami asztalin is le lehet játszani)Állítólag ha deinterlacelt filmet tv-nézek akkor az valamiért nem jó.Összefoglalva ha svcd-t vagy vcd-t akarok akkor mpeg1-et vagy 2-t csináló codec-el(esetleg divx-el?)letömörítem, átméretezem a megfelelő felbontásra(a hangal nem tudom mi a helyzet)majd megírom a megfelelő programmal a kívánt formátumként.Néhány dolog ami nem világos:Most mindegyik codec csak egy tömörítést tud(mpeg 1 vagy mpeg 2)?
A morgan melyik?Melyikre melyik a jó?Mi van ha betömörítem mpeg2-be de nagyobb felbontásban?Nem fogják lejátszani az asztali lejátszók? Ha nem használom ki a két hangsávot vagy nem sztereó a dolog akkor autómatikusan több fér a cdre, vagy valahol be kell állítani hogy ne tartsa fenn az említett sávokat a hangnak?
A smart deinterlace filtert eddig nem találtam meg a virtualdubhoz.
Boccs ha a kérdéseimre néhány válasz már ott lenne az említett helyeken valahol de sajnos még nem tudtam teljesen átnézni.
Nem gondoltam hogy ennyit fogok kínlódni ezzel a dologgal.
:rolleyes:
[/quote]

Hali, látom visszatévedtél :)
Nos: a divx, pontosabban az mpeg4, arra lett kitalálva, hogy viszonylag kis sávszélességen (kábeles internet) jó minőségű filmlejátszás mehessen valósidőben. Az hogy a "kilopott" divx-et (3-as), illetve a hivatalosan fejlesztettet (4-es, 5-ös) sokan (én is) archiválásra használják(juk), annak az az oka, hogy a film kis helyen elfér élvezhető minőségben, nem kell hozzá különleges cucc (csak cdrom (iró), illetve irható cd, ezek mind olcsók). Csak úgy mint az mp3.
Hogy az asztali lejátszók meg fogják-e enni, nem tudom, de már létezik hozzá hardveres lejátszókártya a Realmagic-nél (a Hollywood ugye mpeg 1-2 15ezerért, ez pedig mpeg1-2-4, átszámitva kb 30ezerért, honlapjukon megnézhető).
Formátumokról és egyebekről most nem irok, itt szinte minden megvan: [url="http://"http://www.vcdhelp.com/"]http://www.vcdhelp.com/[/url]
olyan dolgok is, hogy pl. az mpeg2 milyen FIX paraméterekkel rendelkezik, meg a feldolgozásról is, stb.
Filterek Vdubhoz: mondjuk a Vdub honlapjáról érdemes elindulni, vagy beirod egy keresőbe, hogy virtualdub, meg filter. Illetve a Chip-magazin néha felrak egy csomót a cd-ire.
Hali: YOGIBEAR :)

#29 Felhasználó inaktív   motolla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 03. 25. 14:21

Köszi minden segítséget most már kezd összeállni a kép.Divx-el(5.0 vagy ilyesmi szóval a reklámos) próbálkozom egyenlőre a jövőben reményekdve és bár még 1 pass q-based maximummal sem tudtam eddig túl jó minőséget elérni, meg a hang majdnem kétszer annyit foglal mint a kép de gondolom a megfelel szűrő/tömörítés kombinációval csak kijön valami egy idő után.Hangcsúszás egyenlőre nincs ha a virtualdubban az előtöltést 0-ra állítom, (bár mégcsak egy 50 perces filmmel kísérlezetem)és ez már szinte gyanús.Ami szintén furcsa hogy a 2pass második része nagyobb lessz mint az első, de előbb utóbb csak megoldom ezeket.

#30 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 25. 19:53

idézet:
Ezt írta motolla:
Köszi minden segítséget most már kezd összeállni a kép.Divx-el(5.0 vagy ilyesmi szóval a reklámos) próbálkozom egyenlőre a jövőben reményekdve és bár még 1 pass q-based maximummal sem tudtam eddig túl jó minőséget elérni, meg a hang majdnem kétszer annyit foglal mint a kép de gondolom a megfelel szűrő/tömörítés kombinációval csak kijön valami egy idő után.Hangcsúszás egyenlőre nincs ha a virtualdubban az előtöltést 0-ra állítom, (bár mégcsak egy 50 perces filmmel kísérlezetem)és ez már szinte gyanús.Ami szintén furcsa hogy a 2pass második része nagyobb lessz mint az első, de előbb utóbb csak megoldom ezeket.[/quote]

Na akkor egy kis segitség, csináld ezt végig mondjuk egy tizperces filmrészlettel.
Vedd fel az avit.
Töltsd be a Vdubba. Filternél add meg neki a "deinterlace-area based 1.2"-t (by Gunnar Thalin), a configjában vedd ki a pipát a "blend instead of interpolate" elől. Ez legyen (vagy más deinterlace szűrő) az ELSŐ A SORBAN! Utána megadhatsz másokat is, ha akarsz, de első próbaként hagyd őket szerintem.
A compressionnál válaszd ki a divx 4.12-t (!!! először ezzel, majd ha megy jöhet az ötös), a configjában állits be a 780 helyett 1000 kilobit/second-öt. Minden más marad alapban (1pass, slowest, stb.).
Audio/interleaving/preload-nál állits be 500 helyett 0-t.
Aztán file/save wav és elmented a hangot külön egy wav fájlba.
Aztán audio/no audio és file/save as avi. Ha kész, lesz egy hang nélküli divx-ed. Ne zárd be a Vdubot, csak close video file és tedd a tálcára, inditsd el az SCMPX 1.51-et,és covert/single file/Encoding mpx, add meg az elmentett wav fájlt, pipáld ki a "wave header for Fhg ACM"-et és OK.
Ha kész a hangkódolás, lesz egy másik wav fájlod, eredeti név_mp3.wav-ként, vagyis ez az eredeti hangfájl mp3-ba kódolva, de wav headerrel (fejléccel), ez azért kell, mert a Vdub nem szereti az mp3-at igazán (csak egy erre átdolgozott régebbi verziója), a wavot viszont megeszi.
Vissza a Vdubba, open video file és nyisd meg a hang nélküli divx-avit, aztán video/direct stream copy és audio/direct stream copy és audio/wav audio, itt pedig add meg az mp3-as wavot. Aztán file/save as avi és ha megjelennek figyelmeztető ablakok, csak okézd le őket (arról szólnak, hogy direct stream copy -ban nem működnek a szűrők és kódolás, stb.). A Vdub ekkor összefűzi a divx képet és az mp3 hangot. Ellenőrizd az eredményt. Kiindulásként, próbára igy OK szerintem, utána lehet kisérletezni.
Ha valami progit nem találsz (ird be a googleba, meglesz) ide is benézhetsz: [url="http://"http://www.divx-digest.com/index.html"]http://www.divx-digest.com/index.html[/url]
Hali.

[ 2002. március 25.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]

#31 Felhasználó inaktív   motolla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 03. 26. 09:08

Még mielőtt kipróbálnám kérdezek még:
Miért nem tudok a virtualdubban lejátszani semmit anélkül hogy akadozna és rossz elnne a minősége?Ez az asus saját kódolója miatt van?Sem avit sem divx-et sem semmit.
A médialejátszó gond nélkül lejátssza az avit de ott alapból egy kicsit sietni fog a hang. Ez nálad is Így van? Mindenesete amiket mondtál most nekiállok kipróbálni.

#32 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 26. 20:10

idézet:
Ezt írta motolla:
Még mielőtt kipróbálnám kérdezek még:
Miért nem tudok a virtualdubban lejátszani semmit anélkül hogy akadozna és rossz elnne a minősége?Ez az asus saját kódolója miatt van?Sem avit sem divx-et sem semmit.
A médialejátszó gond nélkül lejátssza az avit de ott alapból egy kicsit sietni fog a hang. Ez nálad is Így van? Mindenesete amiket mondtál most nekiállok kipróbálni.
[/quote]

Passz. Nem használtam még a Vdub lejátszóját. Most nálam a Koala a menő. :cool:
A letölthető ugyan shareware, azaz kb félóránként megáll a lejátszás 15 mp-re, különben teljes. 2.5-ös az új.
Viszont az ehavi chip-cd-n van egy 2.0-ás verzió, ráadásul magyarul is tud és ez nem shareware. :)
Ebben úgy méretezed a képet ahogy akarod, kiszedi a fagyott frameket, stb.
Hang nálam nincs igy, pontosabban ha az eredeti avi jó, akkor a lejátszás is jó, de sokszor előfordul (a Win belső capture magja, amit használ a felvevő, nincs AV-sync hiba ellen védve), hogy a filmen belül egy darabon már a felvett aviban elcsúszik a hang (mondjuk az 5. és a 14. perc közt). Ezt csak utólag tudom korrigálni a kész divx/mp3-ban a Synchronizerrel.

#33 Felhasználó inaktív   motolla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 03. 13:45

Kipróbáltam a divx-et is meg a vcd-t is és arra jutottam hogyha kb video minőségű filmet akarok akkor valami 2cd-s divx lessz 704x528 felbontásban. Ahhoz képest hogy a video csak 300xvalami sokkal jobb képet nyújt mint egy nagyobb felbontású de kb 1 cd-s divx.próbálkoztam sokat a 4-essel meg 5-össel még vacillálok.Neked mik a tapasztalataid? A virtualdub beépített deinterlace szűrője miért nem jó?
Ha 2cd-set csinálok akkor hogy bontsam szét hogy ne az avisynthhel kelljen variálni vagy ilyesmi hanem a bemásolás után megint egy file legyen?
V7100-ason valahol a tuner résznél van valami prefilter opció.Ezt nem tudod mit számít?A 7100-nak stereo a tunerje?
Lassan már valami tömörítési fórumtéma kéne.

#34 Felhasználó inaktív   JANOMANO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 04. 16:24

idézet:
Ezt írta motolla:
Kipróbáltam a divx-et is meg a vcd-t is és arra jutottam hogyha kb video minőségű filmet akarok akkor valami 2cd-s divx lessz 704x528 felbontásban. Ahhoz képest hogy a video csak 300xvalami sokkal jobb képet nyújt mint egy nagyobb felbontású de kb 1 cd-s divx.próbálkoztam sokat a 4-essel meg 5-össel még vacillálok.Neked mik a tapasztalataid? A virtualdub beépített deinterlace szűrője miért nem jó?
Ha 2cd-set csinálok akkor hogy bontsam szét hogy ne az avisynthhel kelljen variálni vagy ilyesmi hanem a bemásolás után megint egy file legyen?
V7100-ason valahol a tuner résznél van valami prefilter opció.Ezt nem tudod mit számít?A 7100-nak stereo a tunerje?
Lassan már valami tömörítési fórumtéma kéne.
[/quote]

Helló Motolla!

Lássuk visszafelé:
- A tömörítési fórummal egyetértek, nem akarsz esetleg a házigazdája lenni ? Valami hasonló már van => (Hardverműhely >> Multimédia >> Videodigizés)bár az nem kifejezetten tömörítés inkább digizés. Nosza Motolla csapj bele.
- Sajnos a V7100DC -nek (gondolom erre gondoltál) NEM STEREO a tunerje legalábbis amit itt nálunk kapni lehet az nem az, úgyhogy nehogy emiatt valaki is ezt a kártyát vegye. Én is beugrottam a CP 2001 decemberi tesztjének ami ezt írta róla.
- A Prefiltert még nem néztem, de szerintem az a SAA711x-es chipek bemeneti szűrője lehet (a V7100-nak is ilyen van).
- A többi most passz.

Üdv JANOMANO :p

[ 2002. április 04.: JANOMANO szerkesztette a hozzászólást ]

#35 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 04. 17:58

idézet:
Ezt írta yogibear:

Na akkor egy kis segitség, csináld ezt végig mondjuk egy tizperces filmrészlettel.
Vedd fel az avit.
Töltsd be a Vdubba. Filternél add meg neki a "deinterlace-area based 1.2"-t (by Gunnar Thalin), a configjában vedd ki a pipát a "blend instead of interpolate" elől. Ez legyen (vagy más deinterlace szűrő) az ELSŐ A SORBAN! Utána megadhatsz másokat is, ha akarsz, de első próbaként hagyd őket szerintem.
A compressionnál válaszd ki a divx 4.12-t (!!! először ezzel, majd ha megy jöhet az ötös), a configjában állits be a 780 helyett 1000 kilobit/second-öt. Minden más marad alapban (1pass, slowest, stb.).
Audio/interleaving/preload-nál állits be 500 helyett 0-t.
Aztán file/save wav és elmented a hangot külön egy wav fájlba.
Aztán audio/no audio és file/save as avi. Ha kész, lesz egy hang nélküli divx-ed. Ne zárd be a Vdubot, csak close video file és tedd a tálcára, inditsd el az SCMPX 1.51-et,és covert/single file/Encoding mpx, add meg az elmentett wav fájlt, pipáld ki a "wave header for Fhg ACM"-et és OK.
Ha kész a hangkódolás, lesz egy másik wav fájlod, eredeti név_mp3.wav-ként, vagyis ez az eredeti hangfájl mp3-ba kódolva, de wav headerrel (fejléccel), ez azért kell, mert a Vdub nem szereti az mp3-at igazán (csak egy erre átdolgozott régebbi verziója), a wavot viszont megeszi.
Vissza a Vdubba, open video file és nyisd meg a hang nélküli divx-avit, aztán video/direct stream copy és audio/direct stream copy és audio/wav audio, itt pedig add meg az mp3-as wavot. Aztán file/save as avi és ha megjelennek figyelmeztető ablakok, csak okézd le őket (arról szólnak, hogy direct stream copy -ban nem működnek a szűrők és kódolás, stb.). A Vdub ekkor összefűzi a divx képet és az mp3 hangot. Ellenőrizd az eredményt. Kiindulásként, próbára igy OK szerintem, utána lehet kisérletezni.
Ha valami progit nem találsz (ird be a googleba, meglesz) ide is benézhetsz: [url="http://"http://www.divx-digest.com/index.html"]http://www.divx-digest.com/index.html[/url]
Hali.

[/quote]

Néhány más tapasztalat: Nekem semmi balyom a Virtualdub-al amikor MP3-ba tömöríttetem vele a hangot pedig nem átdolgozott változat hanem sima vdub. 2: az 1-pass tömörítést használni a legnagyobb marhaság: ugyanakkora lesz a bitrate ha nincs semmi a képen, mint amikor a legrészletesebb a kép. Vagy 2-pass-t kell csinálni, vagy 1-pass quality based-et. A 2-pass előnye hogy beállítható a kész fájl átlagos bitrate-je és. Ugyanakkora fájlméretnél vmivel jobb minőséget nyújt mint az 1-pass quality based (nem számottevő a minőség különbség). Viszont a CBR 1-pass nál mindkettő mérföldekkel jobb minőséget ad. +még egy dolog ha szélesvásznú a felvétel akkor lehet a crop az első filter még a deinterlace előtt, ez nem zavarja és vmivel gyorsabb lesz a feldolgozás mivel kisebb kép jut már a többi filternek.

#36 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 04. 21:57

idézet:
Ezt írta Mumia:

Néhány más tapasztalat: Nekem semmi balyom a Virtualdub-al amikor MP3-ba tömöríttetem vele a hangot pedig nem átdolgozott változat hanem sima vdub. 2: az 1-pass tömörítést használni a legnagyobb marhaság: ugyanakkora lesz a bitrate ha nincs semmi a képen, mint amikor a legrészletesebb a kép. Vagy 2-pass-t kell csinálni, vagy 1-pass quality based-et. A 2-pass előnye hogy beállítható a kész fájl átlagos bitrate-je és. Ugyanakkora fájlméretnél vmivel jobb minőséget nyújt mint az 1-pass quality based (nem számottevő a minőség különbség). Viszont a CBR 1-pass nál mindkettő mérföldekkel jobb minőséget ad. +még egy dolog ha szélesvásznú a felvétel akkor lehet a crop az első filter még a deinterlace előtt, ez nem zavarja és vmivel gyorsabb lesz a feldolgozás mivel kisebb kép jut már a többi filternek.
[/quote]

Irásoddal teljesen egyetértek, bár amit én irtam Motollának, az egy egyszerű "használati utasitás", amelyben nem mentem bele a finomitásokba, csak egy alap. A finomitás legyen az Ő dolga :o)

#37 Felhasználó inaktív   motolla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 05. 13:57

A 2cd-s fileösszefűzésről tudtok valamit? Vagy akkor a legegyszerűbb az arj vagy a zip?

#38 Felhasználó inaktív   Hans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 07. 16:26

Asus7100 Deluxe Combo + Nvidia 1.08 WDM
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy milyen programmal tudnám használni Xp alatt a TVtunert, illetve mi lehet a probléma. Nekem nem sikerült az általános Nvidia WDM-mel semmilyen prg alatt belőni a hangot teljesen süket, kép viszont van itt értem Virtualdub, PowerVCR, Windvr. Az eredeti Asus Live prg-vel pedig az a gondom, hogy az XP-és driver alatt ugrál a kép alja, egyébként Win2000 és ME alatt is jelntkezett a hiba ha nem az Asus által kapot video drivert installáltam fel. Ha valaki tud megoldást bármelyik problémámra kérem segítsen.
:confused:

#39 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 07. 16:31

idézet:
Ezt írta Hans:
Asus7100 Deluxe Combo + Nvidia 1.08 WDM
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy milyen programmal tudnám használni Xp alatt a TVtunert, illetve mi lehet a probléma. Nekem nem sikerült az általános Nvidia WDM-mel semmilyen prg alatt belőni a hangot teljesen süket, kép viszont van itt értem Virtualdub, PowerVCR, Windvr. Az eredeti Asus Live prg-vel pedig az a gondom, hogy az XP-és driver alatt ugrál a kép alja, egyébként Win2000 és ME alatt is jelntkezett a hiba ha nem az Asus által kapot video drivert installáltam fel. Ha valaki tud megoldást bármelyik problémámra kérem segítsen.
:confused:
[/quote]

IuVCR program megoldás lehet, nekem megoldotta minden gondomat XP-alatt, de nekem nincs tunerem, de a program elvileg eredetileg tunerekhez van. [url="http://"http://www.iulabs.com"]www.iulabs.com[/url]

#40 Felhasználó inaktív   Hans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 07. 18:13

idézet:
Ezt írta Mumia:

IuVCR program megoldás lehet, nekem megoldotta minden gondomat XP-alatt, de nekem nincs tunerem, de a program elvileg eredetileg tunerekhez van. [url="http://"http://www.iulabs.com"]www.iulabs.com[/url]
[/quote]

Szia Mumia!
Igen az IuVCR megoldás lehet, de sajnos nekem nem, pontosan a tuner rész miatt, ezt a készítő a prg honlapján is jelzi. Tehát az IuVCR az NvidiaWDM driver alatt csak akkor működik, ha hatályon kívül helyezem a tunerrészt. Egyébként a prg rögtön újraindítja a rendszert. Viszont köszönöm, hogy segíteni próbáltál.
Üdv Hans.
;)

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó