HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9600XT - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9600XT Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 07. 21:07

Idézet: whg - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 16:39

Heli!

Vettem egy Zalman ZM80C alu bordát 1 heatpipe van rajt. alapon megy vele most 41 fokon, ez normális? Vgay szerinted vegyek még rá egy ventit is? :confused:  :respect:
Köszi

Nemtom, de a VM 101-et én is megfújatom oldalról egy baromi lassú ventivel, 5 V-ról.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1422 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 09. 10:37

Bocsi, ha már volt ilyen kérdés! nem volt időm átfutni az egészet, sem keresni, csak gyorsan bepötyögöm. Tudom azt is, hogy van egy kifejezetten ezzel foglalkozó topic is, de senki nem tudott okosat mondani. :(

Adott egy Abit-os ATI Radeon 9600XT, és egy nagyon old Videoton TV SCART csatival.
kártyából s-video ki egy RCA-ra (gyári kábel), erre rámegy az RCA-SCART átalakító.
A TV-t nem is látja. Ha ráerőszakolom a TV-t, akkor sem tudom engedélyezni, mert rögtön ki is kapcsolja. 

Tud valaki ebben segíteni?
előre is köszönöm!

(eddig nVidia-s voltam, tehát légyszi..., mint egy újszülöttnek) :)

#1423 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 10:44

Ugyulubugyulu! :D Bocs, de annak így magyaráznám :Đ

1. jobb gomb asztalra, tulajdonságok, beállítások fül, speciális gomb
2. megjelenítő eszközök

Katt a hibakeresésre, tv autómatikus felismerése bekapcsol.

https://forum.hwsw.h...opic=41289&st=0

A többi beállítást annak a topicnak az első oldalán találod.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1424 Felhasználó inaktív   olizatriznyák 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 16:48

Idézet: NTonee - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 9:37

Bocsi, ha már volt ilyen kérdés! nem volt időm átfutni az egészet, sem keresni, csak gyorsan bepötyögöm. Tudom azt is, hogy van egy kifejezetten ezzel foglalkozó topic is, de senki nem tudott okosat mondani. :(

Adott egy Abit-os ATI Radeon 9600XT, és egy nagyon old Videoton TV SCART csatival.
kártyából s-video ki egy RCA-ra (gyári kábel), erre rámegy az RCA-SCART átalakító.
A TV-t nem is látja. Ha ráerőszakolom a TV-t, akkor sem tudom engedélyezni, mert rögtön ki is kapcsolja. 

Tud valaki ebben segíteni?
előre is köszönöm!

(eddig nVidia-s voltam, tehát légyszi..., mint egy újszülöttnek) :)

Most vagy rosszul írod,vagy rosszul értem. Az s-video nem rca,azon a composit jel megy. Az s-video csatlakozója a ps2-re hasonlít ,de 4 pontos csatlakozás.Lehet ,hogy itt van a félreértés?

#1425 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 22:05

Idézet: olizatriznyák - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 16:48

Most vagy rosszul írod,vagy rosszul értem. Az s-video nem rca,azon a composit jel megy. Az s-video csatlakozója a ps2-re hasonlít ,de 4 pontos csatlakozás.Lehet ,hogy itt van a félreértés?

Igen, itt van a félreértés, ugyanis a 9600XT-n (legalábbis a Sapphire-félén) nem a négylábas s-video out van, hanem több lábas (most nem számolom meg, de van vagy hat-hét, lehet, hogy tévedek, de ezen nem csak kompozit jel jön ki), és a dobozban van hozzá egy szép sárga s-video-RCA átalakító dugasz. Nekem is így megy a tévém, bár nekem is kellett vele bűvészkednem, hogy legyen kép :)

Szerkesztette: debaj 2005. 12. 09. 22:07 -kor

#1426 Felhasználó inaktív   olizatriznyák 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 09:39

Idézet: debaj - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 21:05

Igen, itt van a félreértés, ugyanis a 9600XT-n (legalábbis a Sapphire-félén) nem a négylábas s-video out van, hanem több lábas (most nem számolom meg, de van vagy hat-hét, lehet, hogy tévedek, de ezen nem csak kompozit jel jön ki), és a dobozban van hozzá egy szép sárga s-video-RCA átalakító dugasz. Nekem is így megy a tévém, bár nekem is kellett vele bűvészkednem, hogy legyen kép :)

Na ez az! A régi vidi tv a scart ellenére nem biztos,hogy fogad s-video jelet.Nincs ott bekötve minden láb.Akkor RGB-t is nyomhatnál neki.Sztem csak az összekötés lesz a baj.Compositot kell nyomni a tv-nek és akkor látni fogja a kártya.

#1427 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 13:10

Idézet: debaj - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 23:05

7 tűs a kimenet. a dobozban lévő átalakítóval megy át RCA-ra, majd belekavarok még egy SCART átalakítóval is, mivel csak az van a tv-n. nos én már mióta megvettem a kártyát bűvészkedek vele :(

#1428 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 13:33

Idézet: NTonee - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 14:10

7 tűs a kimenet. a dobozban lévő átalakítóval megy át RCA-ra, majd belekavarok még egy SCART átalakítóval is, mivel csak az van a tv-n. nos én már mióta megvettem a kártyát bűvészkedek vele :(

Úgy is próbáltad, hogy először bekapcsolod a tv-t és csak utána a sz.gépet?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1429 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 14:35

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 14:33

Úgy is próbáltad, hogy először bekapcsolod a tv-t és csak utána a sz.gépet?

jaja, próbáltam! de most tényleg szét fogom szedni az egészet és elkezdem az elejétől (illetve nem most, hanem ha hazértem melóból). A kártyán lévő NTSC-PAL jumpi defaultként NTSC-n volt azt is átraktam PAL-ra, elvileg ugyebár ez így jó, de szóljon valaki, ha marhaságot csináltam!  :)

#1430 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 15:01

Idézet: NTonee - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 15:35

jaja, próbáltam! de most tényleg szét fogom szedni az egészet és elkezdem az elejétől (illetve nem most, hanem ha hazértem melóból). A kártyán lévő NTSC-PAL jumpi defaultként NTSC-n volt azt is átraktam PAL-ra, elvileg ugyebár ez így jó, de szóljon valaki, ha marhaságot csináltam!  :)

Az tökmind1, az csak a színnorma, PAL normás tv ff-ben jeleníti meg az NTSC-t. De képet akkor is kéne látnod. Lehet, hogy nem hozzávaló az átalakító kábel, mégha hozzá is volt csomizva.

#1431 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 15:10

Idézet: NTonee - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 13:10

Nekem ugyanígy van összekötve a gép és a TV. Szerintem ellenőrizd a kábeleket, ha azok jók, nem szakadtak, akkor a TV-vel van gond. Esetleg beszélni kellene egy TV-szerelővel, hátha át tudja forrasztgatni az RCA-SCART átalakítót, hogy együttműködjön a TV-vel. Bár nem hiszem, hogy ez lehetséges, régi videókban láttam olyat, hogy két SCART kimenetük van, az egyik a régebbi, a másik az újabb TV-khez, gondolom, ha érdemes lenne forrasztgatni-kötögetni, akkor lenne gyári (régi)SCART-(új)SCART átalakító is.

#1432 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 23:13

Hali!
Ennek a kártyának  a 45 fok tehelés nélkül nem sok passzív hűtővel? :confused:

#1433 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 14:27

Senki? :(

#1434 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 14:53

Nekem ~40 gyári hűtéssel, nemtom mennyi a határa.

Ha zavar fujasd meg egy ventivel.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1435 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 15:29

Idézet: debaj - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 16:10

Nekem ugyanígy van összekötve a gép és a TV. Szerintem ellenőrizd a kábeleket, ha azok jók, nem szakadtak, akkor a TV-vel van gond. Esetleg beszélni kellene egy TV-szerelővel, hátha át tudja forrasztgatni az RCA-SCART átalakítót, hogy együttműködjön a TV-vel. Bár nem hiszem, hogy ez lehetséges, régi videókban láttam olyat, hogy két SCART kimenetük van, az egyik a régebbi, a másik az újabb TV-khez, gondolom, ha érdemes lenne forrasztgatni-kötögetni, akkor lenne gyári (régi)SCART-(új)SCART átalakító is.

mennyi nyűg van ezekkel a ro*adt csatlakozókkal!  :grrr: Nem igaz, hogy nem lehet egy fajtát csinálni, amihez minden tud csatlakozni, és együtt is működnének szépen, ahogy az meg van írva, aztán hagyni a pi**ába, és nem hozzányúlkálni! nyitot vagyok mindenre, érdekelnek az új dolgok, de néha az idegeimre mennek azok, amik csak arra lettek kitalálva, hogy megbonyolítsák az amúgy sem egyszerűt! :mad:  Akkora minőségbeli különbség lenne RCA, és s-video között? Akkor miért van RCA a legújabb házimozikon is? Ott nem működik az átalakítosdi?

#1436 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 16:07

Idézet: NTonee - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 16:29

[...]
Akkora minőségbeli különbség lenne RCA, és s-video között? Akkor miért van RCA a legújabb házimozikon is? Ott nem működik az átalakítosdi?

Nem a csatlakozók között van minőségi különbség, hanem a rajta áthaladó jelek közt.

#1437 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 16:31

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 17:07

Nem a csatlakozók között van minőségi különbség, hanem a rajta áthaladó jelek közt.

én is arra gondoltam :)

#1438 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 17:30

Sziasztok!

Van egy kis problémám a VGA-mmal, remélem lesz valami ötletetek.
A következő a probléma:
A kártya huzamosabb működése után kiakad, lelassul a megjelenítés, esetenként hibák jelentkeznek a megjelenített képben, amelyek GPU hibára utalnak (úgy néz ki a kép, mintha egy pont a végtelenben lenne definiálva, a textúrák egyik irányban megnyúlnak, így tele lesz minden irányba mutató csíkokkal a kép). Az Ati Tray Tools képes arra, hogy kijelezze a kártya memóriájának foglaltságát, így a debug közben azt vettem észre, hogy lassan, de folyamatosan fogy a szabad memória a kártyán 3D közben és a hiba főleg (vagy talán csak) akkor jelentkezik, amikor kezd elfogyni a memória, vagy már el is fogyott. A kártya volt kicsit tuningolva, azonban ha van még elég szabad memória a kártyán, sohasem hibázik egy pillanatra sem, sem tuningolva, sem alapórajelen és a hiba alapórajelen is jelentkezik.
Ha elfogy a memória és Reloadolom a drivert az Ati Tray Tools-szal, megint működik rendesen (akár úgy is, hogy a 3D-s alkalmazásból ki sem lépek!). Emiatt nem hiszem, hogy melegedés, vagy GPU/memóriahiba lenne a háttérben. A kártya egy Club3D XT 500/676 (DDR) órajelekkel, a driverek, amit próbáltam: Omega 2.6.71, ill. official 5.7. Az Omega drivernél a Fast Write, ill. a Side Band Addressing ki volt kapcsolva, most az 5.7-es driverrel az FW be van, de mindkét esetben ugyanúgy viselkedik a kártya.
Milyen irányba érdemes elindulni szerintetek? Másik VGA driver, vagy másik AGP driver?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1439 Felhasználó inaktív   benzol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 12:55

Üdv Emberek!

Tegnap előtt vettem egy Gecube R9600xt 256mb-os kártyát. A TV-outját próbálgatva érdekes "homályos" eredményt kaptam. Minden látszik a TV-n csak homályosan.. ez miért van?
Eddig egy ASUS V-7100 DeluxeCombo (Gef2MX200 32Mb) -os kártyám volt, no annak sem volt valami éles a képe de ennél sokkal szebb és élesebb volt. A gépet és a TV-t egy kb 5-6 méteres árnyékolt kábel köti össze. Ez is lehet a probléma? A driver beállításait probálgattam de jobb egy cseppet sem lett..

thx Laller

#1440 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 16:48

Idézet: brd - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 18:30

Sziasztok!

Van egy kis problémám a VGA-mmal, remélem lesz valami ötletetek.
A következő a probléma:
A kártya huzamosabb működése után kiakad, lelassul a megjelenítés, esetenként hibák jelentkeznek a megjelenített képben, amelyek GPU hibára utalnak (úgy néz ki a kép, mintha egy pont a végtelenben lenne definiálva, a textúrák egyik irányban megnyúlnak, így tele lesz minden irányba mutató csíkokkal a kép). Az Ati Tray Tools képes arra, hogy kijelezze a kártya memóriájának foglaltságát, így a debug közben azt vettem észre, hogy lassan, de folyamatosan fogy a szabad memória a kártyán 3D közben és a hiba főleg (vagy talán csak) akkor jelentkezik, amikor kezd elfogyni a memória, vagy már el is fogyott. A kártya volt kicsit tuningolva, azonban ha van még elég szabad memória a kártyán, sohasem hibázik egy pillanatra sem, sem tuningolva, sem alapórajelen és a hiba alapórajelen is jelentkezik.
Ha elfogy a memória és Reloadolom a drivert az Ati Tray Tools-szal, megint működik rendesen (akár úgy is, hogy a 3D-s alkalmazásból ki sem lépek!). Emiatt nem hiszem, hogy melegedés, vagy GPU/memóriahiba lenne a háttérben. A kártya egy Club3D XT 500/676 (DDR) órajelekkel, a driverek, amit próbáltam: Omega 2.6.71, ill. official 5.7. Az Omega drivernél a Fast Write, ill. a Side Band Addressing ki volt kapcsolva, most az 5.7-es driverrel az FW be van, de mindkét esetben ugyanúgy viselkedik a kártya.
Milyen irányba érdemes elindulni szerintetek? Másik VGA driver, vagy másik AGP driver?

Nekem is hasonló problémákkal küszködik a kártyám.
én kitéptem a gépből és visszavittem! :) már csak azért is, mert mindenféle driver kipróbáltam (AGP-t is), win reinstall is volt, de nem volt hajlandó magához térni! korábban említettem, hogy a tv-out sem mükszik nálam, arról is kiderült, hogy nem lamer vagyok, hanem 1xűen megpusztult. most várom, hogy mi lesz a szervízesek tesztjének eredménye.
Addig is visszaraktam a régi GF4 Ti4200 kártyámat, de az sem úgy működik, ahogy régen.
Így kezdek az deszkára gyanakodni. Bár annak a hibájából a memória nem fogyhat el.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.