Idézet: brd - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 18:30
Sziasztok!
Van egy kis problémám a VGA-mmal, remélem lesz valami ötletetek.
A következő a probléma:
A kártya huzamosabb működése után kiakad, lelassul a megjelenítés, esetenként hibák jelentkeznek a megjelenített képben, amelyek GPU hibára utalnak (úgy néz ki a kép, mintha egy pont a végtelenben lenne definiálva, a textúrák egyik irányban megnyúlnak, így tele lesz minden irányba mutató csíkokkal a kép). Az Ati Tray Tools képes arra, hogy kijelezze a kártya memóriájának foglaltságát, így a debug közben azt vettem észre, hogy lassan, de folyamatosan fogy a szabad memória a kártyán 3D közben és a hiba főleg (vagy talán csak) akkor jelentkezik, amikor kezd elfogyni a memória, vagy már el is fogyott. A kártya volt kicsit tuningolva, azonban ha van még elég szabad memória a kártyán, sohasem hibázik egy pillanatra sem, sem tuningolva, sem alapórajelen és a hiba alapórajelen is jelentkezik.
Ha elfogy a memória és Reloadolom a drivert az Ati Tray Tools-szal, megint működik rendesen (akár úgy is, hogy a 3D-s alkalmazásból ki sem lépek!). Emiatt nem hiszem, hogy melegedés, vagy GPU/memóriahiba lenne a háttérben. A kártya egy Club3D XT 500/676 (DDR) órajelekkel, a driverek, amit próbáltam: Omega 2.6.71, ill. official 5.7. Az Omega drivernél a Fast Write, ill. a Side Band Addressing ki volt kapcsolva, most az 5.7-es driverrel az FW be van, de mindkét esetben ugyanúgy viselkedik a kártya.
Milyen irányba érdemes elindulni szerintetek? Másik VGA driver, vagy másik AGP driver?
Nekem is hasonló problémákkal küszködik a kártyám.
én kitéptem a gépből és visszavittem!

már csak azért is, mert mindenféle driver kipróbáltam (AGP-t is), win reinstall is volt, de nem volt hajlandó magához térni! korábban említettem, hogy a tv-out sem mükszik nálam, arról is kiderült, hogy nem lamer vagyok, hanem 1xűen megpusztult. most várom, hogy mi lesz a szervízesek tesztjének eredménye.
Addig is visszaraktam a régi GF4 Ti4200 kártyámat, de az sem úgy működik, ahogy régen.
Így kezdek az deszkára gyanakodni. Bár annak a hibájából a memória nem fogyhat el.