HWSW Informatikai Kerekasztal: Sapphire 9800 pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sapphire 9800 pro Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 03. 14:43

Extrémnél nem vett senki? Lehet még ott is kapni?

#102 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 03. 14:59

idézet:
Ezt írta Thrawn:

[url="http://"http://www.ati.com/developer/demos.html"]<<Itt>>[/url] vannak azok a csodák, amiket csak videón láthattam eddig (Zenélő golyók, maci, csimpánz, stb.).

Ui: Már szinte a perceket számolom. :eek:

[ 2003. november 03.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

zenélő csimpánz nincs? engem csak az érdekelne... :)
bár egy zenélő macival is kiegyeznék, ha azt lehet letölteni...

na, nekem is kicsengettek... :)
üdv!
.
.
.

#103 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 03. 15:11

idézet:
Ezt írta begbie:
Extrémnél nem vett senki? Lehet még ott is kapni?[/quote]

Hogyne lehetne, én is ott vettem. Nekem úgy tűnt ők a legolcsóbb kiskerek ebben.
(nemtom miért van a mágikus ennyire nyomatva :confused: )

[ 2003. november 05.: RiddleR szerkesztette a hozzászólást ]

#104 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 08:45

Na, megvan a kicsike! :cool: A Mágikus boltban vettem, pontosan olyan, mint amiről PPéter képet rakott be az előző oldalon. Adtak hozzá driver cd-t (3.6 Catalyst), Power DVD 4.0 lejátszót, video kábelt, RCA kábelt, video-RCA átalakítót, DVI-DSUB átalakítót.
Berakás után a szívbajt hizta rám, mert bár a ventije pörgött, a monitort el sem indította. Régi kártya vissza, azzal jó. Azután (az idegbaj határán) rájöttem, hogy a BIOS-ban az AGP szekciónál a FastWrite opció disabled volt, ezt engedélyezve indult a drágám, semmi gond vele.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#105 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 09:19

idézet:
Ezt írta Thrawn:
Na, megvan a kicsike! :cool: A Mágikus boltban vettem, pontosan olyan, mint amiről PPéter képet rakott be az előző oldalon. Adtak hozzá driver cd-t (3.6 Catalyst), Power DVD 4.0 lejátszót, video kábelt, RCA kábelt, video-RCA átalakítót, DVI-DSUB átalakítót.
Berakás után a szívbajt hizta rám, mert bár a ventije pörgött, a monitort el sem indította. Régi kártya vissza, azzal jó. Azután (az idegbaj határán) rájöttem, hogy a BIOS-ban az AGP szekciónál a FastWrite opció disabled volt, ezt engedélyezve indult a drágám, semmi gond vele.
[/quote]

sziasztok!

nekem is meglett tegnap a kártya, ugyanott. de mivel tanulnom kellett nyelvórára, így remegő kézzel leraktam az asztalra és azóta is ott figyel. ha este hazaérek, akkor viszont nekiugrok a cserének :)

ehhez kell ám az önuralom: szavakat tanulni, mikor ott figyel a csodakártya az asztalon :)

ezt a fastwrite opciót nem éppen kikapcsolni kell? eddig mintha ezt szűrtem volna le.

üdv!
.
.
.

#106 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 09:36

idézet:
Ezt írta donphobos:

sziasztok!

nekem is meglett tegnap a kártya, ugyanott. de mivel tanulnom kellett nyelvórára, így remegő kézzel leraktam az asztalra és azóta is ott figyel. ha este hazaérek, akkor viszont nekiugrok a cserének :)

ehhez kell ám az önuralom: szavakat tanulni, mikor ott figyel a csodakártya az asztalon :)

ezt a fastwrite opciót nem éppen kikapcsolni kell? eddig mintha ezt szűrtem volna le.

üdv!
[/quote]

Az alaplapi BIOS-ban kellett állítani. Epox 8K9A2+ alaplapom van, ott disabled volt. Eddig nem nyúltam hozzá, a Gf2GTS ment vele. Nagyon gázos volt, mert magával a Radeonnal még a hibát sem lehetett kiküszöbölni, a régit kellett visszatenni.
Ami az önuralmad illeti, egy Jedi mester is megirigyelhetné. :D

Ui: Catalyst vezérlőpultján is van egy FastWrite pipa, az alapértelmezetten bekapcsolt.
Beizzítottam a feljebb belinkelt demókat, rögtön keresgélhettem is az állam, úgy leesett.

[ 2003. november 05.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#107 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 10:19

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Az alaplapi BIOS-ban kellett állítani. Epox 8K9A2+ alaplapom van, ott disabled volt. Eddig nem nyúltam hozzá, a Gf2GTS ment vele. Nagyon gázos volt, mert magával a Radeonnal még a hibát sem lehetett kiküszöbölni, a régit kellett visszatenni.
Ami az önuralmad illeti, egy Jedi mester is megirigyelhetné. :D

Ui: Catalyst vezérlőpultján is van egy FastWrite pipa, az alapértelmezetten bekapcsolt.
Beizzítottam a feljebb belinkelt demókat, rögtön keresgélhettem is az állam, úgy leesett.

[/quote]

köszönöm, az önuralom fontos. igaz, hogy rángatódzott egy kicsit a szám széle, de aztán elmúlt :)

a demók jók? a zenélő csimpánz mindent üt, nem? vagy a maci zenél? :)

egyébként én is Epox alaplappal nyomulok (8RDA+), és én is Gef2Ti kártyáról váltok. szóval itt rokon lelkek találkozása figyelhető meg. örvendezzetek, legyetek szívesek! :)

üdv!
.
.
.

#108 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 10:41

idézet:
Ezt írta donphobos:

köszönöm, az önuralom fontos. igaz, hogy rángatódzott egy kicsit a szám széle, de aztán elmúlt :)

a demók jók? a zenélő csimpánz mindent üt, nem? vagy a maci zenél? :)

egyébként én is Epox alaplappal nyomulok (8RDA+), és én is Gef2Ti kártyáról váltok. szóval itt rokon lelkek találkozása figyelhető meg. örvendezzetek, legyetek szívesek! :)

üdv!
[/quote]

A csimpánz lepkéket nézeget. :) A maci ordít. A röpködő golyók egy csodamasinából csalnak ki hangokat és mindezt az egérrel még ide-oda forgathatod. Tényleg érdemes őket megnézni. :) A rácsodálkozás után persze nem ártana már valami izmosabb grafikával megáldott játék, Pl. HL2, Stalker, DoomIII.

Ui: A demók letöltéséhez nem árt egy gyorsabb internet kapcsolat, mivel 20-50 megás darabok.

#109 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 09:34

nos, én is beépítettem a csodakártyát. egyetlen döccenés nélkül elfogadta a rendszer, előtte leszedtem a régi drivereket. egyből a 3.8-as Katalistát tettem fel, nem a cédéről a régit.

közben természetesen kijött a 3.9-es, most szedem le azt is.

mit mondhatok a kártyáról? végre méltó párja a vga alrendszer a procinak, a mostani Athlon XP 2200+ nem is tudja kihajtani a kártyát. ennek megfelelően a megcélzott 1024x768-as felbontásban 32 biten (ez mostantól természetes lesz, nem úgy mint a régi Geforcával :) ) minden gyönyörűen fut. a látványjavítókat még nem próbáltam, majd később...

szóval ez egy igen táp kártya, nekem eddig nagyon tetszik. ha valaki eddig habozott volna, akkor "don't foam further" :)

mivel én már vettem, így hamarosan drasztikus áresés várható, figyeljétek az árlistákat! én szóltam! :)

van egy kérdésem is: számít az, hogy a vinyó molex kábeléről szedem az áramot a kártyának? érdemes lenne esetleg odahúzni egy dedikált csatlakozót a kártyának? a táp egy 465-ös PFC-s Enermax. okozhat zavart, ha együtt van a két eszköz egy ágon?

üdv!
.
.
.

#110 Felhasználó inaktív   Lidl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 09:54

idézet:
Ezt írta donphobos:
van egy kérdésem is: számít az, hogy a vinyó molex kábeléről szedem az áramot a kártyának? érdemes lenne esetleg odahúzni egy dedikált csatlakozót a kártyának? a táp egy 465-ös PFC-s Enermax. okozhat zavart, ha együtt van a két eszköz egy ágon?

üdv!
[/quote]

Na látod ez jó kérdés! Engem is érdekelne! Hátha valamelyik hozzáértőbb látogató tud válaszolni a kérdésre!
Egyébként szerintem számít!

Lidl

#111 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 09:59

idézet:
Ezt írta donphobos:
nos, én is beépítettem a csodakártyát. egyetlen döccenés nélkül elfogadta a rendszer, előtte leszedtem a régi drivereket. egyből a 3.8-as Katalistát tettem fel, nem a cédéről a régit.

közben természetesen kijött a 3.9-es, most szedem le azt is.

mit mondhatok a kártyáról? végre méltó párja a vga alrendszer a procinak, a mostani Athlon XP 2200+ nem is tudja kihajtani a kártyát. ennek megfelelően a megcélzott 1024x768-as felbontásban 32 biten (ez mostantól természetes lesz, nem úgy mint a régi Geforcával :) ) minden gyönyörűen fut. a látványjavítókat még nem próbáltam, majd később...

szóval ez egy igen táp kártya, nekem eddig nagyon tetszik. ha valaki eddig habozott volna, akkor "don't foam further" :)

mivel én már vettem, így hamarosan drasztikus áresés várható, figyeljétek az árlistákat! én szóltam! :)

üdv!
[/quote]

Nekem is ilyen tápom van, szintén a vinyóéról használom, eddig nem volt gond. Én már a látványjavítókat is kipróbáltam, Unreal2 1024x768 minden maximumon, gyönyörűen fut, plusz pofára is határozottan szebb lett, az élsimítás pl. nagyon látványos eredményt hoz.

Ui: Bár két házventi külön tápkábelről megy, lehet, hogy oda társítom. Sajnos elfogytak a csatlakozóim, pedig a 465-nek van bőven.

[ 2003. november 06.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]

#112 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 11:39

idézet:
Ezt írta Lidl:

Na látod ez jó kérdés! Engem is érdekelne! Hátha valamelyik hozzáértőbb látogató tud válaszolni a kérdésre!
Egyébként szerintem számít!

Lidl
[/quote]

azt gondoltam (minimális elektromos tudásomat erősen próbára téve), hogy a vinyó motorja mondjuk "megszaggatja" az áramot, tesz bele valami zavart.

aztán a kártya várná a szép szinuszt, erre kap valami négyszögjellel zavart akármit. arról nem is beszélve, hogy talán a táp már eleve valami négyszögjellel közelíti a színuszt. ebből lesz aztán valami kavar.

most mondjuk nem látok semmi bajt, de majd megpróbálok odahúzni egy külön kábelt. pedig milyen szépen össze volt már bandázsolva minden... :)

üdv!
.
.
.

#113 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 13:20

Idézet: Ez írta donphobos:

...van egy kérdésem is: számít az, hogy a vinyó molex kábeléről szedem az áramot a kártyának? érdemes lenne esetleg odahúzni egy dedikált csatlakozót a kártyának? a táp egy 465-ös PFC-s Enermax. okozhat zavart, ha együtt van a két eszköz egy ágon?

üdv!

Az egyes kábelek nincsenek leválasztva egymástól, tehát teljesen mindegy, hogy hova dugod, a vinyó esetleges zavarjeleit meg fogja kapni. Van az enermaxon egy extra power connector nevű kábel (ld. EG465P-VE FMA), ami a videokártyához van az Enermax ajánlása szerint, ez csak az árnyékolásban jobb a többitől.
Lesz egy új ATX 1.3Enermax modell (EG475AX-VE (G)/(W)SFMA), amelynél már van elválasztás. Szerintem gyakorlatilag mindegy, hogy hova dugod.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 22:42 -kor

#114 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 13:52

idézet:
Ezt írta Hasse:

Az egyes kábelek nincsenek leválasztva egymástól, tehát teljesen mindegy, hogy hova dugod, a vinyó esetleges zavarjeleit meg fogja kapni. Van az enermaxon egy extra power connector nevű kábel (ld. [url="http://"http://www.enermax.com.tw/eg365p-ve-fma.htm"]EG465P-VE FMA[/url]), ami a videokártyához van az Enermax ajánlása szerint, ez csak az árnyékolásban jobb a többitől.
Lesz egy új ATX 1.3Enermax modell ([url="http://"http://www.enermax.com.tw/Noisetaker%20AX%20series.htm"]EG475AX-VE (G)/(W)SFMA[/url]), amelynél már van elválasztás. Szerintem gyakorlatilag mindegy, hogy hova dugod.
[/quote]

köszi szépen!

ez a magyarázat tudományosabban hangzik, mint az enyém, egészen logikus. tehát akkor nem dugdosok át semmit. ha nem bírja, az úgyis kiderül :)

üdv!
.
.
.

#115 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 16:25

idézet:
Ezt írta donphobos:
aztán a kártya várná a szép szinuszt, erre kap valami négyszögjellel zavart akármit. arról nem is beszélve, hogy talán a táp már eleve valami négyszögjellel közelíti a színuszt. ebből lesz aztán valami kavar.[/quote]

Nos ott nincs se szinusz, se négyszög jel. Az már rég rossz lenne, ha az lenne ott. ;)

Ott stabil egyenfeszültségnek kell lenni, és nem ingadozhat csak max ezred voltokat igazándiból.

Amugy én is javaslom egy külön csati odavezetését, ha lehetséges.

#116 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 07. 09:23

idézet:
Ezt írta NetTom:

Nos ott nincs se szinusz, se négyszög jel. Az már rég rossz lenne, ha az lenne ott. ;)

Ott stabil egyenfeszültségnek kell lenni, és nem ingadozhat csak max ezred voltokat igazándiból.

Amugy én is javaslom egy külön csati odavezetését, ha lehetséges.
[/quote]

oké, majd kipróbálom úgy is. érdekes, hogy most megint "új hardver illat" van a szobában, ahogy a kártya felveszi az üzemi hőmérsékletet és párolog. biztos valami elillan róla ilyenkor, mert egészen jellegzetes szaga van a gépnek.

ti nem tapasztaltatok ilyet? érdekes jelenség...

üdv!
.
.
.

#117 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 07. 09:29

idézet:
Ezt írta donphobos:

oké, majd kipróbálom úgy is. érdekes, hogy most megint "új hardver illat" van a szobában, ahogy a kártya felveszi az üzemi hőmérsékletet és párolog. biztos valami elillan róla ilyenkor, mert egészen jellegzetes szaga van a gépnek.

ti nem tapasztaltatok ilyet? érdekes jelenség...

üdv!
[/quote]

Dáthás vagyok, azt sem érezném, ha szénné ég (ne tegye).
Neked mennyit ír ki a vezérlőpultban az overclock rész? Nekem 378/337.5-ön van, felkínálja a szinkronizálás lehetőségét, ekkor a memóriát is 378-ra teszi, így a 3DMark 2003 kb. 170 ponttal többet ad. Használhatom így? Visszavettem, csak tesz idején hagytam 378-on.

#118 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 07. 10:39

hát, én ezt nem nagyon akarom húzni. meg sem néztem azt a fület, de mintha nem is lenne. olyan gyors minden rajta, hogy csak na, a proci pedig mérföldekkel lassabb, mint ami kihajtaná akár alapon is a kártyát. akkor meg minek húzzam?

szóval nem próbáltam :)

üdv!
.
.
.

#119 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 07. 10:53

idézet:
Ezt írta donphobos:
hát, én ezt nem nagyon akarom húzni. meg sem néztem azt a fület, de mintha nem is lenne. olyan gyors minden rajta, hogy csak na, a proci pedig mérföldekkel lassabb, mint ami kihajtaná akár alapon is a kártyát. akkor meg minek húzzam?

szóval nem próbáltam :)

üdv!
[/quote]

Én sem akarom húzni, minden megy gyönyörűen így is. Csak azért érdekelt, mert a szomszéd Catalyst-os topikban is állítják, hogy nincs ilyen fül. Nekem meg van. Pedig 3.6-os Catalyst van fenn. Mi a sz@rt installáltam én fel? :confused:

#120 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 07. 11:02

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Én sem akarom húzni, minden megy gyönyörűen így is. Csak azért érdekelt, mert a szomszéd Catalyst-os topikban is állítják, hogy nincs ilyen fül. Nekem meg van. Pedig 3.6-os Catalyst van fenn. Mi a sz@rt installáltam én fel? :confused:
[/quote]

én egyből felraktam a 3.8-ast, amit a hivatalos oldalról szedtem le. a hozzá adott cédét ki sem bontottam. "természetesen" másnap kijött a 3.9-es, azt még nem vittem haza innen a munkahelyről. de majd délután...

kipróbáltam a Q3a timedemo 1-et és talán 10 fps-t dobott a kártya az értékeken. valami 212 fps lett, 800x600-ban, 32 biten, teljes kidolgozottsággal. jó gyors gépem lett, ugye? :) ;)

szóval nálam nem lesz semmi overklokk sokáig, mert most aztán masszívan procilimitált lett a masina. így viszont "bűntetlenül" kapcsolgathatom sokáig a különféle FSAA és AF funkciókat, mert a kártyának aztán mindegy. tulajdonképpen ezt szerettem volna elérni a bővítéssel.

öcsémmel kipróbáltuk az IL2 Sturmovikot, minden fullon, 32 bit, minden, gyönyörű. és még be sem volt kapcsolva a látványjavító. haj, mi lesz itt hétvégén, mikor hazaviszem a csilingelő majmot és zenélő medvét is (meg a többi csoda demót... :) )

üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7