Sapphire 9800 pro
Elküldve: 2003. 11. 03. 14:43
Elküldve: 2003. 11. 03. 14:59
idézet:
Ezt írta Thrawn:
[url="http://"http://www.ati.com/developer/demos.html"]<<Itt>>[/url] vannak azok a csodák, amiket csak videón láthattam eddig (Zenélő golyók, maci, csimpánz, stb.).
Ui: Már szinte a perceket számolom.
[ 2003. november 03.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
zenélő csimpánz nincs? engem csak az érdekelne...
bár egy zenélő macival is kiegyeznék, ha azt lehet letölteni...
na, nekem is kicsengettek...
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 11. 03. 15:11
idézet:
Ezt írta begbie:
Extrémnél nem vett senki? Lehet még ott is kapni?[/quote]
Hogyne lehetne, én is ott vettem. Nekem úgy tűnt ők a legolcsóbb kiskerek ebben.
(nemtom miért van a mágikus ennyire nyomatva :confused: )
[ 2003. november 05.: RiddleR szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 05. 08:45
Berakás után a szívbajt hizta rám, mert bár a ventije pörgött, a monitort el sem indította. Régi kártya vissza, azzal jó. Azután (az idegbaj határán) rájöttem, hogy a BIOS-ban az AGP szekciónál a FastWrite opció disabled volt, ezt engedélyezve indult a drágám, semmi gond vele.
Elküldve: 2003. 11. 05. 09:19
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Na, megvan a kicsike!A Mágikus boltban vettem, pontosan olyan, mint amiről PPéter képet rakott be az előző oldalon. Adtak hozzá driver cd-t (3.6 Catalyst), Power DVD 4.0 lejátszót, video kábelt, RCA kábelt, video-RCA átalakítót, DVI-DSUB átalakítót.
Berakás után a szívbajt hizta rám, mert bár a ventije pörgött, a monitort el sem indította. Régi kártya vissza, azzal jó. Azután (az idegbaj határán) rájöttem, hogy a BIOS-ban az AGP szekciónál a FastWrite opció disabled volt, ezt engedélyezve indult a drágám, semmi gond vele.[/quote]
sziasztok!
nekem is meglett tegnap a kártya, ugyanott. de mivel tanulnom kellett nyelvórára, így remegő kézzel leraktam az asztalra és azóta is ott figyel. ha este hazaérek, akkor viszont nekiugrok a cserének
ehhez kell ám az önuralom: szavakat tanulni, mikor ott figyel a csodakártya az asztalon
ezt a fastwrite opciót nem éppen kikapcsolni kell? eddig mintha ezt szűrtem volna le.
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 11. 05. 09:36
idézet:
Ezt írta donphobos:
sziasztok!
nekem is meglett tegnap a kártya, ugyanott. de mivel tanulnom kellett nyelvórára, így remegő kézzel leraktam az asztalra és azóta is ott figyel. ha este hazaérek, akkor viszont nekiugrok a cserének
ehhez kell ám az önuralom: szavakat tanulni, mikor ott figyel a csodakártya az asztalon
ezt a fastwrite opciót nem éppen kikapcsolni kell? eddig mintha ezt szűrtem volna le.
üdv![/quote]
Az alaplapi BIOS-ban kellett állítani. Epox 8K9A2+ alaplapom van, ott disabled volt. Eddig nem nyúltam hozzá, a Gf2GTS ment vele. Nagyon gázos volt, mert magával a Radeonnal még a hibát sem lehetett kiküszöbölni, a régit kellett visszatenni.
Ami az önuralmad illeti, egy Jedi mester is megirigyelhetné.
Ui: Catalyst vezérlőpultján is van egy FastWrite pipa, az alapértelmezetten bekapcsolt.
Beizzítottam a feljebb belinkelt demókat, rögtön keresgélhettem is az állam, úgy leesett.
[ 2003. november 05.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 05. 10:19
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Az alaplapi BIOS-ban kellett állítani. Epox 8K9A2+ alaplapom van, ott disabled volt. Eddig nem nyúltam hozzá, a Gf2GTS ment vele. Nagyon gázos volt, mert magával a Radeonnal még a hibát sem lehetett kiküszöbölni, a régit kellett visszatenni.
Ami az önuralmad illeti, egy Jedi mester is megirigyelhetné.
Ui: Catalyst vezérlőpultján is van egy FastWrite pipa, az alapértelmezetten bekapcsolt.
Beizzítottam a feljebb belinkelt demókat, rögtön keresgélhettem is az állam, úgy leesett.
[ 2003. november 05.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
köszönöm, az önuralom fontos. igaz, hogy rángatódzott egy kicsit a szám széle, de aztán elmúlt
a demók jók? a zenélő csimpánz mindent üt, nem? vagy a maci zenél?
egyébként én is Epox alaplappal nyomulok (8RDA+), és én is Gef2Ti kártyáról váltok. szóval itt rokon lelkek találkozása figyelhető meg. örvendezzetek, legyetek szívesek!
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 11. 05. 10:41
idézet:
Ezt írta donphobos:
köszönöm, az önuralom fontos. igaz, hogy rángatódzott egy kicsit a szám széle, de aztán elmúlt
a demók jók? a zenélő csimpánz mindent üt, nem? vagy a maci zenél?
egyébként én is Epox alaplappal nyomulok (8RDA+), és én is Gef2Ti kártyáról váltok. szóval itt rokon lelkek találkozása figyelhető meg. örvendezzetek, legyetek szívesek!
üdv![/quote]
A csimpánz lepkéket nézeget.A maci ordít. A röpködő golyók egy csodamasinából csalnak ki hangokat és mindezt az egérrel még ide-oda forgathatod. Tényleg érdemes őket megnézni.
A rácsodálkozás után persze nem ártana már valami izmosabb grafikával megáldott játék, Pl. HL2, Stalker, DoomIII.
Ui: A demók letöltéséhez nem árt egy gyorsabb internet kapcsolat, mivel 20-50 megás darabok.
[ 2003. november 05.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 06. 09:34
közben természetesen kijött a 3.9-es, most szedem le azt is.
mit mondhatok a kártyáról? végre méltó párja a vga alrendszer a procinak, a mostani Athlon XP 2200+ nem is tudja kihajtani a kártyát. ennek megfelelően a megcélzott 1024x768-as felbontásban 32 biten (ez mostantól természetes lesz, nem úgy mint a régi Geforcával
szóval ez egy igen táp kártya, nekem eddig nagyon tetszik. ha valaki eddig habozott volna, akkor "don't foam further"
mivel én már vettem, így hamarosan drasztikus áresés várható, figyeljétek az árlistákat! én szóltam!
van egy kérdésem is: számít az, hogy a vinyó molex kábeléről szedem az áramot a kártyának? érdemes lenne esetleg odahúzni egy dedikált csatlakozót a kártyának? a táp egy 465-ös PFC-s Enermax. okozhat zavart, ha együtt van a két eszköz egy ágon?
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 11. 06. 09:54
idézet:
Ezt írta donphobos:
van egy kérdésem is: számít az, hogy a vinyó molex kábeléről szedem az áramot a kártyának? érdemes lenne esetleg odahúzni egy dedikált csatlakozót a kártyának? a táp egy 465-ös PFC-s Enermax. okozhat zavart, ha együtt van a két eszköz egy ágon?
üdv![/quote]
Na látod ez jó kérdés! Engem is érdekelne! Hátha valamelyik hozzáértőbb látogató tud válaszolni a kérdésre!
Egyébként szerintem számít!
Lidl
Elküldve: 2003. 11. 06. 09:59
idézet:
Ezt írta donphobos:
nos, én is beépítettem a csodakártyát. egyetlen döccenés nélkül elfogadta a rendszer, előtte leszedtem a régi drivereket. egyből a 3.8-as Katalistát tettem fel, nem a cédéről a régit.
közben természetesen kijött a 3.9-es, most szedem le azt is.
mit mondhatok a kártyáról? végre méltó párja a vga alrendszer a procinak, a mostani Athlon XP 2200+ nem is tudja kihajtani a kártyát. ennek megfelelően a megcélzott 1024x768-as felbontásban 32 biten (ez mostantól természetes lesz, nem úgy mint a régi Geforcával) minden gyönyörűen fut. a látványjavítókat még nem próbáltam, majd később...
szóval ez egy igen táp kártya, nekem eddig nagyon tetszik. ha valaki eddig habozott volna, akkor "don't foam further"
mivel én már vettem, így hamarosan drasztikus áresés várható, figyeljétek az árlistákat! én szóltam!
üdv![/quote]
Nekem is ilyen tápom van, szintén a vinyóéról használom, eddig nem volt gond. Én már a látványjavítókat is kipróbáltam, Unreal2 1024x768 minden maximumon, gyönyörűen fut, plusz pofára is határozottan szebb lett, az élsimítás pl. nagyon látványos eredményt hoz.
Ui: Bár két házventi külön tápkábelről megy, lehet, hogy oda társítom. Sajnos elfogytak a csatlakozóim, pedig a 465-nek van bőven.
[ 2003. november 06.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 06. 11:39
idézet:
Ezt írta Lidl:
Na látod ez jó kérdés! Engem is érdekelne! Hátha valamelyik hozzáértőbb látogató tud válaszolni a kérdésre!
Egyébként szerintem számít!
Lidl[/quote]
azt gondoltam (minimális elektromos tudásomat erősen próbára téve), hogy a vinyó motorja mondjuk "megszaggatja" az áramot, tesz bele valami zavart.
aztán a kártya várná a szép szinuszt, erre kap valami négyszögjellel zavart akármit. arról nem is beszélve, hogy talán a táp már eleve valami négyszögjellel közelíti a színuszt. ebből lesz aztán valami kavar.
most mondjuk nem látok semmi bajt, de majd megpróbálok odahúzni egy külön kábelt. pedig milyen szépen össze volt már bandázsolva minden...
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 11. 06. 13:20
Idézet: Ez írta donphobos:
üdv!
Az egyes kábelek nincsenek leválasztva egymástól, tehát teljesen mindegy, hogy hova dugod, a vinyó esetleges zavarjeleit meg fogja kapni. Van az enermaxon egy extra power connector nevű kábel (ld. EG465P-VE FMA), ami a videokártyához van az Enermax ajánlása szerint, ez csak az árnyékolásban jobb a többitől.
Lesz egy új ATX 1.3Enermax modell (EG475AX-VE (G)/(W)SFMA), amelynél már van elválasztás. Szerintem gyakorlatilag mindegy, hogy hova dugod.
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 22:42 -kor
Elküldve: 2003. 11. 06. 13:52
idézet:
Ezt írta Hasse:
Az egyes kábelek nincsenek leválasztva egymástól, tehát teljesen mindegy, hogy hova dugod, a vinyó esetleges zavarjeleit meg fogja kapni. Van az enermaxon egy extra power connector nevű kábel (ld. [url="http://"http://www.enermax.com.tw/eg365p-ve-fma.htm"]EG465P-VE FMA[/url]), ami a videokártyához van az Enermax ajánlása szerint, ez csak az árnyékolásban jobb a többitől.
Lesz egy új ATX 1.3Enermax modell ([url="http://"http://www.enermax.com.tw/Noisetaker%20AX%20series.htm"]EG475AX-VE (G)/(W)SFMA[/url]), amelynél már van elválasztás. Szerintem gyakorlatilag mindegy, hogy hova dugod.[/quote]
köszi szépen!
ez a magyarázat tudományosabban hangzik, mint az enyém, egészen logikus. tehát akkor nem dugdosok át semmit. ha nem bírja, az úgyis kiderül
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 11. 06. 16:25
idézet:
Ezt írta donphobos:
aztán a kártya várná a szép szinuszt, erre kap valami négyszögjellel zavart akármit. arról nem is beszélve, hogy talán a táp már eleve valami négyszögjellel közelíti a színuszt. ebből lesz aztán valami kavar.[/quote]
Nos ott nincs se szinusz, se négyszög jel. Az már rég rossz lenne, ha az lenne ott.
Ott stabil egyenfeszültségnek kell lenni, és nem ingadozhat csak max ezred voltokat igazándiból.
Amugy én is javaslom egy külön csati odavezetését, ha lehetséges.
Elküldve: 2003. 11. 07. 09:23
idézet:
Ezt írta NetTom:
Nos ott nincs se szinusz, se négyszög jel. Az már rég rossz lenne, ha az lenne ott.
Ott stabil egyenfeszültségnek kell lenni, és nem ingadozhat csak max ezred voltokat igazándiból.
Amugy én is javaslom egy külön csati odavezetését, ha lehetséges.[/quote]
oké, majd kipróbálom úgy is. érdekes, hogy most megint "új hardver illat" van a szobában, ahogy a kártya felveszi az üzemi hőmérsékletet és párolog. biztos valami elillan róla ilyenkor, mert egészen jellegzetes szaga van a gépnek.
ti nem tapasztaltatok ilyet? érdekes jelenség...
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 11. 07. 09:29
idézet:
Ezt írta donphobos:
oké, majd kipróbálom úgy is. érdekes, hogy most megint "új hardver illat" van a szobában, ahogy a kártya felveszi az üzemi hőmérsékletet és párolog. biztos valami elillan róla ilyenkor, mert egészen jellegzetes szaga van a gépnek.
ti nem tapasztaltatok ilyet? érdekes jelenség...
üdv![/quote]
Dáthás vagyok, azt sem érezném, ha szénné ég (ne tegye).
Neked mennyit ír ki a vezérlőpultban az overclock rész? Nekem 378/337.5-ön van, felkínálja a szinkronizálás lehetőségét, ekkor a memóriát is 378-ra teszi, így a 3DMark 2003 kb. 170 ponttal többet ad. Használhatom így? Visszavettem, csak tesz idején hagytam 378-on.
Elküldve: 2003. 11. 07. 10:39
szóval nem próbáltam
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 11. 07. 10:53
idézet:
Ezt írta donphobos:
hát, én ezt nem nagyon akarom húzni. meg sem néztem azt a fület, de mintha nem is lenne. olyan gyors minden rajta, hogy csak na, a proci pedig mérföldekkel lassabb, mint ami kihajtaná akár alapon is a kártyát. akkor meg minek húzzam?
szóval nem próbáltam
üdv![/quote]
Én sem akarom húzni, minden megy gyönyörűen így is. Csak azért érdekelt, mert a szomszéd Catalyst-os topikban is állítják, hogy nincs ilyen fül. Nekem meg van. Pedig 3.6-os Catalyst van fenn. Mi a sz@rt installáltam én fel? :confused:
Elküldve: 2003. 11. 07. 11:02
idézet:
Ezt írta Thrawn:
Én sem akarom húzni, minden megy gyönyörűen így is. Csak azért érdekelt, mert a szomszéd Catalyst-os topikban is állítják, hogy nincs ilyen fül. Nekem meg van. Pedig 3.6-os Catalyst van fenn. Mi a sz@rt installáltam én fel? :confused:[/quote]
én egyből felraktam a 3.8-ast, amit a hivatalos oldalról szedtem le. a hozzá adott cédét ki sem bontottam. "természetesen" másnap kijött a 3.9-es, azt még nem vittem haza innen a munkahelyről. de majd délután...
kipróbáltam a Q3a timedemo 1-et és talán 10 fps-t dobott a kártya az értékeken. valami 212 fps lett, 800x600-ban, 32 biten, teljes kidolgozottsággal. jó gyors gépem lett, ugye?![]()
![]()
szóval nálam nem lesz semmi overklokk sokáig, mert most aztán masszívan procilimitált lett a masina. így viszont "bűntetlenül" kapcsolgathatom sokáig a különféle FSAA és AF funkciókat, mert a kártyának aztán mindegy. tulajdonképpen ezt szerettem volna elérni a bővítéssel.
öcsémmel kipróbáltuk az IL2 Sturmovikot, minden fullon, 32 bit, minden, gyönyörű. és még be sem volt kapcsolva a látványjavító. haj, mi lesz itt hétvégén, mikor hazaviszem a csilingelő majmot és zenélő medvét is (meg a többi csoda demót...)
üdv!
.
.

Súgó
A téma zárva.