HWSW Informatikai Kerekasztal: DFI alaplapok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DFI alaplapok Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 05:53

hát az én nfi ultra-d lapom 400MHz-es fsb-vel simán elketyeg, csak nem tudom van-e értelme?

Most 260x9en gördül a wincsi magos 3000+ szinkronban huzva a HT órajel 1036Mhz-re irja az everest..

A memcsik kingmax hardcore 500MHz-es ramok 1T-vel cl3-al..igaz a mem feszültséget feljebb kellett tolni, és mindenképp ajánlott a tuningnál lefuttatni a beépiett memtest-et a meglepetések elkerülése véget..

szal majd megnézem 400-on mi változik..
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#682 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:36

BIOS ROM Checksum Error - nem bootol a gépem, DFI Lanparty nF4 Ultra-D... segítsetek, mi lehet a baja. Folyamatosan pislog a power led a gépemen, és sípol a lap mint a megveszekedett átok. A: meghajtón keres valamit, néha bármit teszek be, error, máskor pedig kiírja hogy 1.44MB media, és rendszerlemezt kér. Persze az sem jó neki.
Ilyen alap dolgokat, hogy safe boot jumper, meg a sima CMOS clear már próbáltam, nem használ semmi.

>>Itt<< olvastam, valakinek ugyanilyen problémája volt, de nincs ott a megoldás. Memóriát kicserélem, gombelemet nem tudok cserélni, vinyaó lehúzásra ugyanaz. :confused:

Tönkrement a lapom? :(

Omega voltam.

#683 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:35

:(

#684 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:41

Itt is egy ugyanilyen probléma, szintén DFI: Ne, itt is egy, aki így járt: http://pcforum.hu/tudastar/22447/Bios+rom+...lapCA63-SC.html

#685 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:44

>> Ahogy elnézem <<, ez egy ilyen DFI betegség.

#686 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:53

Tölts le egy BIOS-fájlt DFI-től, és másold fel a lemezre. Indítás előtt floppy be, és reménykedj! :think:

szerk.: Elképzelhető egy az AWDFlash.exe-t is fel kell másolni!

serzk #2: Ha így sem menne, egy harmadik megoldás:
Bootblock

Szerkesztette: AViD 2006. 08. 09. 12:00 -kor

#687 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 13:45

A #3 megoldás majdnem jó, odáig eljutottam, hogy bootfloppy, config sys töröl, awardflash.exe és bios rámásol, autoexec.bat megír; be is jön a flashelő progi, aztán a Please Wait! villog sok percig és semmi. :(
A leiratban azt írják, "several minutes", ez az értelmezésemben nem több 10 percnél, gondolom mint a bios frissítés, ami max 1-1,5min szokott lenni max.  :think:

Szerkesztette: Omega 2006. 08. 09. 13:46 -kor

#688 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 13:49

azt a jumpert próbáltad áddugni ami a safe biost visszatölti?

Nekem a bios frisiités után csinált ilyet az ultra-d, de áramtalnitás meg a jumper átdugás majd visszadugás után elindult a cuccos, pedig már majdnem garba akartam visszaküldeni  :respect:

#689 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:07

Szia Gandi! :hello:

Igen, többször is próbáltam, sajna eredménytelenül. :(

#690 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:56

Idézet: AViD - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 12:53

... Ha így sem menne, egy harmadik megoldás:
Bootblock

És persze köszönöm! :respect:

Azt hiszem, itt az a probléma, hogy a különböző verziójú biosok különböző méretűek. Általában (azaz szvsz mindig) a legújabbak a legnagyobbak. Azért írja ez az oldal is, hogy "töltsd le a legújabbat". Namost a helyzet, hogy én ebbe valamikor év elején beleapplikáltam valami non-official tuning biost. És qrvára nem tudom, hogy melyiket. :confused: Nyilván az nagyobb volt, mint a mostani legújabb hivatalos. :think:

Szerk.: Nomeg valahol olvastam, hogy csakis ugyanazzal lehet próbálkozni, mint ami bent volt, mielőtt bejött a hiba. :(

Szerkesztette: Omega 2006. 08. 09. 15:59 -kor

#691 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:57

-dupla-

Szerkesztette: Omega 2006. 08. 09. 15:57 -kor

#692 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 17:27

Sikerült. :cool: A gépem megy újra. A módszer jó volt, csak az awardflash utáni kapcsolókat változatlanul kell hagyni a DFI-től letöltött fájl szerint. ;)

#693 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 09. 18:45

Hamár sehol nincs leírva, akkor leírom én.

Van egy hibalehetőség DFI lapoknál, egy beállítás és biosmentés után, amin nem segít semmilyen jumperes bios-clear, safe-bios vagy egyéb, és úgy néz ki, vége a gépnek.

Bekapcsolás után a power led sűrűn pislog, és a gép sűrű pittyegést hallat a speakerből.

A hibaüzenet bekapcsolás után:

Award BootBlock BIOS v1.0
Copiright ©2000, Award Software, Inc.
BIOS ROM checksum error
Detecting floppy drive A media

A memóriák kivétele (és visszarakása) után már más hangjelzést hallunk a lapból, de ez ne tévesszen meg senkit, attól még a ROMBIOS halt be - ideiglenesen vagy végleg.

A következők végrehajtása saját felelősségre, és nem biztos hogy eredményhez vezet, ha tényleg halott a ROMBIOS.

1.) készítesz egy DOS boot lemezt
2.) a kész lemezről törlöd a CONFIG.SYS-t
3.) letöltöd a legfrissebb hivatalos biost a lapodhoz, a csomagolt fájlt kibontod
4.) a rendszerlemezre felmásolod a kibontott fájlokat, az AUTOEXEC.BAT fájlt felülírod
    -az új AUTOEXEC.BAT fájl így néz ki:

@echo off
cls
@ECHO OFF
A:\AWDFLASH **********.BIN /cks/sn/py/cc/cd/cp/wb/ld/qi
echo    "The version of BIOS was inaccurate,"
echo    "Please remove the floppy, download the right one and re-flash."
@ECHO OFF

-a **********.BIN megegyezik a 'bin' kiterjesztésű biosfájl nevével.

5.) a számítógéped áramtalanított állapotában, lehúzod a vinyókat és az optikai meghajtókat is, csak a floppy marad bedugva
6.) a kész lemezt berakod a floppymeghajtóba, bekapcsolod a géped (a készített lemezről elkezdődik a flashelés, mikor végez, újraindítod a gépet 'Enter'-rel, és a képernyő logónál 'DEL'-el belépsz a biosba)
7.) lemezt kiveszed, kikapcsolod a gépet és kihúzod a tápot
8.) kiveszed az elemet
9.) a CMOS tisztító jumpert 1-2pin-ből 2-3-ba rakod (CMOS Clear a lap manualja szerint)
10.) 2-3-szor megnyomod a géped bekapcsológombját, hogy az esetlegesen a kondenzátorokban maradt energia eltávozzék
11.) vársz egy fél percet
12.) visszarakod az elemet
13.) CMOS jumper-t visszarakod 1-2pin-be
14.) visszadugod a lehúzott meghajtóidat
15.) tápkábel vissza, gép bekapcs, 'DEL'-el belépsz a bios-ba és nyomsz egy 'Load Optimized Defaults'-ot
16.) mented, aztán 'Save And Exit Setup'

:cool:

#694 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 11:23

Szutyok DFI :D

#695 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:13

Sziasztok!

Adott egy DFI Lanparty UT NF4 SLI-DR Expert alaplap, amit azért vettem, hogy agyig tunningoljam a cuccaim. Erre mikor nézem a BIOS-ban a fesz dolgokat, a procinak csak! 1,55v -t lehet adni. Valaki azt mondta annó, hogy akár 2v-t is tudnak a DFI-k.

Akkor most mi van? Megszívtam? Vagy valamit nem jól csinálok?

Q
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

:)

#696 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:21

Omega:

nem tom, nem a cmos clear-re gondoltam, hamem a safeboot nevüre..mondjuk, nekem már ki volt szedve a lapom elötte 1 napig, imho lehet azért is segitertt..már majdnem visszaküldtem a lapot amikor átolvastam a manualt, és az a jumper pipecül müködött, nekem is villogot a lapon a statosz ledsor, meg rángatta az ide eszközöket ..

QuTor:

A biosban mind a memoria mind a processor vcore állitásnál van egy extra beállitási lehetöség, fejböl nem tudom, de az én nfi ultra-d lapomon van, akkor lehet a procinak jóval nagyobb áramot adni meg a memnek is..ahol állitgatod a vcore-t, ott van egy menüpont aminél %-ot adhatsz meg..ha ujrainditom a szekeret megnézem pontosan..

Szerkesztette: Gandalf 2006. 08. 10. 16:27 -kor

#697 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 20:20

Idézet: Gandalf - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:21

Omega:

nem tom, nem a cmos clear-re gondoltam, hamem a safeboot nevüre..mondjuk, nekem már ki volt szedve a lapom elötte 1 napig, imho lehet azért is segitertt..már majdnem visszaküldtem a lapot amikor átolvastam a manualt, és az a jumper pipecül müködött, nekem is villogot a lapon a statosz ledsor, meg rángatta az ide eszközöket ..
...

Igen, gondoltam hogy arra gondoltál, lent a biosrom alatt, arra írtam hogy próbátam. :respect:
Ilyenkor csak a fentiekkel lehet megoldani a manővert, legalábbis én így oldottam meg és máshol a NET-en sincs semmi egyéb recept. ;)

#698 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 20:44

Idézet: QuToR - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:13

Sziasztok!

Adott egy DFI Lanparty UT NF4 SLI-DR Expert alaplap, amit azért vettem, hogy agyig tunningoljam a cuccaim. Erre mikor nézem a BIOS-ban a fesz dolgokat, a procinak csak! 1,55v -t lehet adni. Valaki azt mondta annó, hogy akár 2v-t is tudnak a DFI-k.

Q

Ezt kizártnak tartom. Nézd át a laphoz kapott könyvet. Egyrészt az 1,55V max fesz is hülyeség, sokkal nagyobbat ki lehet szorozni, másrészt ha akkora kakaót akarsz adni, amitől még a Nesquick nyuszi füli is elég, akkor a lapon vannak hosszúkás 'jumperek'. Pl. a memóriához tartozó cuccos átdugdosása azt eredményezi, hogy az adható feszültség 3,2V-ról (!) indul. :]

Sikeres gariztatást. ;)

#699 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 20:59

Idézet: QuToR - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:13

Sziasztok!

Q

Elnézve a konfigodat nem értem mit akarsz tuningolni.  :)

Másrészt az 1.55V az egy nagyon kellemes határ az "élet és a halál" között.
Ezen az értéken felüli feszekkel sem megy sokkal többet a proci, 50-80MHz-et pedig nem ér meg az, hogy egy tesztprogram ki tudja mutatni a különbséget és Quake 3-ban 5-tel több fps-ed van.

Viszont ha mindenáron a max-ot akarod kihozni a gépből, akkor a plusz feszeket az említett %-os módszerrel tudod állítani.
Tehát ahol Te az 1.55V-ot találod max-nak, az alatt van egy beállítási lehetőség, ahol az előzőleg beállított feszültséget egy bizonyos százalékkal megnövelheted.

;)
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#700 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:06

megnéztem..

CPU special VID control vagy mi a neeve, ott lehet nyomni neki rendesen..:D

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első