DFI alaplapok
Elküldve: 2006. 08. 30. 12:26
Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 9:36
fuck
figy , vettem egy 7950GX2-őt , betettem a DFI EXPERT (VENUS
Valami ötlet ? 2600mhz-en megy a 4400+ , prime stabil .
Elküldve: 2006. 08. 30. 13:31
Aztán múltkor meggajdult a lap, nagy nehezen rendberaktam, a legújabb gyári biost kapta. Azóta úgy van.
A Te eseteddel kapcsolatban passzolok, még nem volt alkalmam 7950GX2-vel nyüglődni... :Đ
De komolyra fordítva, klikk a 7950GX2 kompatibilitás listához: >>klatty<<, itt ezt írja:
Manufacturer Model Chipset System BIOS
DFI Infinity NF4 SLI NVIDIA nForce4 SLI 2006/04/10
DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D NVIDIA nForce4 Ultra 4/6/2006
Ha a bios frissítés nem segít, utána kell kutatni DFI fórumokon (dfistreet.com pl), hátha másnak is volt ilyen baja. Próbáld meg tuning nélkül, plusz nekem ilyen képlemerevedésem eddig két dologtól volt: videokártya, memória. Namost sem a videokártya, sem a memória nem volt hibás, másnál máshol mindegyik megy szépen. Szóval elképzelhető kompatibilitás hiba is. Ezen kívül nem zárnám ki a tuningot, rossz memóriabeállítást és a tápot.
Szerkesztette: Omega 2006. 08. 30. 13:34 -kor
Elküldve: 2006. 08. 30. 14:01
Melyik kisker forgalmaz Mushkin RAM-okat?
Elküldve: 2006. 08. 30. 14:06
Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 14:31
Aztán múltkor meggajdult a lap, nagy nehezen rendberaktam, a legújabb gyári biost kapta. Azóta úgy van.
A Te eseteddel kapcsolatban passzolok, még nem volt alkalmam 7950GX2-vel nyüglődni... :Đ
De komolyra fordítva, klikk a 7950GX2 kompatibilitás listához: >>klatty<<, itt ezt írja:
Manufacturer Model Chipset System BIOS
DFI Infinity NF4 SLI NVIDIA nForce4 SLI 2006/04/10
DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D NVIDIA nForce4 Ultra 4/6/2006
Ha a bios frissítés nem segít, utána kell kutatni DFI fórumokon (dfistreet.com pl), hátha másnak is volt ilyen baja. Próbáld meg tuning nélkül, plusz nekem ilyen képlemerevedésem eddig két dologtól volt: videokártya, memória. Namost sem a videokártya, sem a memória nem volt hibás, másnál máshol mindegyik megy szépen. Szóval elképzelhető kompatibilitás hiba is. Ezen kívül nem zárnám ki a tuningot, rossz memóriabeállítást és a tápot.
hát nem lettem nyugodtabb
A kompatibilitás listán éppen nincsen a nf4 SLI-DR Expert deszka ....
legutolsó gyári bios van fent igaz nem az expert hanem a venus .
A legszebb hogy a far-cry nem csinálja , szépen fut folyamatosan ....
Elküldve: 2006. 08. 30. 14:53

Ez nem az az nF4 deszka, amit moddoltál? Próbáld meg az Expert biossal, hátha. Amúgy ha egy nF4 Ultra-D lappal megy, akkor nehogy már egy Experttel ne menjen!
Minden játkkal OK, akkor lehet hogy a démárkban van a hiba. Már itthon vagyok, átnyálazok pár helyet, hátha írtak ilyesmiről.
Elküldve: 2006. 08. 30. 15:07
Idézet: ubu - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 15:01
Melyik kisker forgalmaz Mushkin RAM-okat?
Üdv a forumon!
Máskor itt kérj segítséget: Merre találok segítséget?
Tudomásom szerint a TTS Kft foglalkozik Mushkin-al: TTS
Elküldve: 2006. 08. 30. 15:16
Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 15:54
Eddig nem találtam semmit.

www.dfi-streets.com fórumába beregisztráltam, de csak úgy szabad hozzászólni, hogy az aláírásodba berakod a konfigodat az ott leírt módon, különben törlik a hozzászólásod és kibannolnak. Azt meg nem tudom pontosan, milyen cuccod van. Szóval be kéne reggelned és nyitnod egy topikot, mert sehova nem illik be a téma... ami azt jelenti, hogy nem volt ilyen gondja senkinek. Néztem még más fórumokat is, pl. extremesystems, stb., sok aláírásban van SLI-DR Expert + 7950GX2.
Legjobb volna, ha azt a Venus biost leszednéd, főleg ha 1. generációs a lapod, mert könnyen lehet hogy megfekszik. Az új kapacitorokkal szerelt lapokhoz való az a bios, könnyen lehet hogy más feszültségekkel és áramokkal kever...
Szerkesztette: Omega 2006. 08. 30. 15:19 -kor
Elküldve: 2006. 08. 30. 15:29
Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 16:16

www.dfi-streets.com fórumába beregisztráltam, de csak úgy szabad hozzászólni, hogy az aláírásodba berakod a konfigodat az ott leírt módon, különben törlik a hozzászólásod és kibannolnak. Azt meg nem tudom pontosan, milyen cuccod van. Szóval be kéne reggelned és nyitnod egy topikot, mert sehova nem illik be a téma... ami azt jelenti, hogy nem volt ilyen gondja senkinek. Néztem még más fórumokat is, pl. extremesystems, stb., sok aláírásban van SLI-DR Expert + 7950GX2.
Legjobb volna, ha azt a Venus biost leszednéd, főleg ha 1. generációs a lapod, mert könnyen lehet hogy megfekszik. Az új kapacitorokkal szerelt lapokhoz való az a bios, könnyen lehet hogy más feszültségekkel és áramokkal kever...
5 perce tettem vissza a gyári Expert biost , most fogom kiprobálni !
Elküldve: 2006. 08. 30. 15:31
Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 16:29
OK, várom.
Elküldve: 2006. 08. 30. 15:43
Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 16:31
na bassz.....a meg !
Taníts MESTER
Lekopogom, de a 2001 simán lefutott , most fut a 2005 , eddig ez sem akadt meg , minden megy ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva !
figyi Omega , kicsit bele szeretnék merülni a memoria opciókba a biosban , ebben is tudnál segíteni ?
mi micsoda is pontosan , minek mire van hatása , stb .
Elküldve: 2006. 08. 30. 15:53
Memória időzítésekben, mind kikísérletezték a legjobb beállításokat már, ha tudsz memóriatípust, akkor ki lehet keresni.
A főbb paramétereken kívül (>>klatty<<) csak 2-3 dolog van, amivel érdemes próbálkozni, de már ezek is minimálisak.
Elküldve: 2006. 08. 30. 15:58
Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 16:53
Memória időzítésekben, mind kikísérletezték a legjobb beállításokat már, ha tudsz memóriatípust, akkor ki lehet keresni.
A főbb paramétereken kívül (>>klatty<<) csak 2-3 dolog van, amivel érdemes próbálkozni, de már ezek is minimálisak.
magyarúl bassza meg ....magyarúúúúúl !!! Én lenni öreg magyar , nem olvas idegenül !
Elküldve: 2006. 08. 30. 16:33
Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 16:58
Szerintem marhára nem fogsz tudni többet az egészből, ha a száraz halandzsát leírom, de mindegy. :Đ
Szóval az egész memória kérdést úgy képzeld el, mint egy chipeken elhelyezkedő mátrixot, vannak sorok és oszlopok, a kereszteződésekben cellák, mint az Excel táblában. Minél nagyobb a memória modul, annál több a sor és az oszlop. A cellában van az adat.
Az időzítések értékének beállításával az adat elérési idejét határozhatod meg. A sebességet a BIOS határozza meg, azaz Te.
A memóriavezérlő először a sort választja ki, amiben a meghívott cella van. A sor címzését nevezik RAS-nak, az oszlopé a CAS. Az oszlop kijelölésére tRCD idő letelte után kerül sor. Ha ez megvan, akkor tCL idő leteltével az adat kiíródik a kimeneti regiszterbe. A folyamat újrakezdése előtt tRAS és tRP várakozási idő van.*
A memóriavezérlő kiválasztja az aktív sort, de ami előtt ez aktivizálódna és lehetne küldeni CAS jelet, a vezérlő vár valamennyit; ez a tRCD. Aztán következik az olvasás, ugyancsak késleltetéssel, ez a késleltetés a CAS latency. Ez a legfőbb Cl2-2,5-3 (felső tízezernél Cl1,5
*Az adat lekérdezését követően a vezérlő kilövi a sort, ez az idő a tRP.
A tRAS érték határozza meg, hogy hány körön át kell aktívnak lennie egy sornak, mielőtt ki lehet iktatni.
Ezt én is lementett cuccokból tanultam anno össze, illetve fősulin a kapacitásgazdálkodási módszereknél az elveket, szvsz. a lényeg az, hogy minnél kisebbek ezek az értékek, annál gyorsabb a RAM.
Szerkesztette: Omega 2006. 08. 30. 16:34 -kor
Elküldve: 2006. 08. 30. 16:55
Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 17:33
Szóval az egész memória kérdést úgy képzeld el, mint egy chipeken elhelyezkedő mátrixot, vannak sorok és oszlopok, a kereszteződésekben cellák, mint az Excel táblában. Minél nagyobb a memória modul, annál több a sor és az oszlop. A cellában van az adat.
Az időzítések értékének beállításával az adat elérési idejét határozhatod meg. A sebességet a BIOS határozza meg, azaz Te.
A memóriavezérlő először a sort választja ki, amiben a meghívott cella van. A sor címzését nevezik RAS-nak, az oszlopé a CAS. Az oszlop kijelölésére tRCD idő letelte után kerül sor. Ha ez megvan, akkor tCL idő leteltével az adat kiíródik a kimeneti regiszterbe. A folyamat újrakezdése előtt tRAS és tRP várakozási idő van.*
A memóriavezérlő kiválasztja az aktív sort, de ami előtt ez aktivizálódna és lehetne küldeni CAS jelet, a vezérlő vár valamennyit; ez a tRCD. Aztán következik az olvasás, ugyancsak késleltetéssel, ez a késleltetés a CAS latency. Ez a legfőbb Cl2-2,5-3 (felső tízezernél Cl1,5
*Az adat lekérdezését követően a vezérlő kilövi a sort, ez az idő a tRP.
A tRAS érték határozza meg, hogy hány körön át kell aktívnak lennie egy sornak, mielőtt ki lehet iktatni.
Ezt én is lementett cuccokból tanultam anno össze, illetve fősulin a kapacitásgazdálkodási módszereknél az elveket, szvsz. a lényeg az, hogy minnél kisebbek ezek az értékek, annál gyorsabb a RAM.
Omega , ha lehet ezt írni nálam felment az árfolyamod
köszi ! Ez pont nekem volt megfogalmazva , a józan paraszti eszemmel is fel tudtam fogni :Đ
Elküldve: 2006. 08. 30. 17:32
Szívesen!
Elküldve: 2006. 08. 31. 08:37
Idézet: arsenlupin - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 15:07
Máskor itt kérj segítséget: Merre találok segítséget?
Tudomásom szerint a TTS Kft foglalkozik Mushkin-al: TTS
Arsenlupin!
Köszi az iránymutatást a RAM terén és a fórum terén is!
üdv. ubu
Elküldve: 2006. 08. 31. 16:12
Idézet: ubu - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 9:37
Köszi az iránymutatást a RAM terén és a fórum terén is!
üdv. ubu
Nincs mit.
Elküldve: 2006. 09. 26. 18:37
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Súgó
A téma zárva.