HWSW Informatikai Kerekasztal: Videókártyák "erősorrendje" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Videókártyák "erősorrendje" Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:08

Ja és haver 9100-al is végignyomta a MP2-t. Igaz csak 1024-ben, de 4AF-el. És az utosló pályát pont láttam is, Annyira rossz szemem nincsen, hogy ne vegyen észre a >24 fps-t.
Aki meg 9800Proval csak 14-et tud kihozni....
Bár lehet, csak egy cerka 600-as volt alatta.

Nem lepne meg, de már láttam ilyen VGA tesztet.

14 fps a MP2-ben 9800Proval. Vicc...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#102 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:10

idézet:
Ezt írta GI:
Ja és haver 9100-al is végignyomta a MP2-t. Igaz csak 1024-ben, de 4AF-el. És az utosló pályát pont láttam is, Annyira rossz szemem nincsen, hogy ne vegyen észre a >24 fps-t.
[/quote]

Hát én ha nem veszem le a textúra felbontást akkor bármelyik pálya képregény, nem 14 hanem 5 fps. Úgyhogy kétlem, hogy maxon nyomta.

#103 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:11

Idézet: Ez írta GI:

Ne már felhuzzatok.b Nemtom, hogy csináltak a 9800Proval 14 fps-t a MP2-ben, de én el nem hiszem.
Az a játék annyi framet nyom nálam, bármilyen beállítással, hogy lehetetlennek tartom ,hogy 14 fps-re leessen.
Baromság....

Tényleg baromság, senki nem is állított ilyet a MP2-ről fentebb, ha jobban megnézed.  :)
A Deus Ex II lehet a játék, vagy valami hasoló újabb félkonzolos izé.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 00:15 -kor

#104 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:14

Hát én nem tudom, nála indítottuk el először és még meg is lepődtünk, hogy milyen frankón pörög.
Pedig ha jól emléxem még valamelyik régi Cat. van neki.
Lehet, hogy pont emiatt.

Tegnap néztem kb fél 10-kor nála az uccsó pályát, amikor a toronyban kell szétlőni a köteleket. Szóval az egy tök kicsi rész, el sem tudom képzelni, hogy akadna. De komolyan.
Viszont maga a játék egy katasztrófa... Amikor ott dobálja a dinamitokat... Inkább a Doom1-ben a kapcsolókeresgetés.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#105 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:16

A Deus Ex 2 már tényleg más tészta lehet. :)

Nálam nem gond, de ott már nem a csillagos ég a határ az FPSben

Előző oldalon pedig valami PCGURU-s max payne 2 tesztröl volt szó..

#106 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:31

Jól elcsavarodott ez a topic is. Miért kell mindenből "X vs. Y" topicot csinálni???
INTEL vs. AMD
ATI vs. nVidia
BMW (Montoya) vs. Ferrari (Schumi)
MSZP vs. FIDESZ

etc.

uncsi...

Van egy halom ember, akinek nincs ideje végigolvasni 100 oldalkat a különböző videokártyák különböző (sokszor tévinformációkat plántáló) tesztjeiről. Azonban szeretne VGA upgrade-t és fogalma sincs, hogy a szűkös vagy tágabb pénzügyi keretében milyen karit vehet, ami számára megfelelő lesz. Anno még az ember tudta, hogy a TNT-nél a TNT2 valószínűleg gyorsabb. De ma már semmi sem biztos...
Egy GeForceFX 5200 biztosan nem nyomul úgy, mint egy Gef4 Ti4200, de ezt sokan nem tudják, vagy hiszik és sokszor az árak sem az erősorrendet tükrözik. AZ ATI-nál sem egyértelmű már a számozás és az "erősorrend" közötti összefüggés. Hisz egyértelmű, hogy az ember azt várja, hogy gyorsabb egy magasabb számú kártya... pl. LE LELE LELELE

Szóval egy mezei user, aki upgradelni akar és mondjuk van kb. 40.000,_Ft-ja VGA cserére kb. 50 féle kártya közül választhat és bizony nagyon nem mindegy, hogy melyik mellett dönt. Ehhez viszont nagy segítség egy lehetőleg objektív, korrekt "erősorrend", ami mentes az érzelmektől.

#107 Felhasználó inaktív   divot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:45

Első helyen az ATI-k 9700-ig. Aztán A FX-ek 5900XT-ig. Majd a 9600-ak XT-től simáig. Végül megint FX-ek, ugye az 5600-as széria. De ez is csak akkor érvényes, ha kirárólag a dx9-es kártyákat nézzük. A 64 bites átverések, meg az 5200-as sorozat szót sem érdemelnek.

#108 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 14:36

didyman: ha kikapcsolod a VPU-t akkor csak annyi a külömbség tesom gépén, hogy csak resettel lehet kilépni, semmi gombra nem reagál. Ha bevan kapcsolva, akkor 3 perc fagyi, majd megkérdi, hogy akarok-e küldeni levelet az ATi nak, vagy sem!!!
De ha regeditben lehet kikapcsolni az franko. És hogyan????
GI: lehet hogy nálad a 9800 pro-n jok a Cat driverek, de nekünk csoroknak, akiknek 9000, 8500, 9100 van bizony gondjaink vannak vele. Topikban is volt rola szó, a 3.8 -tol felfele ezeken a régi karikon GÁZ.3.10 - vagy mi- leszedve, de még nem vittem haza, van nagyobb gondom :mad:
Volt Nvidiám, tom hogy az sem rozsás.Nem azt mondtam, hogy rosszabbakaz ATI vezérlök, hanem azthogy most megen gondok vannak vele,, mint nekem anno a 3.0 ig.Azzal pl. Nascar 2003 ban csontra fagyott a gép, ha valamelyik kanyargos pályára akartam menni. Go-ra klikk, aztán go a desktoppra, se egér , se bill.
Restart, Üzenet "B+ a géped sulyos hiba után állt le..... hiba okozoja ati2dvag!=/% f@szom tudja mi még"
1/2 évig nem volt semmi gond, most nekem megen desktoppos reseteket dob a gépem,DE CSAK OpenGL játékok alatt
Mit csinájjak
Ne jáccak ezekkel?? :D
üdv
tus

#109 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 01. 08. 15:18

idézet:
Ezt írta tus:
didyman: ha kikapcsolod a VPU-t akkor csak annyi a külömbség tesom gépén, hogy csak resettel lehet kilépni, semmi gombra nem reagál. Ha bevan kapcsolva, akkor 3 perc fagyi, majd megkérdi, hogy akarok-e küldeni levelet az ATi nak, vagy sem!!!
[/quote]

Ha ez a gond, akkor nem véletlen a GPU recover működése! HW fault on display device. Túlhevülés, hibás pájp vagy ramm. Ennyi sajnos..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#110 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 15:25

idézet:
Ezt írta GI:

14 fps... vicc...
[/quote]

Lehet, hogy 41, csak elírták. :)

Leesett 41 fps-re a 9800-omon Húúú! 41! Húúúúh! :D

#111 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 15:49

idézet:
Ezt írta Mumia:

Hát én ha nem veszem le a textúra felbontást akkor bármelyik pálya képregény, nem 14 hanem 5 fps. Úgyhogy kétlem, hogy maxon nyomta.
[/quote]

Pedig én is minden maxon nyomtam végig... (8x vagy 16x af-fel) és egyáltalán nem szaggatott sehol sem. (ha jól emlékszem)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#112 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 16:11

idézet:
Ezt írta Valdy:

Pedig én is minden maxon nyomtam végig... (8x vagy 16x af-fel) és egyáltalán nem szaggatott sehol sem. (ha jól emlékszem)
[/quote]

Szerintem nézd meg még1x, minden más maxon, ez igaz, de ha a textúra felbontását maxra tettem (general textures = extra) akkor bizony képregény lett.

#113 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 16:13

idézet:
Ezt írta Mumia:

Szerintem nézd meg még1x, minden más maxon, ez igaz, de ha a textúra felbontását maxra tettem (general textures = extra) akkor bizony képregény lett.
[/quote]

Igazad lehet, már nem emléxem rá :) Most csak ezért nem fogom még1x felrakni (+ azért mert már meg sincs :D )
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#114 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 18:49

Én csak akkor szoktam drivert frissíteni, ha valamivel gond van. Pl most a 3.9 van fennt. De ez különleges eset, mert a 3.8al sem volt.
Asszem szomszéd 9100-án is 3.9 van fennt, de nem panaszkodott. Pedig ő biztosan elmondaná. :)
Nincsen egy olyan driver, ami minden problémádat megoldja?
Most nem kell a legújabbat, meg hogy +50 pont a 3dmarkban.
Sz*rok a markra, az a lényeg, hogy minden menjen tutin.

#115 Felhasználó inaktív   divot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 19:06

idézet:
Ezt írta GI:
Én csak akkor szoktam drivert frissíteni, ha valamivel gond van. Pl most a 3.9 van fennt. De ez különleges eset, mert a 3.8al sem volt.
Asszem szomszéd 9100-án is 3.9 van fennt, de nem panaszkodott. Pedig ő biztosan elmondaná. :)
[/quote]

Egy 9800PRO-val én is szarnék a markokra. :cool:

#116 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 07:48

idézet:
Ezt írta GI:
[/quote]

Hali
Nekem BBa 8500 Le-m van, semmi pénzé nem vállnék meg töle.(Max egy 9700/9700 pro miatt)
5 nvidia karim volt, lezártam azt a korszakot. Nem a csalások+.... akármi, eccerűen - saját vélemény nem
FLAME JOBBAN TECCIK a képe.Vót Ti 200, meg Ti 4600 om, de a 8500 el megvagyok elégedve. Egyetlen problémám - a néhabugos driveren kivül, hogy a haverom leégette a Tv outomat.
OFF: lehet ezt ocson javítatni??
ON: Hálistennek nálam nincs gond, 1* fagytam meg a COD alatt, - sokat hasaltam a hoban :D - restart és viégig vittem onnantol.
De a bátyám nemtudott jáccani vele sokáig, 3.4-3.9 minden drivert kiproszáltam full fagyi volt mndegyikkel.Utoljára - már nem is tudom melyik va fenn - felraktam neki egyet , eddig nem jött telefon, hogy nem menne :)
Nem hiszem, hogy nekem azé van vele "kevesebb" bajom,mert az enyém BBA, az övé meg Excalibur pro 9000.
üdv
tus

#117 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 07:56

idézet:
Ezt írta divot:

Egy 9800PRO-val én is szarnék a markokra. :cool:

[/quote]

Igaz. Én akkor szokom felrakni márkot, amiko új winfost húzok, megnézem minden klappol-e , oszt ha megy akko kuka márk :D
GI:én végül is befogom a pofám, mert nem szivok vele egyáltalán, -azt az egy resetet kivéve-de akiknek szokom szervizelni a gépeket - jol kifogták :D- azoknak van vele probléma.
A rendörnek pl: Abit KT7-A - nem röhögni, elég ha én teszem - + egy 9100 el megy a gép.Jáccik ilyenekkel hogy Wolfeinstein- COD ig mindennel. Ha legújabb CAT., akkor a Wolfiban csak feje, meg bazinagy lúdtalpa van a paliknak, törzs láb, sehol. Persze igy nehezebb lelöni öket, vagy az Atinál igy akarják kinyszeriteni, hogy megtanuld a fejlövést :) Cod megy hibátlanul. Ha régebbi CAT, akko Wolf cool, de Cod nem megy. :confused:
üdv
tus

#118 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 07:58

És egy Rendörtöl ne várja el az ember, hogy drivert fog instalálni, igy is ostorral kapcsolja be a gépet :D :D
üdv
tus

#119 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 01. 10. 10:24

idézet:
Ezt írta tus:

Hali
Nekem BBa 8500 Le-m van, semmi pénzé nem vállnék meg töle.(Max egy 9700/9700 pro miatt)
5 nvidia karim volt, lezártam azt a korszakot. Nem a csalások+.... akármi, eccerűen - saját vélemény nem
FLAME JOBBAN TECCIK a képe.Vót Ti 200, meg Ti 4600 om, de a 8500 el megvagyok elégedve. Egyetlen problémám - a néhabugos driveren kivül, hogy a haverom leégette a Tv outomat.
OFF: lehet ezt ocson javítatni??
ON: Hálistennek nálam nincs gond, 1* fagytam meg a COD alatt, - sokat hasaltam a hoban :D - restart és viégig vittem onnantol.
De a bátyám nemtudott jáccani vele sokáig, 3.4-3.9 minden drivert kiproszáltam full fagyi volt mndegyikkel.Utoljára - már nem is tudom melyik va fenn - felraktam neki egyet , eddig nem jött telefon, hogy nem menne :)
Nem hiszem, hogy nekem azé van vele "kevesebb" bajom,mert az enyém BBA, az övé meg Excalibur pro 9000.
[/quote]

Off: Olcsón ritkán, de ha szerencséd van, csak egy tekercs vagy ellenállás adta meg magát. Az még javítható..Mi történt vele? Privizz, mert szétoffolunk..:-)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#120 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 11:44

idézet:
Ezt írta didyman:

Off: Olcsón ritkán, de ha szerencséd van, csak egy tekercs vagy ellenállás adta meg magát. Az még javítható..Mi történt vele? Privizz, mert szétoffolunk..:-)
[/quote]

Szio
Sajna privizni nemtudok, mert nincs outlockunk, freemail... minden e-mailos lehetöség kilöve.Tisztára mint egy koncentrácios tábor. Reggel bejövetkor még blokkolnunk is kell :D :D tiszta agyrém. De legalább szarul fizetnek :D
Ha vkit zavar szoljon, elöre is bocsi, de off olunk.
Menet közben lett összedugva a Tv -vel, pedig 100* elmontam annak a tuskonak hogy ne de ö mégis. Tv n fekete fehér csikok futkároznak baromi gyorsan.
Szted :confused: :confused:
Elöre is Köcike
üdv
tus

Téma megosztása:

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7