HWSW Informatikai Kerekasztal: Videókártyák "erősorrendje" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Videókártyák "erősorrendje" Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 15. 13:07

idézet:
Ezt írta Omega:

Biztos az, hogy jobb a Radeon 8500 teljesítménye (FPS) ugyanolyan szűrőbeállításokkal? Valami link, teszt, csak hogy teljesen meg legyek győzve? :confused:
[/quote]
igen, de mondok durvábbat, nálam gyorsabb volt a 9000pro 4x-es fsaa és 8x-os aniso beállításokkal mint a ti4800se :eek:
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#142 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 13:14

idézet:
Ezt írta richi:

igen, de mondok durvábbat, nálam gyorsabb volt a 9000pro 4x-es fsaa és 8x-os aniso beállításokkal mint a ti4800se :eek:
[/quote]

...nálam meg gyorsabb volt az MX420 8x AA és 16x AF mellett, mint a 9800XT :p LOL :D
Viccet félretéve: bizonyíték az állításokra, teszt???

Ui.: meggyőzhető vagyok!

[ 2004. január 15.: Omega szerkesztette a hozzászólást ]

#143 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 13:42

#144 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 14:14

idézet:
Ezt írta Omega:

...nálam meg gyorsabb volt az MX420 8x AA és 16x AF mellett, mint a 9800XT :p LOL :D
Viccet félretéve: bizonyíték az állításokra, teszt???

Ui.: meggyőzhető vagyok!

[/quote]

kb. 3 hónapja beszúrtam a teszteket, de nem tudom hova...De azért nem dőlök a kardomba mert nem hiszed el... :p :cool:
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#145 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 14:29

idézet:
Ezt írta richi:
kb. 3 hónapja beszúrtam a teszteket, de nem tudom hova...De azért nem dőlök a kardomba mert nem hiszed el... :p :cool:[/quote]

:p Keresgetek, keresgetek, de nem találok ilyen tesztet sehol :( Ha megkeresnéd, amit beszúrtál valahova múltkor, megköszönném! ;)

#146 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 14:44

idézet:
Ezt írta Omega:

:p Keresgetek, keresgetek, de nem találok ilyen tesztet sehol :( Ha megkeresnéd, amit beszúrtál valahova múltkor, megköszönném! ;)
[/quote]

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005222"]Íme[/url], bár ez sem bizonyíték...oldszpájsz :D

#147 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 14:56

idézet:
Ezt írta richi:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005222"]Íme[/url], bár ez sem bizonyíték...oldszpájsz :D[/quote]

Nem győzött meg... mondom, elképzelhetőnek tartom, csak nagyon meglepőnek. Egy olyan kártya, ami anno a GF3Ti-vel versengett, a jobb drivernek köszönhetően jobban teljesít, mint egy Ti4200... a Ti4800SE az tulajdonképpen egy 8xAGP-s 4400, nem?
Hm... Majd holnap még túrkálok, érdekel a dolog ;)

#148 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 15:09

de csak szűrőkkel jobb, szűrők nélkül természetesen jóval gyorsabb volt az nvidia...Ahogy ráraktam a ti4800se-re az anisot, azonnal hanyatt vágta magát...még aa-val csak-csak.
Egyébként szintúgy meglepődtem, hisz az uszkve 35-e Ftos kártya, a 9000pro pedig 17-e volt... :)

[ 2004. január 15.: richi szerkesztette a hozzászólást ]

#149 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 16:30

Mi olyan hihetetlen ebben?
A hardware jóval fejlettebb, mint a Gf3-é. Core és memória frekvenciák is magasabbak.
Árnyalók használata esetén is jobb mint akár a Gf4.

Ennyi.

Akkoriban én csak molyogtam azokon az embereken, akik a Ti200-as kártyájukat jobbnak tartották...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#150 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 07:03

AF esetén jobb, mint a GF4... ok, tfh... nade akkor sem hiszem, hogy ezt a kettő karit össze kellene mérni (és azt sem, hogy így). Szvsz ha jobb is a 8500, akkor sem egy világbajnok AF-el.

Amúgy meg pl. Max Payne 2 full beállításokkal, 4xAA és 8xAF riccenés nélkül szalad. :rolleyes: Szerintem az UT2003 is menne így, persze nem 256MB memóriával... (konfigom ld. valahol )[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005545&p="]ebben a topicban[/url] ;)

#151 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 09:35

idézet:
Ezt írta Omega:
AF esetén jobb, mint a GF4... ok, tfh... nade akkor sem hiszem, hogy ezt a kettő karit össze kellene mérni (és azt sem, hogy így). Szvsz ha jobb is a 8500, akkor sem egy világbajnok AF-el.
;)
[/quote]

Már csak pusztán a csalódottság beszél belőled, nem hitted volna, hogy egy ennyivel olcsóbb kártya felveheti a versenyt a drágaszágoddal. Magad ismered el, hogy AF esetén jobb, utána meg kijelented, hogy akkor sem kellene összemérni? Miért, mert szégyenben marad a kártyád? Eddig minden játékot vitt a 8500 1024x768 8xAF-el gond nélkül max grafikán, kivétel a DeusEx2 és a Halo, amik viszont még jóval erősebb kártyákon is döcögnek.

Mi az, hogy nem világbajnok AF-el? Milyen hülye duma ez? :D Persze, hogy nem világbajnok, egy R9700 biztos jobb nála AF-ben :D

[ 2004. január 16.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#152 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 10:10

idézet:
Ezt írta Mumia:

Már csak pusztán a csalódottság beszél belőled, nem hitted volna, hogy egy ennyivel olcsóbb kártya felveheti a versenyt a drágaszágoddal. Magad ismered el, hogy AF esetén jobb, utána meg kijelented, hogy akkor sem kellene összemérni? Miért, mert szégyenben marad a kártyád? Eddig minden játékot vitt a 8500 1024x768 8xAF-el gond nélkül max grafikán, kivétel a DeusEx2 és a Halo, amik viszont még jóval erősebb kártyákon is döcögnek.

Mi az, hogy nem világbajnok AF-el? Milyen hülye duma ez? :D Persze, hogy nem világbajnok, egy R9700 biztos jobb nála AF-ben :D
[/quote]

Nem csalódottságnak nevezném. Meglepőnek. 'Elismertem', hogy AF esetén jobb... persze, mert mindenki azt szajkózza, hogy Ati karik jobban teljesítenek szűrőkkel.

Tettem egy -elhamarkodott- kijelentést... no igen ám, de a témában a '99-ig voltam otthon, illetve a 9500 megjelenésének a környékétől. S ugye a 8500 a kettő közé esik. Ezért -kissé megkésve- elkezdtem utána keresgetni összehasonlító teszteknek, infóknak. Nem találtam sehol olyat, ahol a 8500 és a 4200 teljesítményét hasonlítják össze (szűrőkkel). Csak olyat, ahol a nélkül (prohardveren vagy hol találtam tizensok videokarit mértek le, egyre nagyobb proci mellett... ha gondolod, újra megkeresem és belinkelem...) Ráadásul mindenhol abba ütköztem, hogy a GF3-akkal 'versenyeztetik'... ezek után kértem konkrétumokat (még nem kaptam)...

#153 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 13:09

Arra, hogy miért mindenhol GF3-akkal mérik össze, nagyon egyszerű a válasz, jellemzően megjelenésükkor tesztelik a kártyákat, és akkor még nem volt GF4.

Én sem találtam olyan tesztet, ahol nemhogy Ti4200 ellen, de egyáltalán AF-el tesztelnének 8500-öt (illetve csak olyat, ahol nincs másik kártya, csak az, hogy mennyi a teljesítménycsökkenés AF-el). Egyetlen tesztet találtam, ahol szerepelt mind2 kártya (másik 20 mellett), de ott is szűrők nélkül. Ha lenne kéznél egy Ti4200-am, akkor biztos kipróbálnám.

De csak ezért nem fogok venni, hogy neked bizonygassam, hogy AF mellett melyik a jobb, felőlem magadban azt hiszel amit akarsz. :D

#154 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 14:10

És tudod, mit hiszek? Azt, hogy nem tudom, melyik a jobb AF használatának esetén.

***Ami szaggatott eddig AA és AF mellett, ott nem a videokariból hiányzott az erő, hanem a memória foglalatból ( :D ), kivéve pl. DeusEX 2 + még egypár, ami viszont már biztos 8500-on is belassul.***

Nem az a kérdés, hogy hol nagyobb a százalékos teljesítménycsökkenés szűrő bekapcsolása után... hanem az, hogy ugyanolyan szűrőbeállításokkal melyiken látni előbb? Nem lehetséges, hogy eme kettő modell között pont elegendő a 4200 nyers erő többlete (kompenzáció)?...

Még mindig azt mondom, hogy meggyőzhető vagyok (bár az előző hozzászólásod alapján nem akarsz (vagy nem tudsz? :p) meggyőzni) :D

Ui.: jó veled beszélgetni ;)

#155 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 15:11

Itt kb. látható, hogy a szűrők milyen hatást váltanak ki nvidia téren...

Kép

Kép

#156 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 15:26

És az ATI-k miért vannak kinullázva? Mert a 0% az ugye nem lenne igaz.

#157 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 15:33

idézet:
Ezt írta Mumia:
És az ATI-k miért vannak kinullázva? Mert a 0% az ugye nem lenne igaz.[/quote]

Kérdezd meg Fless-t.. :D

#158 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 15:35

Egyébként a cikkből idézve:

"Az nVidia kártyáinak teljesítménye óriásit esett: 31 és 57 százalék közötti változásokat lehet észlelni, ugyanakkor az ATI kártyák teljesítménye nem csökkent egy fikarcnyit sem. Szubjektív benyomásaink alapján az nVidia-féle FSAA implementáció sok sebből vérzik, azaz nem alaptalanok azok a pletykák, melyek szerint a képminőség rovására gyorsít az FX-eken az nVidia. Az eredményekből az is látszik, hogy a Catalyst meghajtó nem tartalmaz komoly "optimalizációkat" az Unreal játékhoz (vagy rossz a script...). Az nVidia kártyák fps-csökkenését nem tudjuk érdemi mélységben megmagyarázni, ehhez ismerni kellene a driverek felépítését, vagy extrém mennyiségű képminőség-tesztet végezni (ez utóbbira egy pár nap múlva megjelenő, külön cikkünkben vállalkozunk). A neten terjengő pletykák szerint ha a Detonator meghajtó az Unreal 2003 elindítását detektálja, akkor a Trilinear Filtering opciót kinyírja, hiába engedélyezzük. "

#159 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 16:50

idézet:
Ezt írta richi:

Kérdezd meg Fless-t.. :D
[/quote]

Hát az idézet alapján röviden: Valamit nagyon elqrt, ha a 64 bites 9100-nek sem csökkent a teljesítménye AA használata mellett :D

#160 Felhasználó inaktív   GuguGuru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 16:51

Végig olvastam a topicot. Azért vannak elég zavaró félrevezetések itten. Pl.: a tuning meg sincs említve semelyik kártyánál, pedig az sokat számít. NV-ket most nagyon lehet húzni állítólag (soha nem Nvidiáztam, Canada mindig szimpatikusabb volt, amióta gyárt a játékosoknak kártyát nekem az van/volt.) .
És az hogy 4600-ast a 9500 Pro fölé rakják egyesek, az csak anyit mutat hogy nem próbálták a kártyát. Vicc. a 9500 Prokból mind ment minimum 310/290-en, ennél rosszabb eredményt még nem hallottam,és akkor az enyémről nemis beszélve, ami még nincs is agyon hűtve és így is megy 344/315-ön, bármilyen hiba nélkül. És bocs hogy 3DMark pontokról beszélek, de azt legalább mindenki ismeri. Szal a 15400 pontot mikor csinál egy 4600 !? És ha még rányomod a szűrést, agyon veri a 9500 az fix.
Aztán sokan a 9600 Pro/Xt -t szintén fölé rakják, ne keverjen már meg mindenkit a számozás, meg az olyan marketing duma, hogy azért gyorsabb mert a GPU sokat szenved a 9500-nál a vékonyabb memória sávszélesség miatt, míg a 9600 széiánál "optimalizálták" ! Ne egyetek már meg mindent. Vicc. Persze nem mondom hogy nem ajándék neki minden amit Mhz-ben a memnek adtam (sokkal többet gyorsult mint a GPU tuningjával) de ettől még gyorsabb mint a 9600 és ez a vicces ma annyiért szúrják ki a szemed az XT-kel, mint nekem anno a 9500Proval, de egy kis tuningal, még mindig ez a gyorsabb. Azt is lehet tuningolni, de annyit nem gyorsul.

Ja amúgy ne vágjátok a fejemhez hogy elfogult vagyok mert most le írom: TÉNYLEG BAROMI ELFOGULT VAGYOK !!! :D ;)
Ugyanis a számtech világban először érzem hogy megérte az árát az amit vettem, és tényleg időtálló darab. :cool: :)
[Mobo]Gigabyte P35-DS3[CPU]INTEL Core2 E8400 Wolfdale @ 4Ghz (@ 1.3 V) [Cooler] Zalman 9700LED [Memory] 2*1024Mb Corsair XMS2 DHX CL4 @890 Mhz  R/W: 8417/9424 Mb/s [HDD] Seagate 250Gb 7200rpm 16Mb [VGA] Gainward 8800GTS 512Mb @ 795/2000/2150Mhz [PSU] Corsair VX550 W [DVD] Plextor P504A [Logitech] MX1000/G15/G25 [Cooling]AeroGateII
Idle/Full [CPU]:29°C/51°C -= 3DMark06:14361 =-

Téma megosztása:

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.