HWSW Informatikai Kerekasztal: Videókártyák "erősorrendje" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Videókártyák "erősorrendje" Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:17

Azért nem vagyok benne biztos, hogy a volt csúcs 7800 és a jelenlegi 7900, illetve a radeon r520 és r580 kifutná magát egy agps konfigban, sztem azért nem csak marketing, hogy nem jelenik meg belőlük agp, csak pci-e. Konkrétan a sávszélességeknek nem néztem utána, de sztem ott van a lényeges differencia.

Persze az agp-re tervezett chipek (nv40) nyílván nem szaladnak jobban pci-e-n, mint agp, mert úgy tervezték.

Szerkesztette: BoGab 2006. 03. 26. 12:19 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#542 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:18

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 12:50

Gyorsabb képkártya mellé gyorsabb proci is kell, különben a képkártya unatkozik, rossz esetben el is alszik :Đ

Mindkettő ápgrédelve lesz, csak a sorrend nem tiszta még. Ha meg majd valamikor (jósoká) alaplapot cserélek, még az is előfordulhat, hogy Pált fordulok. ;) Ki tudja, talán még platformot is váltok... mondjuk 386 óta nem volt Intel procim. :D

#543 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:38

Olvasataim szerint Pci-e 16x => Pci-e 4x között se tudtak talán értékelhető lassulást kimutatni.
Akkor talán csak elegendő lehetne egy AGP is. Persze csak elméleti síkon. A Pci-e előnye szerintem az SLI-ben,  van hosszabb távon és nem a sávszélességében. Bár a kettő összetartozik de mégse keverendő.
Egyszerűsítve: nincs értelme az egy 16x-es portnak, de 2db 8x-asnak annál több, mert most még nem az egy kártyára eső sávszélesség a kevés.

#544 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:49

BoGab a lényeg tényleg abban van hogy Pci-e-re fejlesztenek. Persze átrakható a megfelelő megoldásokkal AGP platformra is, de ez plusz költségeket jelent. Ezenfelül ami problémás lehet az az tápellátás kielégítése AGP porton, mert a Pci-e sokkal több kraftot tud kiadni, és csúcs kártyák esetében így is szükség van a kiegészítő tápcsatira. Új kártyáknál már most elvérzik nem egy táp terhelésnél, AGP esetében ez a terhelés még nagyobb, ráadásul aszimetrikus is. Persze nyitott a kérdés maradt az is mennyivel fogná vissza egy Rialto/Hsi átalakítás a jövőbeni kártyákat, de szerintem nagyon minimálisan csak. Mindkettő gyártó alakított át AGP=>Pci-e-re és Pci-e =>AGP-re ugyanazon chipekkel és jelentős különbségekről nem beszélhetünk talán.  Ezért én a fentebb részletezett okokra vezetném vissza az AGP kihalását most. Persze az tény az  AGP nem skálázható tovább a Pci-e még most kezd fejlődni, több a benne lévő tartalék, de mint írtam nem valószínű mostanság hogy az egy kártyára eső keresztmetszet lenne a kevés.

Szerkesztette: BigKoko 2006. 03. 26. 12:53 -kor

#545 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:52

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 13:08

Intel vonalon nézzük az i875 chipsetes lapokat, bele egy erős procit, AMD vonalon az nF3-as lapokat szintén brutál procival. Kifutják magukat? S akkor nézzünk egy bekerülési költséget is...

Én a kivárásnál és az nF3 megtartásánál maradtam. Még mindig jönnek AGP-s kártyák, X2 is megy benne, és a RAM-ot sem kell kidobni. Ha az AMD nem kezdett volna szerencsétlenkedni a DDR2-vel, már korábban nF4-re vagy hasonlóra váltok, de most már megvárom mi nyújt az AM2 az NGMA-val szemben. Hosszú évekig elvoltam kis lépésekkel, sosem kellett 1-2 alkatrésznél többet egyszerre cserélni, de előbb-utóbb belekényszerülök egy nagyobb ugrásba... és az minden bizonnyal tényleg nagy lesz. :D Pl. hagyom a Πcsába az egészet. (Sz..ok a farmra b+) :D

#546 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:56

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 13:52

...(Sz..ok a farmra b+)[/color][/i] :D

:D

Így utólag azt mondom, jól tetted. Különben az nF3, még az s754-es foglalattal főleg igencsak rossz vételnek indult elméletben, főleg, merthogy nForce-okból mindig a páros széria a nyerő.
Aztán meg végülis nem lett rossz. De ezt előre tényleg nem lehetett látni. Tartsd meg, várj az AM2-re, én is azt tenném. :)

De ez itt naon offba megy. :)

#547 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 13:09

Idézet: BigKoko - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 13:38

A Pci-e előnye szerintem az SLI-ben,  van hosszabb távon és nem a sávszélességében. Bár a kettő összetartozik de mégse keverendő.

A PCI-E gyakorlati haszna az AGP-vel szemben, hogy mindkét irányban ugyanolyan gyors (full duplex).

Remélem ez az egész SLI- meg CF erőltetés csak múló szeszély, pillanatnyi divatőrület (bár egyelőre nagyon nem úgy tűnik). Én biztos nem vennék egy 50-100W-ot fogyasztó videokártya mellé még egyet. Lehet útópistának tartani, de azt várom, hogy a dolgok visszatérjenek a "normális" kerékvágásba - a gépekbe egy videokártyát lehessen rakni, és megint elég legyen 200-250W-os táp mindenre. :)

#548 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 13:47

Idézet: BigKoko - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 13:49

BoGab a lényeg tényleg abban van hogy Pci-e-re fejlesztenek. Persze átrakható a megfelelő megoldásokkal AGP platformra is, de ez plusz költségeket jelent. Ezenfelül ami problémás lehet az az tápellátás kielégítése AGP porton, mert a Pci-e sokkal több kraftot tud kiadni, és csúcs kártyák esetében így is szükség van a kiegészítő tápcsatira. Új kártyáknál már most elvérzik nem egy táp terhelésnél, AGP esetében ez a terhelés még nagyobb, ráadásul aszimetrikus is. Persze nyitott a kérdés maradt az is mennyivel fogná vissza egy Rialto/Hsi átalakítás a jövőbeni kártyákat, de szerintem nagyon minimálisan csak. Mindkettő gyártó alakított át AGP=>Pci-e-re és Pci-e =>AGP-re ugyanazon chipekkel és jelentős különbségekről nem beszélhetünk talán.  Ezért én a fentebb részletezett okokra vezetném vissza az AGP kihalását most. Persze az tény az  AGP nem skálázható tovább a Pci-e még most kezd fejlődni, több a benne lévő tartalék, de mint írtam nem valószínű mostanság hogy az egy kártyára eső keresztmetszet lenne a kevés.

Ezt én is akartam írni, mármint a porton keresztül felvehető teljhesítmény növelését, csak, mint a sávszél esetén itt sem tudok konkrét számokat (AGP 50W és PCI-E 75W, de nem vagyok 100%-ig biztos).

Idézet

A PCI-E gyakorlati haszna az AGP-vel szemben, hogy mindkét irányban ugyanolyan gyors (full duplex).

Itt a másik lényeg.

De egyébként abban igazad van, hogy a jelenlegi egy kártya által kihasználható sávszélesség nem kevés.

De akkor pár észrevétel:
1) SLI és CF nem a PCI-E interfacet használja a kommunikációra, ATi egyik mérnökével volt egy interjú, ott hangzott el, hogy csúcskártyák mellé kevés. X1300asok mennek cfben pcie interfacen keresztül, de magasabb szinten már nem elég.
2) Jelengetnek meg a pci-e 32x interface-k, amik nem 32xesek, csak ha sli/cf enabled, akkor 2x16 és nem 2x8. Szóval azért kell a kraft...

Viszont egy kis ellenérv magammal szemben ( :D ): VGA-kra szerelt memória mérete egyre jobban nő, folyton duplázódik, ami azt vonja maga után, hogy nem kell annyit a rendszermemóriához nyúlni. Szóval nem kell annyira a sávszél.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#549 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 13:56

Skacok, egy ideje itt kéne folytatnunk: Kötetlenül, a VGA kártyákról... (Ugrás az oldalra: 1... 3 4 5)  :respect:

#550 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 15:07

Egy Gigabyte X600Pro 128MB PCI-E mihez elég, hol van teljesítményben kb? :think:

#551 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 18:37

Nem jár erre senki? :)

#552 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 18:38

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 16:07

Egy Gigabyte X600Pro 128MB PCI-E mihez elég, hol van teljesítményben kb? :think:

x600pro=9600pro pci-e.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#553 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:04

Idézet: Frosty - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 19:38

x600pro=9600pro pci-e.

Köszi. :)  Akkor ezzel lehet Far Cry-ozni és NFS:MW-zni ha kell. :)

#554 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:09

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 20:04

fogjuk rá :Đ
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#555 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:48

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 20:04

Erős kompromisszumok mellett  :D

#556 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:50

most wanted-nek kemény lesz a grafikája :D
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#557 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:51

Idézet: monolith - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 20:50

most wanted-nek kemény lesz a grafikája :D

Nem a keménységről van szó, hanem a sebességről.  :Đ

#558 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:52

simma 6600al dx9ben kinszenvedes.. rivatunerben force dx8.1 azt csokolom..
JóSebesség

#559 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:54

6600GT-vel viszont árnyékok nélkül maxon AA-val és AF-el 48-56FPS!!!
HA kell dobok képet is..  :D Nemtudom ez minek tudható be, de régen nem ment így  :eek:  :D

#560 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:09

Nem akarok itthon játszani, szóval np. :)

A 6600GT-re ráerősítek, közepes szűrőkkel minden max, 1280x1024 sok-sok FPS körül van és csak egy-egy pillanatra ugrik le 25 alá (ezt én inkább programhibának/optimalizálatlanságnak tudnám be). Jah, mindez egy AGP-s Eagle 6600GT, Abit IC7-G lapban, Prescott E0 3,2/1MB @ 225MHz = 3,6GHz, 2x512MB G.Skill + 2x256MB GeIL Cl2,5-4-4-8, szinkronban, azaz DDR 450. ;)

Jah, az itthoni gépemből a Gigabyte 6800GT @ VF700CU párosért kaptam a fentebb olvasható procit és a gskill ramokat, és az helyére vettem az X600-at, főként NET-ezésre.

Téma megosztása:

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.