Elküldve: 2008. 09. 23. 16:31
Sziasztok!
Remélem jó helyre irom le a problémámat, a következőkben szeretnék segítséget kérni a hozzáértőktől:
Van/lenne egy 19" Sony G400 CRT monitor amit egy 1-2 ezer ft jelképes összegért megkapnék. De.
A köv hibajelenségeket láttam rajta:
- kicsit élettelen kép, néha főleg bekapcsolás utáni 10-15 percben homályosodnak a sarkok, szélek utána egyre kevésbé, majd 1 óra után már jó.
- nekem sok a fényerő, levettem 0-ra a menüjében, de még így is sok. Belül lehet valahogy állítani rajta? (Lehet hogy ettől tűnik élettelennek picit a kép)
- A rajta lévő sonys matrica szerint az ajánlott felbontás 1280*1024 101Hz valójában 90 után lekapcsol, de már a 90-nél is nagyon homályos, 85Hz-en használható.
- Bekapcsolásnál, amíg el nem jut a windows üdvözlésig a gép, addig bal és jobb oldalt 2 függőleges fekete csík látható olyan nagy hogy gyak. 3 hasábra osztja a képet, a középső rész pedig nem fekete hanem világos barnás színű. (lehet a nagy fényerőtől?)
Ezeket leszámítva, megy müködik. 2001 szept. gyártású, szóval nem mai darab. Kérdésem, hogy érdemes e lehet e ezeket a hibákat megjavítani, ezek esetleg egy nagyobb hiba előjelei, vagy csak az idő vas foga látszik a monitoron?
Köszi előre is a hozzászólásokat!