HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 03. 19:54

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 20:31

Ha viszi a sorvéget, az a tápot, akkor utána meg se nyikkan.
A szinmélység nem játszik, a kép és sorfrekvencia igen.
Persze ettől még lehetett véletlen egybeesés.

Na majd a hétvégén megnézem, hogy mi a frekvencia.Elvileg az "új" monitor azóta hibátlanul megy az MX 400-zal, 1024x768-on.
Egyébként az ilyet lehet/érdemes javítani?Elsőre nem gondolnám...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1022 Felhasználó inaktív   gheszilard 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 06. 01:00

Sziasztok,

Van egy Sceptre monitorom, aminek bekapcsolás után 2 sec. után, elmegy a háttérvilágítása de a monitor tovább üzemel. Csak a háttér világítás szünik meg. Végignéztem a tápot, nem találtam semmit  :think:  Szerintem vezérléssel van baj, de ic-t már cserltem, egy olyan tápból, aminek a primérje volt szétégve(sajnos az ic- nincs felirat :( ). Donornak tarogattam. Neonok is próbálva voltak egy másik monitorba. :(  Mérve, minden jónak tünik. Most már tanácstalan vagyok.  :confused: Van valakinek tapasztalata ilyen hibánál?? Bárbilyen tanács jól jöhet. Köszi előre is!

#1023 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 12:27

Hali Kollégák! :)

Ha a 2 hónapos Benq laptopomnak a kijelzőjén elég sok fekete pötty van, ami semmilyen színt nem ad ki. Csak feketét, de azt tökéletesen. :(  :Đ
Akkor szerintetek vihetem vissza gariba?
(hirtelen összeszámolva ~11db döglött pixel van rajta.)
Kicserélik a kijelzőt?
Köszi.

#1024 Felhasználó inaktív   slepy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 16:31

Sziasztok!

Remélem jó helyre irom le a problémámat, a következőkben szeretnék segítséget kérni a hozzáértőktől:

Van/lenne egy 19" Sony G400 CRT monitor amit egy 1-2 ezer ft jelképes összegért megkapnék. De.
A köv hibajelenségeket láttam rajta:

- kicsit élettelen kép, néha főleg bekapcsolás utáni 10-15 percben homályosodnak a sarkok, szélek utána egyre kevésbé, majd 1 óra után már jó.
- nekem sok a fényerő, levettem 0-ra a menüjében, de még így is sok. Belül lehet valahogy állítani rajta? (Lehet hogy ettől tűnik élettelennek picit a kép)
- A rajta lévő sonys matrica szerint az ajánlott felbontás 1280*1024 101Hz valójában 90 után lekapcsol, de már a 90-nél is nagyon homályos, 85Hz-en használható.
- Bekapcsolásnál, amíg el nem jut a windows üdvözlésig a gép, addig bal és jobb oldalt 2 függőleges fekete csík látható olyan nagy hogy gyak. 3 hasábra osztja a képet, a középső rész pedig nem fekete hanem világos barnás színű. (lehet a nagy fényerőtől?)
Ezeket leszámítva, megy müködik. 2001 szept. gyártású, szóval nem mai darab. Kérdésem, hogy érdemes e lehet e ezeket a hibákat megjavítani, ezek esetleg egy nagyobb hiba előjelei, vagy csak az idő vas foga látszik a monitoron?

Köszi előre is a hozzászólásokat!

#1025 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 16:34

Idézet: carr - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 13:27

Hali Kollégák! :)

Ha a 2 hónapos Benq laptopomnak a kijelzőjén elég sok fekete pötty van, ami semmilyen színt nem ad ki. Csak feketét, de azt tökéletesen. :(  :Đ
Akkor szerintetek vihetem vissza gariba?
(hirtelen összeszámolva ~11db döglött pixel van rajta.)
Kicserélik a kijelzőt?
Köszi.

hat ha ezert nem, akkor miert? :)

#1026 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 21:09

Idézet: slepy - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 17:31

Sziasztok!

Remélem jó helyre irom le a problémámat, a következőkben szeretnék segítséget kérni a hozzáértőktől:

Van/lenne egy 19" Sony G400 CRT monitor amit egy 1-2 ezer ft jelképes összegért megkapnék. De.
A köv hibajelenségeket láttam rajta:

- kicsit élettelen kép, néha főleg bekapcsolás utáni 10-15 percben homályosodnak a sarkok, szélek utána egyre kevésbé, majd 1 óra után már jó.
- nekem sok a fényerő, levettem 0-ra a menüjében, de még így is sok. Belül lehet valahogy állítani rajta? (Lehet hogy ettől tűnik élettelennek picit a kép)
- A rajta lévő sonys matrica szerint az ajánlott felbontás 1280*1024 101Hz valójában 90 után lekapcsol, de már a 90-nél is nagyon homályos, 85Hz-en használható.
- Bekapcsolásnál, amíg el nem jut a windows üdvözlésig a gép, addig bal és jobb oldalt 2 függőleges fekete csík látható olyan nagy hogy gyak. 3 hasábra osztja a képet, a középső rész pedig nem fekete hanem világos barnás színű. (lehet a nagy fényerőtől?)
Ezeket leszámítva, megy müködik. 2001 szept. gyártású, szóval nem mai darab. Kérdésem, hogy érdemes e lehet e ezeket a hibákat megjavítani, ezek esetleg egy nagyobb hiba előjelei, vagy csak az idő vas foga látszik a monitoron?

Köszi előre is a hozzászólásokat!

Ez ilyen. Sajna ezek az öregedésnek a bajai.

Fényerőt egyébként biztosan lehet rajta a burkolat alatt is állítani.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1027 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 23. 21:26

Idézet: arn - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 15:34

hat ha ezert nem, akkor miert? :)

rászartak a bogarak , törld le :)
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1028 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 23:37

Idézet: slepy - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 16:31

Feltehetően a képcső még elmegy egy darabig.
A hiba beállítással és pár kondi cseréjével nagy eséllyel gyógyítható.

#1029 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 24. 08:29

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 22:09

Ez ilyen. Sajna ezek az öregedésnek a bajai.

Fényerőt egyébként biztosan lehet rajta a burkolat alatt is állítani.

Aztán legfeljebb hamarabb tönkre is megy tőle, az emisszióról nem is beszélve.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1030 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 24. 08:32

Idézet: gheszilard - Dátum: 2008. szept. 6., szombat - 2:00

Sziasztok,

Van egy Sceptre monitorom, aminek bekapcsolás után 2 sec. után, elmegy a háttérvilágítása de a monitor tovább üzemel. Csak a háttér világítás szünik meg. Végignéztem a tápot, nem találtam semmit  :think:  Szerintem vezérléssel van baj, de ic-t már cserltem, egy olyan tápból, aminek a primérje volt szétégve(sajnos az ic- nincs felirat :( ). Donornak tarogattam. Neonok is próbálva voltak egy másik monitorba.   :(  Mérve, minden jónak tünik. Most már tanácstalan vagyok.  :confused: Van valakinek tapasztalata ilyen hibánál?? Bárbilyen tanács jól jöhet. Köszi előre is!

Az egyik inverter trafójában szakadt/zárt a menet, amiatt kapcsol le az inverter vezérlője. Esetleg lehet az inverter tápját megtámogatni némi pufferrel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1031 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 00:00

Idézet: didyman - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 9:29

Aztán legfeljebb hamarabb tönkre is megy tőle, az emisszióról nem is beszélve.

Ha lejjebb veszi a fényerőt?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1032 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 07:20

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 1:00

Ha lejjebb veszi a fényerőt?

akkor nem latja a kepet  :Đ

#1033 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 07:59

Idézet: slepy - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 17:31

A rajta lévő sonys matrica szerint az ajánlott felbontás 1280*1024 101Hz valójában 90 után lekapcsol, de már a 90-nél is nagyon homályos, 85Hz-en használható.

ez konnyen lehet am nem a monitor, hanem a videokartya no meg a kabel hibaja. a mai vilagban, ahol az alacsony felbontasu kis frissitesu LCD divik ezekre nem figyelnek elegge. sajnos az ilyen felbontas es frissites megkoveteli azt, hogy ezek is jok legyenek!

(a bootolaskor rossz kep meg azert van, mert akkor mas felbontasban van meghajtva, az meg nincs beallitva. nem kell vele torodni!)

a kep szeli homalyosodas tunik egyedul valodi hibanak.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1034 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 08:47

Idézet: arn - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 8:20

akkor nem latja a kepet  :Đ

De épp az volt a baja, hogy az osdben letekerve is magas a fényerő. Mi dolgoztunk ezeknek a monitoroknak a nagyobb verziójával, és ott is ugyanez volt. Világított mint az asztali lámpa.

Idézet

#1035 Felhasználó inaktív   kpetya1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 08:13

Sziasztok!

Egy 107P10 típusú 17"-os Philips monitorral küzdök.
Bekapcsoláskor egy relé (ami a 220V-ot kapcsolja le mindjárt az elején) kattog folyamatosan. Gongolom ez valami védelem, csak nem találom a zárlatot.
A táp körül a kondikat kicseréltem, a függőleges végfokot kiiktattam, tranyók, diódák nem zárlatosak
(szerintem).
Mi lehet a gond?
Előre is köszi.

#1036 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 11:21

Idézet: kpetya1 - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 8:13

Sziasztok!

Már korábban volt róla szó. A sorvégrendszer sokmindennek egyben a tápegysége is.
Minden a trafóról elmenő ágat végig kell nézni. Ha ott minden rendben, akkor marad a trafó menetzárlat vagy a nagyfeszdiódák, esetleg erős külső áthúzás.
A sorvégtrafó cseréje általában már gazdaságtalan.

#1037 Felhasználó inaktív   N@wsy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:55

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy a tft monitorom egyáltalán nem kapcsol be. Külső tápegysége van. A hibát megelőzően néha villogot a kép és visszajött de volt olyan is, hogy teljes leáramtalanítás után adott újra képet. Azóta pedig "se kép se hang"  be sem kapcsol pedig a tápon világít a led (ebből gondolom én amatőr, hogy a táp kap áramot). Mi lehet vele a gond? A segítséget előre is köszi!

#1038 Felhasználó inaktív   zetecR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 19:24

Sziasztok!

Adott egy Viewsonic P90f monitor, amivel az a probléma, hogy bekapcsolás után (zavaróan) sokáig vagy elsötétül, vagy nagyon kivilágosodik a kép.
A szerelő, aki korábban (asszem) sorkimenőt cserélt benne, azt mondta, hogy nehéz egy ilyen problémát kideríteni, többe kerülhet, mint maga monitor, stb.
Szóval nem nagyon akar vele foglalkozni.

Tényleg nem érdemes javítani?
Vagy azért behatárolható a probléma?

Üdv: G.

#1039 Felhasználó inaktív   linex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 20:01

Szép estét!
Van egy BNC csatlakozókkal is rendelkező 19” CRT monitorom, van hozzávaló VGA/BNC kábelem is. Összekötöttem a VGA kártyával, de csak piros a kép! Ha a piros kábelt a G vagy a B csatira teszem a szerint zöld vagy kék a kép. Vagyis csak a piros kábelen van jel! Megmértem: a kéken és a zöldön nincs feszültség. A kábel nem szakadt. A D-SUB kábellel hibátlan! A monitor érzékeli, kijelzi, hogy D-SUB vagy BNC van rajta. Mi lehet a hiba?
:confused:

#1040 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 02:36

3 éves 17-es Samsung Syncmaster 795 MB monitorom tegnap óta nem kapcsol be. Led nem világít, hideg a képcső. Mire gyanakodjak a miheztartás végett: táp, sorkimenő, sorvégfok? Esetleg valami más?
"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.