HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 23. 11:31

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 2:36

3 éves 17-es Samsung Syncmaster 795 MB monitorom tegnap óta nem kapcsol be. Led nem világít, hideg a képcső. Mire gyanakodjak a miheztartás végett: táp, sorkimenő, sorvégfok? Esetleg valami más?

Legesélyesebb, ha nem volt tüzijáték, akkor pár elektrolitkondenzátor a tápegységrészben.

#1042 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 19:27

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 11:31

Legesélyesebb, ha nem volt tüzijáték, akkor pár elektrolitkondenzátor a tápegységrészben.

Köszi. :) Árban mire számíthatok? Egyebként 3 és fél éve vettem, már a kezedetektől produkálta a barna-fehér csíkokat, illetve árnyékot. Időnként magától eltűnt, vagy kicsi behatásra megszűnt. A kettőnek lehet köze egymáshoz?

Szerkesztette: zoli62 2008. 11. 23. 19:29 -kor

"Légy szerény mint én..."

#1043 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 07:38

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 19:27

Köszi. :) Árban mire számíthatok? Egyebként 3 és fél éve vettem, már a kezedetektől produkálta a barna-fehér csíkokat, illetve árnyékot. Időnként magától eltűnt, vagy kicsi behatásra megszűnt. A kettőnek lehet köze egymáshoz?

A kondenzátorok úgy összesen (ahányan meg szoktak púposodni,) beleférnek egy ezresbe általában bőségesen.
A többi attól függ, Te meg tudod-e csinálni, vagy mennyire tisztességes a májszter.
Ha a kezdetektől rendetlenkedik (és meglehetősen fiatal), akkor még sima kontaktushiba is lehet, amit a csatlakozók átmozgatása gyógyít.

#1044 Felhasználó inaktív   brummel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 24. 21:33

Sziasztok.
Tudva valaki segíteni.
Elektronikát végeztem de hátha valaki tudja hol kéne keresni a hibát.Nem értek hozzájuk.Kaptam egy samsung SyncMaster 931c tft monitort.
Bekapcsolom és csak fehér kép.Semmi menü semmi nem jön be.Ha nyomon a menü gombot csak pillanatra lesz fekete a képernyő.A világítás megy akkor vezérlés vagy mi lehet a gond?Ha a panelkábel ami megy a tftre szakadt lenne akkor fekete lenne a kép nem.Fehér szerintem kapnak a tranyók feszültséget.Mit nézzek át ilyenkor.A kábeleket megmozgattam stb.Semmi.
Köszi.írjatok,ne kiméljetek.
Tuti volt már valakinek ilyen hibája.

#1045 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 02:00

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. nov. 24., hétfő - 7:38

A kondenzátorok úgy összesen (ahányan meg szoktak púposodni,) beleférnek egy ezresbe általában bőségesen.
A többi attól függ, Te meg tudod-e csinálni, vagy mennyire tisztességes a májszter.
Ha a kezdetektől rendetlenkedik (és meglehetősen fiatal), akkor még sima kontaktushiba is lehet, amit a csatlakozók átmozgatása gyógyít.

Köszi, igazad volt, és már kész is. :)Még nem váltanám le a CRT-met. :)

#1046 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 11:55

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 2:00

Köszi, igazad volt, és már kész is. :)Még nem váltanám le a CRT-met. :)

Végülis kellett cserélni valami benne?

#1047 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 23:08

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 11:55

Végülis kellett cserélni valami benne?

Tápegységnél volt a hiba. Ha jól emlékszem, azt mondta a műszerész, hogy letiltódott a táp.

#1048 Felhasználó inaktív   slesher91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 18:26

Hali

2 napja vettem 1 Sapphire Ati RadeOn HD 3650 DDr-512 MB os videókártyát. Már átestem 5 Windows reinstallon, több driver leszedésen, és egész 1szerűen nem akar menni. Ha feltelepítem a catalyst centert hozzá, (Eszközkezelőben jelzi a kártyát) és utána megnyitok 1 alkalmazást (jelen esetben 1 game-t) akkor a következőt írja ki: "A VPU Recover alaphelyzetbe állította a grafikus gyorsítót, mivel az nem válaszolt a grafikus illesztőprogram parancsaira." - Namost ezt felolvastam 1 embernek, akiknél vettem a kártyát, és aztmondta, hogy kicsi a tápegységem hozzá. a 300W os helyett vettem egy 450-est, és ugyanez..- Ha csak a driver része van fenn, akkor elindul a játék, csak nem olvasható ilyen összevisszaságot hoz be. tehát a színek rendebn vannak, de a betűk el vannak csúszva, és nem is betűk hanem összevisszaságot látni... És már az alvás rovására megy ez nekem, de nem tudom megcsinálni. Valaki hozzáértő "pro" Segítsen pls mert megőrülök :D (bocsi a hosszú regényért)
Köszi a helpet előre is.

#1049 Felhasználó inaktív   patyi1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 22:32

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha vki tudja mi lehet a hiba megoldása!
Van egy AG neovo F-417 monitorom, kb. 3 éves. Eddig nem volt vele semmi gondom, de egy pár napja használat közben kikapcsol magától, a bekapcsoló gombra egyáltalán nem reagál (ki és bekapcsolt állapottól függetlenül), a menü és a négy kurzor irányító gomb pedig átvette a bekapcsoló gomb funkcióját. Csak azokkal lehet ki és bekacsolni, a menüt pedig egyáltalán nem lehet előcsalogatni sehogyan sem.
Mit tegyek? Szerintetek javítható?
Előre is köszönöm a válaszokat.

#1050 Felhasználó inaktív   Gyuri_82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 20:49

Sziasztok!
Nem régen vettem egy samsung T260 HD monitort, amit nagyon megszerettem, viszont a hétvégén történt 1kis baleset.. kedves, 4 éves kicsi fiam, Bence volt olyan ügyes, h játék közben leverte a kijelzőt a helyéről. nem tudom, h sikerült neki lelöknie, és azt még kevésbé értem, h a kijelző hogy nem sérült meg.. viszont a keret egyik sarka végigrepedt, a hátlap pedig betört. a kijelző müködik, viszont így már nem túl esztétikus látvány. a garancia nem érvényes ilyen esetekre, így elég húzós lenne a javíttatása.
segítségeteket szeretném kérni: 5leteket várok, honnan tudnám jó áron beszerezni ezeket az alkatrészeket, megpróbálkoznék a házi javítással
köszönöm előre is, üdv: Gyuri!

#1051 Felhasználó inaktív   cAby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 22:31

Üdv.
Kis segítség kellene. :)
Most szereztem egy (CRT) LG Flatron 775FT monitort. Videokártya drivert is újra feltettem, de:

Olyan bajom van, hogy a fekete szín az lilás (eléggé lilás) . :s szal így az egész monitor képe lilás :s
(Kerestem drivert monitorhoz is, feltettem de nincs változás.)
Videokari: Radeon 9600XT, ha ez számít
Erre van vmi megoldás?

Előre is köszi.

#1052 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 01:09

Idézet: Gyuri_82 - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 20:49

a keret egyik sarka végigrepedt, a hátlap pedig betört. a kijelző müködik, viszont így már nem túl esztétikus látvány.

Ha szét tudod szedni, akkor hátulról beragasztható egy lap, amire ha kitört egy darab, az is felragasztható.
Új dobozban ne nagyon reménykedj, max. egy rossz készülék házához tudsz hozzájutni.

#1053 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 19:19

Segítsééég!

Ma bekapcsoltam a tv-t (Samu LE32R41), és olyan mintha el lenne állítódva vmi rajta
(de ellenőriztem mindent és nincs semmi)

az egész sokkal pixelesebb lett mint volt.

Csináltam photoshoppal egy "ilyen volt ilyen lett" dolgot:

tehát elvileg így kéne kinéznie

de most kb ilyen képet ad

mi lehet a baj???

jah és nem lehet set top box hiba (digitv) mert a pc-s hdmi jelre ugyanolyan szar képet ad

Szerkesztette: Matykó 2008. 12. 17. 19:19 -kor

#1054 Felhasználó inaktív   mortsalk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 23:06

Sziasztok!

Két hete vásároltam egy fehér 2,4 Ghz-es macbook-ot, az andrássyn. Tegnap vettem észre, hogy a kijelző bal alsó részén “hullámosodás” vehető észre. Akkor látszik, ha kicsit mozgatom a kijelzőt. Hasonló a jelenség, mint amikor megnyomjuk az lcd kpernyőt. Visszavittem a szervizbe, és szerintük ez nem minősül hibának, nem tudnak vele mit kezdeni. Srác kihozta a saját gépét, persze azon semmi sem volt. Szerintetek mi lehet ez? Engem nagyon zavar…

(tegnap este raktam fel a 10.5.6-os rendszerfrissítést, ha esetleg ez okozna valamit...)

Köszi!

#1055 Felhasználó inaktív   mortsalk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 09:50

Idézet: mortsalk - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 23:06

Sziasztok!

Két hete vásároltam egy fehér 2,4 Ghz-es macbook-ot, az andrássyn. Tegnap vettem észre, hogy a kijelző bal alsó részén “hullámosodás” vehető észre. Akkor látszik, ha kicsit mozgatom a kijelzőt. Hasonló a jelenség, mint amikor megnyomjuk az lcd kpernyőt. Visszavittem a szervizbe, és szerintük ez nem minősül hibának, nem tudnak vele mit kezdeni. Srác kihozta a saját gépét, persze azon semmi sem volt. Szerintetek mi lehet ez? Engem nagyon zavar…

(tegnap este raktam fel a 10.5.6-os rendszerfrissítést, ha esetleg ez okozna valamit...)

Köszi!

találtam egy videót, kb ilyesmi a probléma
http://www.youtube.c...h?v=KrRmYdNHA9k

Szerkesztette: mortsalk 2008. 12. 18. 09:51 -kor

#1056 Felhasználó inaktív   waterhead 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 00:03

Üdv mindenkinek!

Nagy nehézségek árán (szó szerint, mivel 33 kg) három napja sikerült szereznem egy használt, Belinea 21"-os CRT (108030) monitort. A színhűség miatt megreszkíroztam ezt a monstrumot az LCD-re váltás helyett. Lehet, hogy nem kellett volna, ugyanis az első bekapcsolás után kb. másfél órával elkezdett vízszintesen egyre jobban szellemképesedni, ezután egy lilás árnyalatú véletlenszerű minta is elkezdett bevillani. A lilás villódzás egy idő után abbamaradt, és beállt egy állandó színhiba: balról jobbra egyre zöldebb a kép, a fekete háttér úgy néz ki, mintha egy rajzprogramban lineáris színátmenetet rajzoltam volna. A legszélén kb. 10% pluszban a zöld összetevő, a legvégén kb. 40% lehet. Első nap még megjavult magától. Második nap már a zöldes kép volt végig, ma pedig az első pár perc után eljátszotta a szellemkép, lilás villódzás, zöldes kép "bemutatót", párszor megismételte, aztán 2-3 óra múlva maradt a zöldes kép, plusz enyhe szellemkép vízszintesen.

Amit eddig próbáltam: Degauss, menüben állítgatás, más felbontások, képfrissítések, kábel mozgatás, hangszórók távolabb helyezése, semmi változás. Végül ma finomabb ütögetés, erre mintha a lilás villódzás érzékeny lenne valamennyire, de nem biztos.

Elektronikával már rég foglalkoztam, műszerem se nagyon van, és nem is szeretném agyonvágatni magam, viszont jó lenne megmenteni valahogy a monitort.

Kérném a szakértők véleményét, javítható-e, érdemes-e próbálkozni valamivel, vagy kifogtam egy végelgyengülésben lévő cuccot és kuka? Azért idegesítő, mert az elején tökéletes a képe, talán ahogy melegszik, valami alkatrész már nem bírja az üzemi hőmérsékletet, vagy nem tudom.

Előre is köszi a segítséget!

#1057 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 08:50

Idézet: waterhead - Dátum: 2008. dec. 21., vasárnap - 0:03

Belinea 21"-os CRT (108030) monitort.

A hibajelenség oxidálódott csatlakozófelületre, vagy /és kondenzátorfáradásra utal.
Mindez elsősorban a képcsőszerelvényen (panelen).

#1058 Felhasználó inaktív   Suzy23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 18:12

Sziasztok!
S.O.S. segitség kellene nekem! Hibajelenség:  BENQ monitorom bekapcsolt állapotban fekete szinben tündököl, az alsó jelző fény világit, mintha rendesen müködne,de a képernyőn semmi nem látszik! Ilyenkor mi lehet a baja? Tönkre ment vagy csak beállítási probléma??? Fontos lenne a tanácsotok, mert a szokásos szar müsorokat már unom a tv müsorokat!
Ja és még valami! Elötte pár nappal az Asztal beállitása minden egyes inditásnál visszaugrott az alap beállitásra, miszerint nincsen háttérkép, csak a fekete háttér jelent meg. De most már az sem!
Segitsetek! Puszi Suzy :)

#1059 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 19:31

Idézet: Suzy23 - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 18:12

Sziasztok!

Nem gondolod, h inkább géphiba, mint monitor?
A bios setup sem látszik?
Miután típust nem írtál, elvileg sem tudhatjuk, milyen fajta CRT, LCD ) monitorról van szó.
Nem illik egyszerre fórumon és magánban is feltenni ugyanazt a kérdést.

#1060 Felhasználó inaktív   Suzy23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 12:46

Elnézést,de soha nem volt még semmi nagyobb gondom a gépemmel és most nagyon nem lenne jó,ha tönkremenne igy karácsonykor.
Azért nem gondolom,hogy géphiba, mert kölcsönkértem egy másik monitort kiprobálni és azzal müködött, csak az én monitorommal nem! Ezért gondolom az én monitoromban van a gond!?
Mi az a bios setup?Azt hol látom? A monitor jelző kis fénye világit, mintha rendesen müködne, csak éppen képernyőn nem látszik semmi. BENQ LCD monitor. Tudna esetleg segiteni is,vagy csak kritizálni tud? Mert a kritizáló emberekből karácsonykor végképp elegem van. Gondoltam,hogy aki felir erre az oldalra a tanácsait, az azért teszi, mert segiteni szeretne! Nekem meg segitségre van szükségem,hogy tudjam, mi a baja a monitoromnak!Köszönöm a segitő szándékot a segitő szándékú embereknek!

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.