Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 13:39
Ha hagyományos képcső lenne, akkor azt mondanám, az egyik szín gyenge (megbomlott a fehéregyensúly), és simán utánahúznám egy poti megtekerésével.
A sima LCD technikáról annyit tudok, h a folyadékkristályt váltóárammal gerjesztik, és ekkor polárszűrőként viselkedik. Az elejére és hátára műanyag polárszűrők vannak feltéve, a hátára meg még egy fényvisszaverő felület. Ha a kijelző elején levő polárszűrőt elfordítom, akkor a kép átmegy negatívba (a háttér fekete, a szám fehér lesz).
Azt sem tudom, a háttérvilágítós szines kijelzőn maga a folyadékkristály adja-e a színt, vagy csak a fedettséget, és egy színpöttyraszter van-e előtte.
A vezérléséről is csak valószínüsítem, h időmultiplex vezérléssael sor/oszlop mátrix szerint vezérli a pöttyöket.
Ha nekem kellene valamit kezdenem a cuccossal, akkor a vezérlőpanelen keresnék potmétercsoportot, amelyik a felirat szerint szineket jelölhet. Alkoholos filccel bejelölném a jelenlegi állást és utána megpróbálkoznék az állítással.
Azt sem tartom kizártnak, h a szinegyensúlyt egy speciális szervízállásban digitálisan lehet állítani.
Most jut eszembe, h a videokártyák beállítómenüjében is előfordulhat szinegyensúly beállítási lehetőseég. Lehet, h simán ott lőném össze a videokártyát a monitorral.
Az eredményre kiváncsi vagyok.
Meg várom valamely tudor értekezését, kiváncsi vagyok, mit gondoltam jól és mit rosszul.
Igen már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a frász lelte a monitort. :Đ. Ma próbálgattam az OSD--jéből állítani valamit és egy furcsaságot vettem észre, ha megnyomom a "RESET" gombot, ugye ekkor gondolom a gyári beállításokat kellene 'betöltenie', de nem ez történik, hanem a képernyő egy kicsit elmászik (akármilyen a felbontás és a Hz), és különböző színeket állít be a monitor, szóval már nem sárgás, hanem mindig valamilyen más színt ad rá az 'igazi' színekre, mintha egy fátyol lenne a monitoron.
Elég érdekes, jó lenne, ha meglehetne javítani/tattni valahogy, mert egyébként jó kis monitor lenne.
szerk.: a vga-s részt már próbáltam a catalystban sem AVIVO -val, sem pedig a sima 'szín' állításásval nem lett jó. Ja és a vga kábel tökéletesen van bedugva, és új.
Valamint szétszedésnél csak egy nagyon kicsi (csillag csavarfej szerű) potmétert találtam, többet nem láttam.
Szerkesztette: Trebron09 2009. 05. 02. 18:15 -kor

Súgó
A téma zárva.