HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 02. 18:03

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 13:39

Az OSD maszkolással rak ki TISZTA szineket. Itt, ha valamelyik szín gyengébb, akkor sem látszik.
Ha hagyományos képcső lenne, akkor azt mondanám, az egyik szín gyenge (megbomlott a fehéregyensúly), és simán utánahúznám egy poti megtekerésével.
A sima LCD technikáról annyit tudok, h a folyadékkristályt váltóárammal gerjesztik, és ekkor polárszűrőként viselkedik. Az elejére és hátára műanyag polárszűrők vannak feltéve, a hátára meg még egy fényvisszaverő felület. Ha a kijelző elején levő polárszűrőt elfordítom, akkor a kép átmegy negatívba (a háttér fekete, a szám fehér lesz).
Azt sem tudom, a háttérvilágítós szines kijelzőn maga a folyadékkristály adja-e a színt, vagy csak a fedettséget, és egy színpöttyraszter van-e előtte.
A vezérléséről is csak valószínüsítem, h időmultiplex vezérléssael sor/oszlop mátrix szerint vezérli a pöttyöket.
Ha nekem kellene valamit kezdenem a cuccossal, akkor a vezérlőpanelen keresnék potmétercsoportot, amelyik a felirat szerint szineket jelölhet. Alkoholos filccel bejelölném a jelenlegi állást és utána megpróbálkoznék az állítással.
Azt sem tartom kizártnak, h a szinegyensúlyt egy speciális szervízállásban digitálisan lehet állítani.
Most jut eszembe, h a videokártyák beállítómenüjében is előfordulhat szinegyensúly beállítási lehetőseég. Lehet, h simán ott lőném össze a videokártyát a monitorral.
Az eredményre kiváncsi vagyok.
Meg várom valamely tudor értekezését, kiváncsi vagyok, mit gondoltam jól és mit rosszul.

Igen már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a frász lelte a monitort. :Đ. Ma próbálgattam az OSD--jéből állítani valamit és egy furcsaságot vettem észre, ha megnyomom a "RESET" gombot, ugye ekkor gondolom a gyári beállításokat kellene 'betöltenie', de nem ez történik, hanem a képernyő egy kicsit elmászik (akármilyen a felbontás és a Hz), és különböző színeket állít be a monitor, szóval már nem sárgás, hanem mindig valamilyen más színt ad rá az 'igazi' színekre, mintha egy fátyol lenne a monitoron.

Elég érdekes, jó lenne, ha meglehetne javítani/tattni valahogy, mert egyébként jó kis monitor lenne.
:smoker:

szerk.: a vga-s részt már próbáltam a catalystban sem AVIVO -val, sem pedig a sima 'szín' állításásval nem lett jó. Ja és a vga kábel tökéletesen van bedugva, és új.

Valamint szétszedésnél csak egy nagyon kicsi (csillag csavarfej szerű) potmétert találtam, többet nem láttam.

Szerkesztette: Trebron09 2009. 05. 02. 18:15 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1162 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 19:02

Idézet: dani83 - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 9:23

hali! kicsit off, mert tv-ről van szó, de biztos van itt 1-2 mekk mester aki tud segíteni  :respect:
nagyszobában a tv elkezdett rosszalkodni tegnap este  :smoker:  megnéztem ma, már semmi baja nem volt .  mondjuk már elég régi tvről van szó, várható volt idővel, de elég érdekes (legalábbis számomra) hibáról van szó 
le is videóztam, mondjatok rá valamit  :D (sry a minőségért, telós)
video  - tiszta Kör-feeling  :eek:  :omg:  :Đ
ui.: hol a pénzünk?  :mad:  :reklamacio:  :-Đ ( 0:36 )

Seconds to wait: 500mp? Köszönjük, nem kérünk a naplopót. :p

Hát megnéztem a videót, valószínűleg kiöregedett a tunerelektronika. Régi videómagnónknak  AV átalakító tuner (értsd akkorában még nem volt elterjedt az AV/RCA-SCART kimenet, ilyenkor szokták mellékelni ezt a plusz lehetőséget) már üzemképtelen lett, az is Panás. Melyik környezetben vagy? A TV tükrőzödése és környezete szerint nem vagy kispályás, elegáns lehet a lakásod. :Đ

Csatolt fájl:

Szerkesztette: bolic system 2009. 05. 02. 19:28 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1163 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 19:53

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 18:03

Igen már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a frász lelte a monitort. :Đ. Ma próbálgattam az OSD--jéből állítani valamit ...

Szerintem jó helyen keresgéled a hibát: ha az osd jól jelenik meg, akkor valami a menüben van elállítva, vagy a bemenetnél van valami gubanc. Ennek is ugyanolyan analóg bemenete van mint a crt-knek. Szóval itt keresném először a hibát (osd menü, majd bemenet). Másik kábellel, videokártyával próbáltad már? Nehogy az legyen, hogy a monitornak kutya baja :)

Tavaly jártam ugyanígy egy crt monitorral, annál se használt a reset, már nem emlékszem rá pontosan, de valami baromság volt bekapcsolva a menüjében.

Szerkesztette: zka67 2009. 05. 02. 19:55 -kor

#1164 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 20:40

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 20:53

Szerintem jó helyen keresgéled a hibát: ha az osd jól jelenik meg, akkor valami a menüben van elállítva, vagy a bemenetnél van valami gubanc. Ennek is ugyanolyan analóg bemenete van mint a crt-knek. Szóval itt keresném először a hibát (osd menü, majd bemenet). Másik kábellel, videokártyával próbáltad már? Nehogy az legyen, hogy a monitornak kutya baja :)

Tavaly jártam ugyanígy egy crt monitorral, annál se használt a reset, már nem emlékszem rá pontosan, de valami baromság volt bekapcsolva a menüjében.

igen ki lett próbálva 2 különböző vga kábellel, és 2 vga val is ( HD 3650, Geforce 5200)
.-= Vasak =-.

#1165 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 18:37

egyre érdekesebb lesz a dolog, az említett potméter csavarásával nem változik semmi sem, és csak az az egy poti van a monitorban, nagy nehez rájöttem, hogy a fehér és a fekete megjelenítésével vannak nagy gondok, a többi szín elfgadható, valamint a zöld és a piros szín intezívebb a kéknél ugyanolyan szín beállításokra téve(pl. 50 vagy 100-nál is ugyanolyan).

Valaki LCD guru, ha tud segítsen pls.  ;)

szerk.: Ja, és ha az OSD-ben turkászok, és 1x-2x megnyomom a "RESET" gombot, akkor szbaályosan meggajdul az egész cucc. Szerintem valami chip vagy kondi/tekercs hiba lehet, a kijelző biztosan jó, pixelhiba mentes, valamint a fénycsövek  is jók, ez a részkizárva.

-------------------------
Meg még annyi jutott eszembe, hogy az aki szétszedte elöttem a monitort (és teszem azt a fénycsöveket cserélte), akkor nem történhetett olyan hiba, hogy az LCD panel valamelyik rétegét felcserélte?

Szerkesztette: Trebron09 2009. 05. 03. 18:41 -kor

.-= Vasak =-.

#1166 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 05:18

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 18:37

Meg még annyi jutott eszembe, hogy az aki szétszedte elöttem a monitort (és teszem azt a fénycsöveket cserélte), akkor nem történhetett olyan hiba, hogy az LCD panel valamelyik rétegét felcserélte?

Nem, mert akkor az osd sem jelenne meg jól. Abból indulj ki, hogy az osd jó. Az osd-t is ugyanúgy teszi ki mind a képet. Tehát vagy a bejövő képpel van gond, vagy az osd menüben van valami durván elállítva.

#1167 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 17:02

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 6:18

Nem, mert akkor az osd sem jelenne meg jól. Abból indulj ki, hogy az osd jó. Az osd-t is ugyanúgy teszi ki mind a képet. Tehát vagy a bejövő képpel van gond, vagy az osd menüben van valami durván elállítva.

Ma már mindent megpróbáltam, kábelek átnézése, panel kivesz, OK, fénycsövek, OK, bemenetet megnéztem, ott nincs kontakthiba, minden kondi ép, valamint minden forrasztás jó. Inverter OK, ma meg már odáig eljutott, hogy nem ad képet, de a videojelet érzékeli. Szerintem valami chip kezd a vezérlőpaneljén megdegleni, vagy valami komolyabb baja van, nem baj megy a garázsba, alkatrésznek jó lesz, a panel és a fénycsövek tökéletesek benne.  :respect:
.-= Vasak =-.

#1168 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 17:10

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 17:02

minden kondi ép, valamint minden forrasztás jó. Inverter OK, ma meg már odáig eljutott, hogy nem ad képet, de a videojelet érzékeli. Szerintem valami chip kezd a vezérlőpaneljén megdegleni,

Ha nem csináltál valami hülyeséget közben, akkor jó eséllyel forrasztásos kontakthiba (valamely SMD) alkatrészeknél.
Komolyabb tudás nélkül még megteheted, h egy gyufaszállal rányomsz egyenként a mütyűrökre.

#1169 Felhasználó inaktív   Tyra 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 05. 13:18

Sziasztok!

15.000Ft-ért vettem egy apple monitort, de nem tudom csatlakoztatni a gépemhez. Néztem hozzá átalakítót, de 30.000 Ft alatt nem találtam. ADC-DVI átalakítót keresek és szeretném kérdezni, hogy valaki tud e olcsóbban mint a bolti ára? Esetleg egy tippet, hogy honnan lehet olcsóbban beszerezni? Kicsit vicces, hogy az átalakító drágább mint a monitor. Persze akitől vettem a gépet azt mondta, hogy normál vga-hoz használt csatlakozó jó hozzá...

#1170 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:18

Idézet: Tyra - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 13:18

15.000Ft-ért vettem egy apple monitort, de nem tudom csatlakoztatni a gépemhez.

Az Apple olyan csatival szerelte az analóg monitorjait, amilyent a Dvi-hez is használnak.
Nem tudom, miért nem adta oda a csatlakozózsinót a monitorhoz (máshoz nem igazán tudja használni).
Ha utánanézel a bekötésnek, akkor elég olcsón legyártható a zsinór.
Próbálj utánanézni a neten a monitornak. Ha nem mai gyerek, majdnem biztos, h analóg bemenetű.
Ha meg digi monitor lenne, akkor inkább egy olyan kártyát vegyél (akár használtan is), amelyiknek digi kimenete van (olcsóbb, mint egy átalakító és jobb a végeredmény).

#1171 Felhasználó inaktív   bienvenue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 16:54

üdv! új vok itt..:)

felraktam a windows 7 RC-t eddig xp-t használtam, widescreen monitorom van 1680*1050-be küldtem xp alatt, viszont win7 alatt egyszrűen nem látszanak a widescreen felbontások, felraktam vga drivert, próbáltam windows update-al, próbáltam nvidia progiból egyéni felbontást kreálni, egyik sem sikerült. A monitorom Fujitsu siemens Scaleoview l22w-11 drivert nem adtak hozzá, neten sincs :(

valami ötlet?

#1172 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 22:49

Idézet: bienvenue - Dátum: 2009. máj. 6., szerda - 16:54

üdv! új vok itt..:)

felraktam a windows 7 RC-t eddig xp-t használtam, widescreen monitorom van 1680*1050-be küldtem xp alatt, viszont win7 alatt egyszrűen nem látszanak a widescreen felbontások, felraktam vga drivert, próbáltam windows update-al, próbáltam nvidia progiból egyéni felbontást kreálni, egyik sem sikerült. A monitorom Fujitsu siemens Scaleoview l22w-11 drivert nem adtak hozzá, neten sincs :(

valami ötlet?

Ezzel a driverrel próbáld meg: ACER P221W

Idézet

1650x1080 in Vista

Hey yall,
I was having the same problem with getting Vista to run at 1650x1080 on my 22' inch widescreen because it would not give me the option. I got it to work however by looking for another monitor driver to install manually. I installed the acer p221w I obtained from the acer website. I then installed it manually by going to the advanced options in the display settings, then browing my computer for where I installled the driver. Once I selected the driver, I could then change my resolution to 1650x1080 and it works great!

#1173 Felhasználó inaktív   amzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 13:00

Üdv!
Keresek Budapesten olcsó szervizt, vagy embert, aki meg tudná javítani a Fujitsu-Siemens C19-8 típusú 19”-os LCD monitoromat.

A hiba a következő: Bekapcsolás után a kép felvillan egy pillanatra, majd elsötétül a kép. Ki-be kapcsolgatásra megjelenik a kép 1-1 pillanatra, de aztán elsötétül. A visszajelző led zölden világít közben, vagyis be van kapcsolva.

Kicsit visszaolvastam, és láttam, hogy ez egy igen gyakori hiba, szóval remélem találok valakit, akinek ez a javítás gyerekjáték.
Köszi előre is.

#1174 Felhasználó inaktív   laller007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 09:18

hali.
az lenne a kérdésem hogy miért van az hogy minden újraindításnál amikor bekapcsol a gép vissza állítja a felbontást 800X600-ra és utána mindig vissza kell raknom amilyenre én szeretném.

#1175 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 09:40

Idézet: laller007 - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 9:18

az lenne a kérdésem hogy miért van az hogy minden újraindításnál amikor bekapcsol a gép vissza állítja a felbontást 800X600-ra és utána mindig vissza kell raknom amilyenre én szeretném.

Valószínüsítem, a videovezérlő meghajtója nincs (rendesen) feltelepítve (standard VGA vezérlőként kezeli a gép).

#1176 Felhasználó inaktív   laller007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 15:24

hát  a legujabb driver van leszedve egyenesen a gyártó oldaláról.... ATI Radeon X1600XT lenne a VGA.
Esetleg valami stabilabb driver?

#1177 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 17:54

Nem igazán monitor, de CRT...  :) ... öreg 55 cm-es Daewoo tv-m azt csinálja, hogy fehér képnél (jellemzően a Discovery Channel összekötő klipjeinél) a kép vibrál, vízszintesen rezeg. Ez minek a hibája, javítható-e, érdemes-e ezzel tökölni, vagy csere...

Bocs hogy ide írtam, nem találtam ilyen topikot...
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1178 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 19:47

Idézet: bigsee - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 17:54

Nem igazán monitor, de CRT...  :) ... öreg 55 cm-es Daewoo tv-m azt csinálja, hogy fehér képnél (jellemzően a Discovery Channel összekötő klipjeinél) a kép vibrál, vízszintesen rezeg.

Nagy eséllyel kondenzátor kapacitáscsökkenésből, esetleg forrasztástönkremenetelből adódó hiba a tápnál, vagy a szinkronfokozatban.

#1179 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 05:28

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 19:47

Nagy eséllyel kondenzátor kapacitáscsökkenésből, esetleg forrasztástönkremenetelből adódó hiba a tápnál, vagy a szinkronfokozatban.

Köszi a diagnózist!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1180 Felhasználó inaktív   peppancs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 30. 15:29

Sziasztok!

Én nemrég vettem egy samsung syncmaster 2333hd monitort kb 3 hete. és nemrégiben vettem észre h mikor filmet nézek akkor a kép berezonál. mintha lassanabban tudná a gyorsabb képeket a monitor frissíteni. ez mitől lehet? ill mikor nagyon közelről nézem a betűket. észre lehet venni h kicsi függőleges csíkokban rezonál a kép. kérek valakit h segítsen. :rolleyes:

petya

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.