HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 25. 18:48

Idézet: L2GS-11 - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 19:24

Púpos kondik lehetnek bűnösök?

Igen, ha vannak és ki tudod őket cserélni cseréld!
;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1222 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 18:37

2 db 1000uF/16V és 2db 470uF/25V kondik cseréje után életre kelt a kütyü, most is e mögül írok. :)

(Thx Edy)
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#1223 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 19:43

Idézet: L2GS-11 - Dátum: 2009. aug. 29., szombat - 19:37

2 db 1000uF/16V és 2db 470uF/25V kondik cseréje után életre kelt a kütyü, most is e mögül írok. :)

(Thx Edy)

Állat  :cool:

Szerencse, hogy ilyen könnyen meg lehetett oldani.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1224 Felhasználó inaktív   sageza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 30. 09:13

Sziasztok! Egy Belinea 103055 típúsu crt monitorom van, 5 éves, 75 Hz mellett üzemeltetem, 1024x768 -as felbontás mellett. Az utóbbi hetekben egy olyan probléma jelentkezett, hogy váratlanul elkezd kattogni, és a képernyő méretét megváltoztatja, oda-vissza állítgatja. Változatlan felbontás mellett keskenyebb lesz a látható méret, balról, kb 1,5 cm -t behúz a képernyőböl, így eléggé torzul a minőség. Mi lehet a probléma?

#1225 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 20:38

Idézet: sageza - Dátum: 2009. aug. 30., vasárnap - 9:13

Sziasztok! Egy Belinea 103055 típúsu crt monitorom van, 5 éves, 75 Hz mellett üzemeltetem, 1024x768 -as felbontás mellett.

Ez is valószínüleg kondenzátor elöregedés lesz.

#1226 Felhasználó inaktív   sageza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 30. 20:51

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. aug. 30., vasárnap - 20:38

Ez is valószínüleg kondenzátor elöregedés lesz.

köszönöm a válaszod. Érdemes kondenzátort cseréltetni? Milyen összegből lehet megúszni? Vagy érdemes új monitort, esetleg lcd-be beruházni?

#1227 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 30. 21:12

Idézet: sageza - Dátum: 2009. aug. 30., vasárnap - 10:13

Sziasztok! Egy Belinea 103055 típúsu crt monitorom van, 5 éves, 75 Hz mellett üzemeltetem, 1024x768 -as felbontás mellett. Az utóbbi hetekben egy olyan probléma jelentkezett, hogy váratlanul elkezd kattogni, és a képernyő méretét megváltoztatja, oda-vissza állítgatja. Változatlan felbontás mellett keskenyebb lesz a látható méret, balról, kb 1,5 cm -t behúz a képernyőböl, így eléggé torzul a minőség. Mi lehet a probléma?

Ha beugrik és aztán vissza, hirtelen, akkor az akár nagyfesz körüli probléma is lehet. Amennyiért javítható, van másik crt-s monitor a piacon, de látni, hallani kéne. olykor csak kontakthiba.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1228 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 19:28

Adott egy LG F700B CRT monitor.A kep tetejen hordosodasszeru torzulas van,ami eleg zavaro.A rendelkezesre allo javito/pozicionalo opciokkal sem lehet kikuszobolni a hibat! :reklamacio:
Van ezen kivul meg allitasi lehetoseg,esetleg az elektronikanal?/Burkolat levetele utan/Valami potmeter,vagy akarmi?/
A degauss kiprobalva,a hangszorok elteve a moncsi mellol...
Kar lenne erte... :think:

#1229 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 07:43

Idézet: Warlock - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 13:54

olyan tünetet produkál, hogy bekapcsoláskor hol felgyullad a power led, hol pislog, és a kép is villog néha, olyan mintha próbálkozna nagyon bekapcsolódni, de valamiért nem sikerülne neki. :) Aztán standby módba lép, és ott vége a dolognak, nem indul el.

Megjavították, azt mondták, inverterhiba volt, és 16000 Ft-ot kértek érte. Szerintetek ez korrekt ár volt? (19"-es monitorról van szó) Elsősorban azért kérdem, hogy érdemes-e a későbbiekben is ebbe a szervízbe menni, ha netán elromolna a monitorom.

#1230 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 09:28

Idézet: Warlock - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 8:43

Megjavították, azt mondták, inverterhiba volt, és 16000 Ft-ot kértek érte. Szerintetek ez korrekt ár volt? (19"-es monitorról van szó) Elsősorban azért kérdem, hogy érdemes-e a későbbiekben is ebbe a szervízbe menni, ha netán elromolna a monitorom.

Kétirányú ez a dolog, mert ugye, lassan egy új monitor árát költöd rá, viszont a másik fele, hogy jobb a képminősége, mint a mostani monitoroknak, amiket ebből a pénzből tudnál venni. Szal ha mostmár hosszú ideig jól fog működni, akkor megérte. :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1231 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 09:39

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 10:28

Kétirányú ez a dolog, mert ugye, lassan egy új monitor árát költöd rá, viszont a másik fele, hogy jobb a képminősége, mint a mostani monitoroknak, amiket ebből a pénzből tudnál venni. Szal ha mostmár hosszú ideig jól fog működni, akkor megérte. :)

Hát ha azt veszem, hogy 125k volt az ára, akkor még messze vagyok attól, hogy egy monitor árát költsem rá. :D Az első javítás a PSC-ben pedig garanciás volt, szóval az ingyenes volt. Na de végül is tényleg az a lényeg, hogy most már rendesen működjön, szóval remélem, tényleg megérte. :)

#1232 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 09:54

Idézet: Warlock - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 9:39

Hát ha azt veszem, hogy 125k volt az ára, akkor még messze vagyok attól, hogy egy monitor árát költsem rá.

Itt az a gond, h a szervíz egy alkatrészként kicserélt egy mesterségesen gusztustalan árú modult, amiben nagy eséllyel 1-2 darab 100 forint kiskerárú kondenzátor ment el aludni.
Olyan helyen ahol kondit cserélnek, 2500-3000 ből megúszhattad volna.
Van olyan készülék, ahol gyárilag van egy ventillátornak helye. Ha azt is beépítik, lényegesen tartósabb.

#1233 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 10:29

Idézet: Warlock - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 10:39

Hát ha azt veszem, hogy 125k volt az ára, akkor még messze vagyok attól, hogy egy monitor árát költsem rá. :D Az első javítás a PSC-ben pedig garanciás volt, szóval az ingyenes volt. Na de végül is tényleg az a lényeg, hogy most már rendesen működjön, szóval remélem, tényleg megérte. :)

Én egy mostani 19-es áráról beszéltem. És azoknál jobb ez a monitor, úgyhogy megéri annak az árát rákölteni, én arra gondoltam.

Idézet

#1234 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 12:16

@JonesC: Bocsi, figyelmetlen voltam. :)

@Gyula2222: Sajnos nem ismerek olyan szervizeket, ahol kondicserével megoldják, a PSC-ben is ugyanezt csinálták vona, ráadásul az a világ végén van. :( Na de most már mindegy, egyébként meg remélem, hogy többet nem kell monitorszervizbe mennem. :)

#1235 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 13. 12:20

Idézet: Warlock - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 13:16

@JonesC: Bocsi, figyelmetlen voltam. :)

@Gyula2222: Sajnos nem ismerek olyan szervizeket, ahol kondicserével megoldják, a PSC-ben is ugyanezt csinálták vona, ráadásul az a világ végén van. :( Na de most már mindegy, egyébként meg remélem, hogy többet nem kell monitorszervizbe mennem. :)

Vagyunk itt néhányan, akik megcsinálják neked, csak kérdezz, mielőtt viszed :-) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1236 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 00:27

Hello!

Remelem jo helyen kerdezek..
Telepitgettem egy gyarilag osszerakott fujitsu siemens gepet, amin termeszetesen integralt intel grafikus vezerlo van. Rakotottem egy 22"-os samsung monitort, es az elso apro problemam az volt, hogy 1680x1050 volt az egyetlen megfelelo aranyu (16:10) felbontas, amit valasztani lehetett a csuszkaval.
No, hat felmentem az intel oldalara, es talaltam ezt a honlapot: http://www.intel.com...b/CS-028366.htm . Ez ugye arrol szol, hogy csinaltak egy drivert azoknak, akik masfajta nativ (asszem ez a jo szo) felbontasban szeretnek hasznalni a monitorjukat (pl.: 1280x800). Mivel ugy remlett, hogy a Megjelenites beallitasainal ki volt valahol irva a Q963/Q965, ezert nyugodt szivvel letoltottem, es telepitettem a drivert, amit ezeknek ajanlott az oldal (a negyedik..).
Na itt jott az igazi csapas, ugyanis azota, ha elinditom a gepet, max addig jutok, hogy megjelenik a Windows XP bootkepernyoje (a kis kek csikkal), es utana fekete kepernyo. Eloszor persze nem estem ketsegbe, mert erre valo a csokkentett mod. De mikor csokkentett modban csak annyival fejlodott a helyzet, hogy az XP bootkepernyoje utan nem a teljesen fekete kep jelent meg, hanem egy bal felul villogo kurzorjel, es amugy teljesen fekete kep, akkor teljesen osszeomlottam.
Most semmi otletem sincs. Probaltam persze a legutolso helyes konfiguraciot is, de az sem hatotta meg, ugyanezek a tunetek.

Nagyon orulnek a segitsegnek, mert igy szegeny anyam nem fog tudni paszianszozni :).
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#1237 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 03:19

Idézet: AZO - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 0:27

Remelem jo helyen kerdezek..

Ilyenkor célszerű törölni a képernyővezérlőt.
Az is elképzelhető, h a jelfrissítési frekvencia nagyobb, mint amit a monitor fogadni tud.
Ha van egy másik monitor amit ideiglenesen fel tudsz dugni, akkor lehet, könnyen megúszod a dolgot.

#1238 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 10:20

Egyébként nem érdemes nem-natív felbontáson használni. Mondjuk általában 1440x900-ban még viszonylag elfogadható képet ad, de csak natívon igazán éles.

És figyelni kell, hogy a frissítés ne legyen több 60hz-nél.

Idézet

#1239 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 10:58

Tudom, hogy nem erdemes nem nativon hasznalni, de ha egyszer szegeny anyam maskepp nem latja, akkor nincs mit tenni. De ezen ne izguljatok.
Most kiprobaltam egy masik tft-vel, es mivel azzal sem ment, leszedtem a szekreny tetejerol a regi crt-t is (aminek mindenfele frekvenciat kell birnia; asszem regen hasznaltam 120 hz-en is), es azzal sem ment (nem tudom, hogy szamit-e, de a regi kepernyo bemenete analog raadasul). Ez egyszeruen kiakaszto.
Olyat lehet valahogy, hogy egy masik gepbe teszem a winchestert, es valahogy felrakok egy normalis drivert az eppen nem futo windows-ra? Eleg hihetetlenul hangzik...
Gyula2222: a kepernyo vezerlot ilyen korulmenyek kozott hogy kell torolni? :confused:

Szerkesztette: AZO 2009. 09. 20. 10:59 -kor

If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#1240 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 11:15

Idézet: AZO - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 11:58

Tudom, hogy nem erdemes nem nativon hasznalni, de ha egyszer szegeny anyam maskepp nem latja, akkor nincs mit tenni. De ezen ne izguljatok.
Most kiprobaltam egy masik tft-vel, es mivel azzal sem ment, leszedtem a szekreny tetejerol a regi crt-t is (aminek mindenfele frekvenciat kell birnia; asszem regen hasznaltam 120 hz-en is), es azzal sem ment (nem tudom, hogy szamit-e, de a regi kepernyo bemenete analog raadasul). Ez egyszeruen kiakaszto.
Olyat lehet valahogy, hogy egy masik gepbe teszem a winchestert, es valahogy felrakok egy normalis drivert az eppen nem futo windows-ra? Eleg hihetetlenul hangzik...
Gyula2222: a kepernyo vezerlot ilyen korulmenyek kozott hogy kell torolni? :confused:

Félreérted. Nem izgulunk. Csak nem biztos, hogy 1280-on olvasható marad. Inkább a dpi-t keééene átállítani 120-ra.

Idézet

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.