HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 20. 11:22

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 10:15

Félreérted. Nem izgulunk. Csak nem biztos, hogy 1280-on olvasható marad. Inkább a dpi-t keééene átállítani 120-ra.

Ok ok, csak allithatnam mar a dpi-t... :)
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#1242 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 11:37

Esetleg az nagyon szakbarbár megoldás lenne, hogy ha van másik gép, megnézni, milyen fájlokból áll a driver csomag, és karakteres csökkentett módban, vagy másik gépbe rakva a vinyót letörölni ezeket a fájlokat, arra apellálva, hogy ezek után videóvezérlő nélkül indul a gép.  :think:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1243 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 11:43

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 10:37

Esetleg az nagyon szakbarbár megoldás lenne, hogy ha van másik gép, megnézni, milyen fájlokból áll a driver csomag, és karakteres csökkentett módban, vagy másik gépbe rakva a vinyót letörölni ezeket a fájlokat, arra apellálva, hogy ezek után videóvezérlő nélkül indul a gép.  :think:

Nekem is tamadtak ilyen gondolataim, de igazabol nem tudom, hogy hogyan kell kiirtani egy drivert..
Ha ma estig itt nem jon valami hasznalhato megoldas, akkor szerintem atrakom masik gepbe, es leformazom.. De azert gondolkozzatok. En mar tenyleg kifogytam.
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#1244 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 11:47

Idézet: AZO - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 11:22

Ok ok, csak allithatnam mar a dpi-t... :)

Nem tudom, a biosban az integrált vezérlőknél lehet-e kimenetet váltani az analóg monitorhoz.
A CD-ről indított javítókonzolról elvileg lehet törölni.
Nem vagyok profi, az XP fórumon biztos tudnak konkrétat mondani.
Valószínüleg a registryben kell egy bejegyzést törölni (a meghajtó indítását).
Utána csökkentett móddal való indítással az eszközkezelőből is.
Ezt csak a korlátozott ismereteim mellett mondtam, lehet, van egyszerübb lehetőség is.

#1245 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 22:12

Idézet: AZO - Dátum: 2009. szept. 20., vasárnap - 1:27

Remelem jo helyen kerdezek..
Telepitgettem egy gyarilag osszerakott fujitsu siemens gepet
...
Probaltam persze a legutolso helyes konfiguraciot is, de az sem hatotta meg, ugyanezek a tunetek.

Keresd elő a win telepítő cd-t és nyomj windows javítást gombot (újra rakja a drivereket) vagy telepítsd újra.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1246 Felhasználó inaktív   tom102 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 23. 16:39

Idézet

De mikor csokkentett modban csak annyival fejlodott a helyzet, hogy az XP bootkepernyoje utan nem a teljesen fekete kep jelent meg, hanem egy bal felul villogo kurzorjel, es amugy teljesen fekete kep, akkor teljesen osszeomlottam.

Nem tudom mire jutottál.Én is jártam hasonlóan,de CRT monitorral.A cseregép nem bírta a 85Hz-et,és csak sötét képernyő volt,meg sárgán villogó led.Indításkor F8,válaszd a VGA mód engedélyezését.Ilyenkor nem töltödnek be a gyári vezérlők.Elvileg látnod kell képet,de randát.Magát a drivert ilyenkor nem lehet leszedni,de talán a frissítést igen.Ezután restart,majd bootoláskor megkérdezi a Win,hogy állítson e be megfelelő felbontást,mival az rosszul van beállítva.Mondod,hogy igen.Hogyha látsz képet,már állítható a felbontás is.Illetve leszedhető a drájver.
Nálam ez működött,talán Nálad is jó lesz.

#1247 Felhasználó inaktív   tom102 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 16:54

Hello!

Van egy Mag XJ810-es monitorom,ami most megadta magát.Sajna rajzom nincs hozzá.
Az történt,hogy bekapcsoláskor,néhány másodperc múlva,leállt,még nem volt kép sem.Ezután teljesen kuka lett,még a led sem világított az elején.Találtam egy hibás elkót,ezt kicserélve,már a lemágnesezés működött,meg a led is világított az elején,igaz kicsit villogott,de ez néhány másodperc múlva megszünt.Gondoltam kicsrélem a többi kondit is,ami gyanusnak látszott,de nem változott semmi.Tehát most ott tartok,hogy bekapcs,relé kattan,lemágnesezés megy,de a képernyő tök sötét.A pufferkondin,van 320V.A mosfeten a D-hez viszonyitva a G-n és az S-n van feszej,de nem tudom mennyinek kellene lennie.
Akinek van valami ötlete,vagy esetleg rajza,kérem segítsen.Ugyanis mindenképpen szeretném beindítani,mivel a TFT monitorokat nagyívben kerülöm.

#1248 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 17:05

Idézet: tom102 - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 15:39

Nem tudom mire jutottál.Én is jártam hasonlóan,de CRT monitorral.A cseregép nem bírta a 85Hz-et,és csak sötét képernyő volt,meg sárgán villogó led.Indításkor F8,válaszd a VGA mód engedélyezését.Ilyenkor nem töltödnek be a gyári vezérlők.Elvileg látnod kell képet,de randát.Magát a drivert ilyenkor nem lehet leszedni,de talán a frissítést igen.Ezután restart,majd bootoláskor megkérdezi a Win,hogy állítson e be megfelelő felbontást,mival az rosszul van beállítva.Mondod,hogy igen.Hogyha látsz képet,már állítható a felbontás is.Illetve leszedhető a drájver.
Nálam ez működött,talán Nálad is jó lesz.

Bocs, hogy sokaig nem jelentkeztem. Most kicsit felreraktam, mert mas dolgaim voltak.
Igazabol mindent probaltam, amit mondtatok, de semmi sem segitett.. Elobb is irtam, hogy crt-t is felraktam ra, aminek kb barmilyen frissitest birnia kene.. VGA-modban is inditottam. Windowsjavitasban is beirtam a listsvc parancsot, vegignyalaztam az osszes indulo illesztoprogramot es tarsait, de a videokartyadrivert nem talaltam, igy hat a disable parancsot mar nem tudtam hasznalni..
Most beraktam egy masik gepbe a winchestert. Megprobalom lementeni a fontosabb cuccokat, es ujratelepitem az XP-t. Nagyon-nagyon remelem, hogy nem romlott el semmi az adott szamitogepben, es tenyleg csak valamelyik driver baszodott el nagyon csunyan..
Koszonom az eddigi segitseget! :rolleyes:

#1249 Felhasználó inaktív   halaszer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 06:49

SZiasztok! Segítséget szeretnék :think:  Van egy kb. 3 éves Fujitsu lapmonitorunk, és 2-3 hete észrevettem, hogy fárasztja a szemet, mára pedig jól láthatóan vibrál, és szellemképes is lett egy kicsit. A szélek felé éles, középen mosódik el. Mi lehet a probléma? Lehet az ilyet javíttatni? Egyéb eszközt nem csatlakoztattunk a géphez, így használjuk, mióta megvettük.
Köszi előre is: halaszer

#1250 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 10:47

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 13:20

Vagyunk itt néhányan, akik megcsinálják neked, csak kérdezz, mielőtt viszed :-) .

didyman: PÜ ment
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1251 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 15:10

Idézet: halaszer - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 6:49

SZiasztok! Segítséget szeretnék :think:  Van egy kb. 3 éves Fujitsu lapmonitorunk, és 2-3 hete észrevettem, hogy fárasztja a szemet, mára pedig jól láthatóan vibrál

Ez is valószínüleg kondenzátor öregedés lesz.
Ha képes vagy rá, akkor cseréld magad (első közelítésben a puffadtakat).
Ha nem, akkor vidd olyanhoz, akinél egy kondi az alkatrész nem pedig egy komplett tizenezer forintos részegység.
Ehhez érdemes itt (is) visszaolvasnod.

#1252 Felhasználó inaktív   Windy07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 14:06

Sziasztok!
Egy olyan problémám van egy Samsung 713N monitorral, hogy hará van dugva a vga kábel nincs kép. Ha megnyomom a menü gombot előugrik, hogy "test good", a képernyő alsó felén egy elég széles vízszintes fehér csík, és alatta újra a "test good" felirat. Ha kihúzom a vga kábelt ugyan ez, csak értelem szerűen nem azt írja, hogy test good, hanem hogy nincs bedugva a kábel.
Van valakinek ötlete mi lehet a hiba?
Köszi előre is!
There were 3 peanuts walking down the street. One was assaulted.......... peanut

#1253 Felhasználó inaktív   bezzeg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 13:05

Sziasztok!
Nem biztos jó helyre írok ,de hátha....
Vadi új 2 napos laptop kijelzője pixeshibásnak tünt.1 fehér világító pötty jelent meg bekapcsoláskor és maradt később is.Akksi ki,garanciális intézés folyamatban ,gép bekapcsol ,fehér pötty eltünt.
Szerintetek? Cseréljem ki?Pixelhiba lehetet?
sürgős lenne ,mert még 3-napon belül vagyok.
Köszi

#1254 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 13. 06:49

Idézet: bezzeg - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 14:05

Sziasztok!
Vadi új 2 napos laptop kijelzője pixeshibásnak tünt.1 fehér világító pötty jelent meg bekapcsoláskor és maradt később is.Akksi ki,garanciális intézés folyamatban ,gép bekapcsol ,fehér pötty eltünt.
Köszi

A kijelzőknél az elején lehetnek még a gyári tesztelésről beragadt pixelek, ezek ki/be kapcsolással, illetve kimasszírozással (szó szerint ujjal masszírozva a pixelt) gyakran helyreállnak és többé nem is jön elő. Ha ezek a próbálkozások nem vezetnek sikerre, akkor érdemes a gariztatással kezdeni.

Teszteld (eizo monitortest stb...), hogy örökre eltűnt-e. Valószínűleg igen és akkor örülhetsz, hogy megúszod a gariztatást és az időkiesést.
My photos

#1255 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 13. 07:09

Idézet: bezzeg - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 14:05

Sziasztok!
Köszi

Tényleg zavaró lehet, ha sok fekete képernyőt nézel :-) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1256 Felhasználó inaktív   kikinda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 09:52

Hali,
Egy ViewSonic PS790 19" crt monitorral kapcsolatban kérem segítségeteket. A monitornak nincs képe, de a frontled alapján érzékeli a jelet és felbontás váltásakor is hallani lehet a jellegzetes hangot. Nem füstölt el látványosan semmi (NO égett szag...). Megelőző jelenség volt, hogy oldalirányban a kép nagyon rövid ideig ( egy pillanatra) beugrott majd vissza.
Mi lehet a baja? Édemes javítani?
:confused:

Szerkesztette: kikinda 2009. 10. 14. 09:53 -kor

#1257 Felhasználó inaktív   kikinda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 15. 07:29

Idézet: kikinda - Dátum: 2009. okt. 14., szerda - 9:52

Hali,
Egy ViewSonic PS790 19" crt monitorral kapcsolatban kérem segítségeteket. A monitornak nincs képe, de a frontled alapján érzékeli a jelet és felbontás váltásakor is hallani lehet a jellegzetes hangot. Nem füstölt el látványosan semmi (NO égett szag...). Megelőző jelenség volt, hogy oldalirányban a kép nagyon rövid ideig ( egy pillanatra) beugrott majd vissza.
Mi lehet a baja? Édemes javítani?
:confused:

Senkinek lövése sincsen?
:think:

#1258 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 15. 22:53

Idézet: kikinda - Dátum: 2009. okt. 15., csütörtök - 7:29

Senkinek lövése sincsen?
:think:

Ezt látatlanban igen nehéz.
A képösszeugrás sejteti, h talán a soreltérítés szünt meg.
Azt nem írtad, h a nagyfeszültség megvan-e.
A hibajavítás hibától függően bármennyibe kerülhet. Szerintem érdemes egy árajánlatot kérned.

#1259 Felhasználó inaktív   kikinda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 08:35

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. okt. 15., csütörtök - 22:53

Ezt látatlanban igen nehéz.
A képösszeugrás sejteti, h talán a soreltérítés szünt meg.
Azt nem írtad, h a nagyfeszültség megvan-e.
A hibajavítás hibától függően bármennyibe kerülhet. Szerintem érdemes egy árajánlatot kérned.

Szét még nem szedtem. Igazán nem tudom mit kellene megnéznem belül. A monitor mint említettem minden szempontból úgy viselkedik, mintha semmi baja sem lenne (felbontást vált, aludni megy...) , csak képet nem ad.
Óbudáról hova vigyem? PÜ-ben tudsz dobni valakit aki ránézne?

#1260 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 09:59

Sziasztok! Vettem a piacon egy belinea monitort aminek az a baja hogy alul visszintesen fehér-szürke csíkok vannak úgy a tálca másfél magasságában. Mi lehet ez? javítható? üdv! Misi

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.