HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:43

Idézet: Michael - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 21:09

...

Valószínű javítható, de mindenképpen irány a szervíz, ha garanciális a cucc. Ilyen mértékű konvergenciahiba megengedhetetlen .
Elköltöztem :-)

#262 Felhasználó inaktív   snowflake 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:13

Megkérdem, hátha tud valaki segíteni:
Nos van nekem egy 15" Eizo L371 tip. moncsim és sajnos a kép bal alsó ill. picit a bal felső részén a fényerő sajnos már picit sötétebb mint a képernyő többi részén.
Kérdésem, hogy lehet-e ezzel valamit csinálni, van-e valaki aki foglalkozik tft kijelzők javításával itt Mo.-n? Esetleg ismeri-e valaki ezeknek a 2-3 éves tft-nek a felépítését?

ps. Azt már kiderítettem, hogy valószínűleg a CCFL-k Kép lehetnek talán a lúdasak

#263 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:23

Idézet: snowflake - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 9:13

...

Hümm. Az aproneten rendszeresen találkozom TFT-javítós hirdetésekkel, de ha rákeresel, akkor szerintem a google.hu is kidob néhány találatot. Amennyire én értek hozzá, ez lehet akár annyi is, hogy a fénycsövet belepte a por :think:

#264 Felhasználó inaktív   snowflake 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 22. 09:51

Idézet: Rive - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:23

Amennyire én értek hozzá, ez lehet akár annyi is, hogy a fénycsövet belepte a por

Igen erre én is gondoltam, csak még nem szedtem össze magam, hogy szétkapjam. (gyűlölöm ezeket a műanyag fröccsentett házakat, mert gondolom itt sem fogom megúszni csak a klasszikus csavarozással :(  )

#265 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:15

Engem az érdekelne, hogy a konvergencia hibát mi okkozza? Mi befolyásolja annak növekedését?

#266 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:31

Idézet: Aragorn - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:15

Engem az érdekelne, hogy a konvergencia hibát mi okkozza? Mi befolyásolja annak növekedését?

Elég sok minden okozhatja, a képcső nyakán levő konvergenciaszerelvény mágneseinek a gyengülésétől a monitor korrekciós áramköreinek haláláig. Általános tapasztalat: konvergenciahibát felhasználó nem javít.

#267 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 12:46

Idézet: Rive - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 11:31

Elég sok minden okozhatja, a képcső nyakán levő konvergenciaszerelvény mágneseinek a gyengülésétől a monitor korrekciós áramköreinek haláláig. Általános tapasztalat: konvergenciahibát felhasználó nem javít.

Nos, hogy egykicsit konkrétabb legyek, nemrég vettem a monitoromat használtan (üzletből). Természetesen számoltam azzal, hogy nem fogok egy álom monitort venni, de na...
Szal ott nem tudtam a nokiatesztel mnegnézni, viszont amikor hazajöttem elsődolgom volt. Itt ott voltk benne kissebb konvergencis hibák, de a körülményekhez képest belefért a türéshatárba. Ma azonban nagyon úgy tünt mintha valami nem lenne okés a jobb alsó sarokban, teszt és mit látok a kék és pris találkozásánál pont egy csík szélességnyit van eltolódva. Mikor először néztem akkor is volt valamennyicske, de úgy emlékszem nem ekkora.

Akkor most mi van? Használt monitoroknál hogy müxik a gari? Ott mekkora a tűréshatár. Attol tartok, ha visszaviszem akkor megmondjá, hogy amikor vittem el akkor is így nézet ki. (nem szivesen akarok ilyen megoldásokhoz folyamodni, hogy esetleg ejtsem bele a csavrhúzot?)

#268 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 12:52

Én úgy tudom, hogy használt cuccokra 3 nap a garancia. :(

#269 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 14:31

Idézet: Aragorn - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 12:46

...

Használt cuccokra általában annyi a gar, amennyit adnak rá. Azt kell mondanom egyébként, hogy egy csíknyi konvergenciahiba, pláne egy régebbi monitornál, minden további nélkül 'belefér'.

Annyit ellenőrizz, hogy melegedéstől függ-e a hiba mértéke. Ha igen, akkor rejtett hibára hivatkozva megpróbálhatod visszavinni, de jobb, ha nem a magas lóval kezded a mókát :Đ

#270 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 14:46

Idézet: markastor - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 13:52

Én úgy tudom, hogy használt cuccokra 3 nap a garancia. :(

Erre 12 hónap...

#271 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 16:46

Akkor sorry. A 3 nap csak akkor, ha a felek másként nem rendelkeznek.

#272 Felhasználó inaktív   -FreaK- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 13:08

Hi!
Nekem is lenne egy "kis" problémám.
IIlyama vm pro 454-es típusú monitorom van ami a gyári specifikációk szerint 640x480-ban és 800x600-ban 200Hz-es frissítést tud.Namost a refreshlock is automatikusan detektálja ezeket az értékeket a monitor driveréből ha jól tudom.Csakhogy a monitor nem bírja el ezt a frissítést az említett két felbontásban,lekapcsol mintha nem kapna jelet a videó kártyától.Mivel ezt megcsináltam a detonator driverrel is,az XP bejelentkező képernyőjénél is lekapcsol a monitor,de ami a legzavaróbb, hogy játékot se tudok megfelelő frissítéssel jáccani(CS).Na most ezzel a monitorral korábban nem voltak ilyen problémák,ha jól emléxem minden gond nélkül vitte a 200hz-et.Azóta viszont cseréltem gépet alatta,ezért kapásból a videókártyára gondoltam csakhogy ez alig külöbözik az előzőtől ami egy PCI-os Gef2mx200(32Mb ram) volt a mostani meg egy Gef2mx400(64Mb ram).Elvielg rosszabb semmikép se lehetne(a frissítések szempontjából) szóval nem értem a dolgot.Mostanában úgyis szemetel a monitor(elszíneződések a monitor sarkaiban,roszabb esetben az egész képen,ez mitől lehet?),mindenféle hibái vannak(lekapcsolni is szokott,de ritkán),de azért egy ilyet nem várnék tőle, és logikusan gondolkozva nem is fordulhatna elő, hogy egy firssítést nem tud elérni egy idő után.Ha valakinek van valami ötlete segítsen légyszíves.Köszi előre is!

#273 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 21:56

Idézet: -FreaK- - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 14:08

Hi!
Nekem is lenne egy "kis" problémám.
IIlyama vm pro 454-es típusú monitorom van ami a gyári specifikációk szerint 640x480-ban és 800x600-ban 200Hz-es frissítést tud.Namost a refreshlock is automatikusan detektálja ezeket az értékeket a monitor driveréből ha jól tudom.Csakhogy a monitor nem bírja el ezt a frissítést az említett két felbontásban,lekapcsol mintha nem kapna jelet a videó kártyától.Mivel ezt megcsináltam a detonator driverrel is,az XP bejelentkező képernyőjénél is lekapcsol a monitor,de ami a legzavaróbb, hogy játékot se tudok megfelelő frissítéssel jáccani(CS).Na most ezzel a monitorral korábban nem voltak ilyen problémák,ha jól emléxem minden gond nélkül vitte a 200hz-et.Azóta viszont cseréltem gépet alatta,ezért kapásból a videókártyára gondoltam csakhogy ez alig külöbözik az előzőtől ami egy PCI-os Gef2mx200(32Mb ram) volt a mostani meg egy Gef2mx400(64Mb ram).Elvielg rosszabb semmikép se lehetne(a frissítések szempontjából) szóval nem értem a dolgot.Mostanában úgyis szemetel a monitor(elszíneződések a monitor sarkaiban,roszabb esetben az egész képen,ez mitől lehet?),mindenféle hibái vannak(lekapcsolni is szokott,de ritkán),de azért egy ilyet nem várnék tőle, és logikusan gondolkozva nem is fordulhatna elő, hogy egy firssítést nem tud elérni egy idő után.Ha valakinek van valami ötlete segítsen légyszíves.Köszi előre is!

Volt Samsung 19" CRT-m, és eszembe jutottam hogy nem szabad alacsonyabb felbontásnál legmagasabb freki mellett üzemeltetni, az sokkal gyorsabban romlani, a felhasználói útmutató állítása szerint, az iiyama-hoz nem értek, de fő a biztonság. :)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#274 Felhasználó inaktív   -FreaK- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 12:40

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 22:56

Volt Samsung 19" CRT-m, és eszembe jutottam hogy nem szabad alacsonyabb felbontásnál legmagasabb freki mellett üzemeltetni, az sokkal gyorsabban romlani, a felhasználói útmutató állítása szerint, az iiyama-hoz nem értek, de fő a biztonság. :)

Hát igen halottam én is erről,biztos ami biztos én is visszafogom magam,de azért ilyenről még nem halottam hogy a moncsi egy idő után nem bírja a legynagyobb frekit.. meg jó lenne tudni ezek az elszineződések is miért vannak.. egyszer csak kattan egyett mint degaussnál és össze-vissza szineződik a képernyő.. votl hogy a degauss se segített :(

#275 Felhasználó inaktív   Kobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 19:30

Szerintem, ha lehetőséged van, próbáld ki egy másik gépen, vagy egy másik kártyával, ha ott is rossz, akkor válassz kisebb frissítést, ha úgy sem jó akkor  :confused:

#276 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 07:42

Khm. Ha egy ladával néhányszor lehajtasz Pestről Győrig, akkor észre se veszi. Ha 160-ig taposod a pedált, akkor valószínű legkésőbb a második körnél kifekszik.

Szóval miért is nem kellene egy monitornak romlania, ha kihajtod a lehetőségeinek a végső határáig?

Amúgy: próba másik VGA-val, meg esetleg egy porszívózás se ártana, persze valami szervízben. Az elszíneződések ellen: tedd arrébb a gépet és az esetleges hangszórókat. A monitor méteres körzetében ne legyen semmi hangszóró, fémtárgy. Ha a monitor jó, akkor általában max 2-3 hidegindítás után helyrejönnek a színek.

#277 Felhasználó inaktív   -FreaK- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:43

Idézet: Rive - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 8:42

Khm. Ha egy ladával néhányszor lehajtasz Pestről Győrig, akkor észre se veszi. Ha 160-ig taposod a pedált, akkor valószínű legkésőbb a második körnél kifekszik.

Szóval miért is nem kellene egy monitornak romlania, ha kihajtod a lehetőségeinek a végső határáig?

Amúgy: próba másik VGA-val, meg esetleg egy porszívózás se ártana, persze valami szervízben. Az elszíneződések ellen: tedd arrébb a gépet és az esetleges hangszórókat. A monitor méteres körzetében ne legyen semmi hangszóró, fémtárgy. Ha a monitor jó, akkor általában max 2-3 hidegindítás után helyrejönnek a színek.

A hasonlatod nem túlzottan találó... ,egy monitornak bírnia kell ,egyébként ezt még nem mondtam eddig, nem értem mire mondtad.. Eddig sem volt széthajtva,mindössze néhányszor ment 640*480-ban 200hz-en.Próba megvolt ugyanis nemrég cseréltem gépet alatta,kipórszívózva is megvolt két hete igaz azóta nem is nagyon jelentkezett ilyen probléma.. lehet hogy meg is szűnt.. :D nem tudom,de ha nem jelentkezik valamilyen hiba a köv két hétben(a 200hz-en kívül) akkor ezt a problémát megoldottnak tekinthetem.A monitornak amúgy igen jó belső árnyékolása van,nem hiszem hogy két nagyon kis 2500 Ft-os hangfal tőle 20-20cm-re zavarhatná,persze nem zárható ki.
Olyat azonban akkor sem csinálhatna egy monitor hogy nem bírja a max képfrissítését egy idő után,ismétlem nagyon keveset ment olyan frissítésen.Hasonlatodra visszatérve azonban inkább úgy lehetne mondani hogy ez egy Mercedes,és az azért évekig bírja az autópályázást 200al..

#278 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 14:11

Idézet: -FreaK- - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:43

A hasonlatod nem túlzottan találó...

De, de... Sajnos. A monitorok is öregednek, a (belső) hőmérséklettel arányosa tempóban... Ha nagy frekin hajtod, akkor jóval gyorsabban.

Árnyékolás: a köznapi monitorokban levő pajzsok általában csak az EMI ellen elégségesek (nem, nem ismerem a konkrét típust.). Ahhoz, hogy a statikus mágneses tér ellen is érjenek valamit, nagyon sok vas kell a monitorba... Volt olyan, hogy még a miliméteres lemez is kevés volt egy csumpi hangszóró ellenében.

#279 Felhasználó inaktív   -FreaK- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:00

Idézet: Rive - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 15:11

De, de... Sajnos. A monitorok is öregednek, a (belső) hőmérséklettel arányosa tempóban... Ha nagy frekin hajtod, akkor jóval gyorsabban.

Árnyékolás: a köznapi monitorokban levő pajzsok általában csak az EMI ellen elégségesek (nem, nem ismerem a konkrét típust.). Ahhoz, hogy a statikus mágneses tér ellen is érjenek valamit, nagyon sok vas kell a monitorba... Volt olyan, hogy még a miliméteres lemez is kevés volt egy csumpi hangszóró ellenében.

Ez igaz is,csak aznem, hogy egy idő után nem bír elviselni egy frekveniciát.. ha mondjuk közbe szemetelne a kép akkor ok,rá lehetne fogni az öregedésre de esetemben nem ez a baj.A hasonlatod akkor sem találó,olvasd el a végét az előző hsz-emnek.

#280 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 07:28

Idézet: -FreaK- - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 17:00

Ez igaz is,csak aznem, hogy egy idő után nem bír elviselni egy frekveniciát.. ha mondjuk közbe szemetelne a kép akkor ok,rá lehetne fogni az öregedésre de esetemben nem ez a baj.A hasonlatod akkor sem találó,olvasd el a végét az előző hsz-emnek.

Sajnos én is, meg a szervizes tapasztalatom is ellentmondunk neked :) A monitorok öregedésének egyik tipikus jele, hogy a monitor egyre kevésbé képes szinkronizálni a magasabb frekvenciákra. A szemetelés viszont nem jellemző: egy monitorból minden hiányzik, ami szemetelhetne. Se RF fokozat, se semmi... A szemetelés tipikusan a videokártya problémája :)

A mercis hasonlatok a számtek körében eléggé lejárt ügyek. Egy efféle sem ül. Amíg szét nem szedek egy monitort, legyen az márkás vagy 'occsó áru', addig nem tudom róla, hogy teszem azt esetleg ugyanazok a gyökér, száradós kondik csücsülnek-e benne - mondjuk egy durván alulméretezett hűtőborda tőszomszédságában - mint egy garantáltan dzsunka-gyártmányban.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.