Monitor hibák
Elküldve: 2005. 04. 05. 10:58
Elküldve: 2005. 04. 05. 11:01
Idézet: VTomi75 - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 11:58
Először a kábelt illik megnézni: ha cserélhető, akkor cserélni, ha nem, akkor átmozgatni, kihúzni/bedugni néhányszor. Ezután érdemes kipróbálni a monitort másik videokártyával is.
Ha egyik se segített, akkor mehet szervízbe, valószínűleg a nyakpaneli kondikat kell cserélni.
Ui.: szokott még ilyet okozni VGA-elosztó vagy PC-átkapcsoló is...
Szerkesztette: Rive 2005. 04. 05. 11:05 -kor
Elküldve: 2005. 04. 05. 18:09
Idézet: Rive - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 8:28

A mercis hasonlatok a számtek körében eléggé lejárt ügyek. Egy efféle sem ül. Amíg szét nem szedek egy monitort, legyen az márkás vagy 'occsó áru', addig nem tudom róla, hogy teszem azt esetleg ugyanazok a gyökér, száradós kondik csücsülnek-e benne - mondjuk egy durván alulméretezett hűtőborda tőszomszédságában - mint egy garantáltan dzsunka-gyártmányban.
Persze, de itt egy elég neves márkáról és bizonyított típusról van szó.. Így a Ladás hasonlatod helyett a mercis(vagyák melyik elismert minőségű gyártó) sokkal inkább helytálló.Attól függ te mit értesz szemetelés alatt,én ilyen hirtelen magától a kép elmegy egy másodpercre, majd visszajön-t értek pl.De ha most kicsit erősebben rácsapok az asztal lapjára(ritkán,de előferdül..) akkor is elmenne a kép egy kicsit,szal most mondhatod oldaladon keresztül, hogy öregedés de én inkább valami alkatrész nem megfelelő működésére gondolok.Valószínű szervíz lesz a vége,de mivel ez külföldön vásárolt monitor és gari már valszeg nyista(de mindegy is..) ezért csak valami kisebb számtechbolt monitorszervize lesz belőle,de szeretném minnél olcsóbban megúszni ezért jó lenne ha valami konkrét ötletem lenne hogy mi szállt el benne(vagy nem müxik rendesen).
Elküldve: 2005. 04. 05. 19:00
Idézet: -FreaK- - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 19:09
Mondom bizony... Ez utóbbi hiba ( azaz a készülék érzékenysége a 'manuálterápiára' ) a forraszanyag öregedésének a jele. A gyakran felmelegedő majd kihűlő alkatrészek forrasztása meggyengül, gyakran olyan mértékben, hogy az alkatrészláb már mozog a forrszemben. Néha kézzel ki is lehet húzni az alkatrészt a nyákból.
... Ez a hiba is egyformán érinti a márkás és a dzsunka típusokiat, valamint egyértelműen a monitor öregedésével párhuzamosan jelentkezik.
Elküldve: 2005. 04. 05. 19:18
nekem az lenne a problémám, hogy amióta netem van, látom ahogy a monitorom frissít. Ha kihuzom a modem USB-jét akkor megszűnik a vibrálás. Erre nincs valami megoldás, mittudomén valami speckós USB szűrő.
Szerintem az alaplapomnak nem tetszik a bejövő frekvenci, mer, mondom, ha kihúzom az usb-t akkor jó. Na de nemtudok kihúzott modemmel netezni!
kérlek segítsen valaki...
Elküldve: 2005. 04. 06. 07:26
Idézet: Kobi - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 20:18
nekem az lenne a problémám, hogy amióta netem van, látom ahogy a monitorom frissít. Ha kihuzom a modem USB-jét akkor megszűnik a vibrálás. Erre nincs valami megoldás, mittudomén valami speckós USB szűrő.
Szerintem az alaplapomnak nem tetszik a bejövő frekvenci, mer, mondom, ha kihúzom az usb-t akkor jó. Na de nemtudok kihúzott modemmel netezni!
kérlek segítsen valaki...
Nem gondolnám, hogy valóban a monitor frissítését látnád. Valószínűbb, hogy egy, a modem felől érkező váltóveszültség ül rá a VGA-jelre. Ami önmagában is elég furcsa dolog.
Mindenesetre ellenőrizd kérlek, hogy a monitor jelenleg mekkora felbontásban és milyen frissítési frekvenciával üzemel. Emellett lehetőleg próbáld ki a gépet/modemet úgy is, hogy közös elosztóról járjanak, valamint a modemen/telefonon kívül ne legyen más kapcsolata a külvilággal (hangkimenet, antenna/videokábel kihúzva).
A tapasztaltakat írd ide, aztán majd megpróbálunk kisütni valamit.
Elküldve: 2005. 04. 06. 10:10
Idézet: Rive - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 20:00
... Ez a hiba is egyformán érinti a márkás és a dzsunka típusokiat, valamint egyértelműen a monitor öregedésével párhuzamosan jelentkezik.
Hűűű, ilyen is van?

Azért még hozzá kell tegyem eza monitor nem is olyan régi,2002 9.hét a gyártási ideje.Ennyi idő alatt már előfordulhat ilyesmi?
Elküldve: 2005. 04. 06. 10:29
Idézet: -FreaK- - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 11:10
Sajnos

A forrasztások átvizsgálását bármi TV-szerelő meg tudja csinálni, sokkal olcsóbban, mint egy szakszervíz, de ez nagy valószínűséggel nem fogja befolyásolni a szinkronizálási határokat.
Elküldve: 2005. 04. 06. 13:22
Nem a 230V zavarja, mert már járattam külön, közös elosztórol, és semmi. Az biztos, hogy a modem által a gép felé adoott jel zavarja a videokártyát
És marhára idegesít má két hete, hogy vibrál a monitor. Ja, és nem a monitort, hanem a gépet zavarja.
Lehet meg kéne játtszani, hogy átdugom hálókártyába. De ott új ip címet kell hozzzá kérni, vagy ha eccer usb-re kapott akkor menni fog azzal is?
Help me!

Elküldve: 2005. 04. 07. 08:04
Idézet: Kobi - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 14:22
Nem a 230V zavarja, mert már járattam külön, közös elosztórol, és semmi. Az biztos, hogy a modem által a gép felé adoott jel zavarja a videokártyát
És marhára idegesít má két hete, hogy vibrál a monitor. Ja, és nem a monitort, hanem a gépet zavarja.
Lehet meg kéne játtszani, hogy átdugom hálókártyába. De ott új ip címet kell hozzzá kérni, vagy ha eccer usb-re kapott akkor menni fog azzal is?
Help me!

Az a baj, hogy a chellóhoz nem értek. Nem tudom, mi jöhet be a kábelen, és, hogy mi ellen van védelem.
Amit még el tudok képzelni: ha az USB a táp készenléti ágáról megy, akkor lehet, hogy azt túlzottan leterheli. Milyen tápegységed van?
Elküldve: 2005. 04. 07. 10:25
Elozoleg marc 17. en irtam egy cimbi problemajarol egy samsung monitorral kapcsolatban.
Azota elvituk kiderult hogy kepcso cserere szorul tehat a konvergencia hiba tenyleg turesen kivul volt.
Az atvevo azt mondta ilyen esetben a samsung altalaban kepcsovet nem ad, hanem csere lesz. A monitor 15 honapos volt
Viszont ilyenkor meg kell varni a 20 munkanapot. (az meg majd 2 het)

Igaz e ez ? - vagy vergodhet a tulaj a csere minel hamarabbi rendezese erdekeben?
Koszonom
Elküldve: 2005. 04. 07. 11:48
Néha előfordul egy szempillantásra hogy elmegy a kép, (fekete lesz ) és visszajön!
Ez mitől lehet?? Segítsetek legyetek szives!
Előre is köszönöm!!!!

INTEL EXTENDED MEMORY 64 TECHNOLOGY
COOLERMASTER HEAT-PIPE SYSTEM "HYPER 48"
KERESEM EZT: TERMINATOR 2 EXTREME DVD WMV HD VÁLTOZAT!
Elküldve: 2005. 04. 07. 12:27
Idézet: item00 - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 12:48
TFT-monitorokkal kapcsolatban nincsenek tapasztalataim. Mozgasd át a kábeleket, és próbáld ki a monitort másik géppel, de hasonló beállítások mellett.
Idézet: Michael - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 11:25
Csak a javításhoz értek :Đ A garanciális ügyekkel kapcsolatban próbálkozz a PÁF-ban, mintha lenne ott egy effélékkel foglalkozó topik. Vagy a Hazai Tükör-ben

Elküldve: 2005. 04. 07. 17:02
Idézet: item00 - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 11:48
Néha előfordul egy szempillantásra hogy elmegy a kép, (fekete lesz ) és visszajön!
Ez mitől lehet?? Segítsetek legyetek szives!
Előre is köszönöm!!!!

Hadd kérdezzem meg, milyen videokártád van? Én egy Radeon 9200Pro-t cseréltem le egy Inno3D 6600-ra, és nagyon ritkán kb. hetente egyszer, egy fél mp-re elmegy a kép, majd visszajön.
Elküldve: 2005. 04. 07. 21:30

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:48
Idézet: Digitel - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 16:02
inno 6600GT van benne, de a monitort mostmár kipróbálta más géppel, más vga-val, más oprendszerrel, más driverrel, és mind két kábellel és ott is csinálta!
Elfutott az ideg és visszavittem, már kicserélték egy másikra, eddig ennél még nem tapasztaltam, lehet hogy a TFT monitor volt, vagy a TFT tápja?!
:confused:

Szerkesztette: item00 2005. 04. 08. 11:49 -kor
Elküldve: 2005. 04. 09. 11:37
Idézet: item00 - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 11:48
Elfutott az ideg és visszavittem, már kicserélték egy másikra, eddig ennél még nem tapasztaltam, lehet hogy a TFT monitor volt, vagy a TFT tápja?!
:confused:

Előfordulhat. Nálam egy kb. 2.5 éves Philips LCD van, és eddig nem volt vele gond, ezért gondolom, hogy a kártya okozza. Olyan mintha valami miatt újrainícializálná a kártyát.
Elküldve: 2005. 04. 10. 20:02
Idézet: Digitel - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 10:37
Hát ez is lehet, de szerencsére amióta kicserélték a moncsit azóta nem volt ez a hiba vele!
De ahogy emlitettem én kipróbáltam egy teljessen más géppel oprendszerrel, driverral is és ott is megvolt a hiba!
Te mivel kötötted össze, analog kábellel vagy DVI-vel ?
Elküldve: 2005. 04. 10. 20:20
Idézet: item00 - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 20:02
De ahogy emlitettem én kipróbáltam egy teljessen más géppel oprendszerrel, driverral is és ott is megvolt a hiba!
Te mivel kötötted össze, analog kábellel vagy DVI-vel ?
DVI portról vezérelve átalakítóval. És hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy megkérdezzem:
Mivel járnék jobban?:
Analóg kimenetről
vagy
DVI kimenetről DVI-analóg átalakítóval
hajtsam inkább a monitort?
Sajnos ilyen hosszú DVI kábelem nincs, hog elérjen a géptől a monitorig. (Monitoron van DVI port)
Elküldve: 2005. 04. 11. 11:50

Vettem egy hasznalt HP 2130-as (21") CRT moncsit.
Az aruatvetelnel nem voltam ott, de azt az infot kaptam (megbizhato forrasbol) , hogy jo nagyon kiraly a kep.
Na en jol hazavittem, majd 2 nap mulva sikerult bedugni a 9600 xt videokariba, es :
SZELLEMKEPEK voltak mindenhol....
szepen az ikonok jobb oldalan mintha fel lenne gyurodve 2-3 szor....
Valami otlet valakinek???
jol megkoszonnem!!!!

udv:Isti