HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 16. 09:42

Idézet: abducted - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 18:20

Hali,

tudnátok-e segíteni nekem 2 monitorral kapcsolatos problémában?

Van egy IBM 9515-002 14" XGA  monitorom, ami elég furán viselkedik, ha összekötöm a géppel, kattog/szalad/pattog a kép, érdekes hangeffektekkel kísérve - vmi nagyon gyengusz látszik a képből, csak vmiért nem bírja teljesen áthozni

A másik remekmű egy Axion CL-1566, aminél hiába van a brightness/contrast a maxra állítva, még így is nagyon sötét a kép, Winhez épphogy jó, játékhoz már sajna nem :(

A kérdésem az, hogy lehet-e vmit kezdeni ezekkel, javíthatóak-e, avagy irány a kuka?  :think:

Senki? :think:

#342 Felhasználó inaktív   Nibiru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:48

Idézet: abducted - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 8:42

Senki? :think:

Az elsőt próbáld ki valami régi PCI buszos kártyával. Ha azzal megy, akkor a hiba nem a monitorban, hanem az oprendszered beállításában van. (feltételezem, hogy Windows-t használsz)
Ha a PCI buszos kártyával lapbeállításban nem megy, akkor  úgy vélem, hogy valszeg kipurcant benne a sorkimenő. Ebben az esetben viszont még az alkatrész is többet ér, mint az a régi monitor. ---> Kuka

Ha PCI-al defaultban megy, akkor csak arról van szó, hogy már olyan régi, hogy nem bírja az új videókártyák által nyomott vertikális, vagy horizontális frekit, vagy egészen egyszerűen nem állítottad be a windows-ban a monitor típusát. Ha mégis megtetted volna, akkor már csak egyetlen lehetőséged van, mégpedig a monitor.inf file-ban a megfelelő értékekkel való variálás, a file elmentése, majd a monitor újra installálása. Válassz a monitor.inf-ben lévő sávszélnél kisebb értékeket, és próbálkozz,
de az eredeti inf filet-azért mentsd el előtte. :)

A másodikon két villanás alatt lehet segíteni, ha nem olyan a belseje mint az enyém.
Nekem LE kéne vennem a fényerőből, mert gyárilag túl van húzva, de nincs mivel állítani, mert
az egész sz..r elektronikusan szabályozott.

#343 Felhasználó inaktív   djmagoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:49

Sziasztok!

Ha valakinek gondjai akadnak a monitorokkal (nem javítják, drága, nincs alkatrész, stb, stb) vagy egyszerűen csak nem találnak szerelőt akkor írjatok nekem egy mailt a djmagoo@freemail.hu címre és megdumáljuk a javítást (Budapesten vagyok). Sok készüléket sikerült már megmenteni. CRT és TFT monitorok egyaránt jöhetnek.

Üdv mindenkinek!

Tamás (djmagoo@freemail.hu)

#344 Felhasználó inaktív   cSuwwi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 19. 18:34

Hali.

Egy olyan gondom (?) lenne, hogy megörököltem egy használt 21 colos moncsit. Működik rendesen, de játék közben (csak ha játszom), világosabb csíkok mászkálnak a képernyőn felfelé, meg össze-vissza állandóan, és elég jól láthatóan. Kicsit zavaró.

Ez egy 21 colos CRT monitor. A TFT-ken tudom hogy van egy hasonló dolog, de hogy ittis?
Kábel hibára gyanakodtam, de amikor nem játszom, akkor nem jön elő.
Felbontástól független, 1024x768@120-os ugyanúgy előjön mint 1280x1024@75-ön :|

Persze bizonyára nem egy gagyi mx440-essel kellene hajtanom.
Dolgoztam (játszottam) régebben is ilyen nagy monitorokkal, de ott nem volt ilyen problémám.

Van valakinek valami ötlete? Thx

#345 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 20:05

Idézet: Nibiru - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 14:48

Az elsőt próbáld ki valami régi PCI buszos kártyával. Ha azzal megy, akkor a hiba nem a monitorban, hanem az oprendszered beállításában van. (feltételezem, hogy Windows-t használsz)
Ha a PCI buszos kártyával lapbeállításban nem megy, akkor  úgy vélem, hogy valszeg kipurcant benne a sorkimenő. Ebben az esetben viszont még az alkatrész is többet ér, mint az a régi monitor. ---> Kuka

Ha PCI-al defaultban megy, akkor csak arról van szó, hogy már olyan régi, hogy nem bírja az új videókártyák által nyomott vertikális, vagy horizontális frekit, vagy egészen egyszerűen nem állítottad be a windows-ban a monitor típusát. Ha mégis megtetted volna, akkor már csak egyetlen lehetőséged van, mégpedig a monitor.inf file-ban a megfelelő értékekkel való variálás, a file elmentése, majd a monitor újra installálása. Válassz a monitor.inf-ben lévő sávszélnél kisebb értékeket, és próbálkozz,
de az eredeti inf filet-azért mentsd el előtte. :)

A másodikon két villanás alatt lehet segíteni, ha nem olyan a belseje mint az enyém.
Nekem LE kéne vennem a fényerőből, mert gyárilag túl van húzva, de nincs mivel állítani, mert
az egész sz..r elektronikusan szabályozott.

Köszönöm, hogy segítesz  :respect:

Elmondom, mire jutottam eddig :

Az 14"-es IBM moncsi sajna ugyanazt produkálja, amit eddig - marhára rezeg a kép, már a bootnál is, pl látom az alaplapom logoját elmosódva, utána belépek a BIOS-ba, és ott már nem tudok navigálni a menüpontok között, mert olvashatatlanok a feliratok...

Viszont : találtam róla egy linket, ahol a következőt írják : Power Supply: World-wide (110/60, 220/50) | No (90-137, 50/60 only)

Lehet hogy az a gond, hogy nem az európai elektomos hálozatra lett tervezve? Pedig a monitor/tápkábel is ugyanolyan(nak tűnik)mint amit a többi monitorral is használtam eddig... + elvileg az országban használták, mielőtt megkaptam :think:

A másik monitorral kapcsolatban, sajna nem értem, hogy mire gondoltál. :confused:

#346 Felhasználó inaktív   SZEGECS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 12:24

Sziasztok!

Kb. mennyi az az idő, ami alatt elöregszik egy képcső?
Azért kérdezem, mert van egy 5 éves MAG 796FD monitorom, amiben Trinitron képcső van, és hiába tekerem fel a fényerőt maximumra, még mindig érezhetően sötétebb a képe, mint egy másik monitor fél-fényerővel. (a másik monitor féléves,  MAG 796PF, Samsung Pure flat képcsővel.)

Lehet valamit segíteni ezen  a cserén kívül?

#347 Felhasználó inaktív   Uzsi-D 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 22. 14:04

Sziasztok!

1 kis segítségre, tanácsra lenne szükségem...
Van 1 SONY HMD-A420-as 19"-os CRT monitorom, januárba járt le a 3év gari.. a Garancia ideje alatt volt szervízbe, sorkimenő problémával... vagyis néha gondolt 1et a monitor elment a kép majd visszajött, aztán 1re többször csinálta...
Most pár hete megint jelentkeztek hasonló problémák...
Lekapcsolja a képet ("serceg" is mint amikor teljesen kikapcsolnám) de a led zölden világít tovább, valamint a monitor USB hub-ján lévő eszközök se kapcsolnak le...
aztán visszajön a kép, magától, néha koccogtatni kell..
volt hogy 4-5 napig semmi, és szinte folyamatosan ment... most csütörtök óta megint elkezdte, a koccogtatással se mentem semmire...
Jelen pillanatban 1 kölcsön LG monitor van nálam, mert már odáig fajult a dolog, hogy teljesen használhatatlan a monitorom...
Kérdés, hogy érdemes e javítattni? Mert páran mondták, hogy ez a sorkimenő t-ma nem olcsó mulatság..
De kaptam 1 olyan infot is hogy 7-8 ezerből megcsinálják, de olyat is hogy 30ezer alatt szóba sem állnak velem...
Igazándiból nincs most keret új monitorra, és szeretem is a SONY-t nem szívesen vállnék meg tőle.. (annak ellenére hogy 2x játsza ezt el velem)
És hogy ez a sorkimenő elszáll minek tudható be? Konstrukciós hiba?
Na nem kérdezek többet...
Válaszokat előre is köszönöm
További kellemes Vasárnapot mindenkinek ;)

#348 Felhasználó inaktív   djmagoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 14:45

Szia!

Ha eleinte kocogtatással "helyrejött" a cuccos az nem lehet sorkimenő hiba. A sorkimenőtrafó (nagyfesz. trafó, mert ezeknél a soreltérítés már külön áramkör) műgyantával ki van önte ezért azt hiába is püfölné az ember, meg az általában zárlatos szok lenni és el sem indul a moncsi. Én inkább arra gyanakszom hogy valami kontakt/forrasztási hiba van ami végleg elengedett, ezért áll le a készülék. A mai monitorokban csak úgy nyüzsögnek a gyenge forrasztások. S hogy mitől száll el a trafó? Valószínűleg gyenge a szigetelése és belül átüt. Ha érdekel a javítás, megnézhetem. ha  Bp-en van a cucc, akkor dobj egy mailt a djmagoo@freemail.hu címre. Üdv!

Tamás

#349 Felhasználó inaktív   djmagoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 14:49

to Szegecs:

Szia!

A mostani trinitron csövek (de  a Samsung is sajnos) 3-4 év használat után hajlamosak besötétedni, ami azt jelenti hogy az elektron emisszió lecsökken. Ez nem biztos hogy a csövek baja, előfordul a fűtőfeszültség helytelen beállítása miatt is, bár akkor már rövidebb idő alatt is jelentkezik. Többnyire után lehet állítani, a nagyfesz. trafón többnyire van egy "screen" feliratú potméter ami a képcső második rácsának (G2) feszültségét változtatja. Ezen növelve egy kicsit a fényerő rendbe hozható.

Üdv!

TamásBP

#350 Felhasználó inaktív   djmagoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 14:54

To Abducted:

Az IBM monitornak valószínű a sorkimenője (nagyfesztrafó) döglődik, átüt a szigetelése ezért pattog , valamint ilyenkor a képcső gyorsítófeszültsége és a fókuszfeszültsége is lecsökken, ezért van homályos kép. A cikkcakkosság meg azért van, mert az áthúzáskor keletkező zavarok a szinkronjelekre ráülnek, és azokat bizonytalanná teszik. Ha szerencséd va, be lehet ragasztani a trafo sérült szigetelését de ha belül üt át akkor sajnos kuka. Esetleg a tápegység pufferkondijának hibája is okozhatja a kép remegését de pattognia attól még nem kellene. Egy új trafo egyébként 8-10ezer kHUF, nem is érné meg. Az axion fényerejét (ahogy az előző hozzászólásomban írtam) fel lehet még tuningolni, de ehhez szét kell szedni a monitort, ha nem csináltál még ilyet, ne tedd (25kV van a képcsövön...)

Üdv!

TamásBP

#351 Felhasználó inaktív   gerdez 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 12. 22:28

Hali!

A kerdesem az lenne, hogy a TFT monitoroknak melyek az oregedesi jelei? Valakitol kaptam egy hasznalt Sony SDM-M81-es monitort, ujnak nez ki meg minden, szoval vigyazva volt ra... csak a bal also es jobb felso sarka fele sargas a kep... marmint latszik, hogy nem egyenletes a szin. Ez oregedes jele, vagy valami mas? Beallitasokat mar 1000x probaltam, de nem sikerul egeszen eltuntetni a sargas arnyekot. Van valami megoldas erre, vagy ez mar csak ilyen?

Mindenkinek elore koszonom.

Szerkesztette: gerdez 2005. 06. 12. 22:29 -kor

#352 Felhasználó inaktív   gerdez 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 09:36

Senkinek nincs ilyen problemaja TFT-vel?

#353 Felhasználó inaktív   rebix 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 15. 07:10

Sziasztok!
Segítséget kérnék van egy Gericom 19''-os monitorom kb 4-5 éves de aránylag keveset használt. A hibajelensége pedig az, hogy a monitor képének a felső fele időnként középre ugrik egy nagyon vékony fényes csíkba. Az alsó fele látható marad. Ez a hiba egyébként már új korában is jelenkezett de kb 1 hónapban 1x ezért nem vittem akkor garanciába vissza. Azután 2-3 évig tökéletes volt majd mostanában kezdte el megint csinálni de most gyakrabban.
Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

#354 Felhasználó inaktív   IllaKilla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 07:46

Lg 775 ft monitor bekapcsolásnál nem indult be majd vártam 3 másodpercet kikapcs és bekapcsolt most megy gép hiba ez avgy a monitor szarakodik???

#355 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 08:06

Idézet: rebix - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 8:10

Sziasztok!
Segítséget kérnék van egy Gericom 19''-os monitorom kb 4-5 éves de aránylag keveset használt. A hibajelensége pedig az, hogy a monitor képének a felső fele időnként középre ugrik egy nagyon vékony fényes csíkba. Az alsó fele látható marad. Ez a hiba egyébként már új korában is jelenkezett de kb 1 hónapban 1x ezért nem vittem akkor garanciába vissza. Azután 2-3 évig tökéletes volt majd mostanában kezdte el megint csinálni de most gyakrabban.
Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

Elég sokminden lehet a függőleges eltérítés körül, a kicsatolókondi döglésétől a kontakthibán át az eltérítésért felelős IC hővédelméig... Mindenképpen szervízben a helye: magától megjavulni nem fog.
Elköltöztem :-)

#356 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 08:07

Idézet: IllaKilla - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 8:46

Lg 775 ft monitor bekapcsolásnál nem indult be majd vártam 3 másodpercet kikapcs és bekapcsolt most megy gép hiba ez avgy a monitor szarakodik???

Kérlek, kicsit bővebben és összeszedettebben :) Így nem igazán értem, hogy miről is van szó.

#357 Felhasználó inaktív   IllaKilla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 08:16

meg van huzva a procim barton 2500+@3200+ de ez nem hinném hogy összefüggésbe van a dologgal szoval ma reggel felkelek bekapcsolom a gépet sötét a képernyö és standyby on van várok hogy bekapcsoljon /lg775ft/ és nem kapcsol be a moncsi a gép maga ment ventik pörögtek stb .majd kikapcsolom a gépet várok 3 másodpercet ujra bekapcs és beindul a monitor és azot ais müködik. A kérdésem ez az lg monitor hibája lehet vagy gép hiba??? Véleményem szerint moncsi lehet  aludas mert már másik alaplappal is csinálta ezt vagy lehet nincs bemelegedve vagy nem tom

#358 Felhasználó inaktív   Youme 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 16:25

Sziasztok!

Van egy Samsung 152V monitorom. Karácsonyi vétel.
Tegnapelőtt sikerült megütnöm egy ponton. Rendet raktam
az asztalon és sikerült egy 220-as kábel dugvillával
eltalálnom. Mikor elkészültem és akartam használni
ez a kép fogdott:

Kép

Az ütés után csak egy gyűrű lett. Ami a probléma, hogy
azóta első nap feket csíkok nőttek a gyűrű alján és a
tetején, aztán már ma reggelre ekkora lett a hiba:

Kép

Jobb oldalt is lett egy nagy fekete folt. :-(

Meddig fog ez nekem így szerintetek növekedni?
Van rá garancia, de nem tudom hogy ha az én hibámból
adodik a baj mennyit érvényesíthetek belőle.

Egyáltalán javítható ez szerintetek?

Eléggé el vagyok most keseredve ez miatt..

#359 Felhasználó inaktív   GoaGeorge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 10:37

Sziasztok!

Aggasztó probléma ütötte fel a fejét a szobámban, úgyhogy hozzátok fordultam.  :respect:

Van nekem egy 3-4 éves Samsung 755DFX moncsim és az elmúlt héten kezdte el a hibát produkálni. Éjszakára kikapcsolom és reggel amikor benyomom, akkor nagyon sok idő, mire bemelegszik a kép. Addig sötét és halvány és alig olvasható. Ez eddig annyi idő alatt megtörtént, ahogy kiírja az elején a proci, meg a memória tulajdonságait. Tehát pár másodperc, most meg már jóval a Windows felállta után is sötét. Kb. 5 perc, mire teljesen szép színe lesz. És miután már bemelegedett, utána teljesen hibátlanul üzemel.
Mi lehet a probléma? Milyen lehetőségeim vannak?

George
STi - Subaru Tecnica International

#360 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 06:53

Idézet: Youme - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 17:25

Meddig fog ez nekem így szerintetek növekedni?
Van rá garancia, de nem tudom hogy ha az én hibámból
adodik a baj mennyit érvényesíthetek belőle.

Egyáltalán javítható ez szerintetek?

Eléggé el vagyok most keseredve ez miatt..

Ez TFT, így nem túlzottan értek hozzá. Tipp: csak a panel cseréjével javítható, valamint garanciával valószínűleg elhajtanak a fenébe.

SZVSZ előbb-utóbb új monitor...

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »