HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 14. 06:55

Idézet: GoaGeorge - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 11:37

Mi lehet a probléma? Milyen lehetőségeim vannak?

Ha zavaróvá válik, akkor irány a szervíz. Szerintem egy egyszerű kondi- vagy forrasztáshiba lesz: ha nem szakszervízbe viszed, akkor max 2-3-4kHUF. Jól kereshető termikus hibának tűnik, az pedig fontos :)
Elköltöztem :-)

#362 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 07:12

Sziasztok!

A következő probléma lépett fel ma reggel. El akartam indítani a GTA:SA-t, de a képernyő kikapcsolt, kiírta, h out of frequency, és onnantól kezdve nem látok semmi. Ez mitől lehet? Próbáltam már 75 Hz-en, ott sem volt jó, pedig eddig 85Hz-en mindig jó volt  :confused:

Most próbáltam 60Hz-en is, úgysem megy.

Amúgy egy 3 éves LG Flatron 775Ft monitorom van.

Szerkesztette: petyus_ 2005. 07. 14. 07:15 -kor

#363 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 07:19

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 8:12

Sziasztok!

A következő probléma lépett fel ma reggel. El akartam indítani a GTA:SA-t, de a képernyő kikapcsolt, kiírta, h out of frequency, és onnantól kezdve nem látok semmi. Ez mitől lehet? Próbáltam már 75 Hz-en, ott sem volt jó, pedig eddig 85Hz-en mindig jó volt  :confused:

Most próbáltam 60Hz-en is, úgysem megy.

Amúgy egy 3 éves LG Flatron 775Ft monitorom van.

Ez nem monitorhiba... Ahhoz a felbontáshoz tartozó frissítési frekit állítsd be megfelelőre, amelyiken a játék fut. Ezen kívül egyes videokártyáknál a klónozott TV-kimenet is tud gondokat okozni.

#364 Felhasználó inaktív   c.z.k.y 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 14. 21:00

Hali!

Ma vettem egy LG F920P monitort.
A bal felső részénél 5x15cm-es részen nagyon enyhén kék színű. Nyomtam degausst, de nem segített. Állítgatom jobbra balra, már mindent kipróbáltam, de akkor is olyan marad.
Volt már vkinek hasonló dolog a monitorjával?

#365 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 08:12

Idézet: c.z.k.y - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 22:00

Hali!

A bal felső részénél 5x15cm-es részen nagyon enyhén kék színű. Nyomtam degausst, de nem segített. Állítgatom jobbra balra, már mindent kipróbáltam, de akkor is olyan marad.

Úgy ellenőrizd, hogy semmi nagyobb fémtárgy vagy mágnes (hangszóró, könyvespolc váza, számítógépház, ventilátor, stb.) se legyen a monitor körül. A tükröződéseket is zárd ki. Így is látszik? Ha így nyomsz néhány degausst - tíz perces időközökben, persze - akkor változik valamit?
Kikapcsolt állapotban is nézd meg, hogy a képernyő felülete egyenletesen tükrözik-e.

Ha nem mágnesezettség, vagy nem az antireflex réteg hibája, akkor nem tudok segíteni: szakszervíz vagy gar.

#366 Felhasználó inaktív   c.z.k.y 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 08:47

Idézet: Rive - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 9:12

Úgy ellenőrizd, hogy semmi nagyobb fémtárgy vagy mágnes (hangszóró, könyvespolc váza, számítógépház, ventilátor, stb.) se legyen a monitor körül. A tükröződéseket is zárd ki. Így is látszik? Ha így nyomsz néhány degausst - tíz perces időközökben, persze - akkor változik valamit?
Kikapcsolt állapotban is nézd meg, hogy a képernyő felülete egyenletesen tükrözik-e.

Ha nem mágnesezettség, vagy nem az antireflex réteg hibája, akkor nem tudok segíteni: szakszervíz vagy gar.

Köszi a választ! Kipróbáltam már minden lehetőséget, de akkor is olyan maradt. Jövő héten megy vissza a nagykerbe. Remélem kicserélik!!!

#367 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 12:16

Sziasztok!

Az miért van, ha pl. előhozom a start menüt, vagy a fórumban nézelődök elkezd vibrálni a monitor, de csak egy pillanatra? (Fujitsu-Siemens TFT)

#368 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 07:20

Idézet: J@seF - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 13:16

Sziasztok!

Az miért van, ha pl. előhozom a start menüt, vagy a fórumban nézelődök elkezd vibrálni a monitor, de csak egy pillanatra? (Fujitsu-Siemens TFT)

Erre nincs tippem.

#369 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 11:23

Hello!
Tegnap vettem Sulinetben egy Samsung 710N-t, és van rajta egy pixelhiba.
Nem tudom, hogy érdemes-e reklamálni ilyen esetben.
Itt egy kép róla:

Kép

Egy pixel hibás csak, a kézremegés miatt tűnik nagyobbnak.
Ha jól sejtem akkor ez nem teljes pixelhiba. Teljesen fehér alapon alig lehet észrevenni.
Vélemények?

Szerkesztette: [.:AMDFan:.] 2005. 07. 23. 11:25 -kor

Glory Glory Man United!!!

#370 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 19:54

up

#371 Felhasználó inaktív   c.z.k.y 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 00:27

Idézet: [.:AMDFan:.] - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 12:23

Hello!
Tegnap vettem Sulinetben egy Samsung 710N-t, és van rajta egy pixelhiba.
Nem tudom, hogy érdemes-e reklamálni ilyen esetben.
Itt egy kép róla:

Kép

Egy pixel hibás csak, a kézremegés miatt tűnik nagyobbnak.
Ha jól sejtem akkor ez nem teljes pixelhiba. Teljesen fehér alapon alig lehet észrevenni.
Vélemények?

Ez sajnos csak egy subpixel. Subpixelből legalább háromnak kell lennie ahhoz, h kicseréljék a moncsit. Ha lenne egy tök fehér, vagy fekete pixel, azt azonnal cserélnék!
Habár ITT másképp vélekednek!

#372 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 21:21

Idézet: c.z.k.y - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 0:27

Ez sajnos csak egy subpixel. Subpixelből legalább háromnak kell lennie ahhoz, h kicseréljék a moncsit. Ha lenne egy tök fehér, vagy fekete pixel, azt azonnal cserélnék!
Habár ITT másképp vélekednek!

Sajnos ez van.
A boltban azt mondták, hogy ha mindhárom subpixel égne vagy nem égne folyamatosan, akkor lenne cserés a monitor. De így csak reménykedhetek, hogy elszáll benne még egy kettő.

#373 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 15:19

Idézet: [.:AMDFan:.] - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 21:21

Sajnos ez van.
A boltban azt mondták, hogy ha mindhárom subpixel égne vagy nem égne folyamatosan, akkor lenne cserés a monitor. De így csak reménykedhetek, hogy elszáll benne még egy kettő.

Nekem kicserélték a 710T-t ugyanilyen subpixel hibára (3 napon belül). Hívd fel a Samsung Magyarországot, ők pontosan megmondják, hogy éppen mik a feltételek, de ha ők cserélik, a boltnak is kell.

#374 Felhasználó inaktív   teamtom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 15:31

Sziasztok!
A minap vettem egy LG Flatron F920P monitort.
Az a problémám vele, hogy a képernyő felső részén középen a megjelenített terület legalább egy milliméterrel lejjebb kezdődik, mint a felső rész szélein, vagyis másképpen mondva fent egy megjelenített vízszintes csik, például egy ablak fejléce torzulva, horpadtan látszik.
A monitor kezelőszervei között nincs függőleges irányú hordósság beállítás (vizszintesen tudom a képet "ducibbnak" vagy "soványabbnak" állítani), ezt nem tudtam ezért ezt a hibát korrigálni.

Kifeszítettem közvetlenül a képernyő elé vízszintesen egy cérnaszálat, úgy hogy a vizsgált ablakfejléc jobb és bal felső sarkára illeszkedjen, így jól látszik a torzulás.
Úgy tűnik felül a legnagyobb, és lefelé haladva csökken.

Kérdéseim:
1.a. hiba ez egyáltalán? rémlik, hogy hallottam valahol, hogy a "horpadtság" a flatron monitorok sajátja
1.b. túl közelről nézem a monitort, és ezért lép fel ez az érzékcsalódás?
2. min lehet tenni?

Köszönettel: teamtom

Csatolt fájl:

#375 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:32

A "horpadtság" a kívül-belül sík képcsövek jellegzetes képe, amikor a megjelenő képet homorúnak érzékeled. De ez csak érzéki dolog, geometriailag ekkor a kép rendben kell legyen.
Gyári bveállítás hibájának tűnik ilyen mértékű torzulás, ha garanciás, akkor irány a szerviz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#376 Felhasználó inaktív   adlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 13:11

Idézet: teamtom - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 16:31

Sziasztok!
A minap vettem egy LG Flatron F920P monitort.
Az a problémám vele, hogy a képernyő felső részén középen a megjelenített terület legalább egy milliméterrel lejjebb kezdődik, mint a felső rész szélein, vagyis másképpen mondva fent egy megjelenített vízszintes csik, például egy ablak fejléce torzulva, horpadtan látszik.
A monitor kezelőszervei között nincs függőleges irányú hordósság beállítás (vizszintesen tudom a képet "ducibbnak" vagy "soványabbnak" állítani), ezt nem tudtam ezért ezt a hibát korrigálni.

Kifeszítettem közvetlenül a képernyő elé vízszintesen egy cérnaszálat, úgy hogy a vizsgált ablakfejléc jobb és bal felső sarkára illeszkedjen, így jól látszik a torzulás.
Úgy tűnik felül a legnagyobb, és lefelé haladva csökken.

Kérdéseim:
1.a. hiba ez egyáltalán? rémlik, hogy hallottam valahol, hogy a "horpadtság" a flatron monitorok sajátja
1.b. túl közelről nézem a monitort, és ezért lép fel ez az érzékcsalódás?
2. min lehet tenni?

Köszönettel: teamtom

Szia Teamtom,

Nekem pontosan ugyanez a problémám egy minap hozzám került LG Flatron F700B monitorral. A monitor menüjében nagyon jól beállítható minden de erre a hibára nem találtam én sem megoldást. A flatronok "horpadtságát" pár nap után megszokja a szem, de ez a "fellógatott függöny" effektus egyre jobban idegesít. Ha találtam valami megoldást akkor majd írok ide.

(Esetleg valaki tudna javasolni egy hozzáértő monitor szervízt Budapesten ahová el lehet menni ezzel a gonddal!?)

#377 Felhasználó inaktív   foolkiller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 19:02

Hello nekem egy fujitsu Siemens scaloview t17-1em van egy radeon 9600xt "fekszik" alatta,na szoval  gép bekapcs nagy sotetseg és out of frequency  majd amikor elindul a windows bejon a kép is,elsosorban azért lenne fontos mert nem lattom a bios postot pl,igy upgrade esestén nem lattok semmit belole,én a radir tvoutjara gyanakszom de ez se 100
Szoval ebben kérném a monitortudorok segitségét
Elore is koszi

#378 Felhasználó inaktív   teamtom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 10:01

Idézet: adlin - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 14:11

Szia Teamtom,

Nekem pontosan ugyanez a problémám egy minap hozzám került LG Flatron F700B monitorral. A monitor menüjében nagyon jól beállítható minden de erre a hibára nem találtam én sem megoldást. A flatronok "horpadtságát" pár nap után megszokja a szem, de ez a "fellógatott függöny" effektus egyre jobban idegesít. Ha találtam valami megoldást akkor majd írok ide.

(Esetleg valaki tudna javasolni egy hozzáértő monitor szervízt Budapesten ahová el lehet menni ezzel a gonddal!?)

Szia adlin,

üdvözöllek a klubban! :(

Ha nem nézed/bámulod a monitor felső harmadát, nem olyan zavaró. :(
majdnem megszokható
A fellógatott fügöny hasonlat egyébként nagyon jó!

Ha tudsz megoldást, szervízt, stb, kérlek mindenképpen oszd meg velem, akár magánba is: teamtom@teamtom.net

thx

teamtom

#379 Felhasználó inaktív   RebroN 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 28. 08:50

Szisztok!

Nekem egy Lg F700B-s monitorom van.
A probléma:
- néha beremeg a kép
- vízszintes vonalak láthatóak a képernyőn
- összeségében olyan, mint amikor bezavarja a mobiltelefon

Remélem valaki már találkozott ezzel a jelenséggel.

A segítséget előre is köszi!

#380 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 15:45

Idézet: c.z.k.y - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 22:00

Hali!

szvsz be van nyomva "Highlight" funkció, az csinála ezt, hogy alap esetben oda rakja mint1 previewként, lehet emiatt van :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.