HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 02:32

Idézet: Biz - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 9:52

Sziasztok!
Van nekem egy 3-4 éves Prodisma PRT-701702 monitorom. Az a problémám vele, hogy egy ideje egyszerűen eltűnt a fekete szín róla. A fekete helyet ilyen elmosódott kék színt jelenít meg és kimondottan bántja a szemet. Ez milyen hibára utalhat, ill. javítható-e?

Lehet a hiba oka képcső fáradás vagy csak egyszerűen elállítódtak a színek. Esetleg kábeltörés, színfokozat kiment stb.
Az előbbieknél egyszerű utánállítással korrigálható a hiba (monitoron belül).

#462 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 02:33

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 11:10

Énnekem olyat csinál néha a monitor, hogy a teteje ilyen lila színű lesz :D ez miért van :think:

Nincs valamilyen mágneses tárgy a monitor közelébe(pl. hangszóró)?

#463 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 02:35

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 9:34

Valamit tudtok erre mondani? Lécci segítsetek!
Köszönöm előre is!
Üdv!

Táp, sorkimenő, eltérités ezek közül valamelyik. De a legvalószínübb, hogy a sorkimenő okozza a problémát.

Ha jól emlékszem a Ramiris a hivatalos márka szervízük.

#464 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 02:38

Idézet: RadyR - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 15:49

Sziasztok!

Vettem két hete egy Viewsonic VX924-es monitort.
A gond az volt, hogy nem tudtam egyből leellenőrizni, mivel videókártyát még nem tudtam beszerezni. Beüzemelés után egyből szembetűnt, hogy a monitor bal fele észrevehetően világosabb. Nincs átmenet, hanem egy vonalon túl világosabb. Ezt csak a sötétebb színeknél lehet látni. Ezenkívűl találtam két szubpixel hibát (zöld és kék nincs).

Felhívtam a szervízt, ahol azt tanácsolták, hogy vigyem el bevizsgáltatni (elmondtam a monitor mindkét problémáját). Tegnap letelt a határidő, de nem szóltak vissza. Ma felhívtam őket és közölték, hogy már régen készen van... a szubpixel hibákat látják, de emiatt nem cserélnek. Viszont azt állítják, hogy a "világosodást" nem észlelik. A teljes munkahelyi banda megnézte a monitort és mindenki látta.

Mit tudok tenni? A legbosszantóbb az az, hogy bár én elmondtam telefonon, hogy mi is a gondom, ennek ellenére kirángattak a város határain túlra és most azt mondják, hogy vigyem onnan a fenébe, mert szubpixel miatt nem cserélnek...

A subpixel hibákra általában tényleg nincs garancia. Ha jól emlékszem a gyártók 4 felett cserélik gariban, de azt is csak a nagyobb márkáknál. A másik problémát meg lehet, hogy tényleg nem észlelték a szervízben. Szerintem ha megint jelentkezik a jelenség vidd vissza és prezentáld nekik.

#465 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:17

Sziasztok!

Samsung 959NF monitorom van és azt vettem észre hogy elhomályosodnak a betűk (minden) és utána újra éles lesz. Úgy tűnik mintha felülről haladna lefelé és utána újból kezdődne előlről. Valaki tapasztalt már ilyet? Lehet hogy csak valamit be kellene állítanom?

Előre is köszi!

PET

#466 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:48

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 9:34

Köszönöm előre is!
Üdv!

lehet egyszerűen por is, illetve sok esetben elfáradó forrasztások, amiben sajna az IIyama is élversenyző. Ezek olcsó hibák.

Pet: Nincs a közelben nagyfrekis, vagy nagy EM-teret generáló berendezés, akár kábel? Ha áthelyezed amonitort, megszűnik?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#467 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:57

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:48

Pet: Nincs a közelben nagyfrekis, vagy nagy EM-teret generáló berendezés, akár kábel? Ha áthelyezed amonitort, megszűnik?

Monitor alatt jön be TV kábel falból kb 30cm, jobbra tőle 30cm adslmondem és wifi router. De ezek eddig nem zavartak. Legalábbis nemrég vettem észre ezt a gondot. Monitort nem nagyon tudom áttenni máshova, már több mint 1 éve így van, sőt előtte lévő monitorok is így voltak. :(
Mi zavarhatja? esetleg VGA kártyában tvout?

#468 Felhasználó inaktív   cloudnoise 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:08

sziasztok!
lenne egy nagy problémám, de nem tudom, jó helyre fordulok e, mivel egy laptop monitoráról van szó.
de mivel a probléma szerintem nem platform függő, ezért segítséget kérek itt is.

szóval ez a probléma:
Kép

Kép

paraméterek:
laptop: MSI 1032
vidkari: NVIDIA Geforce 6600 GO
driver: 72.71 (MSI-nél ez a legfrisebb, egyelőre nem próbálkoztam moddolt inf-fel)

a probléma ilyen mértékben eddig csak kétszer fordult elő (de ez is elég, mivel egy kéthetes notiról van szó), mindkét alkalommal a böngésző (Opera, ha ez számít) megnyitásakor jelentkezett. és ami nem látszik a fotón, hogy közben a tft szaporán villódzik is. újraindítás után pedig rendben visszaáll a kép.
egyébként pedig párszor egy villanásnyi időre is megjelent a dolog.

ezekre gondoltam, mint lehetséges problémaforrás: vidikari túlmelegedés, vidikari driver probléma,
(?)directX(?), vagy netán az Opera(???).
van egy System Control Manager nevű progi is a gépen, amit az MSI adott. mivel hozzáfér a hardverbeállításokhoz, meg energiaellátáshoz. lehetséges, hogy köze van a dologhoz?

szerintetek mi lehet a baj??
kérlek, segítsetek! nagyon nem szeretném visszavinni, már úgy a szívemhez nőtt!

előre is köszi minden segítséget!

#469 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:40

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:48

lehet egyszerűen por is, illetve sok esetben elfáradó forrasztások, amiben sajna az IIyama is élversenyző. Ezek olcsó hibák.

Kedves Didyman és Localnet!

Köszönöm, hogy foglalkoztatok a problémámmal, megpróbálom majd megvizsgáltatni a monitort. De először belefújkálok egy porolóval (nagynyomású levegős fújóval). De előtte mondjuk egy jó fél napig ki lesz húzva a monitor, mert nem akarok vitustáncot járni a nagyfesztől. Ennyi idő alatt kisül magától?

Ha ezek után is megmarad, akkor pedig valami szerviz, célszerűen az említett.

Köszi még egyszer!
Üdv!
.
.
.

#470 Felhasználó inaktív   RadyR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:55

Idézet: localnet - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 3:38

A subpixel hibákra általában tényleg nincs garancia. Ha jól emlékszem a gyártók 4 felett cserélik gariban, de azt is csak a nagyobb márkáknál. A másik problémát meg lehet, hogy tényleg nem észlelték a szervízben. Szerintem ha megint jelentkezik a jelenség vidd vissza és prezentáld nekik.

Igen, a szubpixel hibának utánanéztem. A Viewsonic csak 7 darab hibás képpont után cserél.
A világosság miatt viszont még lesz pár köröm, úgy érzem... Egyre jobban lehet látni, mint ahogy
azt az alábbi kép is mutatja.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

A két hangszóró miatt nem lehet, mert egyrészt árnyékoltak, másrészt csak a hét elején szereztem be a szettet.

Gari?

Szerkesztette: RadyR 2006. 02. 07. 10:56 -kor

#471 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 13:40

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:40

Kedves Didyman és Localnet!

Köszönöm, hogy foglalkoztatok a problémámmal, megpróbálom majd megvizsgáltatni a monitort. De először belefújkálok egy porolóval (nagynyomású levegős fújóval). De előtte mondjuk egy jó fél napig ki lesz húzva a monitor, mert nem akarok vitustáncot járni a nagyfesztől. Ennyi idő alatt kisül magától?

Ha ezek után is megmarad, akkor pedig valami szerviz, célszerűen az említett.

Köszi még egyszer!
Üdv!

Nem, évek múlva is fellelhető a képcsőben(igaz akkor már csak inkább kellemetlen ha megcsap). Egy a lényeg, nem kell hozzányúlni ahhoz a részhez ahol a nagyfesz bemegy (bár egy gumi védő van rajta, úgyhogy az sem igazán gond).

#472 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 21:45

A képcsőben igen, az elektronika nagyfesz pufikondijai viszont eléggé kiürülnek, de azért csak óvatosan vele. Trafók környékét és agyfesz területeket alaposan fújkodd át, a NYÁK oldalán is és keress a melegedő területeken berepedezett, a többitől jól láthatóan eltérő minőségű forraszokat. Ha ilyeneket találsz, 90%, hogy az lesz az oka.

Noteszgép: A felső kép olyan memóriahibás jelleget mutat, de a villódzás már mást jelenthet. Ne foglalkozz vele, vidd vissza gariba.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#473 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 21:52

Idézet: RadyR - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 10:55

A két hangszóró miatt nem lehet, mert egyrészt árnyékoltak, másrészt csak a hét elején szereztem be a szettet.

Gari?

LCD-re nincs ráhatással a hangszóró közelsége.

Gari, igen. Szerezz be egy tesztképet, vagy használj egy monitortesztelő progit (Nokia-nak van egy remek kis programja, meg sok más cégnek is), reprodukáld a hibát a helyszínen és akkor talán nem lesznek fölösleges körök.

#474 Felhasználó inaktív   ezazaz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:35

Sziasztok! Nekem is van egy kis gondom a monitorommal, ahogy beleolvastam többeknek van Samsung monitorral problémája...nos az enyém azt csinálja, hogy főleg amikor bekapcsolom becsíkosodik barnán, de csak és kizárólag ott, ahol szöveg van, vagy ikon az asztalon, vagy ahol az egér épp áll....szóval csak azok a  sorok, aztán pár perc múlva kitisztul...  :confused:
Olyan verziót is hallottam, hogy a vikeókártyával lehet gond talán, nem is a monitorral...
Szóval ha valaki tud segíteni köszönném  :)

#475 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 23:23

Sziasztok!
Nekem olyan gondom van, hogy tul sok a fenyero a montitoromon, pedig le van veve 0-ara.
Lehet ezzel valamit csinalni?
(Samsung 1100DF)

#476 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:27

Sziasztok!

Egy deje problémázik a monitorom és kezdem unni (ViewSonic OpticQuest sorozat, 21").

A lényeg az, hogy néha a fényerő annyira megnő hogy láthatóan kivilágosodik a kép. Néha 10-20 másodpercre, néha percekig olyan. Néha napokig jó, néha egész nap csinálja. Persze használható, de idegesitő mikor éppen képet-szerkeszt az ember vagy filmet néz, stb.

Ha van itt valami szaki és tud látatlanba valamit mondani, vagy Csepel környékén meg tudná nézni akkor szóljon. Lehet hogy csak valami fényerő poti szállt el? Vagy netán komolyabb baj?

Akinek volt hasonló tapasztalata mesélje el h sikerült-e megjavittatni vagy kuka lett a vége... Köszi
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#477 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:41

Idézet: XGOD - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 0:23

Sziasztok!
Nekem olyan gondom van, hogy tul sok a fenyero a montitoromon, pedig le van veve 0-ara.
Lehet ezzel valamit csinalni?
(Samsung 1100DF)

Igen!

Pl: G2-t letekerni!

Szerkesztette: monguru 2006. 02. 11. 11:41 -kor

"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#478 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:45

Idézet: Kuronyab - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 12:27

Sziasztok!

Egy deje problémázik a monitorom és kezdem unni (ViewSonic OpticQuest sorozat, 21").

A lényeg az, hogy néha a fényerő annyira megnő hogy láthatóan kivilágosodik a kép. Néha 10-20 másodpercre, néha percekig olyan. Néha napokig jó, néha egész nap csinálja. Persze használható, de idegesitő mikor éppen képet-szerkeszt az ember vagy filmet néz, stb.

Ha van itt valami szaki és tud látatlanba valamit mondani, vagy Csepel környékén meg tudná nézni akkor szóljon. Lehet hogy csak valami fényerő poti szállt el? Vagy netán komolyabb baj?

Akinek volt hasonló tapasztalata mesélje el h sikerült-e megjavittatni vagy kuka lett a vége... Köszi

Több fajta oka lehet pl KH de akár nagyfesztrafó vagy képcsö!

Valoszinüleg olcsón meglehet javítani de látatlanban nem lehet biztosat mondani!
"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#479 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 16:17

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 10:34

Köszönöm előre is!
Üdv!

Nálam volt ilyen anno Daewoo-n és táp lett, két nagyáramú tranzisztor, relatív olcsón megúsztam sufniszervízben
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#480 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 00:40

Idézet: monguru - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 12:41

Igen!

Pl: G2-t letekerni!

Koszi a valaszt.
Ki tudnad ezt reszletesebben fejteni?