Monitor hibák
Elküldve: 2006. 02. 13. 16:20
A G2 általában a sorkimenő trafón (nagy fekete izé amiről egy vastag piros kábel megy a kécső tetejére és egy gumicuppanóban végződik...) lévő alsó potméter egy Screen felirattal. De némely moncsiban már elektronikusan szabályozzák a G2 azaz a kécső segédrácsának feszültségét. De a hiba szerintem máshol keresendő. A 17-21 collos monitorok többségénél a nagyfesdzültséget külön generátor állítja elő, ha megnő a nagyfesz értéke akkor is csinál ilyet. Esetleg ha a képcső első rácsának (g1) áramköre hibás akkor is tehet ilyet. Szerintem érdemes forrhibákat keresni a kécső áramköri lapon is, esetleg megvizsgálni a nagyfesz előállító kört. A sony monitoroknál pl. típushiba az abban lévő trimmerpoti kontakthibája a rajta lévő ragasztó miatt...
Röviden ennyi...
Ha valakinek gondja akad a moncsijával (akár CRT, TFT de plazma is jöhet) szívesen segítek és javítok, valamint tanácsokat és alkatrészeket is tudok adni...
Üdv!
Tamás
djmagoo@freemail.hu
Elküldve: 2006. 02. 16. 16:44
Segítségre lenne szükségem ill. kíváncsi lennék hozzáértők véleményére. Nemrég vettem egy használt Belinea 108808-as síkképcsöves, 22 "-es CRT monitort. Alig több mint 20000 forintba került, 3 hónap garanciával. Csak itthon tűnt fel, amikor használni kezdtem, hogy a központi kb egyharmadát leszámítva jó nagy színeltolódások (konvergencia-hibák) vannak benne, kivált a jobb alsó és bal felső sarok környékén, ott a betűk és ikonok gyakorlatilag szétestek. OSD menüből nem volt megoldható. A boltban azt mondták, ha beviszem, megoldják, nem nagy kunszt. Bevittem, két napig bent tartották, majd visszakaptam valamivel rosszabbul: most gyakorlatilag tenyérnyi az a képfelület ami konvergencia-mentes. Ekkor már azt állították: egy ekkora monitornál ez van, hozzá kell szokni. Nem tudom megszokni. Főleg grafikai célokra kellett a nagy képernyő, és a falra mászok attól, hogy ha húzok egy egyszínű vonalat, mindenféle szivárványos kontúrja lesz, ami csak akkor nem zavar, ha másfél méterről nézem. Így képtelenség dolgozni vele. Kérdésem: szerintetek mit tegyek? Van-e lehetőség a monitor rendes, alapos behangolására vagy kérjem vissza a pénzem? Tudom, húszezer forint nevetséges összeg egy monitorért, de kisebb értékű dolgokat is visszavisz az ember a boltba, ha nem működnek rendesen.
matta
Elküldve: 2006. 02. 17. 09:54
Idézet: matta - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 16:44
Segítségre lenne szükségem ill. kíváncsi lennék hozzáértők véleményére. Nemrég vettem egy használt Belinea 108808-as síkképcsöves, 22 "-es CRT monitort. Alig több mint 20000 forintba került, 3 hónap garanciával. Csak itthon tűnt fel, amikor használni kezdtem, hogy a központi kb egyharmadát leszámítva jó nagy színeltolódások (konvergencia-hibák) vannak benne, kivált a jobb alsó és bal felső sarok környékén, ott a betűk és ikonok gyakorlatilag szétestek. OSD menüből nem volt megoldható. A boltban azt mondták, ha beviszem, megoldják, nem nagy kunszt. Bevittem, két napig bent tartották, majd visszakaptam valamivel rosszabbul: most gyakorlatilag tenyérnyi az a képfelület ami konvergencia-mentes. Ekkor már azt állították: egy ekkora monitornál ez van, hozzá kell szokni. Nem tudom megszokni. Főleg grafikai célokra kellett a nagy képernyő, és a falra mászok attól, hogy ha húzok egy egyszínű vonalat, mindenféle szivárványos kontúrja lesz, ami csak akkor nem zavar, ha másfél méterről nézem. Így képtelenség dolgozni vele. Kérdésem: szerintetek mit tegyek? Van-e lehetőség a monitor rendes, alapos behangolására vagy kérjem vissza a pénzem? Tudom, húszezer forint nevetséges összeg egy monitorért, de kisebb értékű dolgokat is visszavisz az ember a boltba, ha nem működnek rendesen.
matta
Ha van rá garancia vidd vissza.
Elküldve: 2006. 03. 02. 11:23
Nem tudom hibának számít-e, szerintem ez a topic lesz legjobb a kérdésemhez!
Szóval van nekem egy LG 775N "nevű" 17"-es CRT monitorom. Az egyetlen bajom vele az, hogy az OSD menüjében ugyan max-on van mind a fényerő, mind a kontraszt beállítás, ennek ellenére elég sötét a képe. Pl. filmnézés közben sötétebb jeleneteknél a kép felének tartalmát nem látni. Ezt ugyan egy kodek beállítással ellensúlyozni tudtam, de a játékokban azért zavaró.
A kérdés az lenne, lehetséges-e ezen változtatni, esetleg analóg úton világosítani a képen?
A válaszokat előre is köszönöm!
Bl@tty
Elküldve: 2006. 03. 06. 16:59
Röviden: UP
Szerkesztette: Bl@tty 2006. 03. 06. 17:00 -kor
Elküldve: 2006. 03. 06. 17:33
is a philosophy that guides all that we do at MSI.
Elküldve: 2006. 03. 13. 21:17
LCD TV + PC probléma. Notebook-ról tökéletes a kép (másodlagos megjelenitő eszközként). Desktop PC-nél hullámzik a kép. Videókártya cserélve lett ATI/nVidia, sőt, még egy PCI S3 Savage4-nél is. Mi lehet a probléma?
Előre is Köszönöm.
Elküldve: 2006. 03. 13. 23:46
Az LCD tvből húzd ki az antennát hza az azstali pcről használod. ugyanis az le van földelve a hálózaton keresztül a tv meg az antennán át, és ha a kettő egyxszerre csatlakozik akkor ez a vége. Ezt úgy hívják, földhurok. Lehet védekezni ellene ha vesze egy ún. antenna-leválasztót, akkor megszűnik a hiba. Próbáld meg először az antennát és ha van a videomagnót is (minden kütyüt amibe belemegy az antenna) lekötni a tvről csak a pc csatlakozzon.
A másik kollégának a "sötét" LG monitorra. Neked is a képcső segédrácsfeszültségén kéne emelni a monitorban a nagyfesztrafón van egy poti G2 felirattal (esetleg néha screen-nek is hívják) ezen csavarj egy kicsit felfele és OK lesz. D eha nem mered szétszedni vagy nem imered a monitor működését hozd el és megcsinálom neked. A hibát egyébként a kécső öregedése okozza sajnos mostanában igen hitvány csöveket tudnak gyártani...
Üdv!
TamásBP
Elküldve: 2006. 03. 15. 12:36
Az elzóőeket olvasni offline fogom, de bővítem a problémaköröket.
Homályosság: nekem középen felül volt homályos, kaptam rá szemüveget, most valamivel jobb.
És a frissítés-problémám(offline írtam:)
Jóemberek!
Segítsetek, mert kétségbe vagyok esve!
A konfigom Soltek 65 S PE-L, prescott3.0HT, Sapphire RAdeon 9200 Atlantis, 1GB Kingston, 80GB Samsung SATA, 60GB Maxtor ATA, Monitor NEC Multisync 95F. XPSP2, SUSE Linux 9.2
Gond:
RIngyózzal ment minden pöpecül,monitor frissített 85öt@ 1280*1024. Aztán felraktam a Maxtorra a Linux 9.2-t, és az is megy pöpecül (a rendszerösszeomlásról nem beszélve), de azóta a monitor nem hajlandó XP alatt 60Hznél gyakrabban frissíteni, sem az 1-es sem a 2-es kimeneten, akármit állítok a megjelenésnél, akár alapértelmezett képernyőként hagyom, akár ráerőszakolom a telepítőlemezről a 95F inf-jét.
Sosem lehet nekem már XP alatt szemkímélnem? Szörnyen vibrál @60 Hz! Szemüveget kellett vennem! LAssan megutálom a linuxot (microcom InPort Home modemet sem tudom használni, se internet, se tyű), pedig tudom hogy a hiba bennem van
Kérlek, ha tudtok valami használhatót, írjátok meg a norc@freemail.hu címre is, mert matáv nyílt internetet használok, és nem tudok mindig fenn lógni itt.
Köszi előre is!
Norc
Elküldve: 2006. 03. 15. 12:40
Az mitől lehet, hogy a monitor néha véletlenszerűen elkezd vibrálni, mintha nagyon alacsony képfrissítésen menne, úgy egy-két napont egyszer csinálja ezt. És az egész úgy 5-10 percig tart majd visszaáll normális üzembe.
Elküldve: 2006. 03. 24. 00:00
Két napja vásároltam egy Eizo s1910-es tft monitort, a "gondom" az lenne, hogy amikor csökkentem a fényerő mértékét az amúgy csendes monitor ciripelő hangot kezd kiadni, minél inkább sötétítem a képet a "ciripelés" egyre hangosabb. A kép minősége amúgy tökéletes, az nvidia szoftverrel is csökkenthető a fényerősség viszont nem olyan minőségben mintha magán a monitoron vagy a monitor saját szoftverével állítom. Gondoltam, hogy a beépített táp de teljes fényerőn teljesen néma, van esetleg valami összefüggés, esetleg ez teljesen normális jelenség? Dvi kábelen keresztül működik 60hz-en natív felbontásban.
Megköszönném a segítségeteket!
Elküldve: 2006. 04. 01. 15:09
A monitorommal (Proview PX-769, 5,5 éves) lenne egy kis probléma az 1. ponton lévő tekercsből égett szagot áraszt kb. 1 órája. Nem tudom, hogy van-e jelentősége de a 2. helyen van valami rózsaszín trutyi ami repedt. A monitor amúgy tökéletesen működik.
Menthető még vagy már beadta kulcsot?
Elküldve: 2006. 04. 03. 21:25
Idézet: KaLeun - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 15:09
A monitorommal (Proview PX-769, 5,5 éves) lenne egy kis probléma az 1. ponton lévő tekercsből égett szagot áraszt kb. 1 órája. Nem tudom, hogy van-e jelentősége de a 2. helyen van valami rózsaszín trutyi ami repedt. A monitor amúgy tökéletesen működik.
Menthető még vagy már beadta kulcsot?

Helló!
Elküldve: 2006. 04. 13. 13:15
997mb moncsihoz kaptam egy cd-t amiröl felpakoltam a Natural Color progit. Szépen beállitgattam, nekem kellemesre. De mikor elinditok egy 3d-s játékot visszateszi alapra. Kilépek 3d-ből ugyan ugy alapon marad. Valamiért nem jegyzi meg, és nem tölti be a profilt. Ha ujra inditom win-t akkor müxik szépen.
Elküldve: 2006. 04. 14. 09:58
Egy másik topikba is irtam, de most látom hogy ez foglalkozik monitor problémákkal.
Vettem egy Samsung 740N monitort.
A monitor felső részén halványul a kép tehát ha teljesen fekete a kép akkor a legfelső részén a monitornak világosabb a képe kb. 1cm vastakságban.Egyszer már visszavittem akkor azt mondtál hogy ez normális jelenség.De itt nem a látószögröl van szó mert ha közelről nézem akkor is látszik hogy ott világosabb.Ez normális jelenség?Mit lehet ezügyben tenni valami garancia vonatkozik rá?
Elküldve: 2006. 04. 14. 10:16
Idézet: Nigel - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 10:24
Adott egy 17" CRT monitor, ami pihent egy fél évet, miután megjött a TFT monitorom. Nemrég bekapcsoltam és meglepődötten tapasztaltam, hogy a megjelenített kép elfordult 10-20 fokot az óramutató járásával megegyező irányba.
Mi lehet ennek az oka és orvosolható-e valamilyen költséghatékony módon?
Megkérdezem mégegyszer, hátha jár errefele egy szakember...
Elküldve: 2006. 04. 14. 15:10
Idézet: KaLeun - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 22:25
Hát álltalában az eltérités nem szokott magától szétégni,de remélem már szervizbe vitted...
Hádédész..
Elküldve: 2006. 04. 14. 15:12
Idézet: Nigel - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 11:16
Erre kiváncsi lennék mert ezis eltérités gyanús...A kép méretével amúgy minden ok csak ferde ezekszerint?
Szerkesztette: djculture 2006. 04. 14. 15:14 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2006. 04. 14. 22:26
Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 16:12
Ja, a mérettel és egyéb geometriai jellemzőkkel nincs gond.
És nekem az a fura, hogy egy fél éves üzemszünet után lett ilyen. Előtte semmi baja sem volt.

Súgó
A téma zárva.