HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   djmagoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:20

Szia!

A G2 általában a sorkimenő trafón (nagy fekete izé amiről egy vastag piros kábel megy a kécső tetejére és egy gumicuppanóban végződik...) lévő alsó potméter egy Screen felirattal. De némely moncsiban már elektronikusan szabályozzák a G2 azaz a kécső segédrácsának feszültségét. De a hiba szerintem máshol keresendő. A 17-21 collos monitorok többségénél a nagyfesdzültséget külön generátor állítja elő, ha megnő a nagyfesz értéke akkor is csinál ilyet. Esetleg ha a képcső első rácsának (g1) áramköre hibás akkor is tehet ilyet. Szerintem érdemes forrhibákat keresni a kécső áramköri lapon is, esetleg megvizsgálni a nagyfesz előállító kört. A sony monitoroknál pl. típushiba az abban lévő trimmerpoti kontakthibája a rajta lévő ragasztó miatt...

Röviden ennyi...

Ha valakinek gondja akad a moncsijával (akár CRT, TFT de plazma is jöhet) szívesen segítek és javítok, valamint tanácsokat  és alkatrészeket is tudok adni...

Üdv!

Tamás
djmagoo@freemail.hu

#482 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:25

Koszi a vallaszt.

#483 Felhasználó inaktív   matta 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 16. 16:44

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem ill. kíváncsi lennék hozzáértők véleményére. Nemrég vettem egy használt Belinea 108808-as síkképcsöves, 22 "-es CRT monitort. Alig több mint 20000 forintba került, 3 hónap garanciával. Csak itthon tűnt fel, amikor használni kezdtem, hogy a központi kb egyharmadát leszámítva jó nagy színeltolódások (konvergencia-hibák) vannak benne, kivált a jobb alsó és bal felső sarok környékén, ott a betűk és ikonok gyakorlatilag szétestek. OSD menüből nem volt megoldható. A boltban azt mondták, ha beviszem, megoldják, nem nagy kunszt. Bevittem, két napig bent tartották, majd visszakaptam valamivel rosszabbul: most gyakorlatilag tenyérnyi az a képfelület ami konvergencia-mentes. Ekkor már azt állították: egy ekkora monitornál ez van, hozzá kell szokni. Nem tudom megszokni. Főleg grafikai célokra kellett a nagy képernyő, és a falra mászok attól, hogy ha húzok egy egyszínű vonalat, mindenféle szivárványos kontúrja lesz, ami csak akkor nem zavar, ha másfél méterről nézem. Így képtelenség dolgozni vele. Kérdésem: szerintetek mit tegyek? Van-e lehetőség a monitor rendes, alapos behangolására vagy kérjem vissza a pénzem? Tudom, húszezer forint nevetséges összeg egy monitorért, de kisebb értékű dolgokat is visszavisz az ember a boltba, ha nem működnek rendesen.

matta     

#484 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 17. 09:54

Idézet: matta - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 16:44

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem ill. kíváncsi lennék hozzáértők véleményére. Nemrég vettem egy használt Belinea 108808-as síkképcsöves, 22 "-es CRT monitort. Alig több mint 20000 forintba került, 3 hónap garanciával. Csak itthon tűnt fel, amikor használni kezdtem, hogy a központi kb egyharmadát leszámítva jó nagy színeltolódások (konvergencia-hibák) vannak benne, kivált a jobb alsó és bal felső sarok környékén, ott a betűk és ikonok gyakorlatilag szétestek. OSD menüből nem volt megoldható. A boltban azt mondták, ha beviszem, megoldják, nem nagy kunszt. Bevittem, két napig bent tartották, majd visszakaptam valamivel rosszabbul: most gyakorlatilag tenyérnyi az a képfelület ami konvergencia-mentes. Ekkor már azt állították: egy ekkora monitornál ez van, hozzá kell szokni. Nem tudom megszokni. Főleg grafikai célokra kellett a nagy képernyő, és a falra mászok attól, hogy ha húzok egy egyszínű vonalat, mindenféle szivárványos kontúrja lesz, ami csak akkor nem zavar, ha másfél méterről nézem. Így képtelenség dolgozni vele. Kérdésem: szerintetek mit tegyek? Van-e lehetőség a monitor rendes, alapos behangolására vagy kérjem vissza a pénzem? Tudom, húszezer forint nevetséges összeg egy monitorért, de kisebb értékű dolgokat is visszavisz az ember a boltba, ha nem működnek rendesen.

matta     

Ha van rá garancia vidd vissza.

#485 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:23

Üdv!
Nem tudom hibának számít-e, szerintem ez a topic lesz legjobb a kérdésemhez!
Szóval van nekem egy LG 775N "nevű" 17"-es CRT monitorom. Az egyetlen bajom vele az, hogy az OSD menüjében ugyan max-on van mind a fényerő, mind a kontraszt beállítás, ennek ellenére elég sötét a képe. Pl. filmnézés közben sötétebb jeleneteknél a kép felének tartalmát nem látni. Ezt ugyan egy kodek beállítással ellensúlyozni tudtam, de a játékokban azért zavaró.
A kérdés az lenne, lehetséges-e ezen változtatni, esetleg analóg úton világosítani a képen?
A válaszokat előre is köszönöm!

Bl@tty

#486 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:59

Hát egy hozzá értő ember sincs, aki segítene nekem???  :(  :confused:

Röviden: UP :up:

Szerkesztette: Bl@tty 2006. 03. 06. 17:00 -kor

#487 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 17:33

én is hallottam ilyen problémáról, de semmi maradandót nem lehetett csinálni, kuka lett a vége. ha nvidiád van, akkor a vibrance controllal próbáld meg először kifolyatni a szemed, aztán ha nem bírod, akkor vegyél másikat. ennyi. javítani nem lehet.  :up:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#488 Felhasználó inaktív   SuhajdaF 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 13. 21:17

Sziasztok!

LCD TV + PC probléma. Notebook-ról tökéletes a kép (másodlagos megjelenitő eszközként). Desktop PC-nél hullámzik a kép. Videókártya cserélve lett ATI/nVidia, sőt, még egy PCI S3 Savage4-nél is. Mi lehet a probléma?

Előre is Köszönöm.

#489 Felhasználó inaktív   djmagoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 23:46

Szia!

Az LCD tvből húzd ki az antennát hza az azstali pcről használod. ugyanis az le van földelve a hálózaton keresztül a tv meg az antennán át, és ha a kettő egyxszerre csatlakozik akkor ez a vége. Ezt úgy hívják, földhurok. Lehet védekezni ellene ha vesze egy ún. antenna-leválasztót, akkor megszűnik a hiba. Próbáld meg először az antennát és ha van a videomagnót is (minden kütyüt amibe belemegy az antenna) lekötni a tvről csak a pc csatlakozzon.

A másik kollégának a "sötét" LG monitorra. Neked is a képcső segédrácsfeszültségén kéne emelni a monitorban a nagyfesztrafón van egy poti G2 felirattal (esetleg néha screen-nek is hívják) ezen csavarj egy kicsit felfele és OK lesz. D eha nem mered szétszedni vagy nem imered a monitor működését hozd el és megcsinálom neked. A hibát egyébként a kécső öregedése okozza sajnos mostanában igen hitvány csöveket tudnak gyártani...

Üdv!

TamásBP

#490 Felhasználó inaktív   norc69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:36

Sziasztok!

Az elzóőeket olvasni offline fogom, de bővítem a problémaköröket.

Homályosság: nekem középen felül volt homályos, kaptam rá szemüveget, most valamivel jobb.

És a frissítés-problémám(offline írtam:)
Jóemberek!

Segítsetek, mert kétségbe vagyok esve!

A konfigom Soltek 65 S PE-L, prescott3.0HT, Sapphire RAdeon 9200 Atlantis, 1GB Kingston, 80GB Samsung SATA, 60GB Maxtor ATA, Monitor NEC Multisync 95F. XPSP2, SUSE Linux 9.2

Gond:
RIngyózzal ment minden pöpecül,monitor frissített 85öt@ 1280*1024. Aztán felraktam a Maxtorra a Linux 9.2-t, és az is megy pöpecül (a rendszerösszeomlásról nem beszélve), de azóta a monitor nem hajlandó XP alatt 60Hznél gyakrabban frissíteni, sem az 1-es sem a 2-es kimeneten, akármit állítok a megjelenésnél, akár alapértelmezett képernyőként hagyom, akár ráerőszakolom a telepítőlemezről a 95F inf-jét.
Sosem lehet nekem már XP alatt szemkímélnem?  Szörnyen vibrál @60 Hz! Szemüveget kellett vennem! LAssan megutálom a linuxot (microcom InPort Home modemet sem tudom használni, se internet, se tyű), pedig tudom hogy a hiba bennem van :)

Kérlek, ha tudtok valami használhatót, írjátok meg a norc@freemail.hu címre is, mert matáv nyílt internetet használok, és nem tudok mindig fenn lógni itt.

Köszi előre is!

Norc

#491 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:40

Ha már idetévedtem megkérdezem.

Az mitől lehet, hogy a monitor néha véletlenszerűen elkezd vibrálni, mintha nagyon alacsony képfrissítésen menne, úgy egy-két napont egyszer csinálja ezt. És az egész úgy 5-10 percig tart majd visszaáll normális üzembe.

#492 Felhasználó inaktív   sehonnani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 00:00

Sziasztok,

Két napja vásároltam egy Eizo s1910-es tft monitort, a "gondom" az lenne, hogy amikor csökkentem a fényerő mértékét az amúgy csendes monitor ciripelő hangot kezd kiadni, minél inkább sötétítem a képet a "ciripelés" egyre hangosabb. A kép minősége amúgy tökéletes, az nvidia szoftverrel is csökkenthető a fényerősség viszont nem olyan minőségben mintha magán a monitoron vagy a monitor saját szoftverével állítom. Gondoltam, hogy a beépített táp de teljes fényerőn teljesen néma, van esetleg valami összefüggés, esetleg ez teljesen normális jelenség? Dvi kábelen keresztül működik 60hz-en natív felbontásban.
Megköszönném a segítségeteket!

#493 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 01. 15:09

Sziasztok!

A monitorommal  (Proview PX-769, 5,5 éves) lenne egy kis probléma az 1. ponton lévő tekercsből égett szagot áraszt kb. 1 órája. Nem tudom, hogy van-e jelentősége de a  2. helyen van valami rózsaszín trutyi ami repedt. A monitor amúgy tökéletesen működik.
Menthető még vagy már beadta kulcsot?

Kép

#494 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 03. 21:25

Idézet: KaLeun - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 15:09

Sziasztok!

A monitorommal  (Proview PX-769, 5,5 éves) lenne egy kis probléma az 1. ponton lévő tekercsből égett szagot áraszt kb. 1 órája. Nem tudom, hogy van-e jelentősége de a  2. helyen van valami rózsaszín trutyi ami repedt. A monitor amúgy tökéletesen működik.
Menthető még vagy már beadta kulcsot?

Kép

Helló!  :hello:

#495 Felhasználó inaktív   !nCuBu$ 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 13. 13:15

Hali

997mb moncsihoz kaptam egy cd-t amiröl felpakoltam a Natural Color progit. Szépen beállitgattam, nekem kellemesre. De mikor elinditok egy 3d-s játékot visszateszi alapra. Kilépek 3d-ből ugyan ugy alapon marad. Valamiért nem jegyzi meg, és nem tölti be a profilt. Ha ujra inditom win-t akkor müxik szépen.
AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4200+, Biostar NF4 Ultra-A9A  3 Gb DDR , SAPPHIRE Radeon HD4670 512MB DDR3 Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fujitsu-Siemens L22W-7SD 22" Wide

#496 Felhasználó inaktív   Tom54 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:58

Sziasztok.

Egy másik topikba is irtam, de most látom hogy ez foglalkozik monitor problémákkal.
Vettem egy Samsung 740N monitort.
A monitor felső részén halványul a kép tehát ha teljesen fekete a kép akkor a legfelső részén a monitornak világosabb a képe kb. 1cm vastakságban.Egyszer már visszavittem akkor azt mondtál hogy ez normális jelenség.De itt nem a látószögröl van szó mert ha közelről nézem akkor is látszik hogy ott világosabb.Ez normális jelenség?Mit lehet ezügyben tenni valami garancia vonatkozik rá?

#497 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 10:16

Idézet: Nigel - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 10:24

Szervusztok!

Adott egy 17" CRT monitor, ami pihent egy fél évet, miután megjött a TFT monitorom. Nemrég bekapcsoltam és meglepődötten tapasztaltam, hogy a megjelenített kép elfordult 10-20 fokot az óramutató járásával megegyező irányba. :eek:
Mi lehet ennek az oka és orvosolható-e valamilyen költséghatékony módon?

Megkérdezem mégegyszer, hátha jár errefele egy szakember...
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#498 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 15:10

Idézet: KaLeun - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 22:25

Helló!  :hello:

Hát álltalában az eltérités nem szokott magától szétégni,de remélem már szervizbe vitted...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#499 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 15:12

Idézet: Nigel - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 11:16

Megkérdezem mégegyszer, hátha jár errefele egy szakember...

Erre kiváncsi lennék mert ezis eltérités gyanús...A kép méretével amúgy minden ok csak ferde ezekszerint?

Szerkesztette: djculture 2006. 04. 14. 15:14 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#500 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 22:26

Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 16:12

Erre kiváncsi lennék mert ezis eltérités gyanús...A kép méretével amúgy minden ok csak ferde ezekszerint?

Ja, a mérettel és egyéb geometriai jellemzőkkel nincs gond.

És nekem az a fura, hogy egy fél éves üzemszünet után lett ilyen. Előtte semmi baja sem volt.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.