HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Adam(...) 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 20:13

azt mondta haver hogy valszeg a monitor procija ami a magát a képet csinálja annak az elektronikája mehetett tönkre és hogy szerinte érdemes megprobálni egy szervizeltetést

#522 Felhasználó inaktív   szimi10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:03

Sziasztok! :respect:

Remélem nem "halott" ez a topic, mert szeretnék valakitől tanácsot kérni. :think:
Van egy 19-es Belinea CRT monitorom és egy ideje egyre idegesítőbb dolgokat csinál...
A bekapcsolás után kb. fél óra múlva kikapcsol egy-két másodpercre (elfeketedik a képernyő) kattan 1-et és mintha "Degauss-olnám" megremeg a képernyő aztán minden ok. Sajnos ezt ezután még 4-szer 5-ször megcsinálja, majd kb. 1 óra használat után megnyugszik és nem kapcsolgat tovább ki-be.
Ez nagyon idegesítő, főleg miután rájöttem hogy sok esetben (nem mindig) elég ha megkoppintom óvatosan az oldalát vagy a tetejét és erre is azonnal a ki-be kapcsolás a reakciója.  :confused:
Szerintetek mi lehet a baja???  :think: Elég nagy darab "jószág" úgyhogy nem akarom feleslegesen cipelni a szervízbe és az is baj, hogy nem azonnal jelentkezik a problémája. Ezért a "segítőkész" szervízeseket ismerve lehet hogy azt mondják nincs is semmi baja... :confused:
Ha van öteletetek segítsetek légyszíves!  :respect:  :respect:  :respect:
Előre is köszi!
szimi10

#523 Felhasználó inaktív   szaki52 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 01. 12:52

Sziasztok!

Nekem olyan gondom van hogy az Ati9200SE videókártyámmal bootoláskor ezt a képet kapom:
http://img207.images...7/38/kep6ml.jpg
kb másodpercenként változik valamelyik oszlop színe.

Próbáltam másik számítógépben ott is ugyanez,másik videókarival megy a gépem.

#524 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 01:35

Idézet: szaki52 - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 13:52

Sziasztok!

Nekem olyan gondom van hogy az Ati9200SE videókártyámmal bootoláskor ezt a képet kapom:
http://img207.images...7/38/kep6ml.jpg
kb másodpercenként változik valamelyik oszlop színe.

Próbáltam másik számítógépben ott is ugyanez,másik videókarival megy a gépem.

Ezen rövid leírás szerint akkor nem a monitorod a rossz, hanem a videokártyád. Nem is értem, miért ide írtad.

Vidd vissza a 9200SE-det a boltba, ha még garanciális. Esetleg teszteld le másik gépben a videokártyát is.

Szerkesztette: Taranis 2006. 06. 02. 01:36 -kor

#525 Felhasználó inaktív   VadPuma 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 02. 10:52

Sziasztok!

Lenne egy problémám.
A monitor egy Philips  15'.
A hiba: csak egy függőleges vékony csík látszik a monitoron...melyben bootoláskor észreveető ugyan az xp embléma.
Valószínü akkor ment tönkre amikor 1024-re lett állítva 800-asról a felbontás.
Tudd valaki segíteni, vagy tippet adni hogyan lehetne megjavítani? Weblap címek is jól jönnének ahol monitor javításhoz adnak tanácsot.
Javítatni nem érdemes, mivel 3x annyiba kerül a javítás mint amennyit ér.

Köszi előre is.
VS

#526 Felhasználó inaktív   VadPuma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 10:56

Idézet: szimi10 - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 9:03

Remélem nem "halott" ez a topic, mert szeretnék valakitől tanácsot kérni. :think:
Van egy 19-es Belinea CRT monitorom és egy ideje egyre idegesítőbb dolgokat csinál...
A bekapcsolás után kb. fél óra múlva kikapcsol egy-két másodpercre (elfeketedik a képernyő) kattan 1-et és mintha "Degauss-olnám" megremeg a képernyő aztán minden ok. Sajnos ezt ezután még 4-szer 5-ször megcsinálja, majd kb. 1 óra használat után megnyugszik és nem kapcsolgat tovább ki-be.
Ez nagyon idegesítő, főleg miután rájöttem hogy sok esetben (nem mindig) elég ha megkoppintom óvatosan az oldalát vagy a tetejét és erre is azonnal a ki-be kapcsolás a reakciója.  :confused:
Szerintetek mi lehet a baja???  :think: Elég nagy darab "jószág" úgyhogy nem akarom feleslegesen cipelni a szervízbe és az is baj, hogy nem azonnal jelentkezik a problémája. Ezért a "segítőkész" szervízeseket ismerve lehet hogy azt mondják nincs is semmi baja... :confused:
Előre is köszi!
szimi10

Szia Nekem tavaly ugyanez volt a problémám a monitorral..ami azt eredményezte h kb 2 hónap múlva a monitor egy este vörös fénnyel berobbant. azóta nem javítható...Az okát máig nem fejtettem meg de a hiba elég durva...ne hanyagold el...ne járj ugy mintÉn.

#527 Felhasználó inaktív   szimi10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 11:47

Idézet: VadPuma - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 10:56

Szia Nekem tavaly ugyanez volt a problémám a monitorral..ami azt eredményezte h kb 2 hónap múlva a monitor egy este vörös fénnyel berobbant. azóta nem javítható...Az okát máig nem fejtettem meg de a hiba elég durva...ne hanyagold el...ne járj ugy mintÉn.

Köszi a választ!

Akkor a jövő 7en viszem is szervízbe... és soha többet Belinea  :down:  monitort...

#528 Felhasználó inaktív   VadPuma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 12:12

Idézet: szimi10 - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 11:47

Köszi a választ!

Akkor a jövő 7en viszem is szervízbe... és soha többet Belinea  :down:  monitort...

Nem hiszem hogy ez a hiba típus vagy márka hiba, inkább mondhatni darabhibának...
Nem sokszor hallottam ilyenről... de gondolom nem a Belinea az egyetlen akinél előfordul...szerintem nyugodtan használhatod a Belinea monitorokat ugyaugy mint eddig...

VS

#529 Felhasználó inaktív   mfeerf 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 03. 13:31

Sziasztok!

Nekem az a gondom a monitorommal (IBM G74), hogy neha gondol egyet, elmegy a kep egy masodpercre, majd kattanva egyet ujra megjelenik. Ezt kb. egy hete kezdte el. Ma vettem eszre hogy a kepernyo jobb oldalan torzitja a kepet, azaz keskenyebb lesz minden, a negyzet alaku dolgok fuggoleges teglalapnak neznek ki.
Ha valaki gondolja mi baja lehet, legyszi irjon.
Koszi

#530 Felhasználó inaktív   mfeerf 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 03. 14:36

Sziasztok!

Nekem az a gondom a monitorommal (IBM G74), hogy neha gondol egyet, elmegy a kep egy masodpercre, majd kattanva egyet ujra megjelenik. Ezt kb. egy hete kezdte el. Ma vettem eszre hogy a kepernyo jobb oldalan torzitja a kepet, azaz keskenyebb lesz minden, a negyzet alaku dolgok fuggoleges teglalapnak neznek ki.

Kozben meg azt is eszrevettem, hogy a kep szele bkozepen behajlik, es nem lehet kiegyenesiteni.

Ha valaki gondolja mi baja lehet, legyszi irjon.
Koszi

#531 Felhasználó inaktív   amarci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 14:41

Van egy Samsung Syncmaster 710n monitorom (TFT) és van benne egy pixel hiba a szélén nem tudom hogy ment rá egy képpont van ami folyamatosan ilyen világoskéken világít. Mit tudok vele kezdeni?
There's no life before a COFFEE !!
http://blade.eof.hu
Alaplap neve: MSI 915P Neo2 Platinum CPU típusa Intel Pentium 4 630, 3000 MHz Prescott Rendszermemória 1024 MB  (DDR2 SDRAM) Videokártya ABIT RX300 SE-PCIE  (128 MB) Képernyő Samsung SyncMaster 710N Lemezes meghajtó Hitachi 160 GB, 7200 RPM, SATA .....

#532 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 23:43

Idézet: szimi10 - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 9:03

Előre is köszi!
szimi10

Ha akkor is jelentkezik a hiba ha odacsapsz neki akkor valószinűleg csak kontakt hiba , pl elengedett egy forrasztás.

#533 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 23:46

Idézet: VadPuma - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 10:52

Sziasztok!

Lenne egy problémám.
A monitor egy Philips  15'.
A hiba: csak egy függőleges vékony csík látszik a monitoron...melyben bootoláskor észreveető ugyan az xp embléma.
Valószínü akkor ment tönkre amikor 1024-re lett állítva 800-asról a felbontás.
Tudd valaki segíteni, vagy tippet adni hogyan lehetne megjavítani? Weblap címek is jól jönnének ahol monitor javításhoz adnak tanácsot.
Javítatni nem érdemes, mivel 3x annyiba kerül a javítás mint amennyit ér.

Köszi előre is.
VS

Valószínűleg kiment a vízszintes eltérítése. Helyedben nem foglalkoznék már vele. Bár nem egy vészes hiba.

#534 Felhasználó inaktív   VadPuma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:59

Idézet: localnet - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 23:46

Valószínűleg kiment a vízszintes eltérítése. Helyedben nem foglalkoznék már vele. Bár nem egy vészes hiba.

Javitaní lehet valamelyest házilagosan?

#535 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 11:30

Ha nem csináltál még ilyet, akkor inkább nem ajánlanám.

#536 Felhasználó inaktív   c.z.k.y 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 12:22

Idézet: amarci - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 15:41

Van egy Samsung Syncmaster 710n monitorom (TFT) és van benne egy pixel hiba a szélén nem tudom hogy ment rá egy képpont van ami folyamatosan ilyen világoskéken világít. Mit tudok vele kezdeni?

Sajnos semmit! A pixelhibát nem lehet eltüntetni és csak úgy szoktak maguktól jönni... :((

#537 Felhasználó inaktív   amarci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:54

Idézet: c.z.k.y - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 13:22

Sajnos semmit! A pixelhibát nem lehet eltüntetni és csak úgy szoktak maguktól jönni... :((

de ez garanciális hiba?
There's no life before a COFFEE !!
http://blade.eof.hu
Alaplap neve: MSI 915P Neo2 Platinum CPU típusa Intel Pentium 4 630, 3000 MHz Prescott Rendszermemória 1024 MB  (DDR2 SDRAM) Videokártya ABIT RX300 SE-PCIE  (128 MB) Képernyő Samsung SyncMaster 710N Lemezes meghajtó Hitachi 160 GB, 7200 RPM, SATA .....

#538 Felhasználó inaktív   c.z.k.y 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 20:25

Idézet: amarci - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 23:54

de ez garanciális hiba?

Idézet:
"SAMSUNG TFT monitorokra vonatkozó pixelhiba garancia.

A végfelhasználót megillető, a garancia jegyen feltüntetett vásárlás napjától számított 72 órán belül akár egy alpixel ( piros vagy zöld vagy kék ) hiba megléte esetén is jogos a csere.

A hiba megjelenésének két fajtája van. Fehér háttérnél a hibás alpixel fekete marad vagy fekete háttérnél a hibás alpixel folyamatosan világít piros vagy zöld vagy kék színben.

A 72 óra után bejelentett pixelhiba minősítését mindenkor csak hivatalos Samsung szerviz végezheti. Az elbírálás alapja a gyártók által általánosan alkalmazott ISO 13406-2 szabvány. A minősítés szerint a szabvány ajánlása alapján elfogadhatatlan mértéket meg nem haladó pixelhiba esetén a készülék javítására nem kerül sor. Tűrésen kívül eső pixel hiba előfordulás esetén a szakszerviz javítással, vagy ha az nem lehetséges készülékcserével hárítja el a hibát az ide vonatkozó garanciális javítási előírások szerint.

72 óra elteltével a Samsung TFT monitorok pixelhibáira vonatkozóan az ISO 13406-2 szabványban foglaltak az irányadóak."

ISO 13406-2

#539 Felhasználó inaktív   Undertaker 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 10. 01:38

Következő a problémám:

Vettem egy Viewsonic VX922-es tft-t (19" 1280*1024 natív).

Windowsban minden teljesen rendben, viszont játékoknál semmi hatása nincs a megadott felbontásnak. Akármit választok, ugyanaz marad a megjelenített kép. Olyan, mintha 640*480-ban menne, ki van nagyítva a kép, a látószög kisebb, mint a 14"-es CRT-mnél volt.

Radeon 9800PRO-ról megy.
Feltettem a legújabb catalystet, semmi eredmény.
Dxdiag szerint minden rendben.
Próbáltam analóg és digitál módban is, semmi különbség a problémát tekintve.

Nem volt még tft-m, de feltételezem, hogy ennek nem így kéne kinéznie. Nem azért vettem 19"-os monitort, hogy ne lássak semmit...

Próbáltam megoldást találni a neten, de még hasonló probléma leírásával se találkoztam, nemhogy megoldással (kereső + egy halom fórum). Tanácstalan vagyok.

Kérnék segítséget, hogy mitől lehet ez a jelenség.
Előre is köszönöm!

#540 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 08:14

A TFT-k kimondottan nem szeretik, ha nem natív felbontásban használják őket, ugyanis más a képarány, ezt be kell hozni a pixelekkel való "csalással". 1280*1024-et próbáltad? Monitor drivere fenn van?

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.