HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 16:19

én mindenképpen visszavinném oda ahol vettem...
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#562 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 19:23

Sziasztok.Gondolom megkérdezem itt is,hátha tud valaki segíteni,válaszolni.Tudom hogy monitor topik,de végülis az LCD TV is ugyanaz Szóval:

Esetleg meg tudná mondani valaki hogy miért vannak szinte minden TV-n nagyon halvány függőleges "árnyékcsíkok" a képernyőn?Nem mindíg látszik,csak akkor mikor egyszínű háttér előtt (pl.focimeccsen) mozog a kép.Volt egy 100Herz-es Pana CRT TV-m,ott voltak.Előtte egy Thomson Tv-m volt,ott is volt egy vastagabb csík középen.Egyik ismerősömnek Samsung CRT-e van,ott is láthatóak csíkok.Most vettem egy LG LCD TV-t,gondoltam itt majd nem lesz ilyesmi .Persze ezen is van.

Szóval valaki tudja hogy mik ezek,mitől vannak és miért van benne szinte minden CRT/LCD TV-ben????

#563 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:42

Idézet: Gaspy - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 8:34

Sziasztok lenne egy kis probkémám...
néha előfordul olyan, hogy pár másodpercre elsötétül a kép, aztán visszajön...
ez ugyan elég ritkán fordul elő de azért elég zavaró tud lenni...
szerintetek ez videokártya vagy  monitorhiba?

Nekem ilyen volt egy Sony monitorral. TFTre váltás miatt odaadtam egy barátomnak, aki kb 2000ftért megjavíttatta. Majd megkérdezem, hogy kivel csináltatta meg.. Csak majd küldj privit, ha nagyon nem jelentkezem, mert feledékeny vagyok :).

Más: Adott egy régi laptop, TFT monitorral. Az a bibije, hogy egy függőleges csíkban fehéren világít egy sor. Ez a monitor hibája, vagy kábel dolog lehet? Szóval lehet vajon házilag javítani? Megéri szétszedni a notit?

Ritkán van használva, meg annyira nem is zavaró, hogy elvigyem szerelőhöz, de ha megoldható, megoldanám :).

#564 Felhasználó inaktív   prokxy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 00:16

Üdv ismét!

Szval szerintetek javítható a monitorom, v inkább ruházzak be 1 másikra?
Ha vki tudja, h mi a baja, az lécci irjon, m lehet hogy filléras alkatrészről van szó...

De ha nem, akkor ... tft!

Köszi!

#565 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 01:32

Valószinűleg sorkimenős. A helyedben inkább vennék egy másikat.

#566 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 04:21

Idézet: localnet - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 2:32

Valószinűleg sorkimenős. A helyedben inkább vennék egy másikat.

sorvégtranyó halldoklik de cserélhető...
ui:tranyóm van ha kell..

Szerkesztette: djculture 2006. 06. 23. 04:22 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#567 Felhasználó inaktív   djmagoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 19:41

Sziasztok!

Csak annyit tennék hozzá, hogy egyelőre szerintem nem kell erőltetni a TFT témát. Irodai alkalmazásokra OK de pl filmhez vagy játékokhoz már elég fos a képe nem beszélve arról hogy csak egy felbontásban éles a képük, a fekete szintjük magas, nem látod minden szögből stb... A CRT-k már igen kiforrott eszközök, és a színviláguk is teljesen más mint egy TFT nek...

Ha bárkinek baja van a CRT monitorával (de tft-vel is) írjatok nyugodtan a djmagoo@freemail.hu címre vagy ide a fórumba és megpróbálok segíteni (javítás, alkatrészek, stb...)

Üdv!

TamásBP

#568 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 20:51

Idézet: djmagoo - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 20:41

Sziasztok!

Csak annyit tennék hozzá, hogy egyelőre szerintem nem kell erőltetni a TFT témát. Irodai alkalmazásokra OK de pl filmhez vagy játékokhoz már elég fos a képe nem beszélve arról hogy csak egy felbontásban éles a képük, a fekete szintjük magas, nem látod minden szögből stb... A CRT-k már igen kiforrott eszközök, és a színviláguk is teljesen más mint egy TFT nek...

Ha bárkinek baja van a CRT monitorával (de tft-vel is) írjatok nyugodtan a djmagoo@freemail.hu címre vagy ide a fórumba és megpróbálok segíteni (javítás, alkatrészek, stb...)

Üdv!

TamásBP

végre valaki aki nem izgul rá a f@s tft-k re... :respect:
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#569 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 07:20

Idézet: djculture - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 21:51

végre valaki aki nem izgul rá a f@s tft-k re... :respect:

Én sem vagyok oda érte. Inkább csinálok/fenntartok helyet a jó kis CRT-nek. :)

Más: Itthon 3 CRT van, amiből az egyik jelenleg nincs használatban. Ebből a 3-ból kettőnek kb. ugyanaz a baja. Idönként pattannak egyet és a pattanás pillanatában 1-2 tized másodpercre elhalványodik a kép. A kettőből az egyik azóta eljutott arra a szintre, hogy már nem egy picit pattan, hanem rohadt nagyot és kb 2 másodpercig teljesen besötétedik. Az ok, hogy nagyfesz rész haldoklik mind2-ben, csak azt nem tudom, hogy ezeket kb. mennyiért lehet javítani. Az egyik egy EIZO F35, a másik egy SONY 200SX.
A harmadik CRT sem tökéletes. Az egy DELL 825TM. Annál meg az a gond, hogy full fényerőn is elég halvány a kép. Anno általában bütyköltem a moncsikat, hogy a nyákjukon lévő kalibrációs potikkal beállítottam őket (sok esetben ez mentette meg az adott moncsit a kukától vagy 2-3 évre). Ennél a moncsinál viszont nincs a fényerőhöz poti. Még a nagyfesz tekercsen (kutyaól) sincs poti, pedig azon 2 is szokott lenni. Ennél mi lehet a hiba? Ebben is kezdi megadni magát a nagyfesz, esetleg a képcső kezd kiégni?

Szerkesztette: Mumtaz 2006. 06. 25. 07:22 -kor

#570 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 26. 04:34

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 8:20

Más: Itthon 3 CRT van, amiből az egyik jelenleg nincs használatban. Ebből a 3-ból kettőnek kb. ugyanaz a baja. Idönként pattannak egyet és a pattanás pillanatában 1-2 tized másodpercre elhalványodik a kép. A kettőből az egyik azóta eljutott arra a szintre, hogy már nem egy picit pattan, hanem rohadt nagyot és kb 2 másodpercig teljesen besötétedik. Az ok, hogy nagyfesz rész haldoklik mind2-ben, csak azt nem tudom, hogy ezeket kb. mennyiért lehet javítani. Az egyik egy EIZO F35, a másik egy SONY 200SX.
A harmadik CRT sem tökéletes. Az egy DELL 825TM. Annál meg az a gond, hogy full fényerőn is elég halvány a kép. Anno általában bütyköltem a moncsikat, hogy a nyákjukon lévő kalibrációs potikkal beállítottam őket (sok esetben ez mentette meg az adott moncsit a kukától vagy 2-3 évre). Ennél a moncsinál viszont nincs a fényerőhöz poti. Még a nagyfesz tekercsen (kutyaól) sincs poti, pedig azon 2 is szokott lenni. Ennél mi lehet a hiba? Ebben is kezdi megadni magát a nagyfesz, esetleg a képcső kezd kiégni?

Az első kettőnek vélhetően áthúz a nagyfesztrafója, ezekkel nem érdemes sokat vesződni, de egy takarítás és a forraszok átnézése a melegedő-rezgő helyeken még jó ötlet. A Dell meg igen, képcső, esetleg kondibajos.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#571 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 09:44

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 8:20

Szeretnek 2 megjegyzest tenni!

1.

MINDEN monitoron allithato a G2 feszultseg!
legfeljebb meg kell talalni hogy hogyan,van ahol CSAK szervizmenubol!

2.

Elfarado sorvegtranzisztor NEM letezik,mert tizedmasodpercek alatt "farad" el!

monguru
"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#572 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 19:01

Üdv mindenkinek.

Van egy kis gondom a monitorommal (TFT Belinea/Maxdata AMPL51A). Hirtelen ilyen lett

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Netán valaki találkozott már ilyen problémával, esetleg van-e rá megoldás?

Köszi

Brian

Szerkesztette: Brianm74 2006. 06. 27. 19:02 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#573 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 08:36

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 20:01

Üdv mindenkinek.

Van egy kis gondom a monitorommal (TFT Belinea/Maxdata AMPL51A). Hirtelen ilyen lett

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Netán valaki találkozott már ilyen problémával, esetleg van-e rá megoldás?

Köszi

Brian

TFT?

Akkor service.

CRT-nél még nem láttam ilyet.

#574 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 21:16

Idézet: Casoli - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 8:36

TFT?

Akkor service.

CRT-nél még nem láttam ilyet.

Akkor szerinted a service meg tudja majd csinálni?
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#575 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 07:47

Helo!lenne egy nagy bajom!
ma kapcsolom be a gépept,és látom hogy nagyon villog(úgy mint mikor 60hz,re van rakva)pedig a monitorom 100 hz-es.megnézem a tulajdonságokat és ott 100hz-ez mutat a monitor fül nél,de a tipusnál nem irja ki a monitorom márkáját,csak azt hogy alapértelmezett monitor.
ezután eltávolitottam a régi driverrt,és ujra megprobáltam felteni a monitor driverét,nem engedte mert vmi olyasmit irt hogy ez megegyezik a régivel.ezután csiáltam regedit fájl visszatöltést,de semmi.mi lehet a baj?
örülnék ha vkinek lenne ötlete h mit tegyek.
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#576 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 08:55

Idézet: cibuu - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 8:47

ma kapcsolom be a gépept,és látom hogy nagyon villog(úgy mint mikor 60hz,re van rakva)pedig a monitorom 100 hz-es.megnézem a tulajdonságokat és ott 100hz-ez mutat a monitor fül nél,de a tipusnál nem irja ki a monitorom márkáját,csak azt hogy alapértelmezett monitor.
ezután eltávolitottam a régi driverrt,és ujra megprobáltam felteni a monitor driverét,nem engedte mert vmi olyasmit irt hogy ez megegyezik a régivel.ezután csiáltam regedit fájl visszatöltést,de semmi.mi lehet a baj?

Lehet, hogy nem segít, de próbáld meg áramtalanítani a monitort, és utána visszakapcsolni, ha még nem próbáltad.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#577 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 09:20

Idézet: cibuu - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 7:47

Ha ATi kártyád van a Catalystban állítsd be a frekvenciát, mert az felül tudja bírálni a tulajdonságoknál megadott beállítást.

#578 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 02. 11:24

próbáltam ezeket de nem sikerült,akkor se,de most viszont magától megjavult a dolog:D
azér kössz
nemtom mi lehetettt...
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#579 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 20:40

nekem szállítás közben megsérült a tft és néhol mintha "felhős" lenne. Lehet ezzel valamit kezdeni? Nagyon zavaró...
Garanciális még, de ugye nem rendeltetésszerű használattól lett olyan...

Olyan, mint amikor kézzel belematatok a képernyőbe, csak ez ott is maradt...
/Tudom, becsomagolva kellett volna szállítani :lama: /

Csatolt fájl:

. . . a n y t h i n g

#580 Felhasználó inaktív   Gyzmo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 11:20

Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni, mivel van egy Samsung 730 MP típusú monitorom beépített tunerrel, amely időnként kb. 2-3 naponta az lcd panel alsó részén a fényerő elkezd ingadozni, villódzni (nemcsak pc módban, hanem dvd és Tv üzemmódban is). A képernyő felső részének fényereje viszont változatlan marad. A készülék garanciális alig 4 hónapos, viszont attól tartok, hogy mivel ez a hiba ritkán és rövid ideig tart a szerviz nem fogja elismerni. :mad: 
Ha valamelyikkőtöknél szintén előfordult ehhez hasonló, akkor kérném a segítségeteket. Köszönöm!

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.