HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 11. 03:31

Sziasztok!

A következő problémám lenne: van egy AG NEOVO F-419-es 19"-os monitorom. Bekapcsolom a gépet és csak sötét a kép. Ha elkezdem ki-be kapcsolgatni a monitort akkor minden egyes bekapcsoláskor 1mp-re felvillan a kép, majd eltűnik ismét minden. Találkozott már valaki hasonló problémával? Mit csináljak?Még van 1 év garanciám rá.
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#822 Felhasználó inaktív   FR33 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 20:18

Adott egy 1éves ( még 2év gari elvileg ) Samsung 997 MB monitor . Most vettem és úgy néz ki megszivtam , mert a fekete szín az sötétkék ...Amikor probálgattam laptopra volt rákötve és nem tünt fel .... Most lehet buktam 20k-t , de nagyon ideges vagyok. Ez gondolom nem garanciális probléma ???? igy átverni

#823 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 11. 20:33

Miért ne lenne garanciális probléma?
Azt kell mondani hogy egyik napról a másikra kék lett a fekete :D

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 09. 11. 20:33 -kor

#824 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 14. 23:12

Idézet: subidu - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 4:31

Sziasztok!

A következő problémám lenne: van egy AG NEOVO F-419-es 19"-os monitorom. Bekapcsolom a gépet és csak sötét a kép. Ha elkezdem ki-be kapcsolgatni a monitort akkor minden egyes bekapcsoláskor 1mp-re felvillan a kép, majd eltűnik ismét minden. Találkozott már valaki hasonló problémával? Mit csináljak?Még van 1 év garanciám rá.

Miért nem viszed vissza akkor?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#825 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 14. 23:14

Idézet: FR33 - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 21:18

Adott egy 1éves ( még 2év gari elvileg ) Samsung 997 MB monitor . Most vettem és úgy néz ki megszivtam , mert a fekete szín az sötétkék ...Amikor probálgattam laptopra volt rákötve és nem tünt fel .... Most lehet buktam 20k-t , de nagyon ideges vagyok. Ez gondolom nem garanciális probléma ???? igy átverni

A monitor menüjét szedd elő egy Nokia Monitor-tesztprogrammal egyetemben és állítsd be az RGB cutoff/gain értékeket, ha jelen vannak, miután tanulmányoztad ezek mibenlétét.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#826 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 08:29

Idézet: Rallyboy74 - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 7:37

Sziasztok!  ;) Nekem van egy compaq 15" tft monitorom. A probléma vele a következő: a képe éles tiszta jók a szinei csak a képernyő mindkét szélénél kb 3 centis sávban hullámzik folyamatosan remeg a kép. mintha valami bezavarná. Mi okozhatja ezt a hibát, javítható-e, esetleg mennyiért? Otthon is vagy csak szervízben? :think:

Nekem is volt egy ilyen monitorom réges-rég. A vízszintes (függőleges? valamelyik) eltérítő tekercset kellett volna újrakalibrálni. Valami kis potikat kellett volna tekergetni, de azt mondták, hogy nagyon kényes cucc, iszonyat nehéz pontosan beállítani. Éltem a cserelehetőséggel.

#827 Felhasználó inaktív   mackomisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 01:03

Sziasztok.Találtam egy jó internetoldalt,ahol monitorhibával kérdezhettek bármit.Elvileg távjavítással foglalkozik az oldal meg sok egyébb javítással. www.elektronline.hu Kevésamatőr ,sok profi szerelő.Próbáljátok ki.ha itt nem kaptok kielégítő választ. Sziasztok.

#828 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 15:57

Találkozott már valaki olyan hibával, hogy egyszerűen a monitor DVI-n nem ad képet. Van egy Belinea 102035W-m és ha DVI-vel kötöm a gépre abszolút semmi képet nem ad, ha rádugom mellé az analógot is akkor még a boot alatt van kép, de amint elindul a windows megszűnik működni. Ha csak egymagában az analógot használom, akkor semmi gond, viszont natív felbontásban gondolom a gagyi kábel miatt bizonyos helyeken elég szép interferenciát produkál ezért próbálnám DVI-n hajtani. Próbáltam már két videókártyával is, de ugyan az a jelenség, a kábelt még nem tudtam mással kipróbálni, de holnap visszaviszem a boltba ahol vettem és kérem próbálják ki, ha egyik sem akkor monitor vissza gariba. Valaki egyéb ötlet?

#829 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 05:27

Idézet: latency - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 16:57

Találkozott már valaki olyan hibával, hogy egyszerűen a monitor DVI-n nem ad képet. Van egy Belinea 102035W-m és ha DVI-vel kötöm a gépre abszolút semmi képet nem ad, ha rádugom mellé az analógot is akkor még a boot alatt van kép, de amint elindul a windows megszűnik működni. Ha csak egymagában az analógot használom, akkor semmi gond, viszont natív felbontásban gondolom a gagyi kábel miatt bizonyos helyeken elég szép interferenciát produkál ezért próbálnám DVI-n hajtani. Próbáltam már két videókártyával is, de ugyan az a jelenség, a kábelt még nem tudtam mással kipróbálni, de holnap visszaviszem a boltba ahol vettem és kérem próbálják ki, ha egyik sem akkor monitor vissza gariba. Valaki egyéb ötlet?

Az biztosan elállítottad a frissítési frekvenciát vagy megszokottnál nagyobb felbontást adtál, ilyenkor csökkentett módban érdemes átnézni, hogy jó értéket/opciót adtál-e meg. Ha ezek stimmelnek, fogalmam sincs. Próbáld meg másik winyón szűzen telepíteni az oprendszert, ha az is van gond. Passzolok.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#830 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 14:42

Megoldódott a dolog. Visszavittem a boltba a kábelt és 20 perc próbálgatás után felajánlották, hogy visszaadják az árát. Vettem egy másikat az OfficeDepot-ban és most működik.

#831 Felhasználó inaktív   mackomisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:23

Sziasztok.Folytatom a "monitorjavítás házilag" topicot.Ha valaki unja,jelezzétek.Végre elküldte nekem valaki a Belinea 106055 service manualját.Ha valakinek kell,mailban kérjétek.ezen a néven fut a Hansol 920P is.Nekiáltam méricskélni.Csöves orosz szkóppal mindent láttam,csak jó jelalakot nem.Egyszerűsítve a dolgot eljutotta odáig.hogy a táp és a lemágnesező relé ki-be kapcsolását a vízszintes eltérítés hibája okozza.ebben a gépben külön fetes nagyfeszrész és J6820 npn tranzisztoros eltérítőrész van.Cseréltem a tranzisztort. Az EB átmenete első bekapcsolásra 50 ohm lett mindkét irányba.Most jön az én kérdésem,ha valaki segítene.A vízszintes eltérítő tekercs hideg műszerrel 0ohm,digitális multiméterrel 5ohm.Most nem tudom hogy ez jó vagy nem jó.A kép vízszintesen 6 cm széles 1000 csíkkal.Már több helyen faggatóztam,de még mindig nem tudom biztosan.Válaszok:  alacsony impedancia,maximum 1 ohm stb.Nagyon örülnék ha valaki egyértelműen tudná a választ.Tudom,vigyem szervízbe.Ott rögtön rádugnak egy másikat és kész.Köszi előre is.

#832 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 08:47

A minap rossz helyre írtam, de sajnos senkit nem érdekelt az áthelyezési kérelmem, így ide is beszúrom:

Ötleteiteket szeretném kérni. Van egy 5 éves xelo 17 colos tft monitorom. A tegnap, miközben a gyerekkel a kisvakond kalandjait néztük, feltűnt, hogy a fehér szín nagyon gáz, szinte izzik, mint egy régi crt-ben, amiben a fényerő túl nagy. Amúgy egyéb alkalmazásokban nem tűnt fel változás, bár akkor nem is néztem.
Gondoltam, kicsit igazítok a beállításokon. A fényerő és a kontraszt piszkálása nem volt maradéktalanul sikeres, ezért kikapcsoltam a dinamikus kontraszt nevű opciót is próbaképpen. A gondok itt kezdődtek: a menüsor utána azonnal szürkébe váltott, és már nem is adja vissza azon az oldalon visszakapcsolásra, henem egyszerűen átugorja, és csak az utána jövő opciókat kínálja fel beállításra.
A gyári beállítások visszatöltése sem segít, a dinamikus kontraszt kikapcsolt maradt.
Ezzel párhuzamosan azonban bekékült minden, a színek ordenáré módon elmásztak, és a fényerőt is 50%-on kell használnom, hogy bootoláskor lássak valamit. Korábban 30% bőven elég volt.
Az ismerje fel a legjobb állapotot is bajos, visszakapom a világoskékben úszó elbacott képet.

Lényeg a lényeg, 3 óra küzdelem után sikerült a monitoron 50% -os fényerőhöz 80%-os kontraszthoz az nvidia beállítójával (nem vagyok elragadtatva az állítási lehetőségeitől) belőni a windows-t mind desktop, mind pedig utilityk terén, de látható különbség van a korábbi állapothoz képest, a fehér szürkéskék lett, és a színek sem annyira teltek. A bootképernyő meg szürke, a betűk halványak.

Közben már nyomogattam a monitoron a gombokat mindenféle kombinációban, hátha sikerül valami titkos reset funkciót is találnom, amit persze nem leltem, viszont kicsaltam a gépbő, hogy a háttérvilágításában van már majdnem 11ezer üzemóra.
Igazából így a kérdésem két irányú:
1) hogy lehetne sajátkezűleg visszakapcsolni a dinamikus kontrasztot? Lehet, hogy valami megadta magát, ami ezért felel, így erről a funkcióról le lehet mondani a továbbiakban?
2) 11ezer üzemóra mennyire megterhelő a világításnak? Közeleg a vége felé az élettartam? Mennyi szokott lenni a normális?

Igazából szervíz szerintem felejtős, a monitort életkorát tekintve a szervízóradíj már fölösleges kiadásnak tűnik, meg egyébként használható, csak engem bosszant, mert tudom, milyen volt előtte.
Lehet tovább kell adnom a családnak, így nekik lesz a crt helyett egy tft-ami nekik továbblépés, én meg vegyek valahogy egy újat, ami már széles képernyős?
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#833 Felhasználó inaktív   mackomisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 05:53

Sziasztok!Hát azt hiszem.befejezem a monitorjavítás házilag topicot.Úgy tűnik,csak annak van esélye a sikerre,aki pontos áramkőrműködési ismerettel bir és felismeri az adott ponton mért adatok helyességét.Vagy elmondja neki valaki,hogy hol mit mérjen és mit cseréljen ki,vagy egyszerűen szerencséje van.Kiderült.hogy az eltérítő tekercsem jó.Már két tranzisztort is cseréltem,de újra átvezetéses lesz.A service manual csak az IC-k kimenő pontjait mutatja szkópábrával.de végfokokkal nem foglalkozik.Valami nagy impulzus teszi tönkre a tranyót.Hát itt tartok.Ki kell,hogy találja,hogy hol milyen jelnek kel lennie.A tanulság?Amihez nem értessz,vidd szervízbe,vagy görcsölj vele.vagy dobd ki.Jó hétvégét mindenkinek.

#834 Felhasználó inaktív   fuelkillerz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 07:41

Sziasztok

Tegnap vettem fillérekért egy Nokia 500 Xa LCD monitort, amibe egy MicroTouch Microsystems táccspanel van peépítve. Eleve nem volt hozzá táp, és nehéz volt az üzembehelyezése. 16V kell neki, végül itthon talált trafók közül egyet kinyírtam véletlen polaritásfordítás miatt, majd egy modellvasúttrafóval üzembehelyeztem... De csak 800x600 - 60Hz, és 1024x768 - 75Hz működik. Az összes többin becsíkozódik (még a bootképernyű is ugrál), vibrál, ugrál, szétesik a kép, mint anno a védelem nélküli CRT-ken amikor túlterheltük felbontással... Valamint kb 3 perc után ezekben is szép lassan elkezd szétugrani, először csak 1-2 ugrás, majd vibrál, és teljesen szétesik. De ha az egyik IC-nek (bemeneti panelen, A/D) hűtést adok, szép lassan visszafordul a folyamat, és szép lassan abbamarad az ugrálás, és helyreáll a kép. Az IC: ALTERA FLEX  EPF 10K101TC144-4

Kérem aki kicsit jobban ért az elektronikához mondjon rá valamit, mi lehet a baj, talán csak táphiba, vagy mit kellene megnézni?

Köszönettel: Szabolcs

egyéb: ugyanitt 15" touch panel eladó fillérekért

#835 Felhasználó inaktív   kampókezű kalauz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 14:05

Szevasztok

LG lcd-m van, és pár napja elkezdett sípolni. Olvastam, hogy a crt-knél a tekercs sípolhat, ha poros, na de lcd-nél mi? Biztos, hogy ez adja a hangot, mert ha kikapcsolom megszűnik.

kösz

#836 Felhasználó inaktív   mackomisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 21:07

Sziasztok!A Nokia Monitornál előszőr nézd meg.hogy nem kap e nagyobb tápfeszt a kelleténél.Ajelenség erre utal.Szerintem a gép valószínűleg nagyobb.szűretlenebb delejt kap,és csak a két jó felbontást tudja.Nézz utána a gugliban.web-skeresésel.Ha találnál rajzot,egyértelmű adatokat mérhetnél az IC lábain.Mivel a típus nemismerem,több ötletem nincs.                                                 

#837 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 21:28

Idézet: kampókezű kalauz - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 15:05

Szevasztok

LG lcd-m van, és pár napja elkezdett sípolni. Olvastam, hogy a crt-knél a tekercs sípolhat, ha poros, na de lcd-nél mi? Biztos, hogy ez adja a hangot, mert ha kikapcsolom megszűnik.

kösz

A táp (is).

#838 Felhasználó inaktív   mackomisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 21:40

Sziasztok!Legegyszerűb megoldás a táp csökkentésére,hogy trafó szekunderével sorbakötsz ellenállástINDULÓ ÉRTÉK 4-10 OHM  5W-S LEGALÁBB.bEKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN JÓFELBONTÁSNÁL AZ ELLENÁÁLLÁSÉRTÉKEK VARIÁLÁSÁVAL megkapod ajó bemenőfeszültséget.Ha az előírt fesznél még mindig melegszik az IC növelj hűtést.Vagy mérj delejeket ha már van rajzod.

#839 Felhasználó inaktív   fuelkillerz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 21:48

Szia, nagyon köszi, mindjárt kipróbálom egy változtatható táppal. Valahol van egy kis eszközöm ami egy ellenállás-doboz a legkisebbtől a legnagyobbig lehet kapcsolgatni... de... eltűnt. Szóval most mindjárt kipróbálom és megírom az eredményt.

Szabi

#840 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 09:57

Helló!

Egy kicsit több, mint 3 éves SAmsung 959NF-em van. Sokáig tökéletesen működött, de egy ideje valahogy nem az igaziak a színei... Mintha egy kis zöldes árnyalat keveredne mindenbe. Már bootolásnál is látszik, hogy nem teljesen szürkék a betűk. Nem tudom mennyire komoly hiba ez, javítható-e. LCD-re szeretnék váltani, ezért eladnám, de nem akarok átverni vele senkit, úgyhogy jó lenne tudni mitől van ez...

Szerkesztette: begbie 2007. 09. 28. 09:57 -kor

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.