HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 16. 21:56

Idézet: cnote - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 21:40

1 hónapja vettem a monitort, és már akkor is ilyenvolt első használatnál!!

ezt nem értem :think: , akkor miért nem cseréltetted ki rögtön, ha tudtad, hogy baja van?
:respect:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#942 Felhasználó inaktív   cnote 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 17. 11:29

Nem gondoltam h ez gyári hiba lehet, azthittem van rá vmi sokkal egyszerűbb magyarázat..

#943 Felhasználó inaktív   letenye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 17:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 13:05

Lehet hogy te olyan gazdag és ügyes vagy hogy megjavíttatod a monitorodat, én nem; és az olcsóbb utat választom, új vétele.

Monitoromat anno 100ért vettem, nem találtam a garipapírt, ajánlatot kértam javításra, 120. Haosnló paraméterekkel rendelekző monitor 70ért van. Szerencsére meglett a garipapír.

A PIXELESEDIK értelmezhetetlen hiba. Szép hogy belemakrózól valamibe; de ha nem látjuk hogy minek kéne ott lennie és mi van helyette szerinted honnan tudjuk meg hogy mi a hiba?

A szellemkép vezérléshibára utal, a többivel meg nem tudok mit kezdeni, egy homogén kép kellene hogy lássuk mivan; a videóban lévő képekből már látom.   Szerencsére úgy néz ki nem panel, az a drágább. Mondjuk hogy mennyivel olcsóbb a vezérlés azt nem tudom; de csak olcsóbbnak kell lennie...

HAHA, olyan gazdag.... :)

Pont arról van szó hogy szertném magam megcsinálni. Szerinted érdeklődnék ha nem így lenne? Valószinűleg ha megtehetném akkor vinném a szervizbe. De mivel nem tehetem ezért marad a barkács, ha nem jön be akkor új moncsi.

Nézd meg a youtube-os linket. Ott meglátod hogy mi a gondom, ezután már látni fogod hogy a fotókon mi van és minek kellene lennie!

Bár amig nem tudom szétszedni addig nem tudok belenézni sem. :(

#944 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 17:38

Idézet: letenye - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 18:26

Pont arról van szó hogy szertném magam megcsinálni. Szerinted érdeklődnék ha nem így lenne? Valószinűleg ha megtehetném akkor vinném a szervizbe. De mivel nem tehetem ezért marad a barkács, ha nem jön be akkor új moncsi.

Nézd meg a youtube-os linket. Ott meglátod hogy mi a gondom, ezután már látni fogod hogy a fotókon mi van és minek kellene lennie!

Ez addig oké, hogy pont van egy videó is a monitoros hibájáról, de készíts már el 1-2 normális képet távolról egy RENDES fényképezővel a TE monitorodról, hogy lássuk minek kelle lennie a monitoron. ;).
Meg a videón is csak "hasonló" típusú monitor volt, nem ugyanaz.

Idézet

ez nem is baj...jobb., ha te nem szeded szét, ahogy már Gyula is írta vidd szervízbe!
Ha szét is tudod szedni, akkor úgyse fogod tudni megjavítani...sz.tem.
Nézesd meg v.kivel aki jobban ért hozzá! Jobban jársz, különben az otthoni buherálások vége az lesz, hogy majd vehetsz új monitort. (Bár lehet, hogy tévedek és kapásból megcsinálod, nemtudom mennyire vagy műszaki).
:smoker:

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 18. 17:48 -kor

.-= Vasak =-.

#945 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 18:19

Idézet: letenye - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 17:26

Ha vagy sikerül, vagy lecseréled, akkor a tanácsaim:
vegyél két rövid, hegyes erős kést. A készülék egyik sarka mellett nyomd ne túl mélyen az egyiket a két fél közé.
Kis közepes csavarhúzót a prem mentén nyomva növeld a rés hosszát. Ahol összepattintós körmöt találsz, próbáld letörés nélkül szétpattintani.
Közben figyeld az egész dobozt, hogyan feszül. Szépen mutatja, ha valahol véletlenül bent maradt egy csavar.
Ha sikerült szétbontani, akkor jön egy alapos szemrevételezés, van olyan hiba ami látható: kondenzátorpuffadás, pörkölődéses elszineződés, forrasztáshiba).
Utána jön a kontaktusok átmozgatása, majd próba.
A többihez szakértelem és műszerezettség kell.

#946 Felhasználó inaktív   letenye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 11:10

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 18:19

Ha vagy sikerül, vagy lecseréled, akkor a tanácsaim:
vegyél két rövid, hegyes erős kést. A készülék egyik sarka mellett nyomd ne túl mélyen az egyiket a két fél közé.
Kis közepes csavarhúzót a prem mentén nyomva növeld a rés hosszát. Ahol összepattintós körmöt találsz, próbáld letörés nélkül szétpattintani.
Közben figyeld az egész dobozt, hogyan feszül. Szépen mutatja, ha valahol véletlenül bent maradt egy csavar.
Ha sikerült szétbontani, akkor jön egy alapos szemrevételezés, van olyan hiba ami látható: kondenzátorpuffadás, pörkölődéses elszineződés, forrasztáshiba).
Utána jön a kontaktusok átmozgatása, majd próba.
A többihez szakértelem és műszerezettség kell.

Sikerült szétszednem a monitort, köszi Gyula2222!!  :up:

Nos, úgy néz ki megcsinálni is sikerült, legalább is eddig semmi jele a hibának.

Amit csináltam:
Kiszereltem a logikai panelt és az inverter panelt. Jól megtisztítottam a szalagkábeleket, majd próba.
Bekapcsolás után újra rossz volt a kép. Később észrevettem, hogy van még egy harmadik panel is, ami magát a tft panelt vezérli. Ez a panel gyári (Philips-LG) része. Ez úgy néz ki hogy ezen a panelen van egy aljzat amibe az a szalagábel csatlakozik ami a logic board-al van összekötve. Ezt is átmozgattam aminek az eredménye az volt hogy még az OSD menü is eltünt! Újabb erősebb mozgatásra pedig visszajött a kép mindenféle hiba nélkül tű élesen! Azóta a monitor szétszedve hibátlanul üzemel.

A gyanúm:

A hibát valószínűleg kontakt hiba okozta. A kontakt hibát pedig a tft panel által termelt hőmérséklet eredményezhette.

Ha valakit érdekel akkor (amíg szét van szedve a monitor) lefényképezhetem azt a bizonyos csatlakozót!

Köszi Mindenkinek! :respect:

Szerkesztette: letenye 2008. 06. 19. 11:14 -kor

#947 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 13:05

Idézet: letenye - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 11:10

Ha valakit érdekel akkor (amíg szét van szedve a monitor) lefényképezhetem azt a bizonyos csatlakozót!

Ha csinálsz a beléről pár képet, segíthesz vele máskon.

#948 Felhasználó inaktív   letenye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 13:27

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 13:05

Ha csinálsz a beléről pár képet, segíthesz vele máskon.

Este csinálok pár képet.

#949 Felhasználó inaktív   letenye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 16:43

Sziasztok!

A képek:

http://kepfeltoltes.hu/080621/pictures_003...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/080621/pictures_006...ltoltes.hu_.jpg

1. Szélesebbik szalagkábel, egyik fele a logic board-ra csatlakozik másik az lcd gyári vezérlő paneljére ami egy lemez alatt van. Nem tudtam leszedni a lemezt ezért nem látjátok azt a panelt. A képen a jobb oldali csatlakozásnál kellett megmozgatnom ezt a kábelt hogy a kontakthiba eltünjön. Mellesleg azóta is hibátlan a monitor. A második képen látszik nagyban a kritikus csatlakozás!

2. Keskenyebbik szalagkábel. Közvetlenül az lcd-be megy. Ezt is érdemes megtisztítani.

Inverter Board:
Nem érdemes hozzányúlni, hacsak nem a háttérvilágítással vannak gondok.

Remélem tudtam segíteni!

Szerkesztette: letenye 2008. 06. 21. 16:45 -kor

#950 Felhasználó inaktív   Csabeeweb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 15:07

Üdv tudnátok segíteni?
Hiba: not optimum resolution, recommended 1280x1024 60hz

Van egy samsung 913N típusu monitorom, és mostanában kikapcsolt a monitorom, aztán újraindítottam a gépet, a windowsxp csík betöltődik utána ismét fekete a kép, mitől van ez? néha előhozza a képet, próbáltam már több drivert. Először a vga-mra gondoltam hogy túlmelegedett... asus7600gs, de utána mikor a monitor nemadott képet, áthoztam egy másik monitort, bedugtam abba és azzal tökéletes, az én monitorom meg kiírja hogy: not optimum resolution, recommended 1280x1024 60hz
mit tudok tenni? sőt ha játékokból kilépek álltalában akkor fekete képet előhozza és vége.. félórákat várhatok mire bekapcsol a gép és van képis! Mit csináljak? segítsetek pls

#951 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 15:57

Idézet: Csabeeweb - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 15:07

Hiba: not optimum resolution, recommended 1280x1024 60hz

Csökkentett módban, vagy másik monitorral állíts be olyan felbontást és frissítési frekvenciát, amit a monitorod szeret.

#952 Felhasználó inaktív   Csabeeweb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 18:06

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 15:57

Csökkentett módban, vagy másik monitorral állíts be olyan felbontást és frissítési frekvenciát, amit a monitorod szeret.

de eddig nemvolt semmi gondja!!! csökkentett módba meg hogy menjek amugy ?:$ :)

#953 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 18:18

Idézet: Csabeeweb - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 19:06

de eddig nemvolt semmi gondja!!! csökkentett módba meg hogy menjek amugy ?:$ :)

Csökkentett mód: a gép elindulásakor az F8-at (vagy F5-öt) nyomd/nyomogasd, de még a win betöltése előtt, ekkor egy listából kiválasztod, hogy "Cökkentett mód, hálózat nélkül", és így elindul pár perc múlva.
A monitor nem támogatja a te általad beállított frissítést+felbontást, (not optimum resolution, recommended 1280x1024 60hz=nem optimális felbontás, ajánlott...).
ha már a csökk.módba vagy, akkor asztal/egér/balklikk/tulaj/beáll, és itt állísd be:
1280*1024, 60Hz-re a monyot.
((Asszem csökk_módban az SP2 1024-es re rakja a felbontást, az SP1, pedig 640-re rakta.))

És, hogy ez a hiba ne forduljon elő mégegyszer, csináld a:
asztal/egér/balklikk/tulaj/beáll/speciális/monitor fülön pipáld ki a 'a monitor által megnem jeleníthető üzzemmódok elrejtését'. :smoker:

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 22. 18:25 -kor

.-= Vasak =-.

#954 Felhasználó inaktív   Csabeeweb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 18:24

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 18:18

Csökkentett mód: a gép elindulásakor az F8-at (vagy F5-öt) nyomd/nyomogasd, de még a win betöltése előtt, ekkor egy listából kiválasztod, hogy "Cökkentett mód, hálózat nélkül", és így elindul pár perc múlva.
A monitor nem támogatja a te általad beállított frissítést+felbontást, (not optimum resolution, recommended 1280x1024 60hz=nem optimális felbontás, ajánlott...).
ha már a csökk.módba vagy, akkor asztal/egér/balklikk/tulaj/beáll, és itt állísd be:
1280*1024, 60Hz-re a monyot.

És, hogy ez a hiba ne forduljon elő mégegyszer, csináld a:
asztal/egér/balklikk/tulaj/beáll/speciális/monitor fülön pipáld ki a 'a monitor által megnem jeleníthető üzzemmódok elrejtését'. :smoker:

köszönöm közbe sikerült csökkentett módban elindítanom, csak ami a bajvolt vele hogy nemjkegyezte meg a beálításaimat, mind1, áthoztam a másik monitort egyel újjabb tft-t mint az enyém, aztán beálítottam 1024x768-ra

Samsung 913n típusu a monitorom, és sajnos 2hete csinálta ezt először, azthittem a vga-m az okat, de nem
másik monitort most áthoztam és kiderült hogy a monitorom nembírja az 1280x1024-esfelbontást, akármilyen frekvenciára rakom! Ezzel mit tudok csinálni? 2évig ment 1280x1024-es felbontáson, érdemes legariztatni? vagy mit kezdjek vele?

#955 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 18:27

Idézet: Csabeeweb - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 19:24

köszönöm közbe sikerült csökkentett módban elindítanom, csak ami a bajvolt vele hogy nemjkegyezte meg a beálításaimat, mind1, áthoztam a másik monitort egyel újjabb tft-t mint az enyém, aztán beálítottam 1024x768-ra

Samsung 913n típusu a monitorom, és sajnos 2hete csinálta ezt először, azthittem a vga-m az okat, de nem
másik monitort most áthoztam és kiderült hogy a monitorom nembírja az 1280x1024-esfelbontást, akármilyen frekvenciára rakom! Ezzel mit tudok csinálni? 2évig ment 1280x1024-es felbontáson, érdemes legariztatni? vagy mit kezdjek vele?

((akkor én is félreértettem)), igen, ha van még gari rá, akkor le kell!! Ki kell cseréltetni.
Ha nincs, akkor esetleg szervíz.
.-= Vasak =-.

#956 Felhasználó inaktív   Csabeeweb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 18:28

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 18:27

((akkor én is félreértettem)), igen, ha van még gari rá, akkor le kell!! Ki kell cseréltetni.
Ha nincs, akkor esetleg szervíz.

nem tudtok tippet adni hogy hol gariztassam le? :) régen egy srác winyómat legariztatta, most a monitoromat kéne :)

#957 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 21:20

Idézet: Csabeeweb - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 18:28

nem tudtok tippet adni hogy hol gariztassam le? :) régen egy srác winyómat legariztatta, most a monitoromat kéne :)

A bolt ahol vetted, köteles megcsináltatni (intézkedni) vagy a papírján szereplő szakszervíz.

#958 Felhasználó inaktív   Meklood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 11:13

Sziasztok!

Nekem az lenne a gondom, hogy az eszközkezelőben a monitoroknál 2 van telepítve pedig csak 1 monitorom van csatlakoztatva. Újratelepítettem a windowst, de ugyanez a hiba. Régen nem csinálta ezt. Letörölni meg nem tudom az illesztőprogramot, mert mindig visszarakja. Valakinek van ötlete hogyan lehet ezt megszüntetni?

Szerkesztette: Meklood 2008. 06. 27. 11:13 -kor

#959 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 11:41

Idézet: Meklood - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 12:13

Sziasztok!

Nekem az lenne a gondom, hogy az eszközkezelőben a monitoroknál 2 van telepítve pedig csak 1 monitorom van csatlakoztatva. Újratelepítettem a windowst, de ugyanez a hiba. Régen nem csinálta ezt. Letörölni meg nem tudom az illesztőprogramot, mert mindig visszarakja. Valakinek van ötlete hogyan lehet ezt megszüntetni?

Ezenkívül a monitor rendesen működik? A vga_drivere friss?
Hogy rakja újra magától a monitor illesztőprogramját? :confused:
Milyen monitor?
.-= Vasak =-.

#960 Felhasználó inaktív   Meklood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 11:48

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 11:41

Ezenkívül a monitor rendesen működik? A vga_drivere friss?
Hogy rakja újra magától a monitor illesztőprogramját? :confused:
Milyen monitor?

Egy LG FLATRON F900B monitorom van. Amikor újratelepítettem a vistát az eszközkezelőben két monitor lett: az F900B és egy általános nem PnP képernyő. Amikor az utóbbit eltávolítom és újraindítom a gépet ez az illesztőprogram visszakerül a helyére. Régen nem volt így, mert csak az F900B volt ott. Az mindegy hogy friss-e a vga drivere, mert ugyanez a hiba. Talán egy vírus , de a NOD32 nem talált semmit. Na ezzel mit lehet csinálni?

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.