HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 29. 13:58

Idézet: Meklood - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 12:48

Egy LG FLATRON F900B monitorom van. Amikor újratelepítettem a vistát az eszközkezelőben két monitor lett: az F900B és egy általános nem PnP képernyő. Amikor az utóbbit eltávolítom és újraindítom a gépet ez az illesztőprogram visszakerül a helyére. Régen nem volt így, mert csak az F900B volt ott. Az mindegy hogy friss-e a vga drivere, mert ugyanez a hiba. Talán egy vírus , de a NOD32 nem talált semmit. Na ezzel mit lehet csinálni?

Ha nem vírus, akkor spyware, az ellen a nod pedig nem tud tenni semmit, ha van jó tűzfalad, akkor van benne(lenie kell), spyware keresőnek, ha nem, akkor híjackthis, vagy spybot.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#962 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 19:42

Na újjab jelenség.
Az előbb sercegett a monitor, és rögtön bejöttek a csíkok. Majd bes...tam. Rögtön lenyomtam a monitort. :)

#963 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 19:51

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 20:42

Na újjab jelenség.
Az előbb sercegett a monitor, és rögtön bejöttek a csíkok. Majd bes...tam. Rögtön lenyomtam a monitort. :)

Akkor már valszeg annyi...a meleg kikezte biztos, nézesd meg egy szervízben, vagy nemtudom, hogy érdemes-e megnézetni már.
:(
.-= Vasak =-.

#964 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 22:04

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 19:42

Na újjab jelenség.

Ha tényleg seregés, az ívhúzás hangja. Okozhatja a sorvégtranszformátor nagyfeszrészének szigetelés átégése, a fókuszpotméter hibája, esetleg a képcsőfoglalat hibája.
A képcsőfoglalathibát általában érdemes javítani. A potméter csak az elvetemültebbek, sorvégtrafót általában már gazdaságtalan.

#965 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 22:52

1280x1024-ben jobb szélen oldalt függőlegesen vékony fehér csík. Ez másabb mint a többi csík(nem mozog). Ez ott van állandóan az említett felbontáson.

#966 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 23:06

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 23:52

1280x1024-ben jobb szélen oldalt függőlegesen vékony fehér csík. Ez másabb mint a többi csík(nem mozog). Ez ott van állandóan az említett felbontáson.

Szerintem nem bírja az 1280-at a monitor. Rakd 1024-be.
A monitor még működik rendesen?/ezen kívül/.

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 29. 23:07 -kor

.-= Vasak =-.

#967 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 20:34

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 0:06

Szerintem nem bírja az 1280-at a monitor. Rakd 1024-be.
A monitor még működik rendesen?/ezen kívül/.

Mondjuk a vékony fehér csík nem igazán zavar. Majd holnap csinálok rólla képet. Jáccani 1280x960-ban szoktam. Alapból 1024-ben van.
A mozgó csík, a fehér csík, és a néha sistergő hang-on kívül minden ok. Működik rendesen. Szeretem ez a moncsit :) Jelenleg nem cserélném be egy 40-50eFt-os LCD-re.

#968 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 20:42

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 20:34

Szeretem ez a moncsit :) Jelenleg nem cserélném be egy 40-50eFt-os LCD-re.

Ha még egy darabig használni akarod, akkor musz lesz neki egy alapos karbantartás, beállítás.
Ha nem tudod magad megtenni, keress egy elektroműszerészt.
Ha serceg, akkor húz valahol a nagyfesz. Egy alapos ecsetes porszívózás mindenképp kell neki.
A fehér csíkot is belső állítással lehet kivenni belőle.

#969 Felhasználó inaktív   kerambix 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 06. 19:30

Sziasztok!
Van egy gondom és segítséget szeretnék kérni.
Acer laptopot használok, amiben ATI Radeon xpress 1250-es videokártya és vista op rendszer van. Másodlagos monitornak egy Samsung 913n-t használok illetve használnék, de nem nagyon bírom. Az történik, hogy bekapcsolás után normálisan működik egészen addig, amíg valami okból felbontást nem váltok vagy újra nem indítom a gépet. Ekkor azt írja ki a monitor, hogy "Not optimum mode" és ez egy olyan kis téglalapban szaladgál mint amilyen a "nincs bejövő jel ". Optimális felbontásnak az 1280*1024/60Hz-t írja, de ílyenkor semmilyen felbontásra nem tudom átállítani (illetve át tudom csak kép nem jelenik meg a 2. monitoron). Ha kikapcsolom a gépet és áramtalanítom a monitort és legalább egy órát várok, akkor újból használható. Laikusként amit tudtam azt megtettem (illesztőprogramok frissítése), de nem használt. Mivel olyan dolgokat csinálok amihez a két monitor feltétlenül szükséges és a legnagyobb felbontáson, szeretném, hogy aki tud az adjon tanácsot, mit tegyek. Előre is köszönöm.

#970 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 07:34

üdv

van egy ilyen gépem: Celeron 1.3 GHz, 512 MB SD RAM, Radeon 9600 Pro 128 MB

úgy gondolom ezen futnia kéne szaggatás nélkül olyan játékoknak mint GTA Vice City, NBA Live 2005

de sajnos nem, folyamatosan lassúnak tűnnek a játékok, megjelenítési problémára gyanakszok, elképzelhető hogy a monitor túl régi és nem tudja elég gyorsan megjeleníteni a dolgokat?

a monitor egy 19" os Samtron, több mint 10 éves

#971 Felhasználó inaktív   csokosasszony 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 16:06

Sziasztok, van nekem egy böszme nagy SUN Microsystem GDM-5510-s monitorom. Mostanában megjelenik rajta minden felbontásban -felbontástól függően 10-13 pár két vékony csík. Az egyik csík zöld, a másik piros, egymástól kb. 1 mm-re, a csíkpárok pedig felül egymástól kb. 1,5-2 cm-re vannak és a távolságuk folyamatosan nő kb. 3 cm-re a képernyő alján. A csíkok nem vízszintesek, kb. 30 fokban emelkednek balról jobbra. Ha sötét a háttér, akkor látszanak a csíkok jól. Mivel dög nehéz a masina, jó lenne valamit tudni, mielőtt elcipelem szervízbe. Kérlek segítsetek, ha tudtok. Előre is köszönöm.

#972 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 21:05

Idézet: csokosasszony - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 16:06

felbontástól függően 10-13 pár két vékony csík. Az egyik csík zöld, a másik piros, egymástól kb. 1 mm-re, a csíkpárok pedig felül egymástól kb. 1,5-2 cm-re vannak és a távolságuk folyamatosan nő kb. 3 cm-re a képernyő alján. A csíkok nem vízszintesek, kb. 30 fokban emelkednek balról jobbra. Ha sötét a háttér, akkor látszanak a csíkok jól.

Öregszik a képcső. A csíkok visszafutási csíkok az elégtelen sugáráram kioltás miatt.
Nagy eséllyel a helyszínen egy csavarhúzóval a burkolat levétele után beállítható.
Ugyanekkor egy alapos ecsetelős porszívózás is nagyon hasznos.

#973 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 21:23

Idézet: kerambix - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 20:30

Sziasztok!
Van egy gondom és segítséget szeretnék kérni.
Acer laptopot használok, amiben ATI Radeon xpress 1250-es videokártya és vista op rendszer van. Másodlagos monitornak egy Samsung 913n-t használok illetve használnék, de nem nagyon bírom. Az történik, hogy bekapcsolás után normálisan működik egészen addig, amíg valami okból felbontást nem váltok vagy újra nem indítom a gépet. Ekkor azt írja ki a monitor, hogy "Not optimum mode" és ez egy olyan kis téglalapban szaladgál mint amilyen a "nincs bejövő jel ". Optimális felbontásnak az 1280*1024/60Hz-t írja, de ílyenkor semmilyen felbontásra nem tudom átállítani (illetve át tudom csak kép nem jelenik meg a 2. monitoron). Ha kikapcsolom a gépet és áramtalanítom a monitort és legalább egy órát várok, akkor újból használható. Laikusként amit tudtam azt megtettem (illesztőprogramok frissítése), de nem használt. Mivel olyan dolgokat csinálok amihez a két monitor feltétlenül szükséges és a legnagyobb felbontáson, szeretném, hogy aki tud az adjon tanácsot, mit tegyek. Előre is köszönöm.

Szériahiba, samsung szerviz az illetékes elvtárs.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#974 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 21:25

Idézet: Birkuc - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 8:34

üdv

van egy ilyen gépem: Celeron 1.3 GHz, 512 MB SD RAM, Radeon 9600 Pro 128 MB

úgy gondolom ezen futnia kéne szaggatás nélkül olyan játékoknak mint GTA Vice City, NBA Live 2005

de sajnos nem, folyamatosan lassúnak tűnnek a játékok, megjelenítési problémára gyanakszok, elképzelhető hogy a monitor túl régi és nem tudja elég gyorsan megjeleníteni a dolgokat?

a monitor egy 19" os Samtron, több mint 10 éves

:D Khm, szóval nem. Ha az a celeron PIII-as celeronja, akkor ennyi, korlátos a CPU sávszélessége a 100MHz effektív FSB miatt.. Ott lesz a szűk keresztmetszet. A monitort khm, ne emlegesd ilyen ügyben :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#975 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 12:05

ok akkor proci

370es Tualatin foglalat

pl egy 1.3 vagy 1.4 GHz-es P3 proci már megoldás lenne? vagy mindenképp P4 kéne 470es foglalatú?

#976 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 14:27

kösz a tippet, kipréseltem a prociból amit lehetett és a probléma megoldódni látszik

alapból ugye 100as FSB volt (13x100=1.3 GHz)

feltornásztam SETUP -ba annyira amennyire tudtam hogy még stabil legyen vele, 125re sikerült, most így 13x125=1.625 GHz en pörög a cucc, és minden játék megy rajt amit akarok még a FIFA 2008 is, a memóriák meg CL2-ön mennek közben, 512 SD RAM van benne, szerintetek érdemes 768ra feltornászni a memóriát, azzal további teljesítménynövelést kapnék?

Szerkesztette: Birkuc 2008. 07. 08. 14:27 -kor

#977 Felhasználó inaktív   csokosasszony 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 17:03

Kedves Gyula, köszönöm a tanácsot. A hátlap levétele ugyan nekem nem ment, talán jobb is. De a tanácsod alapján érdemes megoldanom a javítást, úgy hogy ezt teszem. üdv!

#978 Felhasználó inaktív   Lazarus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 18:16

Hi!

Van egy sérült TFT monitorom, aminek a képét szeretném kicsit oldalra csúsztatni/összenyomni hogy a sérült részen ne jelenítsenmeg semmit. A monitoron nincsen rescale lehetőség, autómatikusan korrigálja magának. Éppen ezért az ati control centerben sem tudom átállítani, mert utána hardware-esen széthúzza a monitorom. Van rá valamilyen szoftveres mód, hogy a windows ne használja a jobboldali részt?

Itt egy kis ábra hogy mit is szeretnék:
Kép

#979 Felhasználó inaktív   JohnGrape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 21:45

Színes csíkok a monitoron

Szeretnék segítséget, tanácsot kérni az alábbi tünetek megoldására.
A gép másfél éves Fujitsu Siemens Scaleo P, a CPU 3 GHz Intel® Core™ 2 Duo Intel® Pentium® 4 HT, a videokártya ATI Radeon X1550 Series, a monitor LG Flatron 1917S.
Videok lejátszása közben színes egymással párhuzamos többnyire piros csikok jelennek meg és a lejátszás alatt annyira besűrűsödnek, hogy alig látható a kép.
A video befejeztével az erős csíkok eltünnek, de maradnak a vékonyak. A videojátékoknál (pld. Flight Simulátor) is ugyanez a helyzet, úgyhogy élvezhetetlen.
Ha frissítési frekvenciát váltok akkor eltűnnek, majd később újra előjönnek.
Ezenkívül időnként a kurzorhoz tapadnak rövid vízszintes fekete, néha színes csíkok, ilyenkor alig látni, hogy hová mutat a kurzor.
A legújabb ATI CATALYST 8.7 (XP) driver és a 8.7-es Catalist Control Center van telepítve.
A tartalék Daewoo monitoron viszont ugyanezek a hibák jelennek meg, tehát ezek szerint akkor nem monitorhiba ?
Már mindent megpróbáltam, de lehet hogy mégse mindent ?
Kérem tanácsotokat a johngrapesi1@t-online.hu email címere is.
Előre is köszi.
Üdv
John Grape
:mad:

#980 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 21:47

Idézet: JohnGrape - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 22:45

Színes csíkok a monitoron

Szeretnék segítséget, tanácsot kérni az alábbi tünetek megoldására.
A gép másfél éves Fujitsu Siemens Scaleo P, a CPU 3 GHz Intel® Core™ 2 Duo Intel® Pentium® 4 HT, a videokártya ATI Radeon X1550 Series, a monitor LG Flatron 1917S.
Videok lejátszása közben színes egymással párhuzamos többnyire piros csikok jelennek meg és a lejátszás alatt annyira besűrűsödnek, hogy alig látható a kép.
A video befejeztével az erős csíkok eltünnek, de maradnak a vékonyak. A videojátékoknál (pld. Flight Simulátor) is ugyanez a helyzet, úgyhogy élvezhetetlen.
Ha frissítési frekvenciát váltok akkor eltűnnek, majd később újra előjönnek.
Ezenkívül időnként a kurzorhoz tapadnak rövid vízszintes fekete, néha színes csíkok, ilyenkor alig látni, hogy hová mutat a kurzor.
A legújabb ATI CATALYST 8.7 (XP) driver és a 8.7-es Catalist Control Center van telepítve.
A tartalék Daewoo monitoron viszont ugyanezek a hibák jelennek meg, tehát ezek szerint akkor nem monitorhiba ?
Már mindent megpróbáltam, de lehet hogy mégse mindent ?
Kérem tanácsotokat a johngrapesi1@t-online.hu email címere is.
Előre is köszi.
Üdv
John Grape
:mad:

Itt a videokártya halódik így azt kellene kicserélned.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.