TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2003. 12. 05. 23:59
Olyan gondom van,hogy Videoton Infracolor 2000 TV-men az elejen levo video bemenet kiosztasat nem tudom,igy nem tudok kabelt gyartani hogy a gepem rakossem!
Tud valaki segiteni?
Koszonom elore is!
Hani
Elküldve: 2003. 12. 06. 07:43
Elküldve: 2003. 12. 06. 14:39
idézet:
Ezt írta Al-atka:
Nagy problemam vagyon. Ti4200 ( Explorer "marka" - hallottatok mar ilyenrol? Eleg gyanus ,nem sikerult megtalanom a gyarto oldalat) Naszoval, hosszas baszogatas utan csak fekete&feher kepet sikerult beallitani . Kartya kimenet -> svhs kabel -> scart atalakito
Miutan vegso elkeseredesemben felraktam a tvtool nevu progit, abban nagy oromomre megtalaltam a keresett composite kimenetre allitasi lehetoseget. A kep 1bol szinesre valtott (gondolom masoknak ment volna tvtool nelkul is)
A nagyobbik problemam h minden latszik, asztal, ikonok ,startmenu ,stb,stb CSAK A FILMET nem latom((
A lejatszo ablakban csak egy fekete kocka jelzi a film helyet . ( ha pl nem clone modban probalom , es beallitom ugy a lejatszot h a fele a monitoron , fele a tv -n legyen akkor a monitoros felen latom ,a tv-s felen nem latom a filmet)
Mit lenne ertelme megprobalnom?
KEREM KAPCSOJJAK BE ![/quote]
Nekem ugyanez a problémam csak Abit gef4el.
A szineket mar megoldottam (atkellett allitani PAL-ra mert alapbol NTSC-t hasznalt), de a filmeket nekemse jatsza le.
Elküldve: 2003. 12. 06. 15:00
idézet:
Ezt írta padawan:
Nekem ugyanez a problémam csak Abit gef4el.
A szineket mar megoldottam (atkellett allitani PAL-ra mert alapbol NTSC-t hasznalt), de a filmeket nekemse jatsza le.[/quote]
Karit klón módban használni!
Utána teljesképernyős videotükrözés bekapcsolása --> másodlagos kijelző.
A detonator kontrollpaneljén, most nemtom fejből melyik fülön van...
Ennyi, semmiféle TvTool nem köll a 4x.xx detonátorok óta.
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik
www.greenpeace.hu
Elküldve: 2003. 12. 06. 15:29
Elküldve: 2003. 12. 06. 18:49
N/A szóval a gond, hogy klón mód, overlay belőve. Szóval az overlay-es dolgok a másodlagos képernyőn szépen futnak. Viszont gondolom nem csak nekem vannak 16:9-es arányú filmjeim, és ezeket a filmeket szeretném zoomolni, mert a TV-m 4:3 arányú, és ez így elég gáz.
Szóval a kérdés. Lehet zoomolni overlay-re állított kimeneteken?? Gondolom ez nem a lejátszó progi miatt van. Vagy igen?
Előre is thanx mindenkinek.
[ 2003. december 06.: VizesBlokk szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. december 06.: VizesBlokk szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 07. 13:24
Elküldve: 2003. 12. 08. 11:48
Tudom, hogy itt is leírtátok, de nem vagyok biztos a dolgomban.
A Radeon 9000 Pro-mhoz a szokványos 1.5m kábel van, ami nem ér el a tv-ig. Szóval vennék 5m S-Video kábelt (kompozit kimenete nincs a kártyának) de nem tudom mi kell a végére. A Samsung tv-m scart bementes. Annyit tudok róla, hogy eddig scart-kompozit átalakítóval ment rajta az MX440 képe rendesen. Ennek fényében milyen s-video/scart átalakítót kell vennem? :confused:
Elküldve: 2003. 12. 08. 13:45
idézet:
Ezt írta padawan:
Azt nemtudja valaki hogy frissitest mert nem enged allitani a TV-n?[/quote]
Mert a TV fix frekvencias...
Elküldve: 2003. 12. 08. 13:54
idézet:
Ezt írta FakeJack:
A Radeon 9000 Pro-mhoz a szokványos 1.5m kábel van, ami nem ér el a tv-ig. Szóval vennék 5m S-Video kábelt (kompozit kimenete nincs a kártyának) de nem tudom mi kell a végére. A Samsung tv-m scart bementes. Annyit tudok róla, hogy eddig scart-kompozit átalakítóval ment rajta az MX440 képe rendesen. Ennek fényében milyen s-video/scart átalakítót kell vennem? :confused:[/quote]
Kicsi Samsung TV-k nem tudnak S-Video-t fogadni a SCART-on, tehat mindenkeppen kompozitot kene hasznalnod.
Bedugod a kartyadhoz kapott mini-DIN-7/RCA adaptert, abba az 5m RCA-RCA kabelt, aztan a meglevo SCART adapteredet a vegere.
Ha a kartyadhoz nem kaptal adaptert a kompozit hasznalatahoz, akkor verd le a bolton, mert jar, ha nem adnak, akkor veszel egy mini-DIN-7-es dugot, es rarakod a koax egyik vegere, masik vegere RCA.
Labkiosztast mar belinkeltem az elozo oldalon.
Upd: csatlakozo tipusa javitva.
[ 2003. december 10.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 08. 14:44
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Kicsi Samsung TV-k nem tudnak S-Video-t fogadni a SCART-on, tehat mindenkeppen kompozitot kene hasznalnod.
Bedugod a kartyadhoz kapott mini-DIN-9/RCA adaptert, abba az 5m RCA-RCA kabelt, aztan a meglevo SCART adapteredet a vegere.
Ha a kartyadhoz nem kaptal adaptert a kompozit hasznalatahoz, akkor verd le a bolton, mert jar, ha nem adnak, akkor veszel egy mini-DIN-9-es dugot, es rarakod a koax egyik vegere, masik vegere RCA.
Labkiosztast mar belinkeltem az elozo oldalon.[/quote]
Koszonom, valahogy sejtettem, hogy nem lesz olyan egyszeru.Atalakito tenyleg nincs, megprobalom elerni az elozo tulajt, hatha meg megvan neki. Ha nem, akkor marad a pakazas, brrr...
Elküldve: 2003. 12. 08. 14:47
Előre is köszi!
By:Jonny
Elküldve: 2003. 12. 09. 13:18
Vettem a MM-ban egy hama dvd-setet, hogy kipróbáljam a gép tv-re kötését (radeon8500le). Van benne egy 10 méteres 3 rca<->3 rca kábel, egy 10 méteres s-video<->s-video kábel egy stereo jack-2 rca átalakító és egy s-video+3 rca<->scart átalakító input/output kapcsolóval. az átalakítót egyetlen egyszer raktam be a tv hátulján lévő scart csatlakozásba és húztam ki, és egyből szétjött
Találkozott már valaki ilyennel, hogy kihúzáskor széresik az átalakító?
[ 2003. december 09.: deluck szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 10. 00:23
nekem olyan kerdesem van hogy hogy tudnam kivezetni a jelet ugy tvre hogy ne fekete feheren jelenjen meg a kep? Allitgattam ntsc pal mindenfele verziot de az istennek nem lett szines. A tv egy Thomson nem egy iszonyat hazimocirencer tv de nem is a csogagyi tipus a kartya pedig radeon 9700pro.Tudna vki segiteni,hogy leirja nekem mint kezdonek..de teljesen
Elore is koszi!
*** IRC-n #diszko csatornan FEARnet neven --> http://diszko.uw.hu/ *** BahNhoF Rulz ;)
Elküldve: 2003. 12. 10. 02:28
Ha a TV-d nem tud S-Video jelet fogadni (vagyis fekete-feher a kep), akkor kompozit jellel kell etetni.
Csakazertseiromle,hogyankellkompozitoteloallitaniradeonokon.
Gykezenoldallegfelsohozzaszolasabanideztekalegutolsoilyeniranyuhozzaszolasomat
Most nezem csak, elirtam ott a csatlakozo tipusat, Mini-DIN-7 kell, nem 9.
Nem kene 2 sor utan forumoznom...
[ 2003. december 10.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 10. 09:15
Ezhez az atalkitashoz van minden az ati dobozban vagy meg boltbais kell menni? meg furni faragni is kell?
*** IRC-n #diszko csatornan FEARnet neven --> http://diszko.uw.hu/ *** BahNhoF Rulz ;)
Elküldve: 2003. 12. 10. 09:17
Elküldve: 2003. 12. 10. 09:23
Ebben is ugyan olyan szar az átalakító mint a másikban úgyhogy sokkal óvatosabban húzom ki...
Majdnem minden tökéletesen működik, csak a hang...
(bár az lehet, hogy nem ennek a topicnak a témája...).
Elküldve: 2003. 12. 10. 15:06
Elküldve: 2003. 12. 10. 15:36
Ha valakinek van egy TV-out-os kábele ABIT Geforce 3 Ti200-hoz, azt szívesen megvenném. Ez egy viszonylag speckó kábel: egy 9 tűs mini-DIN lengő (Tuchel) van a végén.
Bocs az offért!

Súgó
A téma zárva.