HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Azriel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 26. 15:37

Persze hogy nincs. Az volt az első hogy kihúztam, de kipróbáltam bedugva is, úgyse lett jobb :((

#102 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 26. 16:09

idézet:
Ezt írta Socket370:

Built By Ati
[/quote]

OK most már értem, de ezt honnan lehet kideríteni? Illetve mi van ilyenkor? Nem használhatóak hozzá az ATi gyári driverei? :confused: nagyon gondolkodom, hogy hozatok inkább Ati Ati-it ;)
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#103 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 16:19

Idézet: Ez írta Qpack:

OK most már értem, de ezt honnan lehet kideríteni? Illetve mi van ilyenkor? Nem használhatóak hozzá az ATi gyári driverei?    :confused: nagyon gondolkodom, hogy hozatok inkább Ati Ati-it  ;)

Semmi nincs, a driver megy ugyanúgy, az MMC nem támogatja hivatalosan, tudja a fene. Felesleges lecserélni, nem is igazán van rá lehetőség itthon.

[ 2003. november 26.: Hasse szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 02:34 -kor

#104 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 17:26

idézet:
Ezt írta Hasse:

Semmi nincs, a driver megy ugyanúgy, az MMC nem támogatja hivatalosan, tudja a fene. Felesleges lecserélni, nem is igazán van rá lehetőség itthon.

[ 2003. november 26.: Hasse szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Köszi az infót!

Akkor mivel lehet jól ihasználni a bemenetét? Ti milyen progit használtok?
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#105 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 18:38

idézet:
Ezt írta wep:
Sziasztok,

Xero fórumtárshoz lenne egy kérdésem.
A belinkelt képek melyik Detonátor verzióban készültek?

Köszi
[/quote]

45.23_win2kxp_english_whql

Újabbat nem próbáltam mert ezzel is elég gyors a gép és így tökéletes a beállítás is! De ha óhajtod kipróbálom újabbal és azokkal is csinálok screenshotot! :)

Üdv

#106 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 21:29

Köszi az infót!

Akkor mivel lehet jól ihasználni a bemenetét? Ti milyen progit használtok?

Viszont tévedtem, bizonyos esetekben mégis megy az MMC (ha van a kártyához is újabb verzió). A Configuration programnak van egy rendszerteszt funkciója, az ki tudja írni, hogy mit hiányol (bár nekem nem talált MMX-et Bartonnál, ami felettéb érdekes). Ha a capture drivert hiányolja, akkor az atitól lehet szedni külön. Ha magát a radeont nem szereti, akkor lehet hekkelni az inf fájlt, vagy próbálkozni omega driverrel.

Capture progit meg úgy a legjobb találni, ha a keresővel a multimédia topikban, csak a címekben rákeresel a capture szóra. Volt, aki szintén nem volt megelégedve a Radeon VIVO minőségével.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 02:30 -kor

#107 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 01:28

idézet:
Ezt írta Hasse:

Viszont tévedtem, bizonyos esetekben mégis megy az MMC (ha van a kártyához is újabb verzió). A Configuration programnak van egy rendszerteszt funkciója, az ki tudja írni, hogy mit hiányol (bár nekem nem talált MMX-et Bartonnál, ami felettéb érdekes). Ha a capture drivert hiányolja, akkor az [url="http://"http://www.ati.com/support/drivers/winxp/radeonwdm-xp.html?type=xp&prodType=graphic&prod=productsXPdriver&submit.x=14&submit.y=7"]atitól[/url] lehet szedni külön. Ha magát a radeont nem szereti, akkor lehet hekkelni az inf fájlt, vagy próbálkozni omega driverrel.

Capture progit meg úgy a legjobb találni, ha a keresővel a multimédia topikban, csak a címekben rákeresel a capture szóra. Volt, aki szintén nem volt megelégedve a Radeon VIVO minőségével.
[/quote]

Mire gondolsz a hackelt inf file esetén, mert nálam a driverre mondja, hogy nincs telepítve nem a capture cuccra és szerinte emiatt nem tudja beazonosítani a TV bemenetet...
---Qpack---

#108 Felhasználó inaktív   yozso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 08:53

Helló Mindenkinek!

Lenne egy problémám ami elég régóta fennál:
(azt nem tudom, hogy az melyik driver óta)
van egy mx400 tv-outos kártyám, ami eleinte felismerte a rádugott tv, video-t, illetve ha monitor nélkül csatlakoztattam akkor eleve oda tette ki a jelet.
Na most ezek közül egyik sem működik már, sőt a tv-outot is csak tvtools-al tudtam használni, meg újabban a "biztoshogyatvisrávandugva" opció kipipálásával.

Soft probléma ez vagy már hardveres?
Vagyis megoldható? Mert esetleg használni akarnám monitor nélkül is.
Ja a gép monitor nélkül is úgy indul mintha a monitor rá lenne dugva.

Válasz(oka)t előre is kösz.
Üdv.:yozso

#109 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 09:06

idézet:
Ezt írta yozso:
... ami eleinte felismerte a rádugott tv, video-t, illetve ha monitor nélkül csatlakoztattam akkor eleve oda tette ki a jelet.
Na most ezek közül egyik sem működik már, sőt a tv-outot is csak tvtools-al tudtam használni, meg újabban a
[/quote]

A kábellel nem lehet probléma? esetleg valami törés benne? Ki kellene próbálni máshol, hogy működik-e. Szerintem a gépben csak utána kellene a hibát keresni, mivel ezt elég egyszerű kiszűrni.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#110 Felhasználó inaktív   Azriel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 13:35

Sziasztok!

Tegnap este megoldódott a problémám, tökéletes a kép meg minden (mégis a kábellel volt a gond, a 4.-el jó lett). De érdekes hogy csak a közvetlen S-video bemenettel színes a kép, Scart-os átalakítóval pedig fekete-fehér, holott mindegyik Scart fogadja az S-videót, 1 meg az RGB-t is. De nem is ez a gondom, a DiVX-es filmeknél nem megy át a felirat, ez miért lehet ? A film az tökéletes, de nincs felirat, a monitoron pedig van. Ötlet ?

#111 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 13:43

a megoldás vobsub :)
Ez is "rálapol" és így megjelenik! :)

Üdv

#112 Felhasználó inaktív   Azriel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 14:24

idézet:
Ezt írta Xero:
a megoldás vobsub :)
Ez is "rálapol" és így megjelenik! :)

Üdv
[/quote]

Köszi Xero, este mindenképpen kipróbálom.

Üdv.

#113 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 15:21

Mire gondolsz a hackelt inf file esetén, mert nálam a driverre mondja, hogy nincs telepítve nem a capture cuccra és szerinte emiatt nem tudja beazonosítani a TV bemenetet...

Ha a driver fent van, és a capture driver is ok (tényleg, látszik ez külön eszközként a device managerben?), akkor gondolom vagy a kártya device ID-je nem tetszik neki, vagy pedig az inf fájlban lévő device-ID -> típus hozzárendelés nem korrekt.

Én hagynám a francba, próbálkoznék az Iuvcr (iulabs.com), Virtualvcr, WinDVR, vagy más hasonló progikkal.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 02:26 -kor

#114 Felhasználó inaktív   yozso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 18:49

idézet:
A kábellel nem lehet probléma? ...[/quote]

Kábelhiba kizárva, és a kártya más gépben is ezt csinálja.

#115 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 06:44

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Hali

Adott: GF4TI4200 64MB 4xAGP Detonator 52.16 + sima semmi extra különleges funkcióval nem rendelkező TV

A probléma: Külön külön tökéletesen megy mind a 2 cuccos sőt még összedugva is DE a TV-re átküldött összes ablak és csak a windowsos felületen megkjelenített ablak (azaz játékok ok filmek ok ...ok) Piros! Mintha csak a pirosat lenne képes megjeleníteni de amint elndítok bármi filmet a film maga hibátlan de a lejátszó progi - legyen az bármi - kezelőfelölete piros. Mint mondtam csak a tv-n. Ha lehúzom a monitort és csak a tv-t hagyom és úgy bootolok be akkor ugye automatikusan jobb híjján a TV-vel indul a win. A szinek rendben vannak a kék az kék a zöld zöld és a sárga is sárga... igen egészen addig amíg bejelentkezek amikor elkezdi betölteni a személyes dolgokat elpirosul minden a TV-n (tesztként rádugtam a monitort ott minden rendbe volt).
Kipróbáltam hogy egy vadi új bejelentkezőt létrehozva lépek be de akkoris minden piros.

Ötleteket várok

Köszi
[/quote]

monnyatok valami jót nekem is plz hogy mitől lehet ez!
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#116 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 06:58

idézet:
Ezt írta yozso:
Helló Mindenkinek!
van egy mx400 tv-outos kártyám, ami eleinte felismerte a rádugott tv, video-t, illetve ha monitor nélkül csatlakoztattam akkor eleve oda tette ki a jelet.
Na most ezek közül egyik sem működik már, sőt a tv-outot is csak tvtools-al tudtam használni, meg újabban a "biztoshogyatvisrávandugva" opció kipipálásával.
Üdv.:yozso
[/quote]

:eek: Hohó! Ide minden GURU!
Nekem is van hasonló problémám GF4 MX440-nel, nagyon jó lenne végre megoldani!

A sztori egyszerű, de érthetetlen:
- Ha TV-t használva állt föl a windows, és visszadugom csak monitorra, akkor utána a bootolás azon fázisánál amikor a VGA driver tölti be (azaz az üdvözöljük című kék ablak), eldobja a monitort.
Restart, F8, VGA mód, driver reinstall, és jó.
Egyéb infók:
- TVTool 8 nélkül még csak fel sem ismeri a rádugott tévét (gyári driver, detonator 40 és 45 sem).
- Ha monitorrol áll fel a WXP, akkor gyönyörűen lehet váltogatni moncsi és TV között, nem dobja el a monitort utána, nem lesz semmi baja a driver beállításainak.

Ez így azért nem jó, mert a nappaliban van csak TV, és szar dolog egy boot kedvéért átcipelni egy (amúgy beépített) 17" CRT-t.

Segítsetek nekünk!
:(

#117 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 07:37

Nekim is van problémám vele.
BBa Radeon 8500. Haver menet közben dugta össze a tv-vel, azóta csak csikok vannak kép hejett :( Nem merem elvinni szervizbe, mert drágáért csinájják meg sztem, meg féltem is a karit,hogy elbarmolnak vmit.Ha ismertek olyat, aki gyorsan olcson javít na hallgassátok el PLS
üdv
tus

#118 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 10:27

idézet:
Ezt írta tus:
BBa Radeon 8500. [/quote]

Elvileg 3 ev gyari gari...
(csak ki kell kuldeni, meg anno asszem regisztralni kellett atieknal)

#119 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 14:22

Kaptam ma egy levelet:
idézet:
Volna egy problémám jó lenne ha tudnál segíteni,mert elakadtam.Most vettem egy gépet egy abit siluro fx 5600-os kártyával, amin van tv-kimenet.vettem rca-kábelt összekötöttem a tv-vel,ott próbáltam az av csatornán megtalálni a képet,de semmi.Próbáltam a képek szerint csinálni de így sem sikerült.Ha tudnál segíteni nagyon megköszönném,mert már nem tudom egyedül megoldani.[/quote]
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#120 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 19:08

idézet:
Ezt írta Hasse:

Ha a driver fent van, és a capture driver is ok (tényleg, látszik ez külön eszközként a device managerben?), akkor gondolom vagy a kártya device ID-je nem tetszik neki, vagy pedig az inf fájlban lévő device-ID -> típus hozzárendelés nem korrekt.

Én hagynám a francba, próbálkoznék az Iuvcr (iulabs.com), Virtualvcr, WinDVR, vagy más hasonló progikkal.
[/quote]

Igen látszik! Azóta egy régebbi Intel740-es capture progival sikerűlt képet kapni, de a felvett anyag szerinte nem dekódolható...kipróbálom amiket ajánlottál!

köszi!
---Qpack---

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.