HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#1971 Felhasználó inaktív   zoljoz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:57

Sziasztok,

ma kipróbáltam egy 2,4 GHz-es jeltovábbítóval összekötni a PC-t és a TV-t. A videokártyát S-VIDEO-RCA kábellel dugtam össze a jeladóval. A probléma az, hogy a TV-n nem jelenik meg kép. Megnéztem a beállításokat és úgy néz ki, mintha nem lenne TV eszköz csatlakoztatva a kimenetre.

Tudja valaki, hogy van-e valami megoldás?

Köszi...

#1972 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:08

Sziasztok,

Lehet valahol RGB -> kompozit átalakítót kapni? Új videókártyámon (azt hiszem) komponens RGB kimenet van, ezt kellene valahogy a TV kompozit (vagy s-video) RCA bemenetére ráhegeszteni.

Ilyen kártyáról van szó: Asus EN7600GT

Esetleg RGB -> scart megoldás is szóba jöhet, de akkor a DVD-lejátszót kell máshova csatlakoztatnom... (csak 1 scart van a TV-n).

Köszi, L.

#1973 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:31

Idézet: zoljoz - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 20:57

Sziasztok,

ma kipróbáltam egy 2,4 GHz-es jeltovábbítóval összekötni a PC-t és a TV-t. A videokártyát S-VIDEO-RCA kábellel dugtam össze a jeladóval. A probléma az, hogy a TV-n nem jelenik meg kép. Megnéztem a beállításokat és úgy néz ki, mintha nem lenne TV eszköz csatlakoztatva a kimenetre.

Tudja valaki, hogy van-e valami megoldás?

Köszi...

A vezetéknélküli továbbitó adója pont olyan, mintha ott egy tv lenne, tehát a driverben kell tudnod beállítani a tv kimenetet.

Első körben próbáld ki esetleg közvetlenül a tv-vel összekötni a gépet, így kiderül, hogy a számítógép+kábel -e a gond.
(Előtte tv-ből minden antennát húzz ki, és minden dugdosást/kihúzást az összes eszköz kikapcsolt állapotában végezz!)

#1974 Felhasználó inaktív   nagyger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 14:57

Sziasztok,

1 olyan kérdésem lenne hogy ati kártyáknál lehet olyan osztott képernyős megjelenítést elérni mint a geforce-oknál hogy a fele képernyőt a monitoron a másikfelét a TV-n látom? Igazábol amit szeretnék használni rajta az egy karaoke program. És geforce kártáknál ez tök jo hogy kirakom a szöveget az egyikfelére(ami a tvn látható), és közben nyugodtan keresgélhetek számokat a másik felén(monitoron) amit csak én látok.  Vagy nem létezik videokeverő program tv out-ra?, keresgéltem, de még nem találtam ilyet

#1975 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:43

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 19:08

Lehet valahol RGB -> kompozit átalakítót kapni? Új videókártyámon (azt hiszem) komponens RGB kimenet van, ezt kellene valahogy a TV kompozit (vagy s-video) RCA bemenetére ráhegeszteni.

Probléma megoldva - az RGB adapter kék színü csatlakozóján kompozit és s-video jel is jön... M'ér nem tudják ezt valami haszn. útmutat.-ban leírni....

#1976 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:46

Idézet: nagyger - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 13:57

Sziasztok,

1 olyan kérdésem lenne hogy ati kártyáknál lehet olyan osztott képernyős megjelenítést elérni mint a geforce-oknál hogy a fele képernyőt a monitoron a másikfelét a TV-n látom? Igazábol amit szeretnék használni rajta az egy karaoke program. És geforce kártáknál ez tök jo hogy kirakom a szöveget az egyikfelére(ami a tvn látható), és közben nyugodtan keresgélhetek számokat a másik felén(monitoron) amit csak én látok.  Vagy nem létezik videokeverő program tv out-ra?, keresgéltem, de még nem találtam ilyet

A Catalyst Control Center-ben lennie kell ilyennek... Display Manager -> Extended mode, vagy ilyesmi....

#1977 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 21:30

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 15:43

Probléma megoldva - az RGB adapter kék színü csatlakozóján kompozit és s-video jel is jön... M'ér nem tudják ezt valami haszn. útmutat.-ban leírni....

Csinálhatnál valami fényképet, hadd lássuk :)

#1978 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:21

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 20:30

Csinálhatnál valami fényképet, hadd lássuk :)

Szóval, itt a gép mögötti kábel-rengeteg egy része.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

A videókártya mini-DIN csatijában van a mellékelt RGB adapter. Ennek kék csatijában a (sárga) kompozit kábel. (A piros és a zöld lóg a semmibe...)

Az NVidia Control Panel-ben meg be lehet állítani milyen jelet adjon a kártya:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

#1979 Felhasználó inaktív   kikillai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 15:50

Hali,

Van egy Nvidia GeForce 7600 GS videókártyám, és tv-n szeretném nézni a filmket. Ehhez meg is van a megfelelő kábelem, a legfrisseb drivert is felraktam, ami nagyon szépen fel is ismerte, h D/Pal-ban, S-videó kimeneten kell megkapnia a jelet a tv-nek... Ez meg is történik, azonban fekete-fehér a tv-n a szín, és akármit csinálok nem lesz más...Ami biztos: a kábel jó, mert nem rég cseréltem le a gépem, akkor egy GeForce 2-esem volt, amivel működött a cucc, plusz, és ez a legérdekesebb számomra: ha K/Pal-t állítok be S-videón, majd utána átrakom Composite kimenetre a beállítást, akkor abban a pár másodpercben, amíg felismeri, h ilyen tulajdonképpen nincs, látszik rendesen a szín... Csak aztán elmegy a kép, és állíthatom vissza, hogy aztán megint csak fekete-fehéren működjön...
Találkozott vki más is ilyen problémával???
Vagy mit lehetne megnézni, beállítani, stb...

Köszi előre is a segítségeteket!

Gábor

#1980 Felhasználó inaktív   beamen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 15:37

Kedves kikillai!
Nekem egy az egyben ugyanez a problémám, még a videókártya is stimmel, de én eddig nem kaptam választ.Remélem a te leírásod világosabb lett mint az enyém és valaki segít.

#1981 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 16:24

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 9:21

Szóval, itt a gép mögötti kábel-rengeteg egy része. (...)
Kösz a képeket, tehát a kék csati a kompozit, de pl. az általad említett svideo-t hogy veszed le?

A kepfeltoltes.hu egyébként marha tetű, a http://media.proxnet.hu/ jóval gyorsabb nála.

Szerkesztette: mikk2000 2006. 12. 22. 16:28 -kor

#1982 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 17:05

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 15:24

Kösz a képeket, tehát a kék csati a kompozit, de pl. az általad említett svideo-t hogy veszed le?

Hát, azt nem tudom... A régi fajta NVidia Control Panel-ben be lehet állítani hogy s-video jelet adjon a kártya, de hogy ez hol jön ki arról fogalmam sincs. Ráldásul a TV-n csak 2 bemenet van:
1 db Scart (ezen keresztül mehet composite, s-video és RGB is)
1 db RCA (csak composite)

#1983 Felhasználó inaktív   hodosa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 26. 11:19

Sziasztok!

Volt egy remek crt monitorom, és a számítógépemben egy TV kártya. Remekül működött minden. Kaptam egy LCD monitort, amely azonban folymatosan vibrál. Ha kihúzom a TV kártyából a koaxot, akkor a vibrálás megszűnik. Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy TV adástól ne vibráljon a monitor képe?

Köszi a segítséget.

Hodi

#1984 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 09:49

hi,

mitől lehet az, hogy a kártyám (ati x1600pro) nem ismeri fel azt a tévét, amit korábban már sikeresen összekötöttem és használtam egy ati 8500-össel?

rossz lehet a tv-out a kártyán? ha igen, akkor erről hogyan tudok megbizonyosodni?
(a kártya még garis, de a távolság miatt nem szeretném potyára elvinni)

thx!
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#1985 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 13:56

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 16:05

Hát, azt nem tudom... A régi fajta NVidia Control Panel-ben be lehet állítani hogy s-video jelet adjon a kártya, de hogy ez hol jön ki arról fogalmam sincs. Ráldásul a TV-n csak 2 bemenet van:
1 db Scart (ezen keresztül mehet composite, s-video és RGB is)
1 db RCA (csak composite)

Jó, csak azért kérdezem, mert te írtad :

"Probléma megoldva - az RGB adapter kék színü csatlakozóján kompozit és s-video jel is jön... "

Akkor elnézhetted, nem gond.

#1986 Felhasználó inaktív   qqtska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 08:11

Sziasztok!

Érdekes problémám van. Nemrég vettem egy új tévét és össze akarom kötni a gépemmel de nem nagyon akarja. Az eddigi tévémmel minden flottul ment csak ezzel van bibi.
Nekem egy Ati x300-as kártyám van, a tévémen meg mindenféle bemenet.
Sokmindent kipróbáltam már. Egyszer sikerült összehoznom egy 20 perc erejéig, 3 kábellel, azután elmentem venni egy normális kábelt és azóta semmi. A régi kábelekkel is ez a helyzet. Pedig minden működik. A tévémen megjelenik a videónk képe, tehát a bemenet jó, a kábel is jó, a videókari pedig egy másik tévén ad képet.
Próbálkoztam már mindenféle driverrel is, de semmi.

A legnagyobb probléma, hogy kifogytam az ötletekből.
Kérlek segítsetek. Köszi!

#1987 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 19:43

Hali,

egy régebbi ATI kártyával lenne egy kis problémám, nevezetesen egy BBA 8500-tel (Catalyst 5.9 Control Panellel). Svideo-scart kábellel van bekötve a TV-re és fekete-fehér a kép. Pal-B-re van beállítva, ez valszeg nem lehet az oka. Mi lehet még? Hol keressem a hibát.

Szerk: theater módban próbálkozok, a film képe fekete-fehér, minden más szines.

Elöre is thx Acws

Szerkesztette: acws 2007. 01. 02. 20:15 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1988 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 18:52

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem!

Van egy 7600Gt-m ezt kiakarom vezetni tvre,svideon keresztűl, vagy a tvre scart, vagy a házimozi erősítőn, rcaban végződik...van kép, és minden okés lenne, de a kép alján zavaró, ugráló fehér csík, vmi zaj van!

Ha vki találkozott ezzel a problémával,az mondja el mi lehet a baj?!

Régen 440mx,és ati 9600xt-m is volt,azoknál is ez volt a hiba,de ne mtok rájönni mi lehet...

Előre is köszi...

Emailen,ha lennétek oly rendesek...

Szerkesztette: Qubi 2007. 01. 03. 18:56 -kor

#1989 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 20:42

Idézet: Qubi - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 18:52

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem!

Van egy 7600Gt-m ezt kiakarom vezetni tvre,svideon keresztűl, vagy a tvre scart, vagy a házimozi erősítőn, rcaban végződik...van kép, és minden okés lenne, de a kép alján zavaró, ugráló fehér csík, vmi zaj van!

Ha vki találkozott ezzel a problémával,az mondja el mi lehet a baj?!

Régen 440mx,és ati 9600xt-m is volt,azoknál is ez volt a hiba,de ne mtok rájönni mi lehet...

Előre is köszi...

Emailen,ha lennétek oly rendesek...

Üdv!

Földhuroknak hívják a jelenséget! 2 megoldás van rá:

1., Azonos (föld) konnektorba dugod a PC-t és a TV-t + erősítőt
2., Veszel pár száz Ft-ért egy földhurok leválasztót (alias izolátor), amit a be kell ikatatni oda, ahonnan jön az antenna jel (kábel tv, antenna, stb.)
2+1., Kihúzod az antennát. Nem ajánlom tartósan ezt a módszert, mert tartós használat mellett a másvilágba küldheted a cuccaidat!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1990 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 23:48

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 20:42

Üdv!

Földhuroknak hívják a jelenséget! 2 megoldás van rá:

1., Azonos (föld) konnektorba dugod a PC-t és a TV-t + erősítőt
2., Veszel pár száz Ft-ért egy földhurok leválasztót (alias izolátor), amit a be kell ikatatni oda, ahonnan jön az antenna jel (kábel tv, antenna, stb.)
2+1., Kihúzod az antennát. Nem ajánlom tartósan ezt a módszert, mert tartós használat mellett a másvilágba küldheted a cuccaidat!

Üdv: Klown

Köszi,megpróbálom az elsőt,de ma tapasztaltam,hogy kép se jelenik meg a tv-n pedig mindent jó helyre dugtam, de semmi a vibrálás megvan, kép nincs... Kipróbáltam mindet.

Tvbe scart átalakító hátulján, sárga rca,ez jön a gépből s-videon- beállítom "klón"-nézetre, de az ég világon semmi nem történik...

remélem nem hibás a karim...

Azért thx

Jóccakát

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102