HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#1991 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 04. 10:29

Közben visszaolvastam az előző hozzászólásokat, és láttam,hogy ASUS en7600GT kártyával másnak is volt problémája...

Kipróbáltam azokat a tanácsokat,amiket annak a srácnak is mondtak--->RGB adapter kék csatiból vezzettem ki a kábelt, de nincs kép,csak "földhurokból" adodó fehér csík, áthúzás.

Beállításokkal is próbáltam mahinálni,e még mindig semmi, és egyszerűen nem értem....

Vki tud megoldást nyújtani, mert eddig ugyan ezzel a kábellel, és más videókártyával ment, most ne mértem, miért nincs kép...

Előre is köszi a helpeket!

#1992 Felhasználó inaktív   Redbike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 11:15

Sziasztok!
Van egy ATI FireGL V3100 VGA kártya a gépemben és ennek a képét szeretném TV-re kivinni.
Sajnos nincsen rajta semmi TV kimenet csak VAG és DVI.
Kérdezném van-e valakinek tapasztalataa VGA-(RCA, S-video) átalakitókkal, amivel lehetne képet csiholni a TV képernyőn is?

Találtam két fajta ilyen átalakitót is:
ACE300 - http://www.123shop.h...productid=95346
AverMedia AverKey 100 Pro - http://www.visioncomputer.hu/vezerles/Cikk...al?cikkID=18090

Milyen ezeknek a TV képe?
Van olyan minőség legalább mint egy VGA kártya S-video kimenet?
(nekem régebben ATI Radeon 9200SE volt)

Vagy érdemesebb inkább egy TV kimenetes VGA kártyát venni?
Számomra szükséges CAD Opengl teljesitmény miatt vettem ezt a FireGL V3100 kártyát
nem tudom egy hasonló árú (30e) 7600-as vagy Radeon kártya, amin van TV kimenet
3D CAD-ben mit alkotna.

#1993 Felhasználó inaktív   partvis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:44

Hello!
Volt régebben egy Gigabyte ATI 9600-os VGA-m, ami a régi catalyst driverrel szépen kitette a képet a TV-re, sajna meghalt a Tv-outja és többek között ezért is vettem egy (szintén ATI) Sapphire X1650 Pro-t. Mellékelve hozzá egy S-videó --> kompozit videó átalakító (a videokártyába dugandó) és egy nem túl hosszú videókábel (kompozit --> kompozit).
Telepítettem a melléklet Catalyst-et (6.14-es ha jól néztem) fullosan Hydravision-nel, AVIVO-val.
Összegdug TV-vel, TV bekapcsol, utána számítógép bekapcsol. A monitor tök fekete, TV-n látszik a boot képernyő, egészen addig amíg az ''Üdvözöljük'' képernyő be nem jön.
Na itt fordul a kocka, TV-ről kép eltűnik, monitoron megjelenik.
Próbáltam bűvészkedni a CCC-ben de semmi eredmény.
Valszeg pofonegyszerű a megoldás, csak én nem jövök rá, mert a régi driver-hez nem nyúltam hosszú ideje, ezen a nyüves újabbon meg nem ismerem ki magam.

Előre is köszi.

#1994 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 15:29

Control Center-ben Displays Manager fülön kell az aktív kijelzök közé cibálni a TV-t, és beállítani Clone (vagy Extended) módot...

#1995 Felhasználó inaktív   NeOhu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 16:34

Sziasztok!

Van egy kis problémám a számítógép és a TV összekötésével.
A kártyám egy 6600GT, amit S-Video -> SCART -al kötöttem össze.
Eddig csaknem 1 évig teljesen jól működött, de most egyszer csak elromlott.
Valami képet ad, de csak fekete-fehér és ugrál össze-vissza, teljes káosz van a képernyőn, semmit nem lehet kivenni a képből..

Kipróbáltam egy másik S-Video kábellel, de azzal se volt jó, megnézetm másik SCART csatlakozóval, de szintúgy rossz.
Most 84.21-es drivert használok, (eddig ezzel jól ment) de most kipróbáltam a 78.01-el és a 91.31-el is de ugyan ez a helyzet.

Ha valaki bármilyen megoldást tudna a problémámra azt nagyon megköszönném!

#1996 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 20:59

Idézet: NeOhu - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 16:34

Sziasztok!

Van egy kis problémám a számítógép és a TV összekötésével.
A kártyám egy 6600GT, amit S-Video -> SCART -al kötöttem össze.
Eddig csaknem 1 évig teljesen jól működött, de most egyszer csak elromlott.
Valami képet ad, de csak fekete-fehér és ugrál össze-vissza, teljes káosz van a képernyőn, semmit nem lehet kivenni a képből..

Kipróbáltam egy másik S-Video kábellel, de azzal se volt jó, megnézetm másik SCART csatlakozóval, de szintúgy rossz.
Most 84.21-es drivert használok, (eddig ezzel jól ment) de most kipróbáltam a 78.01-el és a 91.31-el is de ugyan ez a helyzet.

Ha valaki bármilyen megoldást tudna a problémámra azt nagyon megköszönném!

Üdv!

Nézd meg, hogy a TV norma nincs-e NTSC-re állítva?! Ha igen, akkor állítsd vissza PAL-B-re!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1997 Felhasználó inaktív   NeOhu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 23:16

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 21:59

Üdv!

Nézd meg, hogy a TV norma nincs-e NTSC-re állítva?! Ha igen, akkor állítsd vissza PAL-B-re!

PAL B-re van állítva.
Viszont azt nem értem, hogy a 84.21 driver azt írja hogy HDTV, mikor nem is HDTV-m van.
Bár szerintem ez nem lehet hiba, mert a 78.01 az rendesen TV-nek ismeri fel, de hát akkor is ugyanaz a hiba.

#1998 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 12:11

Idézet: NeOhu - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 23:16

PAL B-re van állítva.
Viszont azt nem értem, hogy a 84.21 driver azt írja hogy HDTV, mikor nem is HDTV-m van.
Bár szerintem ez nem lehet hiba, mert a 78.01 az rendesen TV-nek ismeri fel, de hát akkor is ugyanaz a hiba.

Csáó!

lehet ugyanaz a problémánk...

Tegnap végre beszereztem,, egy rgb-scartos cuccot, összekötöttem a tv-vel, és a kép kivehetetlen, összevissza ugrál,de a felbontás állítgatásra reagál --->gyorsabban ugrál,mégjobban kivehetetlen:)))

Átállítottam pal-b, nekem is hdtvnek ismeri fel de csak egy sima 72centis 50hzes philips tv...

Szal akit tud bármilyen megoldás síkitson,mert lassan 5 napja csak ezzel idegesítem magam...

Driver, vagy bármilyen beállítási megoldás érdekel..

Köszi

Jó hétvégét mindenkinek...

#1999 Felhasználó inaktív   partvis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:05

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 14:29

Control Center-ben Displays Manager fülön kell az aktív kijelzök közé cibálni a TV-t, és beállítani Clone (vagy Extended) módot...

Köszi, de az a proléma hogy a Display managernél ugyan látja, hogy a TV csatlakoztatva van, de nem enged vele csinálni semmit (szürke ikonnal jelzi), se jobb egérrel se "egér húzással".
Tegnap leszedtem a drivert és telepítettem az ATI honlapjáról elérhető legfrissebbet, de semmi változás, boot kép a TV-n, aztán meg a monitorra vált és kampó-basszó.

#2000 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 17:05

Sziasztok!

Vki nem tud segíteni a fent leírt témában?

Nekem is hdtv-nek ismeri fel, holott semmi köze hozzá...

Vmi felbontásbeli probléma,vagy nem is tudom, mi lehet a baj...

Látszik,ha felbontást váltok,hogy jobban zizeg,vibrál...
Nem szeretnék új tv-t venni emiatt:(

Help SOS!!!

#2001 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 20:13

Idézet: Qubi - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 17:05

Sziasztok!

Vki nem tud segíteni a fent leírt témában?

Nekem is hdtv-nek ismeri fel, holott semmi köze hozzá...

Vmi felbontásbeli probléma,vagy nem is tudom, mi lehet a baj...

Látszik,ha felbontást váltok,hogy jobban zizeg,vibrál...
Nem szeretnék új tv-t venni emiatt:(

Help SOS!!!

Üdv!

Esetleg régebbi drivereket is próbálj ki...  :rolleyes:  Hátha! Sajna erre már tényleg nem tudok mit mondani! Ált. az ASUS kártyák TV kimenetével elég sok a gubanc, bár a gyári driver legtöbbször orvosolja!

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2002 Felhasználó inaktív   NeOhu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 22:15

Idézet: Qubi - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:11

Csáó!

lehet ugyanaz a problémánk...

Tegnap végre beszereztem,, egy rgb-scartos cuccot, összekötöttem a tv-vel, és a kép kivehetetlen, összevissza ugrál,de a felbontás állítgatásra reagál --->gyorsabban ugrál,mégjobban kivehetetlen:)))

Átállítottam pal-b, nekem is hdtvnek ismeri fel de csak egy sima 72centis 50hzes philips tv...

Szal akit tud bármilyen megoldás síkitson,mert lassan 5 napja csak ezzel idegesítem magam...

Driver, vagy bármilyen beállítási megoldás érdekel..

Köszi

Jó hétvégét mindenkinek...

Nekem egy 55cm 50Hz Samsung Tv-m van és egy MSI NX6600GT 128MB VIVO kártyával kötöttem össze.
De mint irtam, nálam az az érdekesség eddig csak nem 1 évig tök faszán ment.
Jah és csak úgy tudtam képet csalni a TV-re, hogy a kártya egyik HDTV kimenetébe bedugtam egy RCA kábelt és összekötöttem a SCART-al.
Na persze hozzáteszem, hogy ez se volt jó, mert kép az volt, de mintha 30Hz lett volna és színfoltok is voltak + vibrált is rendesen, egyszóval szar.

Létezik, hogy a kártya S-Video kimenete elszállt?
Vagy mi lehet a probléma?

#2003 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 09:06

Sziasztok!

Szeretnék videó lejátszásra összerakni egy számítógépet (főleg mpeg2, de időnként divx is lenne). A TV amire kötném egy elég régi, de jó képminőségű modell, csak composite videobemenet van rajta.

Mit javasoltok, milyen kártyát tegyek bele? A következő 2 lehetőségre gondoltam:

- Matrox Millenium Dualhead G450. Elvileg támogatja a windows xp, gyakorlatban működik így valakinek?
  Nekem sohasem volt ilyen kártyám, de régen nagyon jókat mondtak a tv-out minőségéről. Van valakinek tapasztalata, hogy hogy állja meg a helyét az újabb kártyákkal szemben?

- ATI Radeon 9200.

Szóval mit javasoltok melyiket vegyem használtan, ha a TV-out minősége a legfontosabb? 
Persze azért szeretném használni a kártyát általános windowsos programok futtatására is, de erre gondolom minden kártya alkalmas.

Köszi
Ghostie

#2004 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 09:52

Idézet: NeOhu - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 22:15

Nekem egy 55cm 50Hz Samsung Tv-m van és egy MSI NX6600GT 128MB VIVO kártyával kötöttem össze.
De mint irtam, nálam az az érdekesség eddig csak nem 1 évig tök faszán ment.
Jah és csak úgy tudtam képet csalni a TV-re, hogy a kártya egyik HDTV kimenetébe bedugtam egy RCA kábelt és összekötöttem a SCART-al.
Na persze hozzáteszem, hogy ez se volt jó, mert kép az volt, de mintha 30Hz lett volna és színfoltok is voltak + vibrált is rendesen, egyszóval szar.

Létezik, hogy a kártya S-Video kimenete elszállt?
Vagy mi lehet a probléma?

Simán létezhet.
Nekem van egy Geforce 6800-am amin teljesen halott a tv-out és van egy Geforce 2-m aminek pedig "fut" a tv-out képe és förtelmesek a színek.
MSI GX701

#2005 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 10:02

Olyan kérdésem lenne, hogy valaki csinált-e már ilyen kábelt, vagy esetleg nem tudtok véletlenül egy rajzot hozzá ami alapján meglehet csinálni?

http://www.virtualin...ges/vga-1lg.jpg

Mivel egy ilyen jó megoldásnak tűnik a halott tv-out-os Geforce 6800-amhoz.

Szerkesztette: Jam. 2007. 01. 07. 10:04 -kor

MSI GX701

#2006 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 07. 15:32

Szevasztok!

Teljes kétségbe esés van...

MOndom a mostani helyzetet!

Philips 72centis régi(2001) 50hzes tv összekötve a tv kék scartjaba dugva ->SCART - YUV (RGB) kábellel a gépből d-sub (7tűs SVIDEO)- RGB ADAPTER,(a kártyához adták...)

a tv-m tudja az RGB-t átkapcsolom, erős villódzás, ha megfigyelem csatornaváltásnál,kivehető a kép egy része. a jelenség olyan, mintha a felbontás nem simmtelne, mintha a tv-m nem bírná.

Kipróbáltam egy csomó beállítást,felbontást, mindent amit csak lehet, 4 fajta drive-rel próbálkoztam, a tv-re azt írja ki,hogy HDTV,ami nem igaz...

Utánna olvastam, minden létező fórumon,de semmi

Kérdés ugye a HDTV nagyon felbontású,és igazából erre is lett kitalálva, nem lehet,hogy a driverekben ez eleve bevan állítva, és nem bírja a tv-m?

SDTV -HDTV nem fér össze, vagy nem is tudom,

GYerekek vki próbáljon segíteni,mert megfogok örülni, az is tuti...

KÖSZI ELŐRE IS A SEGÍTSÉGET...

#2007 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:37

Idézet: Qubi - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 14:32

Kipróbáltam egy csomó beállítást,felbontást, mindent amit csak lehet, 4 fajta drive-rel próbálkoztam, a tv-re azt írja ki,hogy HDTV,ami nem igaz...

Hi... nekem nem teljesen tiszta, hol próbálsz felbontást állítani. A Windows Display Properties -> Settings dialoguson, vagy az NVidia Control Panel -> Video & Television -> Change the Signal or HD format ablakban? Szeritem az utóbbiban kellene. 480i vagy 576i felbontást minden TV-nek tudnia kellene...

Szerkesztette: FLaszlo 2007. 01. 07. 16:38 -kor

#2008 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 17:07

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 16:37

Hi... nekem nem teljesen tiszta, hol próbálsz felbontást állítani. A Windows Display Properties -> Settings dialoguson, vagy az NVidia Control Panel -> Video & Television -> Change the Signal or HD format ablakban? Szeritem az utóbbiban kellene. 480i vagy 576i felbontást minden TV-nek tudnia kellene...

SZia

Na ez az..Mindehol próbáltam...

itt a végeredmény amiről beszélek:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Kép

Kép

És a lényeg,nem tudok semilyen felbontással,és beállítással kicsikarni egy sima képet,már az is haladás lenne,ha fekete fehér képet kapnék,de semmi...

Szerkesztette: Qubi 2007. 01. 07. 17:12 -kor

#2009 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 18:20

És mi a helyzet sima kompozit kapcsolattal? Videókártya -> mellékelt átalakító kék kimenente -> TV kompozit (általában sárga RCA) bemenete? (Meg persze a NV control panel-ben is kompozit kiválasztása...)

#2010 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:03

Idézet: ghostie - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 8:06

Sziasztok!

Szeretnék videó lejátszásra összerakni egy számítógépet (főleg mpeg2, de időnként divx is lenne). A TV amire kötném egy elég régi, de jó képminőségű modell, csak composite videobemenet van rajta.

Mit javasoltok, milyen kártyát tegyek bele? A következő 2 lehetőségre gondoltam:

- Matrox Millenium Dualhead G450. Elvileg támogatja a windows xp, gyakorlatban működik így valakinek?
  Nekem sohasem volt ilyen kártyám, de régen nagyon jókat mondtak a tv-out minőségéről. Van valakinek tapasztalata, hogy hogy állja meg a helyét az újabb kártyákkal szemben?

- ATI Radeon 9200.

Szóval mit javasoltok melyiket vegyem használtan, ha a TV-out minősége a legfontosabb? 
Persze azért szeretném használni a kártyát általános windowsos programok futtatására is, de erre gondolom minden kártya alkalmas.

Köszi
Ghostie

A Matrox G450 TV képe láthatóan élesebb, azt javasolnám.
A mai játékokra persze alkalmatlan a sebessége miatt, de pl. a 2D-s megjelenítése is jobb, szebb a Windows az asztalon. (Egyik gépemben Matrox van, a másikban ATI.)

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.