Vettem egy új Intel Core Duo 930-as gépem Intel GC1102-es alaplappal 1GB Samsung ram-mal,
Chieftech 450W-os táppal és 80GB SATA Segate HDD-vel.
és egy CAD alkalmazásra kihegyezett ATI FIREGL3100-as VGA kártyával.
A gépre XP-SP2 prof rendszerkerült és Bios update után letöltöltem a a gyártók oldaláról a friss driver-eket is.
A biosban az internal VGA ki van kapcsolva.
Mivel nincs tv kimenet a VGA-n, vettem még egy ITV900 PC/MAC TV konverter-t. Ezt a VGAkártya második VGA kimenetére csatlakoztattam egy Samsung 913N TFT mellé.
A konverter USB-n keresztül kapja a géptől a 5V tápot.
A problémám, amiben a segitségeteket kérném:
a PC több órás állás után bekapcsolva pár percig üzemel majd akár Internet, Power point, Media Player, DVD player stb. alkalmazásában hibát jelez majd kék képernyővel lefagy, vagy hibajelzés nélkül kék képernyővel lefagy.
Ezek után a gépet újraindítva a hiba többet nem fordul elő, csak ha megint hideg állapotból indítom újra.
Ha a monitort a konverteren keresztül kötöm be és nem a másik VGA kivezetésre, akkor nem fagy le a gép és akkor sem ha a Konverter nincsen csatlakoztatva.
A konvertert kipróbáltam a másik VGA (DVI) csatlakozón is, de a hiba jelentkezett.
Több VGA drivert is kipróbáltam több beállítással.
A konvertert tesztelem egy laptop DVI csatlakozójára is kötve és ott is usb-n kapta a tápot.
Ott sem jött elő a probléma.
Ez mi lehet? Az a problémám, ha a gépet szervizbe viszem, magában nem fogja produkálni a hibát.
Ha a konvertert viszem vissza a boltba, lehet az sem fogja másik gépben.
Szerkesztette: Redbike 2007. 06. 11. 21:00 -kor