HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2111 Felhasználó inaktív   karikusz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 14. 09:11

Sziasztok!

Nem tudom, hogy tud-e valaki segíteni, de hátha. Szóval a kártya egy Ati Radeon 9600-as. Tv-vel össze volt kötve, hogy a filmeket úgy tudjam nézni. Eddig minden jó volt, de egyszercsak eldobta a tv-t, és azóta nem látja. Megnéztem a kábelcsatlakozást, drivert cseréltem, de semmi. A laptopom látja a tv-t rendesen, tehát a kábelek rendben. Csak az asztalim nem :(

Ha valaki tud ebben segíteni azt megköszönöm. Ahogy láttam, nem vagyok egyedül a problémámmal...

Üdv:

Karikusz
A "WRC" legyen veletek!!:)

Ha Rabja vagy az autósjátékoknak akkor ez a te lapod:

***** www.autosjatekok.hu  *****

***** www.karikuszdesign.hu  *****

#2112 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 10:41

Idézet: helkis - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 13:35

szia, sajnos te is beleestél a 22-es csapdájába: >>klikk<<

a Vista úgynevezett védett módú képmegjelenítésének köszönhetően (feltehetően, hogy ne próbálkozzanak HD-filmanyag lementésével íly módon az elvetemültebbek) egyszerüen kivették ezt az opciót a lehetőségek közül.. :( Vista alatt 100%, hogy egy driver sem támogatja, de ami a legdühítőbb, hogy az új driverek xp-alatt sem hajlandóak erre a funkcióra (vagy csak én nem akadtam még rá eddig..), pedig a hardver és a oprendszer is engedi ezt a lehetőséget.. :confused:
a csapda ott kezdődik, hogy az új VGA-dat csak új driverek támogatják, ill ha régebbi driverrel próbálkozol pl.: 84.21-es (ami még a régi control panelt használja) pedig az újabb játékokkal nem boldogul (textúrahibák, stb..), vagy kevésbé van optimalizálva egy 8-as szériás kártyára (sebességveszteség, akadozó kép, stb..)
két lehetőség van:
gyorsan eladod a karidat, és veszel ati-t (ők érdekes módon meg tudták oldani ezt a funkciót Vista alá is)
vagy vársz hátha egyik driverfrissítésbe mégiscsak beleteszik újra ezt az opciót..

Köszi a választ, időközben én is megtaláltam az nvidia oldalán az eldugott kis sunyi bejelentést, hogy a 8000-es sorozat GPU-ja már nem támogatja a teljes képernyős megjelenítést, így többé a driverben sem beállítható. KLIKK IDE"Full Screen Video Mirror is not supported on GeForce 8 series GPUs."
Nekem sem segített semmi trükközés (persze a lejátszók rávehetőek, hogy húzzák ki a képet szoftveresen fullscreen-re, de ez durván meg is látszik a képminőségen...).
Így azóta már rég el is adtam a 8500-asomat, mert nekem fontos a TV kimenet is.

Az nvidia fórumok tele vannak az ezzel foglalkozó felháborodott témákkal, de az nvidia nem is reagál.
Illetve egy másik kis eldugott böffenetben olvastam az nvidia honlapján, hogy ez már így is marad, mert ennek liszensz okai vannak (a HD kimenet miatt), és ezért vették ki hardveresen is a 8000-es sorozat chipjéből, így lett ez a sorozat "Vista kompatibilis".  :( 
Röhej.
Azóta vettem egy ATI 1650-est, egy kattintás és kész.

Szerkesztette: tlala 2007. 05. 14. 10:44 -kor

#2113 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 11:50

Azt felejtettem el hozzátenni, hogy mindaz amit leírtam, korántsem Vista-s probléma, az nvidia 8000-es sorozatnál már XP alatt SEM működik.

#2114 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 13:10

Üdv!

Vettem egy valag pénzért (MM-ban, mert bizony hülye vagyok!  :omg: ) S-Video -> kompozit átalakítót. Most végre sikerült működésre bírnom a Gf 7600GT-m TV-out-ját. Viszont szórakoztam eleget a Videótükörrel, meg társaival, de sehogysem sikerült beállítanom a Pan&Scan-t! ATi-nál asszem' Színház módnak hívják! Tehát arra lenne szükségem, hogy az eredeti képarnyánnyal küldje ki a filmeket a VGA! Mert most azoknál a filmeknél, ahol nincs felirat ott a fekete csíkokat levágva torz képarnyánnyal kerülnek ki a filmek a TV-re!  :reklamacio:  Érdekes, hogy az ATi-nak sikerült ezt szuperül megoldania!  :omg:  (Színház mód -> Eredeti képarány/Teljes képernyő) Na tehát ha tudtok rá megoldást, akkkor legyetek szívesek nem magatokba tartani!  :)

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2115 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 16. 10:07

Idézet: Klown - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 12:10

Üdv!

Vettem egy valag pénzért (MM-ban, mert bizony hülye vagyok!  :omg: ) S-Video -> kompozit átalakítót. Most végre sikerült működésre bírnom a Gf 7600GT-m TV-out-ját. Viszont szórakoztam eleget a Videótükörrel, meg társaival, de sehogysem sikerült beállítanom a Pan&Scan-t! ATi-nál asszem' Színház módnak hívják! Tehát arra lenne szükségem, hogy az eredeti képarnyánnyal küldje ki a filmeket a VGA! Mert most azoknál a filmeknél, ahol nincs felirat ott a fekete csíkokat levágva torz képarnyánnyal kerülnek ki a filmek a TV-re!  :reklamacio:  Érdekes, hogy az ATi-nak sikerült ezt szuperül megoldania!  :omg:  (Színház mód -> Eredeti képarány/Teljes képernyő) Na tehát ha tudtok rá megoldást, akkkor legyetek szívesek nem magatokba tartani!  :)

Ezzel is már jó ideje szivatja a népet az NVidia. Én ezt a workaroundot találtam rá:
- Felrakod az ffdshow-t,
- ffdshow konfigban mész a Resize & Aspect tabra,
- Becsekkolod: Resize,
- Specify Aspect Ratio-nal beallitod a TV-d arányait (pl 4:3).

#2116 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 13:23

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 11:07

Ezzel is már jó ideje szivatja a népet az NVidia. Én ezt a workaroundot találtam rá:
- Felrakod az ffdshow-t,
- ffdshow konfigban mész a Resize & Aspect tabra,
- Becsekkolod: Resize,
- Specify Aspect Ratio-nal beallitod a TV-d arányait (pl 4:3).

Üdv!

Nagyon szépen köszönöm!  :respect:

Elöszőr nem találtam ezt a menüpontot, mert egy régi (2005. aug.) ffdshow volt fent, de felraktam a legújabbat és láss csodát!  :eek:  :up:

Csak azt nem értem, hogy miért kell így elb@szni a drivereket?!  :reklamacio: Az utolsó nvidiás driveremben (Detonator 44.03) még simán be lehetett állítani! A mostaniakból miért hiányzik ez a lehetőség?!  :think:

#2117 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 15:53

Idézet: Klown - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:23

Üdv!

Nagyon szépen köszönöm!  :respect:

Elöszőr nem találtam ezt a menüpontot, mert egy régi (2005. aug.) ffdshow volt fent, de felraktam a legújabbat és láss csodát!  :eek:  :up:

Csak azt nem értem, hogy miért kell így elb@szni a drivereket?!  :reklamacio:   Az utolsó nvidiás driveremben (Detonator 44.03) még simán be lehetett állítani! A mostaniakból miért hiányzik ez a lehetőség?!  :think:

Az NVidiás fórumos emberkék szerint a 80-as driverek még jók voltak, a 90-esekkel van gáz. A 100-akárhányas bétákat nem próbáltam...

Én nemrég tértem vissza NVidiára, el&otilde;tte egy évig ATI-m volt. Azel&otilde;tt meg 4200Ti - szintén 40-es driverekkel. Azzal még tényleg rendesen ment...

#2118 Felhasználó inaktív   Sqbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 12:16

Sziasztok!

Van egy 7300gs videókarim, és nem tudom állítani a display mode-okat. Tv-re akarom kikötni, de csak a single display-t engedi. Át lehet kapcsolni tv-re, látszik is a kép, de nem lehet választani a dual, illetve a clone módok közül.
Találkozott valaki ilyennel?
thx

#2119 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 16:49

NVIDIA-nál hogy a bánatban kell normálisan beállítani, hogy tudjak vmi filmet nézni a TV-n? Nagy néha, ha akarok, akkor vagy negyed órát tökölök vele, és csak úgy megy, ha a TV lesz az elsődleges monditor, ami nem a legjobb. Máskülönben is jött néha kép, csak összehúzta a szélesvásznú képet...

#2120 Felhasználó inaktív   makszimov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 10:07

Idézet: Sqbi - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 12:16

Sziasztok!

Van egy 7300gs videókarim, és nem tudom állítani a display mode-okat. Tv-re akarom kikötni, de csak a single display-t engedi. Át lehet kapcsolni tv-re, látszik is a kép, de nem lehet választani a dual, illetve a clone módok közül.
Találkozott valaki ilyennel?
thx

Szevasztok!

szintén a hasonló problémával küzdök:

galaxy 7300gt + vista64 = nem tudom kitenni a képet a tvre. Csak single display látszik az nvidia control panelen. a windows-os felületen ha kipipálom, hogy az asztal kiterjesztése  erre a moniotorra, akkor felugró ablakon (megtartja ezeket a beállításokat?) akármire kattintok eltünik az előbb odatett pipa. a tv-n semmi sem jelenik meg

illesztőprogram: 7.15.11.5818

valaki segítsen!

thx

#2121 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 12:28

Idézet: a t o s z - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 17:49

NVIDIA-nál hogy a bánatban kell normálisan beállítani, hogy tudjak vmi filmet nézni a TV-n? Nagy néha, ha akarok, akkor vagy negyed órát tökölök vele, és csak úgy megy, ha a TV lesz az elsődleges monditor, ami nem a legjobb. Máskülönben is jött néha kép, csak összehúzta a szélesvásznú képet...

Bakker 4 hozzászólást kellett volna csak visszaolvasnod!

Idézet

FLaszlo @ 2007. máj. 16., szerda - 11:07

#2122 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 15:19

Idézet: Klown - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 13:28

Bakker 4 hozzászólást kellett volna csak visszaolvasnod!

Köszi, beleolvasgattam, de sik ideg voltam... Mindenesetre ez szerintem nem megoldás, ne kelljen már minden szarsággal buzerálkodni. Érdekes módon az ATIval nem voltak ilyen gondjaim...

#2123 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 08:35

Sziasztok!

Vettem egy ilyen vga scart kábelt:
http://www.csatlakozok.hu/product_info.php...roducts_id/1457

Van egy AsRock ALiveNF6-DVI alaplapom integrált geforce6 vga-val, videókimenet nélkül.

Próbáltam összekötni a vga-t a tv-vel, de kép nuku. A TV Sharp 100hz-es, és kezeli az RGB-t a leírása szerint.

Milyen értéket kell beállítani az nvidia kezelőpanelen, hogy megjelenjen a kép? Van ott egy olyan, hogy egyedi felbontás, és ott rengeteg mindent be lehet állítani, de fogalmam sincs mire kéne.

Láttam a powerstrip-es beállításokat, de sajna csak az értékek vannak felsorolva, az, hogy melyikhez kéne írni már nincs. Használthatom a powerstrip-et az nvidia kártyánál is?

Előre is köszi,
KZ
k s

#2124 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 14:02

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 9:35

Sziasztok!

Vettem egy ilyen vga scart kábelt:
http://www.csatlakozok.hu/product_info.php...roducts_id/1457

Van egy AsRock ALiveNF6-DVI alaplapom integrált geforce6 vga-val, videókimenet nélkül.

Próbáltam összekötni a vga-t a tv-vel, de kép nuku. A TV Sharp 100hz-es, és kezeli az RGB-t a leírása szerint.

Milyen értéket kell beállítani az nvidia kezelőpanelen, hogy megjelenjen a kép? Van ott egy olyan, hogy egyedi felbontás, és ott rengeteg mindent be lehet állítani, de fogalmam sincs mire kéne.

Láttam a powerstrip-es beállításokat, de sajna csak az értékek vannak felsorolva, az, hogy melyikhez kéne írni már nincs. Használthatom a powerstrip-et az nvidia kártyánál is?

Előre is köszi,
KZ

Üdv!

>> EZ << a Te topic-od! Itt csak erről esik szó 1x oldalon keresztül!  :)

#2125 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 20:23

Baaa.... Benéztem, hogy kérdezzek, de már látom is, hogy van... :D

Egy DVI - HDMI dugót kerestem, hogy létezik-e és szerencsére találtam! Köszi Klown! Jókor írtál, jó helyre! :cool: :respect:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2126 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 16:47

Ismerősöm problémája, holnap megyek hozzá segíteni...

Asus PCIe EN8500GT SILENT/HTDP/256MB kártyája van az új gépében, és ha filmnézéshez kitolja a képet TV-re, akkor bármit csinál neki, csakis fekete/fehér képet kap. Cserélte a kábeleket többször, mindenféle permutációban, vett is hozzá valami átalakítót, de mindenek ellenére marad a tévén a fekete/fehér kép.

Van erre valakinek ötlete?
A villanyírógép a legostobább találmány a világon.
Mert ki látott már szőrös villát?!

#2127 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 19:59

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 16:47

Ismerősöm problémája, holnap megyek hozzá segíteni...

Asus PCIe EN8500GT SILENT/HTDP/256MB kártyája van az új gépében, és ha filmnézéshez kitolja a képet TV-re, akkor bármit csinál neki, csakis fekete/fehér képet kap. Cserélte a kábeleket többször, mindenféle permutációban, vett is hozzá valami átalakítót, de mindenek ellenére marad a tévén a fekete/fehér kép.

Van erre valakinek ötlete?

kene tudni milyen tipusu a TV es milyen a kabel. Eleg sok, foleg olcsobb TV egyszeruen nem tamogatja az SVIDEO bemenetet, ambator egy moricka SVIDEO-kompozit kabbellel meg fekete-feher kep azert kicsikarhato. Persze azis lehet, hogy a VGA a beallitasok miatt un PAL60-as kepet ad ki, amit a TV a SVIDEO bemenet ide vagy oda, nem tud rendesen lekezelni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2128 Felhasználó inaktív   Redbike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:54

Vettem egy új Intel Core Duo 930-as gépem Intel GC1102-es alaplappal 1GB Samsung ram-mal,
Chieftech 450W-os táppal és 80GB SATA Segate HDD-vel.
és egy CAD alkalmazásra kihegyezett ATI FIREGL3100-as VGA kártyával.
A gépre XP-SP2 prof rendszerkerült és Bios update után letöltöltem a a gyártók oldaláról a friss driver-eket is.
A biosban az internal VGA ki van kapcsolva.

Mivel nincs tv kimenet a VGA-n, vettem még egy ITV900 PC/MAC TV konverter-t. Ezt a VGAkártya második VGA kimenetére csatlakoztattam egy Samsung 913N TFT mellé.
A konverter USB-n keresztül kapja a géptől a 5V tápot.

A problémám, amiben a segitségeteket kérném:
a PC több órás állás után bekapcsolva pár percig üzemel majd akár Internet, Power point, Media Player, DVD player stb. alkalmazásában hibát jelez majd kék képernyővel lefagy, vagy hibajelzés nélkül kék képernyővel lefagy.
Ezek után a gépet újraindítva a hiba többet nem fordul elő, csak ha megint hideg állapotból indítom újra.

Ha a monitort a konverteren keresztül kötöm be és nem a másik VGA kivezetésre, akkor nem fagy le a gép és akkor sem ha a Konverter nincsen csatlakoztatva.
A konvertert kipróbáltam a másik VGA (DVI) csatlakozón is, de a hiba jelentkezett.
Több VGA drivert is kipróbáltam több beállítással.
A konvertert tesztelem egy laptop DVI csatlakozójára is kötve és ott is usb-n kapta a tápot.
Ott sem jött elő a probléma.

Ez mi lehet? Az a problémám, ha a gépet szervizbe viszem, magában nem fogja produkálni a hibát.
Ha a konvertert viszem vissza a boltba, lehet az sem fogja másik gépben. :think:

Szerkesztette: Redbike 2007. 06. 11. 21:00 -kor

#2129 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 06:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 20:59

kene tudni milyen tipusu a TV es milyen a kabel.

Valami nagy 100 Herzes dög, jó drága volt neki... Kábelbe meg mindent próbált: S-VHS >RCA, RCA >RCA, tököm tudja > akármi... Tudod, amikor az ember nem érti, hogy mi a rák van, kínjában mindnet kipróbál. Majd délután többet tudok, mert ránézek én is.

Srác ott tart, hogy árulja a 8500-as ASUS VGA kártyát...
Mondtam neki, hogy ott azért még nem tartunk.

#2130 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 06:53

Te, az nem lehet, hogy tévéd kicsit sok áramot zavar át a kábelen a számítógépedbe? Egy kicsit zárlatos hulladék tévé csodákat tud tenni egy PC-vel. Van lehetőséged másik tévével kipróbálni a rendszert?

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.