HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   T0rr3nt3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 19. 17:25

Idézet: Klown - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 20:44

Üdv!

A legegyszerűbb, legprobléma mentesebb, ha a sárga dugóba (RCA anya) egy RCA (apa) kábelt dugsz, ami egy RCA -> Scart átalakítóval a TV-be csatlakozik.

Üdv: Klown

Köszönöm  :respect: . Tehát akkor egy olyan kábel kell aminek az egyik vége scart a másik pedig RCA (apa)?! Így hang is lesz, mert ez a sárga dugó a VIDEO-é, nem?!

#2222 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 19:10

Idézet: T0rr3nt3 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 18:25

Köszönöm  :respect: . Tehát akkor egy olyan kábel kell aminek az egyik vége scart a másik pedig RCA (apa)?! Így hang is lesz, mert ez a sárga dugó a VIDEO-é, nem?!

Üdv!

Igen az a megoldás is jó, hogy a RCA (apa) + Scart (apa). Viszont ebben az esetben hangod nem lesz a TV-n, mert ez csak a Video jelet viszi át. Ha viszont RCA kábel + RCA -> Scart átalakítót használsz, akkor a hangot is be tudod kötni az RCA -> Scart átalakítóba.

RCA -> Scart:
Kép

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2223 Felhasználó inaktív   T0rr3nt3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 19:47

Idézet: Klown - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 19:10

Üdv!

Igen az a megoldás is jó, hogy a RCA (apa) + Scart (apa). Viszont ebben az esetben hangod nem lesz a TV-n, mert ez csak a Video jelet viszi át. Ha viszont RCA kábel + RCA -> Scart átalakítót használsz, akkor a hangot is be tudod kötni az RCA -> Scart átalakítóba.

RCA -> Scart:
Kép

Megmondom őszintén, hogy ezt nem nagyon értem  :think:  A hangot azt hogy tudnám bekötni, mert nekem a gépen csak sárga és egy s-dugó van  :)  Vagy a hangkártyáéba kell bedugnom a piros és a fehér kábelt? De lehet, hogy csak a vizuális dolgokkal vagyok bajban  :D  Bocsi, hogy sokat értetlenkedek  :rolleyes:  :respect:

#2224 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 14:43

Idézet: T0rr3nt3 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 20:47

Megmondom őszintén, hogy ezt nem nagyon értem  :think:  A hangot azt hogy tudnám bekötni, mert nekem a gépen csak sárga és egy s-dugó van  :)  Vagy a hangkártyáéba kell bedugnom a piros és a fehér kábelt? De lehet, hogy csak a vizuális dolgokkal vagyok bajban  :D  Bocsi, hogy sokat értetlenkedek  :rolleyes:  :respect:

Üdv!

Na látod! Megy ez mint az ágybasz@rás!  :D  Igen, tehát a hangkártya kimenetéről egy Jack -> RCA-val a piros/fehér lukba vezeted a hangot! Utána nem csak képed, hanem hangod is lesz a TV-n!

Szerkesztette: Klown 2007. 08. 20. 14:44 -kor

#2225 Felhasználó inaktív   T0rr3nt3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 14:57

Idézet: Klown - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 14:43

Üdv!

Na látod! Megy ez mint az ágybasz@rás!  :D  Igen, tehát a hangkártya kimenetéről egy Jack -> RCA-val a piros/fehér lukba vezeted a hangot! Utána nem csak képed, hanem hangod is lesz a TV-n!

Ohhh köszönöm szépen!  :respect:  Akkor vennem kell egy ilyen RCA -> Scart átalakítót, egy Sárga RCA-t és Piros-Fehéret?! :) Elég sokba lesz ez nekem  :D  :omg:  Most jut eszembe...hogyha sárgával és s-csatlakozóval kötöm össze akkor van hang? Vagy az S-es az nem a hangot viszi hanem a képet? :idea: Köszönöm az eddigi segítségedet  :beer:

#2226 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 15:08

Idézet: T0rr3nt3 - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 15:57

Ohhh köszönöm szépen!  :respect:  Akkor vennem kell egy ilyen RCA -> Scart átalakítót, egy Sárga RCA-t és Piros-Fehéret?! :) Elég sokba lesz ez nekem  :D  :omg:  Most jut eszembe...hogyha sárgával és s-csatlakozóval kötöm össze akkor van hang? Vagy az S-es az nem a hangot viszi hanem a képet? :idea: Köszönöm az eddigi segítségedet  :beer:

Üdv!

Ne tévesszen meg, hogy az S-Video-nál 4db tüske van! Az ténylegesen csak a képet viszi át! Ha jól emlékszem valami ilyesmi szisztéma szerint:

1. tüske: C jel
2. tüske: Y jel
3. és 4. tüke: az első kettő földje

:idea:  Tadam! És igen:
Kép

#2227 Felhasználó inaktív   T0rr3nt3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 15:17

Idézet: Klown - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 15:08

Üdv!

Ne tévesszen meg, hogy az S-Video-nál 4db tüske van! Az ténylegesen csak a képet viszi át! Ha jól emlékszem valami ilyesmi szisztéma szerint:

1. tüske: C jel
2. tüske: Y jel
3. és 4. tüke: az első kettő földje

:idea:  Tadam! És igen:
Kép

Hmmm...ez kár, pedig S-kábelem van, de ha jobban körbenézek lehet találok piros-fehéret is, sárga az tuti van  :) . Akkor ugye egy átalakító kell, sárga & piros-fehér RCA?!...és öröm, bódottág költözik a szobámba  :D

#2228 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 15:25

Idézet: T0rr3nt3 - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 16:17

Hmmm...ez kár, pedig S-kábelem van, de ha jobban körbenézek lehet találok piros-fehéret is, sárga az tuti van  :) . Akkor ugye egy átalakító kell, sárga & piros-fehér RCA?!...és öröm, bódottág költözik a szobámba  :D

Üdv!

Képekkel együtt leírom röviden, hogy mi kell:

1. A videókártyához adott RCA-vá alakító rövid kis kábel:
Kép

2. Sárga RCA kábel a video jelnek:
Kép

3. RCA -> Scart átalakító:
Kép

4. Jack -> RCA kábel a hangnak:
Kép

#2229 Felhasználó inaktív   T0rr3nt3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 15:33

Idézet: Klown - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 15:25

Üdv!

Képekkel együtt leírom röviden, hogy mi kell:

1. A videókártyához adott RCA-vá alakító rövid kis kábel:
Kép

2. Sárga RCA kábel a video jelnek:
Kép

3. RCA -> Scart átalakító:
Kép

4. Jack -> RCA kábel a hangnak:
Kép

Köszönöm szépen, mostmár felfogtam teljesen  :Đ Tényleg elég költséges lesz ez nekem :D

#2230 Felhasználó inaktív   T0rr3nt3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 21:35

Jah és azt elfelejtettem, hogy a gépen kell valamit állítanom, vagy felismeri egyből a TV-t? :idea: Nah és még 1 valami :)...az első amit írtál, annak milyen a sárga kimenete -> Kép ilyen?! Mert néztem itthon, de nem találtam a videókártya dobozát :).

Szerkesztette: T0rr3nt3 2007. 08. 20. 21:38 -kor

#2231 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 09:10

Idézet: T0rr3nt3 - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 22:35

Jah és azt elfelejtettem, hogy a gépen kell valamit állítanom, vagy felismeri egyből a TV-t? :idea: Nah és még 1 valami :)...az első amit írtál, annak milyen a sárga kimenete -> ilyen?! Mert néztem itthon, de nem találtam a videókártya dobozát :).

Üdv!

Valószínűleg egyből felismeri a TV-t, de ettől függetlenül be kell kapcsolni a TV-Out-ot! Ha nem ismerné fel a TV típusát, akkor állítsd PAL-B-re. A kérdéses kábel kimenete anyuci (puncis), tehát ilyennek kell lennie: (a két bal alsó csatlakozó)

Kép

#2232 Felhasználó inaktív   T0rr3nt3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 13:53

Idézet: Klown - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 9:10

Üdv!

Valószínűleg egyből felismeri a TV-t, de ettől függetlenül be kell kapcsolni a TV-Out-ot! Ha nem ismerné fel a TV típusát, akkor állítsd PAL-B-re. A kérdéses kábel kimenete anyuci (puncis), tehát ilyennek kell lennie: (a két bal alsó csatlakozó)

Szia! Okés, köszi. Szénéztem itthon a boltokban, de csak olyan SCART átalakító volt, amelyikben nincs S-VIDEO dugó...az is jó nekem? :p

#2233 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 18:16

Idézet: T0rr3nt3 - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 14:53

Szia! Okés, köszi. Szénéztem itthon a boltokban, de csak olyan SCART átalakító volt, amelyikben nincs S-VIDEO dugó...az is jó nekem? :p

Üdv!

Persze, hogy jó! Mert úgyis csak a kompozit RCA részét használod! Viszont RCA-ból legyen rajta 3 is! (Video + L/R hang)

#2234 Felhasználó inaktív   T0rr3nt3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 01:19

Idézet: Klown - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 18:16

Üdv!

Persze, hogy jó! Mert úgyis csak a kompozit RCA részét használod! Viszont RCA-ból legyen rajta 3 is! (Video + L/R hang)

Akkor a héten vagy a jöv. héten meg is veszem, mert most nem tudnám használni még úgysem :) Bár azt az 1. kábelt még most se nagyon értem, hogy milyen az egyik meg a másik vége :D Értem, hogy az egyik a néni RCA, de milyen a másik, az is néni?! :D
Szerk.: Na közbe lehet felfogtam, így hogy sokat néztem a képet :D Tehát az első a puncis végével megy a 2. RCA kábelbe, ami megy a SCART alakítóba és az elsőnek a nem puncis része az S-VIDEO csatlakozó, ami megy a gépbe?! Megfejtettem a dolgot? :D :think:

Szerkesztette: T0rr3nt3 2007. 08. 23. 01:23 -kor

#2235 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 09:07

Idézet: T0rr3nt3 - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 2:19

Megfejtettem a dolgot? :D :think:

Ön hangszórót nyert!  :taps: 

Annyit hozzáteszek, hogy a gép-be nem S-Video megy, hanem csak ahhoz kisértetiesen hasonló! Annyi a különbség, hogy nem 4 tüskés, hanem 8. Valami ilyesféle:
Kép

Itt egy nagyobb kép az "1. típusú" kábelről:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2236 Felhasználó inaktív   T0rr3nt3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 00:29

Idézet: Klown - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 9:07

Ön hangszórót nyert!  :taps: 

Annyit hozzáteszek, hogy a gép-be nem S-Video megy, hanem csak ahhoz kisértetiesen hasonló! Annyi a különbség, hogy nem 4 tüskés, hanem 8. Valami ilyesféle:

Itt egy nagyobb kép az "1. típusú" kábelről:

Ohhh köszönöm a hangszórót, úgyis sz@r@kodik az 5.1  :D Nah akkor mostmár minden tiszta, bár nekem 4 lyukas S-VIDEO hasonmás van a gépemen, de majd megoldjuk :D

#2237 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 09:14

Szoftveres probléma.
Gépem: Asus KV8SE Deluxe alaplap, AMD 2800+ proci, 1024 MB RAM, Asus ATI Radeon 9600 XP videókártya (ATI Catalist feltéve, igaz vagy 6 hónapos, de eddig jó volt), Samsung vinyó.
BSplayer és Mplayer tökéletesen megy rajta és kiküldi a képet a TV-re (Clone módban) tökéletesen felirattal együtt.
A VLC Player valamiért elcseszi a kiküldést a képet (nyújtja) és a feliratot (nem jelenik meg) is.
Legutóbb feltettem a VLC Player portable-t és azóta szar a gép, enm küldi ki a képet és a felirattot rendesen.
Ez miért lehet?
Gondolom valami codec zavar?
Gépen semmilyen pack nincs.
Javaslat?

Hogy lehetne a VLC Portable progit eltávolítani úgy hogy a regisztriből is kivegyem? Mert csak egy könyvtárba másolta be magát.
Egyszerűen töröltem, de ez nem megoldás.
Regcleaner nem talál semmit. Reg Mechanik szintén.

Talán a rendszer visszaállítás megoldja a problémámra, de ez lenn az utolsó amit szeretnék megcsinálni.

Ha felteszem a FFDSHOW-ot, akkor meg duplán van felirat.

Javaslatok?
Segítséget előre is köszi.

#2238 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 13:41

Hi!

Egy olyan problémám lenne, hogy most cseréltem vga-t, 9800pro-t 1950gt-re, és az istenért nem tudom a tv outot bekapcsolni rajta. Ha elsődleges kijelzőnek választom akkor van kép a tv-n, viszont se klón mód, semmi nem kapcsolható, ha a monitor az elsődleges. Próbáltam már többféle driverrel is, pl a 7.8-as eltüntette az ikonok felét az asztalról, meg ilyen apróságok. Minden segítséget szívesen veszek.
Ja a tv s-video kábellel van összekötve a vga-val.

Közben megoldva, másik csatlakozóra kellett dugni a monitort. Arrrgh!

Szerkesztette: mozesapo 2007. 08. 31. 14:06 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2239 Felhasználó inaktív   is65 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 05. 00:01

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Van egy Ati x1300-as videókártyám. Össze szerettem volna kötni a tv-vel, ezért elmentem a közeli elektronikai boltba. Magammal vittem, a videókártyához kapott kb. 10 cm-res svideo-rca átalakítót.
A boltban kaptam egy 10 méteres antennakábelt, a két végén egy egy átalakítóval, ami az antennakábelt alakítja át rcavá. A hangra meg egy jack-rca kábelt. Összekötöttem és bár a kép megjelent a tvn és a hang is, de a hang nagyon súg, a kép pedig remeg, vibrál. Próbáltam a felbontáson változtatni, semmi eredménye nem lett.
Tanácsaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm!

Szalay András

#2240 Felhasználó inaktív   jumpman8 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 16:01

sziasztok! a videokartyamon ( 6600GT ) 2 monitorcsatlakozo van. egy analog es egy digitalis! a kerdes az lenne,hogy lehet-e egyszerre 2 monitort rakotni a kartyara? ( termeszetesen anélkul hogy bármit is hazavágna) köszi!

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.