HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 12:58

Idézet: T-BALL - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 16:59

valakinek ötlete?

Azt ugye vágod, hogy sosenem lesz olyan éles a kép a tv-n, mint a számítógépen?
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#2202 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 17:16

Sziasztok egy olyan problémam lenne hogy vette S-video kábelt a karihoz 7300GS Gigabyte van kép a tv-n de fekete-fehér LG 72cm Flatron. Mi lehet a probléma és egy kicsit életlen a kép. Válaszotokat előre is köszönöm!
SZERETNÉM HA A KÉRDÉSEMET FIGYELEMBE VENNÉTEK, mert gondolom ez a topic azért készült hogy segítsetek a felhasználóknak... :rolleyes:
Köszi

#2203 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 06:20

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 18:16

Sziasztok egy olyan problémam lenne hogy vette S-video kábelt a karihoz 7300GS Gigabyte van kép a tv-n de fekete-fehér LG 72cm Flatron. Mi lehet a probléma és egy kicsit életlen a kép. Válaszotokat előre is köszönöm!
SZERETNÉM HA A KÉRDÉSEMET FIGYELEMBE VENNÉTEK, mert gondolom ez a topic azért készült hogy segítsetek a felhasználóknak... :rolleyes:
Köszi

Olvasni, olvasni!!! A kérdésedre a válasz itt van ebben a topicban csak el kellene olvasni (picit kellene csak visszaolvasnod)  :omg:
Segítségnek annyi, hogy az S-video közvetlenül csak olyan TV-be köthető mely rendelkezik S-video bemenettel (4 pontos miniDIN) ill. a SCART csatlakozóban be van kötve az S-video (erről a TV kezelési kézikönyve valamint a SCART csatlakozónál lévő piktogramok adnak tájékoztatást).

#2204 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:40

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 17:16

Köszi

Valószínűleg egy S-video<->RCA fordító lesz a te barátod (feltéve persze, hogy van ilyen bemenet a gépeden... ha nincs, akkor még szükséged lesz egy SCART csatlakozóra is, aminek van RCA bemenete).

#2205 Felhasználó inaktív   T-BALL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 17:44

Idézet: hartyi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 13:58

Azt ugye vágod, hogy sosenem lesz olyan éles a kép a tv-n, mint a számítógépen?

Azzal tisztában vagyok  :)

Változtat valamit a képminőségen, ha 4 tűs s-video helyett 7-túset használok?

#2206 Felhasználó inaktív   T-BALL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 17:46

Idézet: hartyi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:36

Ezt találtam... jó lenne nem kicserélni a videokártyát ezért:

VGA->RGB(TV) átalakító ATI videókártyához illetve VGA->RGB(TV) átalakító (szinkronjel-közösítővel)

A lapos (LCD/TFT) monitorok elterjedésével a videókártyák hagyományos D-Sub15 csatlakozója helyett a DVI kivezetésre kerülnek a monitorok. A felszabadult VGA kimenet sokkal jobb, élesebbés tisztább képet ad a TV képernyőjén, mintha mindenféle oda-vissza átalakítást kellene végeznünk vele. Ezt az S-videó illetve kompozit videójel át- majd visszaalakítást válthatjuk ki, ha ún. RGB jelként továbbítjuk a TV képernyőjére monitor képét. Ehhez az szükséges, hogy a videójel jelfolyama a TV-szabványban rögzítettel megegyezzen és némi elektronikával megtámogatva eljusson a készülékig. A kábel jelenleg 5 méteres kiszerelésben készül. Egyik vége D-Sub VGA csatlakozóval, a másik vége SCART csatlakozóval szerelt.
A kábel ATI videókártyához ajánlva illetve minden videókártyához innen megrendelhető. A telepítést megkönnyíti, ha két PC áll rendelkezésre vagy a PC két független monitorkimenettel rendelkezik (ha netán a beállítást elrontjuk, ne kelljen sokat visszabűvészkedni). A telepítés leírása innen elérhető, az esetlegesen szükséges szoftverek elérhetőek a letöltés szekcióból.

A vásárlás előtt a Powerstrip programmal a beállításokat mindenképpen! végezze el, ezzel kizárható hogy a videókártya esetlegesen a nem támogatott hardvere miatt a kábel csak porfogóvá válik!  A beállításoknak nem feltétele a kábel megléte.
Néhány videókártya (pl. ATI All-in-wonder Rage, S3 Savage, S3 trio 32/64 stb.) nem támogatja az ilyen jellegű szoftvereket!
A videókártyák közül ezeket állt módomban a nem működés kapcsán letesztelni. Tesztelt, működő típusok : ATI 7500, ATI 8500, ATI 9800, ATI X800, egyes Nvidia MX440 modellek, MX480).

Van esetleg ezzel valakinek tapasztalata. Nehezen hinném el, ha valaki azt mondaná, hogy jobban járok így (eleget idegeskedtem mostanság emiatt), de valaki azt írta az egyik fórumban, hogy így szebb a kép a tv-n... hmmm

Ezt hol találtad?

#2207 Felhasználó inaktív   zoco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 19:33

Sziasztok!

Én is segítséget kérnék, hátha valaki már találkozott a problémával.
Egy Canon MV960 DV-kamerát használok otthon digitalizálásra olymódon, hogy egy videomagnó veszi a tévéadást, belőle megy az analóg jel a kamerába, ami digitalizál, és a firewire kábelen át a pc rögzíti a filmet. Nagyon szépen működik, ha működik, ugyanis gyakran gerjed, vagy mit csinál...
Megy a dolog, és egyszer csak szétesik, elfehéredik a kép a kamera LCD-kijelzőjén (és a pc monitorán is), majd kékbe, az alapszínébe vált, mintha nem lenne jel, és ez gerjed, villódzik veszettűl fehér zavarokkal.
Nem mellékes, hogy a chellón jön az internet. És mintha egyszer a számítógép háza is pont úgy rázott volna meg, mint az antennakábel szokott. Viszont kipróbáltam úgy is, hogy kihúztam a chello modemjéből az antennakábelt, ám a gerjedés így is jelentkezik.
Nagyon féltem a kamerát.

Szerintetek ez földhurok?

Bármiféle segítséget köszönök!

Üdv.: ZoCo
ZoCo

#2208 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 08:00

Idézet: T-BALL - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 17:46

Ezt hol találtad?

ITT

Azóta már találtam olcsóbbért is, mint amennyiért ők adják.

Itt van egy topic a HWSW-n erről a témáról.

Szerkesztette: hartyi 2007. 08. 09. 08:01 -kor

#2209 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 11:08

Idézet: Monkey - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 19:09

Köszi a választ! A második megoldás linkjét beszúrnád újra? A meglévő a fenti képre mutat.

Üdv!

Sorry! >> ITT<< a _helyes_ link!  :)

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2210 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 11:15

Idézet: settenkedo - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 10:51

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy létezik-e valamiféle elosztó, vagy hálózati eszköz, amivel a gépemből küldött jelet (S-video?) akár 5felé is oszthatom, mert az lenne a feladat, hogy kb.5 különböző TV-n menjen szinkronban, az amit én "vetítek"! Azt is jó lenne tudni, hogy a sima koax kábel kb. hány méterig műxik jelentősebb veszteség nélkül és hány T elosztót rakhatok egy madzagra...
köszi a tippeket!

Üdv!

Több módszer létezik!

A legegyszerűbb, ha a kompozit (RCA) jelet bevezeted egy kompozit RCA -> Scart átalakítóba. Ezt a Scartot pedig bekötöd egy 5-ös Scart elosztóba! (Ilyenek vannak a bevásárlóközpontokban is, ezáltal mindegyik TV-n ugyanaz megy.)

A másik megoldás, hogy a TV-out jelét bevezeted egy RF modulátorba (pl. videómagnóba) és kimenő antenna jelet 5-felé osztod. Bár 5-felé osztásnál már nagy eséllyes szükséged lesz egy antenna erősítőre, mert a videó kimenete nem ekkora erősítésre van tervezve.

Szvsz az 1. megoldás a legolcsóbb, legjobb minőségű.

#2211 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 11:27

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 17:32

Sziasztok egy olyan problémam lenne hogy vette S-video kábelt a karihoz 7300GS Gigabyte van kép a tv-n de fekete-fehér LG 72cm Flatron. Mi lehet a probléma és egy kicsit életlen a kép. Válaszotokat előre is köszönöm

Kedves Ironjesus!

Légy egy kicsit türelemmel! Nyugodj meg nem vagy lesz@rva! (Más sem!) Ha nem kapsz választ annak két lehetséges oka van: vagy nem tud neked senki sem konkrét választ adni; továbbá vedd figyelembe, azt az elhanyagolható kis tényt hogy augusztus van, s nem mindenki tesped egésznap a gép előtt! Továbbá nem ártana egy kicsit visszaolvasni és, ha utána sem találsz választ akkor kérdezni!

A problémádról egy kicsit bővebben is írhattál volna! Látatlanban pár tipp:

1. Nem PAL-on van a színnorma, hanem NTSC-n.
2. S-Video -> Scart átalakítót használsz és a TV-d nem meglepő módon nem tud mit kezdeni az S-Video jellel, mert az egy tyúkbelen várja mindhárom komponenst. (YUV)

P.s.: Látom Wpepi válaszolt!  :respect:  neki, hogy van türelme óvóbácsisat játszani!  ;)

Szerkesztette: Klown 2007. 08. 12. 11:33 -kor

#2212 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 13:22

Meg lehet valahogy oldani, hogy az XP megjegyezze, hogy a másodlagos kijelző melyik oldalon van? Nekem a TV bal kéz felé esik és hiába van folyton rákötve, ha kikapcsolom, akkor alap helyzetbe áll a kártya és visszateszi a beállításoknál a kijelzőt a jobb oldalra. Nincs valami hely, ahol a bal oldalt tudom alapnak beállítani? :think:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2213 Felhasználó inaktív   settenkedo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 07:38

Idézet: Klown - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 11:15

Üdv!

Több módszer létezik!

A legegyszerűbb, ha a kompozit (RCA) jelet bevezeted egy kompozit RCA -> Scart átalakítóba. Ezt a Scartot pedig bekötöd egy 5-ös Scart elosztóba! (Ilyenek vannak a bevásárlóközpontokban is, ezáltal mindegyik TV-n ugyanaz megy.)

A másik megoldás, hogy a TV-out jelét bevezeted egy RF modulátorba (pl. videómagnóba) és kimenő antenna jelet 5-felé osztod. Bár 5-felé osztásnál már nagy eséllyes szükséged lesz egy antenna erősítőre, mert a videó kimenete nem ekkora erősítésre van tervezve.

Szvsz az 1. megoldás a legolcsóbb, legjobb minőségű.

Köszi, hogy válaszoltál Klown!

Az első megoldás nekem tetszene is, csak az a probléma, hogy a tv-k messze vannak a géptől (50-100m) és olyan hosszú scart kábelt én még nem láttam. Ha meg átalakítjuk koax-ra, akkor jelentősen romlik a jel, ezért gondoltunk vmilyen optikai megoldásra. pl ez:
http://kepfeltoltes.hu/view/070813/563_fen...ltoltes.hu_.jpg
Csak ezzel meg az a baj, hogy a TOSlink optikai jelet hogyan osszam el a tv-k között.
Próbáltam hozzá olyan ethernet switchet keresni, ami tud optikait, csak az meg ST optikai bemenettel rendelkezik, ami nem jó nekem :(
Hát kb. itt tartunk most...
Köszi a további tippeket!

#2214 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 09:33

Idézet: settenkedo - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 8:38

Köszi, hogy válaszoltál Klown!

Az első megoldás nekem tetszene is, csak az a probléma, hogy a tv-k messze vannak a géptől (50-100m) és olyan hosszú scart kábelt én még nem láttam. Ha meg átalakítjuk koax-ra, akkor jelentősen romlik a jel, ezért gondoltunk vmilyen optikai megoldásra. pl ez:
http://kepfeltoltes.hu/view/070813/563_fen...ltoltes.hu_.jpg
Csak ezzel meg az a baj, hogy a TOSlink optikai jelet hogyan osszam el a tv-k között.
Próbáltam hozzá olyan ethernet switchet keresni, ami tud optikait, csak az meg ST optikai bemenettel rendelkezik, ami nem jó nekem :(
Hát kb. itt tartunk most...
Köszi a további tippeket!

Üdv!

Ja, ha a pénz nem számít!  :D  Ágyúval verébre esete... Amúgy a Toslink-nek sem olcsó métere!

Mondom, hogy a legegyszerűbb, ha szerzel egy RF modulátort (akár egy videót) és egy jobb erősítőt! Az tuti, hogy kiszolgál 4-5 TV-t 50-100m-es szakaszon. Szerintem még mindig ez lenne a legjárhatóbb, legolcsóbb út!

Szerkesztette: Klown 2007. 08. 14. 09:34 -kor

#2215 Felhasználó inaktív   kocoska007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 05:40

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem... Talán ez sokaknak egyszerű kis probléma, de én most megakadtam.
Van egy Geforce4 mx440 Tv out-al a gépemben. A tv out egy sima "4-es" svideo rajtra. Ezek keresztül kötöném a tvre a gépet.
Eleinte voltak fennakadások, szemcsés nézhetetlen kép stb... De ezeket megoldottam!
Már van kép és egész jó, amíg lefut a BIOS ill amíg tölt a windows akkor is csak egy darabig. Utána semmi...
Kérdem én ez mitől lehet?
Magyarországi PAL lett beállítva. Clone is meg van... Ígazából tanácstalan vagyok...

Minden segítséget előre is köszönök!

Üdv. Sanyi

#2216 Felhasználó inaktív   DiZasTeR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 07:55

Sziasztok. Már napok óta foglalkoztat a dolog, remélem itt választ találok a kérdésemre. Szóval a napokban vettem egy Gigabyte 8600gts-t. Szeretném összekötni a TV-vel a masinát, de amint a clone módra nyomok, megfagy az oprendszer. Xp is, Vista is. A fagyást egy fekete képernyő bizonyítja, a clone mód alkalmazása után. Ezután ha bebootol a masina egészen addig fogad ez a fekete képernyő, amíg csökkentett módban le nem kapom a drivert. Az összekötő kábelekről, composite cumókról azért nem írok egy szót sem, mert minden francos kábel nélkül is ugyanez a jelenség. Xp-n is, Vistán is. Több driver-rel próbálkoztam már, de semmi.

Szóval kedves nagyérdemű, remélem tudtok nekem segíteni ebben a problémámban. Lehet hogy még nagyon új a geforce 8-as szériája, és nem nőtt még fel ehhez a feladathoz?
Vagy vettem volna egy selejt kártyát?

Hasonló a gondom, mint rockmenyét-é!

#2217 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:50

Üdv Mind2töknek!

Driver gondra merek gondolni mind a két esetben. Sőt szinte tuti, mert mindkettőtöknél van kép boot alatt! Pl. az Asus kártyák TV-Out-ja csak az Asus drivereivel hajlandó elindulni. Tehát tessék a gyártó oldaláról a legújabb drivert letölteni hozzá! Az MX440 esetében lehet régebbi driverekkel is kísérletezni, hátha eredményes! A GF 8600-as széria tényleg nagyon új! Szerintem itt is driver para lehet! Ugyanazt tudom javasolni, tehát gyári driver kipróbálása, ha az se segít, akkor más - régebbi (ha egyáltalán ehhez a kártyához van olyan  :think: ) - driver beszerzése.

#2218 Felhasználó inaktív   T0rr3nt3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 15:29

Sziasztok!

Nem olvastam végig a topicot, mert kicsit soknak találtam, hogy elolvassamk 74 oldalt  :) . Tehát van nekem egy régi gépem és arra gondoltam, hogy összekötöm a TV-vel. A TV-n van SCART-csatlakozó, egy S-VIDEO (bár ez nagyobb, mint a szokványos) és van két sima fekete dugó :). A gépemen van egy sárga dugó /ami a videóé kell, hogy legye) meg van rajta egy S-VIDEO csatlakozó (ami kisebb, mint a TV-jé). Nem tudom, hogy mivel kössem  :rolleyes: . A gépbe 5.1-es hangkártya van és egy régi Nvidia Geforce 2 MX videókártya. Net kapcsolat kell hozzá, hogy összekössem?! Előre is köszi a segítséget  :respect:

Szerkesztette: T0rr3nt3 2007. 08. 17. 15:30 -kor

#2219 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 19:37

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 20:52

Hi. Olyan problémám lenne, hogy amikor Clone módba teszem a videó kimenetet, akkor rendesen megjelenik a TV-n az asztal meg minden. Beállítottam, hogy a Full Screen Video-t küldje a TV-re.
De ahogy elindul egy film, a TV-n a kép kilóg a képből, a felirat fele általában nem fér bele a képbe, ezért a "Device Adjustments"-ben kisebbre vettem a képet a "Screen Positioning" segítségével. Csakhogy ez a beállítás addig van érvényben úgy látszik, amíg megy a film. Ha leállítom a film lejátszását, és újrakezdem, ismét túl nagy a kép, és vehetem megint kisebbre a képet. El lehet menteni a beállítást abban a menüpontban, de attól még minden film elindítása után visszaugrik nagyra, és be kell lépkedni jó mélyre a beállításokhoz, és ott betölteni a jó pozíciót. Elég fárasztó tud lenni, főleg ha sorozatot nézek, és berakom a lejátszó bookmarkjába, befekszek a kényelmes ágyba, de két rész közben a váltásnál "elveszti" a beállítást, és mehetek a géphez lekicsinyíteni a képet :(

Pls segítsen valaki, mert már lassan egy éve együttélek ezzel a hibával, de most telt meg az a bizonyos pohár, hogy segítséget kérjek  :reklamacio:  :Đ

Senki? Nagyon szomorú vok :(
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2220 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 20:44

Idézet: T0rr3nt3 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 16:29

Sziasztok!

Nem olvastam végig a topicot, mert kicsit soknak találtam, hogy elolvassamk 74 oldalt  :) . Tehát van nekem egy régi gépem és arra gondoltam, hogy összekötöm a TV-vel. A TV-n van SCART-csatlakozó, egy S-VIDEO (bár ez nagyobb, mint a szokványos) és van két sima fekete dugó :). A gépemen van egy sárga dugó /ami a videóé kell, hogy legye) meg van rajta egy S-VIDEO csatlakozó (ami kisebb, mint a TV-jé). Nem tudom, hogy mivel kössem  :rolleyes: . A gépbe 5.1-es hangkártya van és egy régi Nvidia Geforce 2 MX videókártya. Net kapcsolat kell hozzá, hogy összekössem?! Előre is köszi a segítséget  :respect:

Üdv!

A legegyszerűbb, legprobléma mentesebb, ha a sárga dugóba (RCA anya) egy RCA (apa) kábelt dugsz, ami egy RCA -> Scart átalakítóval a TV-be csatlakozik.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »