HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 11:23

Üdv!

A bekarikázott rész feletti legördülő lista legyen S-Video-on! Akkor nem a komponens módokat látod, hanem a normákat. De egyébként a hagyományos PAL = 576i @ 50Hz (SDTV). Ha esetleg nem ajánlaná fel az S-Video módot, akkor kapcsold be a "Televízió észlelés kényszerítése indításkor." menüpontot. (nVidia vezérlőpult -> Több megjelenítő beállítása -> A megjelenítőm nem található a listában [? ikon])

Ha megvannak a szükséges cuccok, akkor elvileg azt fogod látni, amit én! Legalábbis nekem bejött!  :)  Én is  szívtam a Galaxy 7600GT-vel, mire összejött! Mivel csak S-Video kimenet van rajta, ill. ezt YPbPr-ré (= komponens, HDTV kezeléshez) átalakítót kaptam hozzá.

A gyárilag kapott átalakítónak jónak kell lennie! Legalábbáis ha az TV-Out-ba menő vége S-Video, a másik vége pedig RCA anya. Ha ilyened van, akkor az egyenlő az S-Video -> kompozit átalakítóval.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2462 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 12:11

Idézet: CODSoldier - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 10:41

Mg azt se értem hogy amit gyárilag adnak hozzá az miért nem jó? az is SVideo egyik vége és RCA a másik, akkor az nem átalakító?

Attól függ milyen üzemmódban akarod használni.
Egyébként ez a kábel nem átalakít, csak kivezeti az RCA "kompozit" jelet is a kártyáról.
Itt kétféle kábelt adhatnak, ha csak egyetlen sárga RCA vége van akkor "kompozit" kábel, ha három vége van ami piros-zöld-kék általában, akkor "komponenes" kábel. Illetve elképzelhető, hogy az utóbbi az előbbit magában foglalja, el kell olvasni a leírást amit adtak, hogy melyik vége a "kompozit" csatlakozó.

A kártya kimenete egy 7 érintkezős mini DIN foglalat (anya).
Ebben 4 érinkező az S-Video jelé, a fennmaradó a "kompozit" RCA jel.
Illetve a driverben állítva szintén ezen érintkezők konfigurálhatók "komponens kimenetté", hogy a 3 RCA csatlakozós kábellel használd.

1. A következő felállás lehetséges általában a videókátyáknál a sima nem HD tévékkel:

a) Ha S-Video jellel szeretnéd a tévére kötni (feltéve hogy a tévé tudja fogadni ezt) akkor egy normál 4 érintkezős S-Video - S-Video kábellel kell összekötnöd. Ha a tévéd tudja SCART-on is fogadni az S-Video jelet (az újabbak tudják) akkor pedig S-Video - SCART kábel kell neked.
Ekkor a driverben az "S-Video" jelet kell a TV kimenetnél állítani.

b) Ha a TV csak kompozit jelet tud fogani, akkor kell neked a kártyához adott kábel (ami nem átalakít, csak kivezeti a kompozit jelet a kártya megfelelő érintkezőiről). Ezesetben RCA - RCA kábellel tudod összekötni a tévét a kártyához adott kábellel. Ha a TV csak SCART-ot fogad, akkor RCA - SCART kábellel.
Ekkor a driverben a "Composite" jelet kell a TV kimenetnél beállítani.

Mindkét esetben értelemszerűen PAL/B (magyar) formátum kell.

2. HD tévék összekötéséhez a lehetőségek:

a) Ha van a fent említett 3 RCA végű "komponens" kábel a kártyához, akkor egy ilyen összekötő kábellel tudod a HD tévé szintén 3 csatlakozós "komponens" bemenetére kötni.
Ekkor a driverben a xyz felbontás "i" vagy "p" kimeneti jelét kell beállítani a kimeneten, attól függően a TV melyiket tudja fogadni vagy mivel kompatibilis.

b) Ha van DVI-HDMI átalakító a kártyához, akkor HDMI kábellel tudod összekötni a tévével, a második DVI kimeneten keresztül. Ekkor a másodlagos kijelző nem monitor lesz, hanem a HDTV-d. A felbontás itt szintén a tévé által támogatott módokban tudod beállítani, feltéve hogy jól működik a támogatott felbontások kiolvasása a tévéből, vagy a tévé ezt elküldi a kártyának.
Ha nem jól, akkor manuálisan egy segédprogrammal kell beállítani a kíván felbontást.
Van ahol a driver engedi erőltetni az adott HDTV felbontásokat, a kijelző közlésétől függetlenül is, ekkor nem kell segédprogram.

c) Ha van HDMI kimenet a kártyán, akkor a fentihez hasonlóan működik a dolog HDMI kábellel.

d) Ha a TV-n van DSUB "15 érintkezős VGA" bemenet, akkor normál VGA kábellel lehet összekötni és kb a fentiek igazak erre is. Be kell állítani, vagy manuálisan "erőltetni" a TV által támogatott felbontást, egy monitorhoz hasonlóan. Azt tudni érdemes, hogy a legtöbb TV gyártó korlátozza a VGA bemeneten támogatott maximális felbontást (pl full HD tévé, de csak 720p felbontást fogad itt).

Mint látható a fenti esetek egyikében sem kell semmi közbenső jelátalakító, meg ilyesmi, csak megfelelő hosszúságú, adott típusú kábel és a driver jó beállítása kell.
Régebbi kártyák nem voltak ilyen jól konfigurálható TV kimenettel ellátva, vagy csak 4 pines normál S-Video kimenetük volt, ezért kellett sokszor átalakító ami bizonyos szinten "kókányolás" és minőségrontó is lehet.
A mai kártyáknál szinte sosem kell már.

Remélem segítettem kicsit. :)

Szerk: Kisebb korrekciók, amiket észrevettem. :D

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 12. 21. 12:43 -kor

#2463 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 12:58

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 12:11

Attól függ...

Etalon post!  :respect:  Érthetően, részletesen leírtál mindent!

Ezt mentsd el és majd linkeld az okostojásoknak, akik 1000× rákérdeznek ugyanarra!

#2464 Felhasználó inaktív   tvmaki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 23. 17:29

Sziasztok!

Kérlek ha valaki tud segítsen!
A helyzet a következő: vásároltam egy mini-itx Intel® Desktop Board D201GLY alaplapot egy mini PC-be. Sajnos ehhez a verzióhoz nem jár TV-kimenet a lapra, de a gyártó a másik ui. típusú kimenetes lapjára is ugyan azt a SiS662 - Mirage*1 grafikus chipet tette, így elvileg tudnia kell a TV kimenet, akkor is, ha nincs felforrasztva a lapra a kivezetés. Na így okoskodtam és bátran vásároltam én balga!
Vettem hozzá egy passzív VGA - RCA  átalakítót abban a reményben, hogy használni is tudom majd. Ilyet: http://www.vatera.hu...c_46503230.html
A jelenség: amikor rákötöm a PC re csak kivehetetlenül csíkosan és fekete-fehéren mutat valamilyen képet.
Sajnos csak egyetlen PCI foglalat van a lapon /és semmi más/ , de
- nincs TV kimenetes PCI kártyám
+ az egyetlen PCI slot kellene a TV kártyának.

Megoldható valahogy a gondom? Még annyit, hogy Powerstreap-el nem állítható be egyéni felbontás, mert a SIS chipek nem támogatják ezt a lehetőséget. Valami csíkos-össze-vissza képet azért sikerült kicsalni, de ennyi.

Köszi minden választ!

Elnézést, figyelmetlen voltam, ha lehet kérem áttenni a témát a TV-kimenetes topikba. Köszönöm!

Szerkesztette: tvmaki 2007. 12. 23. 17:30 -kor

#2465 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 17:52

Valószínűleg a felbontás és a képfrissítési frekvencia a gond.

Próbálj valahogy 800x600 vagy mégjobb ha PAL szabvány szerinti  768x576 -ot be tudnád valahogy állítni.
És persze az 50Hz kell mellé.

#2466 Felhasználó inaktív   tvmaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 18:31

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 17:52

Valószínűleg a felbontás és a képfrissítési frekvencia a gond.

Próbálj valahogy 800x600 vagy mégjobb ha PAL szabvány szerinti  768x576 -ot be tudnád valahogy állítni.
És persze az 50Hz kell mellé.

Köszi, megnézem.

#2467 Felhasználó inaktív   tvmaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 19:06

Na ez sajna nem jött be. :mad:  800*600*50Hz-el rosszabb lett. PAL-re nem tudom beállítani, mert nem engedi az egyéni felbontást babrálni. Más?

#2468 Felhasználó inaktív   lginder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 22:46

Nemrég vettem egy Panasonic Viera TX-26le7p lcd tv-t és szeretném összekötni egy NVIDIA Geforce4 MX460-al úgy, hogy monitorként (másodlagos képernyőként) tudjam használni.

Problémám: Nincs hozzá pc (d-sub) bemenet, a HDMI-hez nem csatlakoztatható pc. Az S-video bemenetre rá tudtam dugni, de így torzítja a képet (pl: nem olvashatók a betűk).

Szerintetek össze lehet hozni valamilyen beálítással, vagy kábellel?

#2469 Felhasználó inaktív   MCMIX 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 24. 14:08

Üdv,
Rádugtam a radeon kártyámra a klasszikus S-Video - Scart átalakítót, a probléma egyedül az, hogy az xp háttérképén kívül semmi nem látszik. Elsődleges megjelenítővé tettem, kiterjesztettem rá az asztalt, de semmi. Egy kis segítséget, útmutatást nagyon meg tudnék köszönni.

#2470 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 14:57

Idézet: lginder - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 22:46

Nemrég vettem egy Panasonic Viera TX-26le7p lcd tv-t és szeretném összekötni egy NVIDIA Geforce4 MX460-al úgy, hogy monitorként (másodlagos képernyőként) tudjam használni.

Problémám: Nincs hozzá pc (d-sub) bemenet, a HDMI-hez nem csatlakoztatható pc. Az S-video bemenetre rá tudtam dugni, de így torzítja a képet (pl: nem olvashatók a betűk).

Egy lehetőséged talán van. Veszel egy HDMI-DVI kábelt és az asztal felbontásnak 1280x720-at állítasz be. :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2471 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 14:59

Idézet: lginder - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 22:46

Üdv!

Megoldás: egy új VGA kártya. Amin van legalább 1 DVI (vagy HDMI) kimenet. Úgy már DVI -> HDMI átalakítóval menni fog! (Van még lehetőség VGA -> RGB átalakításra, de HDTV esetén nem javaslom!)

#2472 Felhasználó inaktív   gyuri81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 18:57

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 21:52

Üdv!

Amint láthatod nekem is HDTV-nek ismeri fel a TV-t. De ez abszolút de nem számít. Ugyanúgy PAL (SD) jelet küld ki a TV-Out.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nálam a működő összeköttetéshez a következő elemek kellenek:

1. S-Video kábel
2. S-Video -> kompozit RCA átalakító
3. RCA kompozit kábel
4. RCA -> Scart átalakító

Olvasd el a következő hozzászólást, ha nem érted: 2007. szept. 15., szombat - 21:21 (76. oldal)

nekem sajna az nvidia vezérlőpult nem mutat ennyi beállítást!!  ezáltal nem tudom a tv képernyő méretéhez igazítani a képet!

#2473 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 20:19

Idézet: gyuri81 - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 18:57

nekem sajna az nvidia vezérlőpult nem mutat ennyi beállítást!!  ezáltal nem tudom a tv képernyő méretéhez igazítani a képet!

Üdv!

Ha arra gondolsz, hogy a baloldali oszlop teli van menüvel, akkor azt a következőképpen Te is meg tudod oldani: Asztalon jobb klikk -> NVIDIA vezérlőpult -> Speciális beállítások ikon (felül a nyilak mellett) -> Speciális (VAGY) Egyedi nézetek definiálása

#2474 Felhasználó inaktív   gyuri81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 20:29

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 20:19

Üdv!

Ha arra gondolsz, hogy a baloldali oszlop teli van menüvel, akkor azt a következőképpen Te is meg tudod oldani: Asztalon jobb klikk -> NVIDIA vezérlőpult -> Speciális beállítások ikon (felül a nyilak mellett) -> Speciális (VAGY) Egyedi nézetek definiálása

így van ,erre gondolok....  hiába van speciálison akkor sem látok elég sok menüt, mint mondjuk a képen.

#2475 Felhasználó inaktív   tvmaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 21:21

Sziasztok!

Kérlek ha valaki tud segítsen!
A helyzet a következő: vásároltam egy mini-itx Intel® Desktop Board D201GLY alaplapot egy mini PC-be. Sajnos ehhez a verzióhoz nem jár TV-kimenet a lapra, de a gyártó a másik ui. típusú kimenetes lapjára is ugyan azt a SiS662 - Mirage*1 grafikus chipet tette, így elvileg tudnia kell a TV kimenet, akkor is, ha nincs felforrasztva a lapra a kivezetés. Na így okoskodtam és bátran vásároltam én balga!
Vettem hozzá egy passzív VGA - RCA  átalakítót abban a reményben, hogy használni is tudom majd. Ilyet: http://www.vatera.hu...c_46503230.html
A jelenség: amikor rákötöm a PC re csak kivehetetlenül csíkosan és fekete-fehéren mutat valamilyen képet.
Sajnos csak egyetlen PCI foglalat van a lapon /és semmi más/ , de
- nincs TV kimenetes PCI kártyám
+ az egyetlen PCI slot kellene a TV kártyának.

Megoldható valahogy a gondom? Még annyit, hogy Powerstreap-el nem állítható be egyéni felbontás, mert a SIS chipek nem támogatják ezt a lehetőséget. Valami csíkos-össze-vissza képet azért sikerült kicsalni, de ennyi.
+ TV 100 Hz-es, ha ez számít. Biztosan van megoldás, különben egyáltalán nem lenne kép.

Köszi minden választ!

Szerkesztette: tvmaki 2007. 12. 26. 21:23 -kor

#2476 Felhasználó inaktív   lginder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 21:49

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 14:59

Üdv!

Megoldás: egy új VGA kártya. Amin van legalább 1 DVI (vagy HDMI) kimenet. Úgy már DVI -> HDMI átalakítóval menni fog! (Van még lehetőség VGA -> RGB átalakításra, de HDTV esetén nem javaslom!)

Köszönöm a gyors válaszodat! :respect:

Szerinted akkor is működni fog, ha a tv használati útmutatójában azt írják, hogy nem támogatja a hdmi pc-s csatlakozást?  :confused: Talán rá lehetne eröltetni a felbontást?  ;) 

#2477 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 16:21

Üdvözlet!
Kipróbáltam már pár VGA vezérlőnek a tv-outját, vga-tv átalakító boxot, különböző kábeleket (vga-rca,...), de egyikkel sem vagyok elégedett.
A kép homályos, életlen.
(mondjuk egy RTL klub felirat tök éles, de énnekem annál nagyobb méretű feliratok is már olvashatatlanok a tvouton.)

Azt viszont nem hiszem, hogy nem lehet ezt jobbra megcsinálni! Ugyanis ha készítek egy printscreent, és azt kiírom egy DVD-re, amit az asztali lejátszóval megnézek a tévén, tűéles lesz a kép. Vagyis így DVD-n keresztül lehet jó a képe a gépnek, de én nyílván közvetelnül akarom ezt.

Létezik-e olyan eszköz, kártya, átalakító, kábel, ami kitűnő, profi minőségű TV-outot csinál?

#2478 Felhasználó inaktív   gyuri81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 16:29

Idézet: gyuri81 - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 18:57

valaki nem tud rá megoldást?

#2479 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 17:45

Idézet: gyuri81 - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 16:29

valaki nem tud rá megoldást?

Driver frissítése.

Bár vannak olyan régebbi kártyák, amik frissített driverrel sem tudják...

#2480 Felhasználó inaktív   gyuri81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 18:38

Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 17:45

Driver frissítése.

Bár vannak olyan régebbi kártyák, amik frissített driverrel sem tudják...

legújabb driver van van rajta nvidia 169.21, gigabyte 8600GT

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.