TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2007. 12. 28. 00:37
-ASUS laptopot kötöttem össze a LCD TVvel egy 15 tüskés csatlakozóval
minden tökéletesen müködöt ugyanaz volt látható mint a laptopon, de
beraktam egy dvd-t a laptopba itt látható volt a TVn nem, se kép se hang.
Bocs ha érthetettlenül irtak le a problémámat!
Ha valaki tud SEGÍTSEN!!!
Köszi előre is!
:confused:
Elküldve: 2007. 12. 28. 09:26
Idézet: enrico11 - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 0:37
-ASUS laptopot kötöttem össze a LCD TVvel egy 15 tüskés csatlakozóval
minden tökéletesen müködöt ugyanaz volt látható mint a laptopon, de
beraktam egy dvd-t a laptopba itt látható volt a TVn nem, se kép se hang.
Bocs ha érthetettlenül irtak le a problémámat!
Ha valaki tud SEGÍTSEN!!!
Köszi előre is!
:confused:
Elsődleges és másodlagos megjelenítő beállításokkal variálj....TV legyen az elsődleges akkor ott lesz a kép...
Elküldve: 2007. 12. 28. 14:46
Ha valaki a tök laikus számára is érthető módon le tudná írni, ill. dokumentáció hollétéről infót adni tudna, hálás lennék.
Előre is kössz confused.gif
Elküldve: 2007. 12. 29. 12:47

Elküldve: 2007. 12. 29. 18:27
Olyan kellne hogy az egyik vége anya a másik apa.
Azért kellene 25 méter mert akkór szépen eltudnám vezetni a kábelt a géptől a tvig.
Höl találok egyben 25 méter ilyenkábelt ?
Vagy ha valakinek meg van az s-video jelkiosztása vagy le írása annak is örülnék.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?
Elküldve: 2007. 12. 29. 19:08
Idézet: The Tompi - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 12:47

Üdv!
Figy, a 3db RCA az nagyon nem kompozit!! Azért van 3db, mert komponens! (Y + Pb + Pr) Az lehet, hogy valamelyikből kijön a kompozit jel, de általában ez gyártófüggő! Közel sem biztos. (Gyakran a kékből szokott jönni a kompozit jel.) Ha tényleg kijön a kompozit jel, akkor azt egy RCA-val vezesd az RCA -> Scart átalakítóba, ami mehet a TV-be! (Valószínűleg a TV-d nem kezel S-Video-t úgyhogy azt hanyagold!)
Ha a 3db RCA egyikéből sem jön ki kompozit jel, akkor kénytelen leszel egy S-Video -> kompozit RCA-t beszerezni és azt közvetlen a TV-Out-ba dugni (a 3RCA-s helyett). Abból meg mehet ugyanúgy az RCA kábel a kompozit RCA -> Scart átalakítóba.
Üdv: Klown
P.s.: Irígylem barátnődet, hogy ennyi ideje van ezzel foglalkozni! Hát ha ezért hagy ott, akkor meg is érdemli!

Elküldve: 2007. 12. 29. 21:13
Idézet: adax01 - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 18:27
Olyan kellne hogy az egyik vége anya a másik apa.
Azért kellene 25 méter mert akkór szépen eltudnám vezetni a kábelt a géptől a tvig.
Höl találok egyben 25 méter ilyenkábelt ?
Vagy ha valakinek meg van az s-video jelkiosztása vagy le írása annak is örülnék.
Üdv!
Csináltass valahol! (pl. KáCsa) De egy kicsit hosszú! Tán jó minőségű, árnyékolt kábel esetén működni fog. De nem árt ha az eszköz relatíve jól erősített jelet tol ki magából.
Elküldve: 2007. 12. 30. 16:57
de nem lett. kérdés: van két szar átalakítóm, vagy tévesek az elképzeléseim az egészről? az én olvasatomban az átalakítóban az Y és a C össze van kötve, és a másik végén egy színes kompozit jelnek kéne kijönnie

papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2007. 12. 30. 17:05
Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 16:57
de nem lett. kérdés: van két szar átalakítóm, vagy tévesek az elképzeléseim az egészről? az én olvasatomban az átalakítóban az Y és a C össze van kötve, és a másik végén egy színes kompozit jelnek kéne kijönnie

5-ös, leülhetsz!

Most erre mit tudnék mondani?! Sorry, de ez már tényleg 0. típusú találkozás!

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:26
Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 17:05

Most erre mit tudnék mondani?! Sorry, de ez már tényleg 0. típusú találkozás!

iiigen, ezt a sufnituningolást akartam elkerülni, gondoltam hogy veszek egy átalakítót, az működni fog

node most jól kipróbálom kamerámal is

szerk: kipróbáltam, azzal is ff. de most megnéztem a csomagolást, és a német szövegből kiderült, hogy a kábel jó, csak nem arra, amire vettem:
Idézet

remélem megvan a cucc blokkja.
Szerkesztette: qnadam 2007. 12. 30. 21:34 -kor
Elküldve: 2007. 12. 31. 14:37
Nekem egy Inno3D 7600Gt-m van és nem akarja érzékelni a Tv-met.
Mit tegyek?
A régi Fx5700 al be tudtam állítani de ezzel nem .
Elküldve: 2008. 01. 01. 23:50
Van egy notebook, aminek nincs, csak usb meg VGA kimenete. Rá szeretném kötni a nagytv-re, amin csak kompozit bemenet van ( meg talán svideo, de ebben nem vagyok biztos. )
Szóval jó lenne egy VGA átalakító. Valami ilyesmi mint ez:

Elküldve: 2008. 01. 02. 21:32
Idézet: akyyy - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 23:50
Van egy notebook, aminek nincs, csak usb meg VGA kimenete. Rá szeretném kötni a nagytv-re, amin csak kompozit bemenet van ( meg talán svideo, de ebben nem vagyok biztos. )
Szóval jó lenne egy VGA átalakító. Valami ilyesmi mint ez:
http://www.mp3car.com/vbulletin/attachment...-sv-adapter.jpg
az elképzelés jó, de ez nem átalakító, csak egy kivezetés. pl matrox kártyák második kimenete tudott kompozit képet kiadni ilyennel.
valami ilyesmire van szükséged.
Szerkesztette: qnadam 2008. 01. 02. 21:34 -kor
Elküldve: 2008. 01. 03. 15:27
Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 21:26

node most jól kipróbálom kamerámal is

szerk: kipróbáltam, azzal is ff. de most megnéztem a csomagolást, és a német szövegből kiderült, hogy a kábel jó, csak nem arra, amire vettem:

remélem megvan a cucc blokkja.
Öööö... a notin PAL/B és S-Video volt beállítva kimenő jelnek (már ha lehet egyáltalán)?

Szerintem NTSC vs PAL inkompatibilitás miatt volt FF a kép.
Szerkesztette: ThomasS31 2008. 01. 03. 15:28 -kor
Elküldve: 2008. 01. 03. 20:57
Lehet két LCD monitort és egy LCD TV-t egy videókártyára kötni?
Az LCD monitort mivel kössem össze a géppel? Most egy S-video kábelt találtam. Hogyan lehet a TV felbontását a beállítani?
VGA: Geforce 7900, 169.13 forceware. A TX egy Panasonic Viera 82 centis. Van rajta HD ready, meg HDMI, fogalmam sincs, hogy mit jelentenek, ill. mire valók

A 'hagyományos' TV-vel S-video-Scart kábelt használtam, a fő monitort 1024×768-ba rakva klón módba volt beállítva.
Elküldve: 2008. 01. 03. 21:37
Idézet: =Oli= - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 20:57
Lehet két LCD monitort és egy LCD TV-t egy videókártyára kötni?
Az LCD monitort mivel kössem össze a géppel? Most egy S-video kábelt találtam. Hogyan lehet a TV felbontását a beállítani?
VGA: Geforce 7900, 169.13 forceware. A TX egy Panasonic Viera 82 centis. Van rajta HD ready, meg HDMI, fogalmam sincs, hogy mit jelentenek, ill. mire valók

A 'hagyományos' TV-vel S-video-Scart kábelt használtam, a fő monitort 1024×768-ba rakva klón módba volt beállítva.
Szerintem nem... pontosabban, mint 3 független kijelző nem.
Ebben a felállásban talán az a legjobb, ha van a kártyához komponens kábel akkor a TV-t azzal akasztod rá. A két monitor meg mehet a két DVI/VGA csatira.
De az egyik monitor biztos függeni fog a tévé kimenettel, ha jól emlékszem.
Elküldve: 2008. 01. 03. 22:14
Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 21:37
Ebben a felállásban talán az a legjobb, ha van a kártyához komponens kábel akkor a TV-t azzal akasztod rá. A két monitor meg mehet a két DVI/VGA csatira.
De az egyik monitor biztos függeni fog a tévé kimenettel, ha jól emlékszem.
A két monitort egyszerre használnám(annyira nem fontos, csak a Supreme Commender-ben akartam kipróbálni

Elküldve: 2008. 01. 03. 23:06
Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 15:27

Szerintem NTSC vs PAL inkompatibilitás miatt volt FF a kép.
nem

egyrészt a tv elvileg eszik ntsc-t is, másrészt kipróbálgattam a normákat, harmadrészt a pal kamerám is ff képet adott ezzel, negyedrészt ex-vizuáltechnikusként baromi ciki lenne, ha ez lenne a probléma, és nem jönnék rá :Đ
Elküldve: 2008. 01. 05. 18:25
Sikerült beállítani a Tv-re a 7600Gt-t, kössz h írtatok hogyankéne...
Csak egy gond van , nem színes a kép , egy régi Samsung Tv-m van,hogy kellene beállítani h jó legyen .
Meg nem teljes képet ad a Tv hanem szélesebbet 55-ös a tv átmérője.
Előre is kössz
Elküldve: 2008. 01. 05. 20:22
Idézet: Roli007 - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 18:25
Sikerült beállítani a Tv-re a 7600Gt-t, kössz h írtatok hogyankéne...
Csak egy gond van , nem színes a kép , egy régi Samsung Tv-m van,hogy kellene beállítani h jó legyen .
Meg nem teljes képet ad a Tv hanem szélesebbet 55-ös a tv átmérője.
Előre is kössz
n+2.-ik:
PAL B legyen a TV szabvány!
Ne S-Video-val kösd össze, hanem kompozit RCA kábellal! (Ettől független a ForceWare-ba maradhat S-Video-n a csatlakozó típusa. (Ill. ha van kompozit, akkor azt válaszd)
Méretezd át a képet ízlés szerint. (Képernyő méretének és helyzetének beállítása c. menüpont)