HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 09. 11:54

Idézet: onehecsa - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 9:14

oks nekifutok megint:) bár én értettem...
Szóval LAptop FireGL 5200 kártyával amin a TV kimenet a 7pines csatis. ehhez van egy composit átalakitós csati aminek az egyik vége ugyebár a 7pin-es a másik fele pedig a 3 dugos (red, Gree, Blue) ezzel kötöttem rá a plazmára. de a probláma az hogy pal szabvány esetén a szine a tvn rozsaszin árnyalatú ellenkező esetben viszont fekete fehér. Probáltam másik kábellel is, s másik laptoppal is amiben Nvidia kártya van de az eredmény ugyanaz.

Üdv!

Akkor valószínűleg az átalakító a ludas! Gondolom ez egy 7tűs miniDIN -> YPbPr komponens (3RCA-s) átalakító. Esetleg lehet, hogy valamit még a driver-ben is kell heggeszteni.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2522 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 12:06

Idézet: beegee01 - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 22:16

Szia!
Ugyanaz a helyzet nálam is, hogy ha beállítom, hogy a TV 1360*768 legyen, akkor scrollozni lehet a TV képernyőn, nem jelenik meg a teljes kép. Pal B-re van állítva, van 2 gépem, az egyikben ATI, a másikban Nvidia kártyával, mindkettővel ugyanaz a helyzet. A képet Svideo-RCA átalakítóval a TV video bemenetére rakom. Az egyik gép a TV D-SUB bemenetére van kötve, és a másikat szeretném az RCA-s video bemenetére kötni, hogy lehessen filmet nézni bárhonnan. Van tipp, hogy hogy lehet a scrollozást megszüntetni?

Üdv!

A legtöbb TV-Out nem tud 1024×768-nál nagyobb felbontást PAL-ra alakítani és áttolni a TV-re. Ha nagyobbat állítassz be, akkor az asztalon követi az egér kurzort. Sajnos ez van! Viszont a video lejátszó progik az overlay-re szépen ki tudják tolni teljes képernyőben a filmeket, tehát ott nincs scrollozás.

Ha pedig D-Sub-bal kötöd össze a TV-t a PC-vel, akkor a TV-Out részt nem is használod, így bármilyen felbontást ki lehet rajta tolni. Ekkor a legegyszerűbben úgy tudsz teljes képernyős képet csiholni film esetében, hogy az asztalt kiterjeszted a 2 megjelenítőre (monitor + TV), majd áthúzod a lejátszó progit a 2. megjelenítőre (TV) és ott nyomsz egy teljes képernyőt. (pl. Alt + Enter)

#2523 Felhasználó inaktív   onehecsa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:45

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 11:54

Üdv!

Akkor valószínűleg az átalakító a ludas! Gondolom ez egy 7tűs miniDIN -> YPbPr komponens (3RCA-s) átalakító. Esetleg lehet, hogy valamit még a driver-ben is kell heggeszteni.

igy van ilyen a kábel..de az nem lehet mivel én is gondoltam rá s kértem kölcsön másikat..helyzet ugyanaz...driverben amit lehetett állitottam, sőt, másik laptop amiben Nvida kari van azzal is épp ezt produkálja ...sajna

üdv

#2524 Felhasználó inaktív   bigrabbit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 16:23

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 20:56

Üdv!

Valószínűleg földhurok lesz! Amit úgy tudsz megszüntetni, hogy kihúzod az antennát (az első eszközből, amibe bemegy), vagy veszel egy föld hurok izolátort (ajánlott!), amit betoldassz a lakásba bejövő koax-ba. Vagy azonos földelésen legyen a TV (és az összes eszköz, ami az erősítőbe megy) és a PC.

Klown: istencsászár vagy! :) Köszi a segítséget!
tényleg ez volt a probléma!!! kihúztam a koaxot a tv-ből és tök jól megy! Van esetleg valami tipped, hogy hol kapok ilyen földhurok izolátort?

Még 1 kérdés:
A PC driver HDTV-nek ismeri fel a tv-met, most PAL/B-n megy 640x480-ban, kompoziton keresztül. van esetleg valami lehetőség, hogy jobb minőségben, nagyobb felbontással használjam? a PAL és NTSC módok mellett megjelentek olyanok, mint pl. 720p HDTV, 480i EDTV, meg SDTV, ilyenek, de bármelyikre kapcsolok nem jó a kép a TV-n. Esetleg SVIDEO kábelen jó lenne?

Köszönöm a segítséget még egyszer!

#2525 Felhasználó inaktív   Terrier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:31

Szisztok!

Hol tudom atallitanni az ATI kartyak (konkretan egy 2400XT) TV-kimenetet PALosra?
Elore is kosz a segitseget.

#2526 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:34

Idézet: Terrier - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 18:31

Szisztok!

Hol tudom atallitanni az ATI kartyak (konkretan egy 2400XT) TV-kimenetet PALosra?
Elore is kosz a segitseget.

TV Properties -> Format  :think:  :omg: :)

#2527 Felhasználó inaktív   Terrier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:41

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 18:34

TV Properties -> Format  :think:  :omg: :)

hat nekem ilyen nincs a catalystben. nem ott kellene lennie?

Szerkesztette: Terrier 2008. 01. 09. 18:41 -kor

#2528 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 21:06

Idézet: bigrabbit - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 16:23

Klown: istencsászár vagy! :) Köszi a segítséget!
tényleg ez volt a probléma!!! kihúztam a koaxot a tv-ből és tök jól megy! Van esetleg valami tipped, hogy hol kapok ilyen földhurok izolátort?

Még 1 kérdés:
A PC driver HDTV-nek ismeri fel a tv-met, most PAL/B-n megy 640x480-ban, kompoziton keresztül. van esetleg valami lehetőség, hogy jobb minőségben, nagyobb felbontással használjam? a PAL és NTSC módok mellett megjelentek olyanok, mint pl. 720p HDTV, 480i EDTV, meg SDTV, ilyenek, de bármelyikre kapcsolok nem jó a kép a TV-n. Esetleg SVIDEO kábelen jó lenne?

Köszönöm a segítséget még egyszer!

Üdv!

Nagyobb felbontást csak D-Sub/DVI/HDMI (monitor) kimenet-en keresztül kaphatsz! Vagy ha van rajta YPbPr komponens (3db RCA) kimenet, akkor azon keresztül is megy.

#2529 Felhasználó inaktív   Terrier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 00:36

Idézet: Terrier - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 18:41

hat nekem ilyen nincs a catalystben. nem ott kellene lennie?

nemar, hogy senki nem hasznal ati 2400-at.
segitsetek mar

#2530 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 22:32

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 13:06

Üdv!

A legtöbb TV-Out nem tud 1024×768-nál nagyobb felbontást PAL-ra alakítani és áttolni a TV-re. Ha nagyobbat állítassz be, akkor az asztalon követi az egér kurzort. Sajnos ez van! Viszont a video lejátszó progik az overlay-re szépen ki tudják tolni teljes képernyőben a filmeket, tehát ott nincs scrollozás.

Ha pedig D-Sub-bal kötöd össze a TV-t a PC-vel, akkor a TV-Out részt nem is használod, így bármilyen felbontást ki lehet rajta tolni. Ekkor a legegyszerűbben úgy tudsz teljes képernyős képet csiholni film esetében, hogy az asztalt kiterjeszted a 2 megjelenítőre (monitor + TV), majd áthúzod a lejátszó progit a 2. megjelenítőre (TV) és ott nyomsz egy teljes képernyőt. (pl. Alt + Enter)

Szia! Kicsit elszomorodtam, hogy a TV-Out nem tud többet. Kifejtenéd kicsit bővebben, mint laikusnak ez a mondatodat: "Viszont a video lejátszó progik az overlay-re szépen ki tudják tolni teljes képernyőben a filmeket, tehát ott nincs scrollozás." Ezt hol állítom be?
Az egyik gépbe van egy Ti4200, ez van a TV-re kötve D-subbal, az megy is rendesen a nekem tetsző felbontásban, de a másikban van egy x1950pro, amire rá van nyomva egy 19" TFT, és e mellé akartam extended képernyőként a TV-t benyomni, kizárólag filmnézés szempontjábólkábel, mert a Ti4200-es konfigon szaggat a HD (ready) film. Az x1950-en nincs HDMA, az áthidalandó táv pedig kb 7-8 méter.(még nem találkoztam ilyen hosszú HDMI kábellel), igy nem akarok belefogni a HDMI-s összekötésba, amikor egy DVI-HDMI átalakító+ 4x HDMI toldó +5x 1,5m HDMI hiosszabbító kábel elég húzós árú.

#2531 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 23:52

Üdv
Nagy problémám van, remélem tudtok segíteni. A szitu a következő:
Most újjítottam fel a gépet egy kicsit, vettem egy 8600GT-t többek között. Ehez van egy ilyen HDTV kis doboz szerűség amivel össze tudom kötni a tv-vel a gépet. Ezzel nem is volt probléma. Összekötöttem egy olyan kábellel aminek az egyik fele S-Video a másik Scart. Működött is rendesen egy hétig aztán egyik pillanatról a másikra már nem. Érzékeli a másodlagos képernyőt a windows de a tv-n semmi. Megpróbáltam másik tv-vel is és kábellel is de ugyanez a probléma. Segítsetek plz!

#2532 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 11:12

Idézet: beegee01 - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 22:32

Szia! Kicsit elszomorodtam, hogy a TV-Out nem tud többet. Kifejtenéd kicsit bővebben, mint laikusnak ez a mondatodat: "Viszont a video lejátszó progik az overlay-re szépen ki tudják tolni teljes képernyőben a filmeket, tehát ott nincs scrollozás." Ezt hol állítom be?
Az egyik gépbe van egy Ti4200, ez van a TV-re kötve D-subbal, az megy is rendesen a nekem tetsző felbontásban, de a másikban van egy x1950pro, amire rá van nyomva egy 19" TFT, és e mellé akartam extended képernyőként a TV-t benyomni, kizárólag filmnézés szempontjábólkábel, mert a Ti4200-es konfigon szaggat a HD (ready) film. Az x1950-en nincs HDMA, az áthidalandó táv pedig kb 7-8 méter.(még nem találkoztam ilyen hosszú HDMI kábellel), igy nem akarok belefogni a HDMI-s összekötésba, amikor egy DVI-HDMI átalakító+ 4x HDMI toldó +5x 1,5m HDMI hiosszabbító kábel elég húzós árú.

Üdv!

Na szóval, ha ugye beállítod a TV-Out-ot Klón módra, akkor megjeleníti az asztalt, de mivel a PAL-ra nem tudja a VGA lekonvertálni az 1280×1024-et (max. 1024×768), ezért nem látszik a teljes terület, csak az asztal egy része. Ilyenkor a képernyő követi az egérkurzor mozgását. Ha ebben a módban elindítassz egy filmet valamelyik lejátszó progival, akkor viszont már meg fogja jeleníteni a filmet teljes képernyős módban. Magyarul az asztalt nem tudja teljes egészében megjeleníteni, de az overlay felületet (~ film) minden további nélkül ki tudja küldeni teljes képernyőben.

Ha a 2. kijelzőn csak filmet akarsz nézni az X1950-nel, akkor nyugodtan használhatod a TV-Out részét a kártyának, de viszont az nem fog kitolni magából HD jelet. Nagy valószínűséggel csak szabvány PAL-t tud (720×576 @ 50i), esetleg csak úgy tudja a HD-t, ha HDTV-s a VGA. Akkor szoktak adni hozzá analóg komponens (YPbPr) átalakítót. Ha ilyened nincs hozzá, akkor csak D-Sub-bal, vagy DVI-al tudsz HD képet varázsolni a TV-re.

#2533 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 11:13

Idézet: Grass - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 23:52

Üdv
Nagy problémám van, remélem tudtok segíteni. A szitu a következő:
Most újjítottam fel a gépet egy kicsit, vettem egy 8600GT-t többek között. Ehez van egy ilyen HDTV kis doboz szerűség amivel össze tudom kötni a tv-vel a gépet. Ezzel nem is volt probléma. Összekötöttem egy olyan kábellel aminek az egyik fele S-Video a másik Scart. Működött is rendesen egy hétig aztán egyik pillanatról a másikra már nem. Érzékeli a másodlagos képernyőt a windows de a tv-n semmi. Megpróbáltam másik tv-vel is és kábellel is de ugyanez a probléma. Segítsetek plz!

Üdv!

Driver reinstall, frissítés?!  :think:

#2534 Felhasználó inaktív   peter78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 13:15

Hello! Nekem lenne egy klónozásos problémám. 9600-as ATi kártyámat cseréltem HD 2600 XT verzióra. Ezt követően az új szoftvet telepítése után a klón mód nem elérhető a Catalyst-ban. Összekötöttem a TV-vel (régi darab, nem LCD) és meg is jelenik az eszközök között, de nem tudom kiválasztani (szürkén figyel az észlelt megjelenítők pontban). Próbáltam a Display propertiesben engedélyezni másodlagos megjelenítőt, de nem engedi. Minden ilyen próbálkozásnál apply vagy ok hatására az ablak csinál egy befagyásszerű dolgot és utána visszaugrik az eredeti letiltott státuszba. Csökkentettem a felbontáson is 800x600-ra, de nem használt. Catalyst verziót is cseréltem, kábeleket ellenőriztem, az sem használt. Szerintem nem az ATI driver okozza, hanem valami windows-os dolog van elromolva. (Ja, 32-bites XP az oprendszer.) Mondjatok valami tippet, ami nem windows install. Köszi!

#2535 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 15:15

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 12:13

Üdv!

Driver reinstall, frissítés?!  :think:

Megvolt, semmi változás

#2536 Felhasználó inaktív   kisslas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 15:57

Sziasztok
Vagy egy HTPC-m, aminek az alaplapjan egy ati X1250-es videokartya van. Az S-VHS kimenet van rakotve a TV-re, mint egyetlen megjelenitore. Nemreg vettem egy 16:9-es oldalaranyu hagyomanyos SONY crt TV-t. A gondom az, hogy a 4:3-as aranyu felbontasokat (800x600, 1024x768) a teljes kepernyore szethuzva teszi ki. Sehol nem talaltam a TV-hez oldalarany valaszto beallitast a kartya drivereben. Kerestem mas felbontasokat, de 800x600-hoz nem talaltam szelesvasznu felbontast, az 1280x768-at meg csak gorgetve rakja ki (fentebb olvastam miert). Egyedul a 720x480 megy ki jol, de az meg tul kicsi a wint hasznalni. Van erre valami megoldas? Ha mar nincs normalis felbontas, legalabb a 800x600-at 4:3 oldalarannyal rakna ki, es a TV zoomjaval felnagyitanam, de igy sehogy sem jo.
kosz
Laci

#2537 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 18:32

Egy kérdésem volna:
Adott egy gép 8600 GT-vel, és mivel ezen "csak" HDMI kimenet van, akinél van, nem tudja kivinni a képet a TV-re.
Létezik olyan, a kereskedelemben beszerezhető, kábel vagy átalakító, amivel a HDMI-ből Videó RCA-t tudunk csinálni?

Előre is köszi a segítséget.
Ja a VGA egy Gainward, semmilyen kábelt vagy az előzőekben említett kis "dobozt" nem adtak hozzá...
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#2538 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 21:27

Üdv!

S-videon keresztül próbálom összekötni a laptopomat (Gericom Blockbuster, videokártya: ATI Mobility RadeOn 9600) az LCD TV-mel (Panasonic).
Sikerült is, ám ez lett az eredmény:
http://img176.images.../img2071rc3.jpg
A probléma látható: mi okozhatja a csíkokat?

Az audioval is gond van: van valami alapzaj, ami zavaró, de nem tudom, honnan jön. Külső hangkártyát (Creative X-Fi Xmod) használok, tehát a notebook zaja nem szólhat be. Bezavarhat az LCD panele, ha közel van hozzá a hangkártya?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2539 Felhasználó inaktív   lginder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 06:31

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 21:27

Üdv!

S-videon keresztül próbálom összekötni a laptopomat (Gericom Blockbuster, videokártya: ATI Mobility RadeOn 9600) az LCD TV-mel (Panasonic).
Sikerült is, ám ez lett az eredmény:
http://img176.images.../img2071rc3.jpg
A probléma látható: mi okozhatja a csíkokat?

Az audioval is gond van: van valami alapzaj, ami zavaró, de nem tudom, honnan jön. Külső hangkártyát (Creative X-Fi Xmod) használok, tehát a notebook zaja nem szólhat be. Bezavarhat az LCD panele, ha közel van hozzá a hangkártya?

Szia!

Nekem is hasonló a problémám (számítógép - Panasonic LCD tv svideo-n keresztül)! Villog a kép, valami nem stimmel. Sajnos a tv-n nincs Pc bemenet, csak HDMI, ami nem támogat Pc-s csatlakoztatást a leírás szerint. Én ezt sajnos nem tudtam kipróbálni, mert a videokártyámon nics HDMI vagy DVI kimenet.

Nálad is ez a probléma? Keressük meg együtt a megoldást!

A boltban, ahol a Tv-t vettem azt mondták, hogy vagy vegyek egy új video kártyát, vagy a monitor kimenetet alakítsam át HDMI-vé! 

#2540 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 08:45

Monitor bemenet ezen a tv-n valóban nincs, s-video, rca és hdmi van. A laptopomnak nincs hdmi kimenet, de állítólag az s-videonak is jónak kell lennie.
Javaslatra kihúztam a tévéből az antenna kábelt, mert állítólag az bezavarhat. Nos, nem jött össze, sőt, ma reggel már színt se kaptam, pedig a színrendszer jól volt beállítva.
Úgyhogy egyelőre meg vagyok lőve. Laptopban videokártyát nem tudok cserélni, viszont van itt még egy laptop, majd megnézem azzal, és ha ugyanazt a hibát produkálja, akkor passz.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.