Idézet: beegee01 - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 22:32
Szia! Kicsit elszomorodtam, hogy a TV-Out nem tud többet. Kifejtenéd kicsit bővebben, mint laikusnak ez a mondatodat: "Viszont a video lejátszó progik az overlay-re szépen ki tudják tolni teljes képernyőben a filmeket, tehát ott nincs scrollozás." Ezt hol állítom be?
Az egyik gépbe van egy Ti4200, ez van a TV-re kötve D-subbal, az megy is rendesen a nekem tetsző felbontásban, de a másikban van egy x1950pro, amire rá van nyomva egy 19" TFT, és e mellé akartam extended képernyőként a TV-t benyomni, kizárólag filmnézés szempontjábólkábel, mert a Ti4200-es konfigon szaggat a HD (ready) film. Az x1950-en nincs HDMA, az áthidalandó táv pedig kb 7-8 méter.(még nem találkoztam ilyen hosszú HDMI kábellel), igy nem akarok belefogni a HDMI-s összekötésba, amikor egy DVI-HDMI átalakító+ 4x HDMI toldó +5x 1,5m HDMI hiosszabbító kábel elég húzós árú.
Üdv!
Na szóval, ha ugye beállítod a TV-Out-ot Klón módra, akkor megjeleníti az asztalt, de mivel a PAL-ra nem tudja a VGA lekonvertálni az 1280×1024-et (max. 1024×768), ezért nem látszik a teljes terület, csak az asztal egy része. Ilyenkor a képernyő követi az egérkurzor mozgását. Ha ebben a módban elindítassz egy filmet valamelyik lejátszó progival, akkor viszont már meg fogja jeleníteni a filmet teljes képernyős módban. Magyarul az asztalt nem tudja teljes egészében megjeleníteni, de az overlay felületet (~ film) minden további nélkül ki tudja küldeni teljes képernyőben.
Ha a 2. kijelzőn csak filmet akarsz nézni az X1950-nel, akkor nyugodtan használhatod a TV-Out részét a kártyának, de viszont az nem fog kitolni magából HD jelet. Nagy valószínűséggel csak szabvány PAL-t tud (720×576 @ 50i), esetleg csak úgy tudja a HD-t, ha HDTV-s a VGA. Akkor szoktak adni hozzá analóg komponens (YPbPr) átalakítót. Ha ilyened nincs hozzá, akkor csak D-Sub-bal, vagy DVI-al tudsz HD képet varázsolni a TV-re.
Üdv: Klown