HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   bsv419 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 11:12

Ja, egyébként Radeon9600 vga-ról van szó,
és gyári kábelről, meg S-video -> SCART átalakítóról.
Bár szerintem vmi sw-s gond lehet :confused:
mert régen jó volt, azóta újraraktam, aztán ez van.

#362 Felhasználó inaktív   styrex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 13:39

Nincs senkinek infoja? Olyan információ jutott hozzám, hogy a Geforce2 Ti kártyák nem támogatják ezt a funkciót. Lehetséges ez? :(

#363 Felhasználó inaktív   tamaszo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 13:20

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni antenna leválasztás (izolálás) ügyben. Hol lehet kapni ilyen szerkezetet, vagy ha nem akkor hová kell bekötni a kondikat? Köszi.

#364 Felhasználó inaktív   James Sunderland 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 11. 18:55

Helló!
[url="http://"http://www.konpat.hu"]Itt[/url]kapsz készen, Isolatort, de ha te akarsz csinálni:[url="http://"http://www.epanorama.net/documents/groundloop/antenna_isolator_building.html"]web page[/url]

#365 Felhasználó inaktív   Toto405 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 19:38

Sziasztok!

Nekem az lenne a problemam, hogy tul sotet a kep a TV-n. Ill. fenytelen. Letezik olyan program amivel novelni tudom a fenyerot? Radeon kartyahoz kellene. Koszi elore is

#366 Felhasználó inaktív   SzakiBoy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 00:56

A kérdésem az hogy, van egy abit siluro geforce 5600 as kártyám tv out tal és összeszeretném hozni a tv vel! De gond van ,ugy van rakva a dolog hogy van egy tv egy dvd és egy video!!A tv és a video régebbi ezért se video se audio kimenet nincs rajtuk de a dvd n van s-video csatlakozó és audio is!Meg is tettem a lépéseket a gépet s-video val rákötötem a dvd re és az audio t is a dvd re!!A sorrend a következő tv scart csatlakozoval a dvd re és erre a video ugyanugy scart csatlakozóval van kötve!!Mit tegyek hogy menjen a dolog kell a monitor is hozzá???Vagy hogy kösem mit állitsak beh hogy menjen a dolog tán kössek át vmit??
A segytséget előre is köszönöm!
Galga Pitics

#367 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 01:34

Huh... ;)

#368 Felhasználó inaktív   SzakiBoy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 19:02

Na segít nekem vki???Jó lenne és előre is megköszönémm!!
mert kéne tv re cseszni ezt a ratyi gépet!! :rolleyes: :rolleyes:
Galga Pitics

#369 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 20:04

idézet:
Ezt írta SzakiBoy:
Na segít nekem vki???Jó lenne és előre is megköszönémm!!
mert kéne tv re cseszni ezt a ratyi gépet!! :rolleyes: :rolleyes:
[/quote]

Csak kissé nehéz kihámozni, hogy mit is akarsz... Így nehéz segíteni.

#370 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 20:33

idézet:
Ezt írta SzakiBoy:
A kérdésem az hogy, van egy abit siluro geforce 5600 as kártyám tv out tal és összeszeretném hozni a tv vel![/quote]

Ez egy kijelentő mondat. ;)

idézet:
De gond van ,ugy van rakva a dolog hogy van egy tv egy dvd és egy video!!A tv és a video régebbi ezért se video se audio kimenet nincs rajtuk de a dvd n van s-video csatlakozó és audio is!Meg is tettem a lépéseket a gépet s-video val rákötötem a dvd re és az audio t is a dvd re!!
[/quote]

A DVD-n biztos bemenetek az S-video és audio csatlakozók? Mert szerintem kimenetek... Azaz azzal az ő képét tudod pl. TV-be vezetni, stb.

idézet:
A sorrend a következő tv scart csatlakozoval a dvd re és erre a video ugyanugy scart csatlakozóval van kötve!!
[/quote]

Tehát a TV-n és a videón is van Scart? Akkor miért mondod, hogy nincs rajtuk video és audio csatlakozás?

Scart = kompozit video/S-video/RGB in, k. video out, hang ki/be, + digitális kommunikációs vonalak.

idézet:
Mit tegyek hogy menjen a dolog kell a monitor is hozzá???Vagy hogy kösem mit állitsak beh hogy menjen a dolog tán kössek át vmit??
[/quote]

Ezt hogy érted, hogy kell-e a monitor is hozzá? A monitor ilyenkor nincs is bedugva a gépbe? Így nehezebb lesz.

Ugye ha valaminek pl. a 2-es videobemenetére kötsz valamit, amit történetesen nézni/továbbküldeni akarsz, akkor a készülék csatornaválasztásában is az van beállítva? (Ha tudod, miről beszélek... Ha nem, inkább hívj valakit, aki valamivel többet "ért hozzá".)

#371 Felhasználó inaktív   Toto405 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 23:29

Hello!

Van nekem egy radeon kartyam, amit szeretnek rakotni egy hazimozierositore, mert annak van videobenetete. Ill. egy kimenete is, ami ra van kotve a tv-re scarttal. Az osszes bemenet csupan 1 db sarga rca aljzat. Erre hogyan tudom rakotni a TV-out-ot? Elore is koszonom a segitseget!

#372 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:21

idézet:
Ezt írta Toto405:
Van nekem egy radeon kartyam, amit szeretnek rakotni egy hazimozierositore, mert annak van videobenetete. Ill. egy kimenete is, ami ra van kotve a tv-re scarttal. Az osszes bemenet csupan 1 db sarga rca aljzat. Erre hogyan tudom rakotni a TV-out-ot? Elore is koszonom a segitseget![/quote]

Nem kaptál a kártyához kábelt ehhez? (Egyik oldal: MiniDIN, másik: sárga RCA dugó.) Ha nem, nézd át a topik elejét, ott találsz bekötési rajzokat.

#373 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 15:00

Hi.

Lenne egy kérdésem, remélem nem volt még róla szó. Ha volt már ezer bocs.
Adott egy HIS Excalibur 9600XT Platinum videokari. A winfosban a driver úgy érzékeli, mintha állandóan lenne TV rákötve. A kábel kihúzása után is 50Hz-en bootol, stb, ha rákötöm TV-re a kimenet képe is elég gány. Szerintetek mi lehet a gubanc? Meghalt volna a TV-OUT a kártyán? Vagy valami winfos trükközés?

@
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#374 Felhasználó inaktív   Toto405 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:38

idézet:
Ezt írta Victor:

Nem kaptál a kártyához kábelt ehhez? (Egyik oldal: MiniDIN, másik: sárga RCA dugó.) Ha nem, nézd át a topik elejét, ott találsz bekötési rajzokat.
[/quote]

Sajnos nem kaptam kabelt hozza, mivel hasznaltan vettem. Atfutottam a topikot, de nem ertem sajnos a rajzokat. Vettem mar 4 polusu svideo dugot. 7-eset nem kaptam sehol. Jo nekem a 4 polusu is? Esetleg vmi konkretabbat nem tudsz mondani? Az RCA ugyebar 2 "eres". Gondolom az egyik a fold, de mi a masik?
Koszi.

#375 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 23:02

idézet:
Ezt írta Toto405:
Sajnos nem kaptam kabelt hozza, mivel hasznaltan vettem. Atfutottam a topikot, de nem ertem sajnos a rajzokat. Vettem mar 4 polusu svideo dugot. 7-eset nem kaptam sehol. Jo nekem a 4 polusu is? Esetleg vmi konkretabbat nem tudsz mondani? Az RCA ugyebar 2 "eres". Gondolom az egyik a fold, de mi a masik?
Koszi.
[/quote]

Szerintem követeld a kábelt az előző tulajtól.
A rajozoknál konkrétabb már nem nagyon tudok lenni.
Jó-e a 4-es? Először is nézd meg, hány pólusú a kártyán lévő MiniDIN anya. Ha az 7-es, valszeg akkor is be lehet dugni. Köv. lépés, hogy ellenőrzöd, ott jön-e ki rajta a kompozit video-jel, ahol a 4-esen is van tüske. Ha igen (valószínű, de most nincs időm megnézni), akkor OK a dolog. Már csak össze kell kötni az RCA-val.
Az RCA 1 eres, plusz árnyékolás (az van kívül). Az az egy ér (a "jel") esetünkben kompozit videojel.
De talán ha ennyire nem vagy otthon ebben, meg kellene kérned valaki mást, csinálja meg neked...

UPD: megnéztem, a 7-esen pont a 7. tüskén jön ki a kompozit video, a 4-esen nincs ott tüske. Bár így is megoldható (1 ellenállás és 1 kondi kellene hozzá, legalábbis azt hiszem, ennyi elég lenne).

[ 2004. március 16.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#376 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 23:04

idézet:
Ezt írta kuk@c:
Lenne egy kérdésem, remélem nem volt még róla szó. Ha volt már ezer bocs.
Adott egy HIS Excalibur 9600XT Platinum videokari. A winfosban a driver úgy érzékeli, mintha állandóan lenne TV rákötve. A kábel kihúzása után is 50Hz-en bootol, stb, ha rákötöm TV-re a kimenet képe is elég gány. Szerintetek mi lehet a gubanc? Meghalt volna a TV-OUT a kártyán? Vagy valami winfos trükközés?
[/quote]

Valószínűleg hibás.

#377 Felhasználó inaktív   Toto405 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 03:26

idézet:
Ezt írta Victor:

Szerintem követeld a kábelt az előző tulajtól.
A rajozoknál konkrétabb már nem nagyon tudok lenni.
Jó-e a 4-es? Először is nézd meg, hány pólusú a kártyán lévő MiniDIN anya. Ha az 7-es, valszeg akkor is be lehet dugni. Köv. lépés, hogy ellenőrzöd, ott jön-e ki rajta a kompozit video-jel, ahol a 4-esen is van tüske. Ha igen (valószínű, de most nincs időm megnézni), akkor OK a dolog. Már csak össze kell kötni az RCA-val.
Az RCA 1 eres, plusz árnyékolás (az van kívül). Az az egy ér (a "jel") esetünkben kompozit videojel.
De talán ha ennyire nem vagy otthon ebben, meg kellene kérned valaki mást, csinálja meg neked...

UPD: megnéztem, a 7-esen pont a 7. tüskén jön ki a kompozit video, a 4-esen nincs ott tüske. Bár így is megoldható (1 ellenállás és 1 kondi kellene hozzá, legalábbis azt hiszem, ennyi elég lenne).

[ 2004. március 16.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Koszi a segitseget! Meg annyit, hogy hol lehet venni 7 polusu dugot? A kabel meg akkor ugy nez ki, hogy az RCA "kozepe" megy az S-video 7-es labara es az RCA "szele" pedig az 1-re vagy a 2-re? Ha mar tudom, hogy mit hova kell kotni, akkor menni fog. :)

[ 2004. március 17.: Toto405 szerkesztette a hozzászólást ]

#378 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 13:52

Sajnos a videokártyámon nincs más kimenet csak VGA, a TV-n meg nincs VGA bemenet (csak s-video, meg Scart). A kérdés: mi a legegyszerűbb módja, hogy összekössem a számítógépet a TV-vel?

#379 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 17. 13:55

idézet:
Ezt írta oooooo:
Sajnos a videokártyámon nincs más kimenet csak VGA, a TV-n meg nincs VGA bemenet (csak s-video, meg Scart). A kérdés: mi a legegyszerűbb módja, hogy összekössem a számítógépet a TV-vel?[/quote]

idézet:
Kedves hallgatóink. Mai kitöltendő tesztünk a következő:

1. spárga

2. megfelelő VGA kártya

x. megfelelő TV készülék[/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#380 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 15:42

idézet:
Ezt írta lameXpert:
[QB][/QB][/quote]

Állítólag létezik VGA->SCART átalakítókábel. De nem kereskedelmi forgalomban, hanem házi elkészítéssel.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.