HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 28. 20:44

Én csak azt nem értem, hogy szines NTSC-M, vagy feketefehér PAL-B beállítással miért javul meg teljesen...

Egyedül akkor szar, ha normál PAL-B színesben megy a dolog :confused:

#342 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 20:53

idézet:
Ezt írta Locutus:
Én csak azt nem értem, hogy szines NTSC-M, vagy feketefehér PAL-B beállítással miért javul meg teljesen...

[/quote]

Victor úgy értette, hogy a tévéd menüjében a S-video bemenet beállításainál állítsd S-video -ra és tökéletes lesz a kép.

#343 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 21:54

idézet:
Ezt írta Locutus:

[/quote]

Az NTSC máshogy kódolja a színeket.

Ja, és fekete-fehérre állított PAL-nál meg nem megy át szín, nincs, ami bezavarjon.

[ 2004. február 28.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#344 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 21:56

idézet:
Ezt írta Andreas:
Victor úgy értette, hogy a tévéd menüjében a S-video bemenet beállításainál állítsd S-video -ra és tökéletes lesz a kép.[/quote]

Hát, nem egészen, mert szerintem most eleve kompozitban megy át a kábelen.

#345 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 23:59

idézet:
Ezt írta Victor:

Hát, nem egészen, mert szerintem most eleve kompozitban megy át a kábelen.
[/quote]

S-video kábelen is mehet kompozitban a jel?

[ 2004. február 29.: Andreas szerkesztette a hozzászólást ]

#346 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 00:42

idézet:
Ezt írta Andreas:
S-video kábelen is mehet kompozitban a jel?[/quote]

Már úgy értem, a TV-be, legalábbis. És asszem, tudom már, mi a baj: az s-video->Scart adapterben valószínűleg közösítve van az Y és a C jel (az s-video két jele). Előfordul, egy bárgyú "biztos ami biztos" alapon (mert van pár TV, ami nem tud fogadni s-video-t, és egyes gyártók azt gondolják, a felhasználók 99%-a észre sem veszi a különbséget - és lehet, hogy jól gondolják, persze attól még nagyon gáz). Le kell cserélni egy jobbra.

#347 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 00:50

Egyébként nvidia esetén előfordul néha, hogy kompozitban megy a jel s-video kábelen, mert ennél nincs külön kompozit és s-video kimenet a MiniDIN csatin, hanem érzékeli, hogy csak az egyik (Y), vagy mindkét (Y+C) kábelen van-e lezárás (75ohm), aszerint ad ki kompozitot vagy s-video-t, és néha rosszul ismeri fel (mondjuk akkor kézzel is át lehet állítani). De megnéztem, és ATI-nál külön jönnek ki.

#348 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 13:07

Nekem a TV menüjében semmi ilyent nem lehet állítani.

Akkor ha forrasztok egy scart fejet az svideo kábel végére, megfelelő kiosztásban, az megoldja a gondot?

#349 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 13:30

idézet:
Ezt írta Locutus:
Nekem a TV menüjében semmi ilyent nem lehet állítani.[/quote]

Igen, ez általában automatikus. És ha s-video megy be, miközben kompozitra van kapcsolva a TV, fekete-fehér kép lenne az eredmény, mert a "kompozit/Y" jel-bemeneten Y jelet kap.

idézet:
Akkor ha forrasztok egy scart fejet az svideo kábel végére, megfelelő kiosztásban, az megoldja a gondot?
[/quote]

Minden valószínűség szerint. De ha szét lehet szedni a mostanit, nézz bele.

[ 2004. február 29.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#350 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 13:33

Esetleg előfordulhat még, hogy magában a TV-ben van közösítve a két jel, mert nem tudja natívan fogadni az s-video jelet.

#351 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 16:24

idézet:
Ezt írta Victor:

Igen, ez általában automatikus. És ha s-video megy be, miközben kompozitra van kapcsolva a TV, fekete-fehér kép lenne az eredmény, mert a "kompozit/Y" jel-bemeneten Y jelet kap.
[/quote]

Az én 70 centis Thomson 28DF22E tévémen ez így néz ki: S-video bemeneten s-video jelet kap, de nem detektálja, kézzel kell a menüben s-video-ra állítani. Ha alapban video-n hagyom, ilyen a kép:
Kép

A szinek rohangálnak az éleken, a hozzászólás szerkesztődoboz szélén látható szines "létrafokok" felfelé haladnak.
Átállítom s-video -ra:
Kép

Locutus egyébként te is a Hama DVD kábelszetjét használod?

#352 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 17:10

Na igen, de ez egy másik eset, mint amikor Scart-on megy be a jel. Ugyanis a Scart 20-as tüskéjére mehet kompozit jel, vagy az s-video "Y" jele (ami színinfó nélküli, azaz fekete fehér videojel). És a 15-ös tüskére megy az s-video "C", azaz szín jele. Ha a TV azt hiszi, kompozitot kap, a "C"-t nem fogadja, csak az eredetileg kompozit jel fogadására való 20-as tüskén érkező jelet, ami egy fekete-fehér kép-jel.

A te eseted más: kompozit üzemmódban nem kezeli a TV függetlenül az "Y" és a "C" jelet, azaz közösítődnek, mintha egy kompozit jelről lenne szó, az arra jellemző zavarokkal.

#353 Felhasználó inaktív   M63.003 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 15:47

Sziasztok!
Végigolvastam a topicot, de a problémámra nem találtam megoldást.
Szóval adott egy Gef4 MX440. Rá van kötve 1 monitor és 1 tv. Azt szeretném megoldani, hogy míg a tv-n megy egy film, addig a monitoron lehessen játszani/szöveget szerkeszteni/dolgozni stb. Odáig már oké a dolog, hogy a tv-n van szines kép, de vagy nem rajzolja ki az overlayt, vagy a tv-n és a monitoron is ugyanazt látom. Csak így müködik az mx440 vagy én vagyok béna? Egyébként 52.16-os Forceware driverrel probálkozom, a kábel az eredetieleg adott s-video - RCA kábel, ennek a végére hosszabításként van rádugva egy RCA - Scart kábel. Ez megy a videóba (mert a tvbe a dvd lejátszó megy), onnan a video adja tovább a jelet coax kábelen.
A segítséget előre is köszi.

[ 2004. március 02.: M63.003 szerkesztette a hozzászólást ]
ASRock K7VT2 P1.30 (VIA KT266A), Athlon XP 2400+, 512 MB 266 MHz Samsung DDR, 60 + 120 GB IBM HDD, Sapphire Radeon 9600 Atlantis 128 MB DDR, Samsung SyncMaster 765MB

#354 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 19:08

Nekem ugyan teljesen más videókártyám van, de az alábbi dolog ismerős volt nekem:

idézet:

Odáig már oké a dolog, hogy a tv-n van szines kép, de vagy nem rajzolja ki az overlayt, vagy a tv-n és a monitoron is ugyanazt látom. [/quote]

Ezért kérdezem hogy milyen videólejátszóval próbálkozol? Mert ha egész véletlenül BSPlayer-rel, akkor próbáld végig a beállításainál az összes overlay lehetőséget a Videó panelen.

Én összevissza állítgattam az ATI driver-ét, próbálgattam a Catalyst verziókat, míg egyszer véletlenül a Media Player-rel nyitottam meg egy filmet és az tökéletesen megjelent a tv-n. Igy derült ki hogy a videólejátszó volt rosszul beállítva, nem a driver.

#355 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 19:16

Értem. Akkor Locutus-nak az az egyetlen reménye ha a Scart átalakítója közösíti a Y és C jeleket, mert akkor azt megberhelve szét tudná választani őket?
Ki lehet valahogy ezt mérni az átalakítón? (gondolom valami elektronikán keresztül közösítik, nem simán összekötve)
Kérdezem ezt azért, mert gyanítom hogy Locutus-nak is olyan Hama DVD szettje van mint nekem (MediaMarkt-ban kapható, 10m s-video kábel, 10m kompozit videó+2xRCA sztereó hang kábel, 2xRCA-sztereó jack átalakító, kompozit+s-video -> SCART átalakító (INPUT/OUTPUT átkapcsolóval) ).
Van multimeter is..

#356 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 20:11

Nem igazán ismerem ezeket. Méregetni kell, és gondolkodni az eredményeken. Alapeset: Y a 20-asra, C a 15-ösre. Mindkettő közvetlenül. Asszem egy kondin keresztül van "ráengedve" a C az Y-ra, közösítés esetén. Mondjuk ezt kimérni nem olyan egyszerű, mert a műszer a kondit is szakadásnak látja. De előfordulhat, hogy a 15-ös már be sincs kötve, azt ki lehet mérni.

#357 Felhasználó inaktív   M63.003 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 16:51

idézet:
Ezt írta Andreas:
Nekem ugyan teljesen más videókártyám van, de az alábbi dolog ismerős volt nekem:

Ezért kérdezem hogy milyen videólejátszóval próbálkozol? Mert ha egész véletlenül BSPlayer-rel, akkor próbáld végig a beállításainál az összes overlay lehetőséget a Videó panelen.

Én összevissza állítgattam az ATI driver-ét, próbálgattam a Catalyst verziókat, míg egyszer véletlenül a Media Player-rel nyitottam meg egy filmet és az tökéletesen megjelent a tv-n. Igy derült ki hogy a videólejátszó volt rosszul beállítva, nem a driver.
[/quote]

Mv2Palyer. De ugyanezt csinálja MediaPlayer és BSPlayer. Egyebként BSPlayer suxx.
ASRock K7VT2 P1.30 (VIA KT266A), Athlon XP 2400+, 512 MB 266 MHz Samsung DDR, 60 + 120 GB IBM HDD, Sapphire Radeon 9600 Atlantis 128 MB DDR, Samsung SyncMaster 765MB

#358 Felhasználó inaktív   styrex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 04. 22:12

Sziasztok! Van egy Geforce2 Ti 64MB -os videókártyám. Az lenne a kérdésem: szerintetek ennek a kártyának tudnia kellene azt a lehetőséget, hogy pl. TVTol-al filmet küdök a TV-re a monitoron meg dolgozom? Tudom, hogy van ilyen lehetőség mert a TVTool-on a View fülön látom a klón mezőket de csak szürkén, tehát kiválasztani nem lehet. Ugyanez a helyzet a Windows képernyőbeállításoknál is, alapból nem látja a TV-t pedig be van dugva a kártyába és tudom is használni, de csak úgy, hogy a képet küldöm a TV-re a monitor pedig elsötétül, készenléti módba kerül. Kérdésem, hogy ez a kártya hibája-e vagy nem?

#359 Felhasználó inaktív   Luckforeman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 00:09

idézet:
Ezt írta M63.003:

Mv2Palyer. De ugyanezt csinálja MediaPlayer és BSPlayer. Egyebként BSPlayer suxx.
[/quote]

Nem feltétlenül! Egy időben én is elkövettem azt, hogy mindenből felrakni a legújabbat.
Tutti kombináció: 45.23-as Nvidia driver a teljes képes videotükrözés beállítva a másodlagos kijelzőre és a 085.484-es Bsplayer Overlay Mode 1 -re állítva. (de a Media player is viszi).
Az Overlay problémáim ott kezdődtek az 5x.xx gef és a 086.xxx bsplaja felrakásánál.
A gef2 kártyám is így ment, igaz akkor még csak 3x.xx gef driverek voltak.
Próbáld ki, nálam megy és a gyerekek sem lógnak a nyakamon, mert tudnak rajzfilmeket nézni, amíg dolgozom a gépen. :)
ASUS-A7V600 / AMD AthlonXP Barton 2500+ @11x200MHz / Zalman CNPS7000A / 1 GB PC3200 RAM / Inno3D Geforce4 Ti4200 128MB with ZM80C-HP + ZM-OP1/ Chieftec HPC-360-202 / Leadtek Winfast TV2000XP / Maxtor 6L080J4 / Quantum Fireball lct08 26 / LG CD-RW CED8120B / LG DRD-8160B / Belinea 103010 / Agfa Snapscan e25 / Trust350FT webcam / HP640C / Zynet 8in1 Cardreader / Epox bt USB dongle / 1.5Mb/s ADSL / A4Tech 4D++ optical etc...

#360 Felhasználó inaktív   bsv419 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 11:10

Üdv!
A problémám az, hogy ha filmet lövök a tv-re,
akkor a monitoron van felirat, a tv-n viszont nincs,
és ráadásul sokkal! rosszabb a képminőség.
(régebben volt jobb is ez most került elő)
Ha kihúzom az antennát a tv-ből akkor valamivel jobb lesz,
de még mindig nem az igazi. :(
Thx!

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20