HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Al-atka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 20. 20:26

Nagy problemam vagyon. Ti4200 ( Explorer "marka" - hallottatok mar ilyenrol? Eleg gyanus ,nem sikerult megtalanom a gyarto oldalat :D ) Naszoval, hosszas baszogatas utan csak fekete&feher kepet sikerult beallitani . Kartya kimenet -> svhs kabel -> scart atalakito
Miutan vegso elkeseredesemben felraktam a tvtool nevu progit, abban nagy oromomre megtalaltam a keresett composite kimenetre allitasi lehetoseget. A kep 1bol szinesre valtott (gondolom masoknak ment volna tvtool nelkul is :D )

A nagyobbik problemam h minden latszik, asztal, ikonok ,startmenu ,stb,stb CSAK A FILMET nem latom :(((
A lejatszo ablakban csak egy fekete kocka jelzi a film helyet . ( ha pl nem clone modban probalom , es beallitom ugy a lejatszot h a fele a monitoron , fele a tv -n legyen akkor a monitoros felen latom ,a tv-s felen nem latom a filmet)

Mit lenne ertelme megprobalnom?
KEREM KAPCSOJJAK BE ! ;)

#62 Felhasználó inaktív   TaliGa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 20. 21:32

a fenti problémához a clone módnál be kell állitani az overlayt... /sajnos Ati kártyám van, úgyhogy passz, hogy pontosan hol/

Azért irtam az előbb, hogy sajnos, ATI, mert ember nem szivott még annyit tv-outtal, mint én :) Kezdetnek, zacsis volt a karesz... Egyébként Sapphire 9500 /fekete nyák, 256 bit mem nem, de 8 pipe müxik/ és megy proként, remekül húzható, szal monitoron egy álom... De nem volt hozzá átalakitó /s-video-kompozit/, erre úgy 4-5 különböző átalakitó -ami természetesen egyáltalán nem müködött -cseréje után szereztem egy eredeti s-video madzagot, amit meg a Samsung Plano / Jászkunbaszberény is beveheti a végét :)/ nem támogat, RGB-t igen, s-video-t nem. Ok, hát csináltattam egy [url="http://"http://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html"]ilyen átalakitót[/url], most force detectionnal felismeri a tv-t, ám vmi hibádzik /ugyanis a megjelenitőknél a tv kallantyúnál nincs a szokásos felbontást illetve normát /Pal-B-t/ tartalmazó jelölés, és a kép ugyan szines, de a szélein kisebb geometriai deformitás, illetve zavarok vannak benne /ami különösen fekete képernyőnél szörnyű/... Az antnnát kihúztam, videón keresztül is próbáltam, mégse kapok soha Boot képet, és a minőség sem változik. Amúgy a sok kábelezés közben egy Scart-s-video átalakitóval sikerül a BIOS-tól fogva elcsipni a fekete-fehér képet, de persze a következő próbálkozásnál, mikor a tv-vel akartam házasitani, a Scarton lévő in/out kapcsoló átcsúszott /még kikapcsolt állapotban/ az out-ra, s azóta ez se jön össze...

Tipp, trükk, orvoslás, javaslat, ráolvasás, bármi jöhet ;-)

ui. driver cserét próbáltam regcleannel, érdemes esetleg egy újratelepitést is kipróbálni?

#63 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 06:24

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Hali

Adott: GF4TI4200 64MB 4xAGP Detonator 52.16 + sima semmi extra különleges funkcióval nem rendelkező TV

A probléma: Külön külön tökéletesen megy mind a 2 cuccos sőt még összedugva is DE a TV-re átküldött összes ablak és csak a windowsos felületen megkjelenített ablak (azaz játékok ok filmek ok ...ok) Piros! Mintha csak a pirosat lenne képes megjeleníteni de amint elndítok bármi filmet a film maga hibátlan de a lejátszó progi - legyen az bármi - kezelőfelölete piros. Mint mondtam csak a tv-n. Ha lehúzom a monitort és csak a tv-t hagyom és úgy bootolok be akkor ugye automatikusan jobb híjján a TV-vel indul a win. A szinek rendben vannak a kék az kék a zöld zöld és a sárga is sárga... igen egészen addig amíg bejelentkezek amikor elkezdi betölteni a személyes dolgokat elpirosul minden a TV-n (tesztként rádugtam a monitort ott minden rendbe volt).
Kipróbáltam hogy egy vadi új bejelentkezőt létrehozva lépek be de akkoris minden piros.

Ötleteket várok

Köszi
[/quote]

any 1?
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#64 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 11:35

idézet:
Ezt írta TaliGa:
a fenti problémához a clone módnál be kell állitani az overlayt... /sajnos Ati kártyám van, úgyhogy passz, hogy pontosan hol/

Azért irtam az előbb, hogy sajnos, ATI, mert ember nem szivott még annyit tv-outtal, mint én :) Kezdetnek, zacsis volt a karesz... Egyébként Sapphire 9500 /fekete nyák, 256 bit mem nem, de 8 pipe müxik/ és megy proként, remekül húzható, szal monitoron egy álom... De nem volt hozzá átalakitó /s-video-kompozit/, erre úgy 4-5 különböző átalakitó -ami természetesen egyáltalán nem müködött -cseréje után szereztem egy eredeti s-video madzagot, amit meg a Samsung Plano / Jászkunbaszberény is beveheti a végét :)/ nem támogat, RGB-t igen, s-video-t nem. Ok, hát csináltattam egy [url="http://"http://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html"]ilyen átalakitót[/url], most force detectionnal felismeri a tv-t, ám vmi hibádzik /ugyanis a megjelenitőknél a tv kallantyúnál nincs a szokásos felbontást illetve normát /Pal-B-t/ tartalmazó jelölés, és a kép ugyan szines, de a szélein kisebb geometriai deformitás, illetve zavarok vannak benne /ami különösen fekete képernyőnél szörnyű/... Az antnnát kihúztam, videón keresztül is próbáltam, mégse kapok soha Boot képet, és a minőség sem változik. Amúgy a sok kábelezés közben egy Scart-s-video átalakitóval sikerül a BIOS-tól fogva elcsipni a fekete-fehér képet, de persze a következő próbálkozásnál, mikor a tv-vel akartam házasitani, a Scarton lévő in/out kapcsoló átcsúszott /még kikapcsolt állapotban/ az out-ra, s azóta ez se jön össze...

Tipp, trükk, orvoslás, javaslat, ráolvasás, bármi jöhet ;-)

ui. driver cserét próbáltam regcleannel, érdemes esetleg egy újratelepitést is kipróbálni?
[/quote]

Nezd meg a tv -d hatoldalat nincs e rajta vga bemenet (plano -kon szokott lenni), es ha van dobj 2 bukfencet es hasznald azt(szebb, nyugodtabb, elesebb kep, igaz csak 640ben)!

#65 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 15:49

idézet:
Ezt írta Vertigo:

Nezd meg a tv -d hatoldalat nincs e rajta vga bemenet (plano -kon szokott lenni), es ha van dobj 2 bukfencet es hasznald azt(szebb, nyugodtabb, elesebb kep, igaz csak 640ben)!
[/quote]
A Plano-s tévéken tényleg van VGA bemenet?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#66 Felhasználó inaktív   TaliGa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 17:09

nem nyert... :) ha lett volna rajt vga bemenet, már lementem volna hidba örömömben.. ez egyébként csak 50hz-es fajta /cw-29m64v/... de már megbántam... most vettem alig hete, és itthon derült ki, hogy a digitális zajszűrés nem müxik /most meg semmi kedvem szervizbe tenni egy hétre, vagy ki tudja mennyire/

egyébként nagy állatság rgb-t teni egy tv-re, és s-videot nem, az meg még nagyobb piszokság, hogy korrekt infó sehol róla, az eladó meg hazabeszélt, hogy há persze hogy van ilyen a scarton...

#67 Felhasználó inaktív   TaliGa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 17:16

ha vki tudja a Sapphire 9500 128M tv-kimenet lábkiosztását /fekete nyákos a kari/, az lécci nyomja be ide, mert akkor szétvágnék egy kompozit kábelt és a vezetékek csupasz végivel megpróbálnám beröccenteni... télleg melyik a meleg, ill. hideg szál ezekben a zsinórokban, mérőműszer nélkül meg lehet állapitani?

#68 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 17:48

idézet:
Ezt írta Socket370:

A Plano-s tévéken tényleg van VGA bemenet?
[/quote]

Szokott... Persze nem mindegyiken.
Amit anno neztem 100Hz -es 29" -os azon volt.
(illetve flatron -okon, es egyes grundigokon is...)

[ 2003. november 21.: Vertigo szerkesztette a hozzászólást ]

#69 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 23:21

Mi 71centis (29"?) Plano-nkon van VGA bemenet, de csak 640x480 60Hz-t fogad.

De azon kivul van rajta asszem 3 S-Video, meg 2 Composite bemenet is...

[ 2003. november 21.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#70 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 23:22

idézet:
Ezt írta TaliGa:
ha vki tudja a Sapphire 9500 128M tv-kimenet lábkiosztását /fekete nyákos a kari/, az lécci nyomja be ide, mert akkor szétvágnék egy kompozit kábelt és a vezetékek csupasz végivel megpróbálnám beröccenteni... télleg melyik a meleg, ill. hideg szál ezekben a zsinórokban, mérőműszer nélkül meg lehet állapitani?[/quote]
Par hete belinkeltem a labkiosztast vagy a 9500, vagy a 9600 topicba.

Google hatekonyabb volt, mint az itteni kereso :rolleyes:
[url="http://"http://www.digit-life.com/articles2/radeon-tv-out/"] Kép [/url]

#71 Felhasználó inaktív   formic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 23:30

Sziasztok,

Sikerult kikuldenem a kepet a tvre de valami miert hogyha videot jatszok le akkor az nem latszik... minden mas faszan csak a video nem. Ott egy fekete Negyzet van a helyen de a monitoron megy a video es hi kilepek a lejatszasbol akkor minden fasza...

Help pls

Formic
AMD Athlon Xp 2800+, Gigabyte GA-7N400 Pro2 v2.0  (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394), 2048 MB DDR , Inno3D Nvidia 6600 GT 128 MB,Maxtor 6Y120L0  (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133),LG L1710B (Digital)  [17" LCD]

#72 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 23:47

Helyes.

Sikerult megtalalnod a JO topicot. :cool: :D :cool:

Mar csak vegig kene olvasni :rolleyes:
Az elejetol.

#73 Felhasználó inaktív   KM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 01:13

Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy a tv-én a kép egy széles sávban szemcsés, mintha valami bezavarna neki. Főleg akkor venni észre ha közelről nézem és a jelenet sötét.

A kártyám G4 TI4200-as, de a G2 MX400-asommal is ezt csinálta. Ha közvetlenül a TV-re kötöttem akkor is és videón keresztül is észrevenni. RCA kábelt használok Scart csatlakozóra dugva.

Mi lehet a gond?

#74 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 09:06

idézet:
Ezt írta vFerko:
Szasztok.
nekem az lenne a problemam h mukodott a tv-out-om de miutan bedoglott a monitorom a cseremonitorommal mar csak vmi nagyon gany kepet kapok a tv-n. nem tom h ez h le7 elvileg nem kene a monitornak ebbe beleszolni v igen? segitsetek mit lehetne tenni. esetleg driver problema le7? probaltam 3.9-el 3.8-al is de az eredmeny ua.
[/quote]

Hmm.... érdekes.Más monitor esetleg nincs a közelben?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#75 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 17:10

idézet:
Ezt írta KM:
Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy a tv-én a kép egy széles sávban szemcsés, mintha valami bezavarna neki. Főleg akkor venni észre ha közelről nézem és a jelenet sötét.

A kártyám G4 TI4200-as, de a G2 MX400-asommal is ezt csinálta. Ha közvetlenül a TV-re kötöttem akkor is és videón keresztül is észrevenni. RCA kábelt használok Scart csatlakozóra dugva.

Mi lehet a gond?
[/quote]

Nálam a kábeltévé árnyékolása és az itteni földelés között lévő potenciálkülönbség okoz ilyet. Amíg nem tettem be két kondit az antennára (ami így leválasztotta azt), ki kellett húznom a videóból az antennát, hogy eltűnjön az a csík.

#76 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 17:33

Ahogy olvasgatom ez egy szimpatikus topic! :)

Nos látom pér embernek gondot okoz nvidia alpú kártyákkal hogy a video nem jelenik meg!Ezt szerencsére pár kattintással el lehet intézni.. először is a detonatorban az eléső fülnél szépen bekapcsoljuk nview-t!Klón beállítást válasszuk.Válasszuk ki a moncsit elsődlegesnek a tv-t pedig másodlagosnak!Ha ezzel megvagyunk ugyan ebben az ablakban a tv kiválasztása mellett kattintsunk az Eszköz beállításaira. Itt lehet korrigálni a felmerülő villogást illetve be lehet állítani hogy kihúzza-e a tv-re a képet vagy próbáljon minden pixelt megjeleníteni így mintha a desktop simán ki lenne rakva. (Ha valaki cska mozizáshoz használja akkor a jobb végére kell állítani ez a film funkció).
Ha ezzel is megvagyunk mehetünk vissza detonator gyökerébe.Itt válasszuk a teljesítmény & minőség menüből az Átfedés színbeállítása menüpontot. Ebben amneüben az un. videotükrözést kell bekapcsolni illetve itt korrigálhatóak a színek! Nos a felső legördülő ( Teljesképernyős eszköz) menüben válasszuka másodlagos kijelzőt, alul pedig a Nagyításszabályozó menüben állítsuk video tükrözésre.
Ha mindent jól csináltunk akkor átkapcsolva AV-re a televízión láthatjuk a destpounk képét kicsit széthúzva és ha bármilyen "rálapolós" technikát alkalmazó lejátszót indítunk akkor a film megjelenik a tv-n teljesképernyőn!
Egyenlőre azt hiszem ez elég kiindulásnak azoknak akik segítségre szorulnak és ide tévednek. Majd megpróbálok készíteni pár shotot a beállítások pontos értelmezéséhez és ha lesz időm kábelezésről is írok pár szót! :) Addig pedig sok sikert a mozizáshoz! :)

Üdv

#77 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 17:57

Nah itt van kis jelmagyarázat!
Először is jobb klikk asztalon -> tulajdonságok -> beállítások fül -> itt pedig jobb lent speciális gomb -> ezután a detonator füle és kezdődhet a móka!

Kép
nview menü klón beállítás

Kép
kiválasztjuk a tv-t majd.. eszköz beállításai

Kép
Itt ahogy mondtam jobbra mind a két csúszkát..

Ha letudtuk az nview menüt jöhet a videotükrözés belövése a következők szerint..
Kép

Nos azt hiszem ennyi lenne. Jha és még vlamai minden lejátszó általában rálapolós technikát használ de ha mégsme lenne jó akkor ajánlom a wmp classicot vagy a bsplayert. Mind a kettő kiváló program!

Üdv

Ps: Remélema képek is segítenek ha a tár is úgy akarja :)

#78 Felhasználó inaktív   szatyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 18:04

Sziasztok!

Jó, hogy van ez a topic. A gondom a következő: Vettem egy video-t, és gázban vagyok az összekötéssel. Eddig a TV-men svideo-val simán ment minden (Radeon 9500)Szuper volt a kép. Gondoltam nem lesz túl bonyolult divx filmet kazettáraa venni, de ebben tévedtem. A video-t a Tv-vel scarton összekötve nem látszik jel, illetve csak valami szaladás van. Ezt nem értem mitől lehet. Van ötletetek?

Következő, bár nyilván rosszabb alternatívaként kipróbáltam, hogy az svideo jelet a video scart-jára kötöm egy átalakítóval. Vettem egy olyat, amiről írtatok feljebb (scart-svideo+rca) de a kép fekete-fehér. Hiába váltogatom a kimeneti szabványt a kártyán, vagy a video-n a bemenetit. Gondolom a kompozit-svideo átalakítás hibázik. A kérdésem: mit csináljak? Megoldható szoftveresen a dolog? A kártya drivere a TV fülnél továbbra is svideo-t jelez. Mauálisan át lehet ezt állítai valahogy? Vagy ha más a gond, javasoljatok valamit!

Köszi.

#79 Felhasználó inaktív   TaliGa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 18:10

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Par hete belinkeltem a labkiosztast vagy a 9500, vagy a 9600 topicba.

Google hatekonyabb volt, mint az itteni kereso :rolleyes:
[url="http://"http://www.digit-life.com/articles2/radeon-tv-out/"] Kép [/url]

[/quote]

az enyém olyan, mint a hétlukú..
ha vki még azt megmondaná, hogy pontosan miként tudnám úgy tesztelni a kártyát, miszerint a sima rca végű hosszabitó kábel egyik végére kötnék két darab drótot, és azt piszkálnám be a tv-outba... /szal a rca pöcsére illesztett drótot pontosan melyik lyukba, illetve a karimájáról levezetettet melyikbe/. télleg lehet ebből vmi komplikáció?

[ 2003. november 22.: TaliGa szerkesztette a hozzászólást ]

#80 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 22. 19:31

Ize, a kephez tartozo oldalon (vagy forditva? Amire a link mutat) leirjak, hogy a bal oldali a szabvany 4 polusu Mini-DIN, amit az S-Video (is) hasznal, jobb oldali a 7 polusu Mini-DIN, ami a Radeonokon van.

7-es lyukba megy a koax magja (nalad pocs), 1-esre meg az arnyekolasa. (nalad karima)

[ 2003. november 22.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.