HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   Adibandi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 19. 16:12

Sziasztok!
Néhány napja (BSplayer lefagyás óta)nem jelenik meg a másodlagos megjelenítőn az asztal és nem futnak rajta programok, csak AtiHidravisionnal tudom áthelyezni az alkalmazást. Van valakinek ötlete? Köszönöm a segítséget.
Üdv, Adibandi.

#2142 Felhasználó inaktív   komasoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 15:43

Van olyan valaki aki Galaxy 7600GT  tv kimenetét (S-video) használja és megfelelően működik?
Nekem még a képét se sikerült kirakni a TV-re. A régi Ati 9550 -el csont nélkül ment...

#2143 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 22. 12:23

Idézet: komasoft - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 16:43

Van olyan valaki aki Galaxy 7600GT  tv kimenetét (S-video) használja és megfelelően működik?
Nekem még a képét se sikerült kirakni a TV-re. A régi Ati 9550 -el csont nélkül ment...

Jelen!  :D

Én is szívtam vele egy sort, mert nem adtak hozzá S-Video -> kompozit RCA átalakítót. De miután az MM-ben sikerült beszereznem egyet (jó drágán!  :mad: ), azóta tökéletesen működik és sokkal szebb képet ad TV-Out-on keresztül, mint az előző VGA-m! (Sapphire ATi R9700PRO)

ÜdV: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2144 Felhasználó inaktív   charston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 09:12

nekem olyan gondom van, hogy a noteszről kiküldött kép nem a közepén helyezkedik el a másodlagos monitoron hanem a ajobb alsó sarkából indol ki
Kép

de ez csak az s-videora vonatkozik a vga-ra nem. Hogyan lehet orvosolni a problémát?

#2145 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 11:43

:confused:  :respect:  :think: Sziasztok. Olyan gondom lenne hogy van egy 7300GS karim "gigabyte" és egy 72 cm-es Lg Flatron tv-m. Beállítottam minden olyan dolgot amit be kell xp-be. Kép van  tv-n meg szín is de annyia gagyi, mert ugrál nem lehet vele semmit kezdeni. Segítségeteket kéreném. Előre is köszönöm.

#2146 Felhasználó inaktív   Redbike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:12

Fél éves INtel D930-as gépemben (alaplap Intel GCC102, 1GB Samsung RAM, ATI V3100 VGA,
Pioneer DVD-RW) Chieftech 450W táp (aktiv PFC) sajnos nem volt tv kimenet.
Az ATI a CAD kártyákra nem tesz.
Cserének egy tv kimenetes Nvidia Quadro kártya drága lenne ezért vettem hozzá egy ITV900 külső tv kimenetet, ami a VGA kártyára csatlakozik és S-video vagy RCA jelet is kiad az 5V tápellátást pedig USB-n keresztül a géptől kapja. A felbontást az előirtakak megfelelően beállítottam.

A gép eddig hiba nélkül futott most viszont az vele a problémám, hogy amikor a tv konverter a géphez van csatlakoztatva és a gépet több óra pihentetés után elöször bekapcsolom, akkor 5-10 perc elteltével a gépen bármilyen programot futtatva a progam hibát jelez és kiép majd hamarosan a gép kék halállal lefagy vagy simán kék halállal lefagy.

Ezek után a gépet ujrainditva a hiba többet nem jelentkezik csak ha megint hideg állapotból inditom.

Ha a gép már megy és a konvertert később csatlakoztatom, a hiba akkor is jelentkezik.

Próbáltam a VGA dualview módban a monitortól külön a VGA másik kimenetén kerteszül csatlakoztatni a konvertert és úgy is, hogy csak őt csatlakoztattam majd a montor rajta kertesztül kapott jelet. A hiba jelentkezett.

Ezek után kipróbáltam a konvertert a laptopra csatlakoztatva, ott nem volt probléma.
Kipróbáltam egy másik FSC Intel géppel, ott sem volt probléma.

Utolsónak betettem a gépembe egy lagolcsóbb Mercury 350W tápot, ezzel nem jelentkezik a probléma.

Ezt a tápot eredetileg a géppel vettem, de csak passziv PFC-s és megy mint a porszívó+ nem sok jót hallottam róla, ezért cseréltem ki Chieftech tápra.

Gondoltam, hogy akkor biztos a konverter a hibás, de más gépekben nem okoz hibát.
Vagy lehet a Chieftech táp a hibás? Különben az is hiba nélkül fut bárhogy terhelem is a gépet.

Ha visszaviszem a gépet a boltba vagy a konvertert, azok külön jől működnek, csak együtt van probléma.Nem gondolom ,hogy az aktiv PFC miatt lenne ez, mert az FSC gépben is az volt és ott nem volt lefagyás.

Van valakinek ötlete?

Szerkesztette: Redbike 2007. 06. 28. 08:19 -kor

#2147 Felhasználó inaktív   Redbike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:28

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. jún. 27., szerda - 12:43

:confused:  :respect:  :think: Sziasztok. Olyan gondom lenne hogy van egy 7300GS karim "gigabyte" és egy 72 cm-es Lg Flatron tv-m. Beállítottam minden olyan dolgot amit be kell xp-be. Kép van  tv-n meg szín is de annyia gagyi, mert ugrál nem lehet vele semmit kezdeni. Segítségeteket kéreném. Előre is köszönöm.

Milyen kábellel kötötted össze a TV-t, milyen hosszú a kábel?
A csatlakozásokat is nézd neg.
PAL be lett állítva?

#2148 Felhasználó inaktív   Redbike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:29

Idézet: Redbike - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 9:12

Fél éves INtel D930-as gépemben (alaplap Intel GCC102, 1GB Samsung RAM, ATI V3100 VGA,
Cserének egy tv kimenetes Nvidia Quadro kártya drága lenne ezért vettem hozzá egy ITV900 külső tv kimenetet, ami a VGA kártyára csatlakozik és S-video vagy RCA jelet is kiad az 5V tápellátást pedig USB-n keresztül a géptől kapja. A felbontást az előirtakak megfelelően beállítottam.

A gép eddig hiba nélkül futott most viszont az vele a problémám, hogy amikor a tv konverter a géphez van csatlakoztatva és a gépet több óra pihentetés után elöször bekapcsolom, akkor 5-10 perc elteltével a gépen bármilyen programot futtatva a progam hibát jelez és kiép majd hamarosan a gép kék halállal lefagy vagy simán kék halállal lefagy.

Ezek után a gépet ujrainditva a hiba többet nem jelentkezik csak ha megint hideg állapotból inditom.

Ha a gép már megy és a konvertert később csatlakoztatom, a hiba akkor is jelentkezik.

Próbáltam a VGA dualview módban a monitortól külön a VGA másik kimenetén kerteszül csatlakoztatni a konvertert és úgy is, hogy csak őt csatlakoztattam majd a montor rajta kertesztül kapott jelet. A hiba jelentkezett.

Ezek után kipróbáltam a konvertert a laptopra csatlakoztatva, ott nem volt probléma.

Utolsónak betettem a gépembe egy lagolcsóbb Mercury 350W tápot, ezzel nem jelentkezik a probléma.

Ezt a tápot eredetileg a géppel vettem, de csak passziv PFC-s és megy mint a porszívó+ nem sok jót hallottam róla, ezért cseréltem ki Chieftech tápra.

Gondoltam, hogy akkor biztos a konverter a hibás, de más gépekben nem okoz hibát.
Vagy lehet a Chieftech táp a hibás? Különben az is hiba nélkül fut bárhogy terhelem is a gépet.

Ha visszaviszem a gépet a boltba vagy a konvertert, azok külön jől működnek, csak együtt van probléma.Nem gondolom ,hogy az aktiv PFC miatt lenne ez, mert az FSC gépben is az volt és ott nem volt lefagyás.

Van valakinek ötlete?

Van valakinek ötlete?

#2149 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 09:34

Milyen kábellel kötötted össze a TV-t, milyen hosszú a kábel?
A csatlakozásokat is nézd neg.
PAL be lett állítva?

RCA kábellel kötöttem össze a hossz kb 3 méter a csatik jók pal be lett állítva. :respect:

#2150 Felhasználó inaktív   komasoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 15:38

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 12:23

Jelen!  :D

Én is szívtam vele egy sort, mert nem adtak hozzá S-Video -> kompozit RCA átalakítót. De miután az MM-ben sikerült beszereznem egyet (jó drágán!  :mad: ), azóta tökéletesen működik és sokkal szebb képet ad TV-Out-on keresztül, mint az előző VGA-m! (Sapphire ATi R9700PRO)

ÜdV: Klown

Nálam van S-Video RCA átalakító, de így se működik, hiszen így haszmáltam a régi ATI 9550-el. Az EGY szál RCA a TV-ig elvezetve, ott pedig átalakítva SCART-ra.

Szerkesztette: komasoft 2007. 06. 28. 15:43 -kor

#2151 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 17:17

Idézet: komasoft - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 16:38

Nálam van S-Video RCA átalakító, de így se működik, hiszen így haszmáltam a régi ATI 9550-el. Az EGY szál RCA a TV-ig elvezetve, ott pedig átalakítva SCART-ra.

Üdv!

Pontosan! Ahogy mondod! Viszont arra ügyelj, hogy az ATi-hoz adott S-Video -> kompozit átalakító nem biztos, hogy jó a nVidiás kártyához! Sőőt...

Üdv: Klown

#2152 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 12:57

Sziasztok. Az lehet probléma hogy egy 400 forintos kábellel van összekötve a gépem a tv-vel és ezért rossz a képe? Mert ismerősöm 3000ft-ért vett és azt mondta tökéletes! Előre is köszi

#2153 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 17:13

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 13:57

Sziasztok. Az lehet probléma hogy egy 400 forintos kábellel van összekötve a gépem a tv-vel és ezért rossz a képe? Mert ismerősöm 3000ft-ért vett és azt mondta tökéletes! Előre is köszi

Üdv!

Könnyen előfordulhat, ha rossz minőségűek a kábelek/csatlakozók! Ez zömmel akkor igaz, ha már van valamilyen van színes képed!

#2154 Felhasználó inaktív   Rockmenyét 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 12:12

Sziasztok!

A napokban vettem egy Asus EN8600GT videokártyát.
A saját rgb kábelével rákötöttem a TV-re (a kék RCA-t a tv kompozit bemenetére).
Így fekete-fehér képem volt csak. A tv-out konfigjában (az nvidia ócska "új" beállító konzolán) a kimenetet csak auto-ra vagy s-video-ra lehetett állítani, nem volt kompozit opció.
Ezért rákötöttem egy s-video->kompozit átalakítót és így kapcsoltam be a gépet.
Ettől kezdve ha aktiválom a második monitort (a tv-t), a monitoromon is elmegy a kép és lefagy a számítógép. Természetesen a TV-n semmilyen kép nem jelenik meg.
Reset után a windows logo még bejön, de amikor betöltené az asztalt, fekete képernyővel csontra fagy a rendszer. És nem csak kép nincs, tényleg lefagy, mert a power gomb benyomására sem áll le magától.
Ezután csak az nvidia driver újratelepítése oldja meg a dolgot, de ha az nview varázslón véletlenül végigmegyek és megtalálja a tv-t, újra kezdődik minden elölről.

Ja, és ami érdekes: azóta nincs az eredeti rgb kábellel sem kép, azzal is ugyanígy fagy.

Windows XP SP2 kétszer újra lett telepítve, formázással az eset óta, és semmi változás.

Kipróbált driverek:
asus-nvidia 158.19
nVIDIA 158.22
asus-nvidia 158.27
nvodngov 2.158.22
Mindegyikkel ugyan az a helyzet.

Ami még érdekes: ha nem aktiválom a tv-kimenetet, minden ok. 3D Mark 06 demo is simán végigmegy.

Mi lehet ez?

#2155 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 15:46

Kipróbáltam egy nagyon régi monochrome monitoron amin volt ilyen bemenet, és ott tökéletes kép volt mi lehet?????? :rolleyes:  :mad:  :think:  :confused:  Köszi

#2156 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 11:10

Szevasztok!

A következő problémával fordulok a hozzáértő közönséghez! Adott 1 7800gt a tv-kimenet működik. Elvileg ezek a karik VIVO-sak, és szeretném használni videofelvételre a Kompozit bemenetét. De problémám van a WDM capture driver installálásánál:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Egyúttal a rendszerben van 1 tuner kártya, ennek működik a video bemenete, de én szeretném beüzemelni  a VGA bemenetét is. Próbáltam már telepíteni a capture drivert (4.13-VIVO) 4 különböző driver alatt, mindig ugyanez volt az eredmény. :s
Valakivel előfordult már ilyesmi?
Kép

#2157 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 11:16

http://forums.nvidia...php?t12189.html

:confused: Hát ez nem túl biztató.
Kép

#2158 Felhasználó inaktív   komasoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 12:59

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 17:17

Üdv!

Pontosan! Ahogy mondod! Viszont arra ügyelj, hogy az ATi-hoz adott S-Video -> kompozit átalakító nem biztos, hogy jó a nVidiás kártyához! Sőőt...

Még annyit infoként, hogy nem 4 tűs, hanem 7 tűs S-video csatlakozó van a 7600GT-n, ehhez van az átalakító RCA-ra. Lehetséges, hogy ebből az átalakítóból is van többféle? (nem hiszem)

Ilyet olvastam egy fórumon:

Nos, először is pontosítanunk kell néhány tényt:
1. Általában két fajta jel vihető át a számítógépből a TV-be: Chrominance+Luminance (szín+világosságjel) illetve az előbbi kettő összegzéséből keletkezett Composite jel.
2. Két fajta S-Video csatlakozó létezik: a 4 tűs, illetve a 7 tűs. A 4 tűs megoldás csak Chrominance+Luminance jelet szállít, a 7 tűs a kettő összegzéséből származó Composite jelet is.
3. Az RCA csatlakozó csak a Composite jelet szállítja.
4. A Scart csatlakozó elvileg alkalmas (külön-külön! nem egyszerre!) a Chrominance+Luminance, illetve a Composite jel átvitelére. Gyakorlatilag az 5. pontban leírtak miatt nem biztos, hogy lehet.
5. Vannak olyan TV-k, amelyek a Composite, vannak olyanok, amelyek a Chrominance+Luminance jelet fogadják.
6. A Chrominance+Luminance jelből kreálható Composite jel az alábbi linken leírt módon.

http://www.epanorama...deo2cvideo.html

Vélemény?

#2159 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 19:29

Idézet: komasoft - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 13:59

Még annyit infoként, hogy nem 4 tűs, hanem 7 tűs S-video csatlakozó van a 7600GT-n, ehhez van az átalakító RCA-ra. Lehetséges, hogy ebből az átalakítóból is van többféle? (nem hiszem)

Ilyet olvastam egy fórumon:

Nos, először is pontosítanunk kell néhány tényt:
1. Általában két fajta jel vihető át a számítógépből a TV-be: Chrominance+Luminance (szín+világosságjel) illetve az előbbi kettő összegzéséből keletkezett Composite jel.
2. Két fajta S-Video csatlakozó létezik: a 4 tűs, illetve a 7 tűs. A 4 tűs megoldás csak Chrominance+Luminance jelet szállít, a 7 tűs a kettő összegzéséből származó Composite jelet is.
3. Az RCA csatlakozó csak a Composite jelet szállítja.
4. A Scart csatlakozó elvileg alkalmas (külön-külön! nem egyszerre!) a Chrominance+Luminance, illetve a Composite jel átvitelére. Gyakorlatilag az 5. pontban leírtak miatt nem biztos, hogy lehet.
5. Vannak olyan TV-k, amelyek a Composite, vannak olyanok, amelyek a Chrominance+Luminance jelet fogadják.
6. A Chrominance+Luminance jelből kreálható Composite jel az alábbi linken leírt módon.

http://www.epanorama...deo2cvideo.html

Vélemény?

Üdv!

Annyira nem vagyok otthon az S-Video-ban! Azt tudom, hogy a hagyományos 4 eres a következőképpen épül fel:

1. ér: Y-jel (világosság)
2. ér: C-jel (kompozit színjel)
3. és 4. ér: Y és C-jel földje

Tulajdonképpen csak annyiban különbözik a kompozit RCA-tól, hogy a(z Y) világosság jel külön éren megy!

A 7-tűs S-Video-ról meg nem igazán tudok! Szvsz nem teljesen szabványos! Csak egy 7-tűs mini-DIN csatlakozó, aminek a tűkiosztásait a gyártók kényük-kedvük szerint variálhatják. Aztán lehet, hogy tévedek...  :)

Abban viszont remélem nem veszünk össze, hogy az RGB vagy YPbPr-nél nincs jobb analóg TV összeköttetés!

#2160 Felhasználó inaktív   OTomi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 19:31

Én is most vettem 7600Gt-t, bár ne tettem volna. A mozis része katasztrófa. Régen Ati-m volt, elég frankón ment a teljes képernyős és a feliratos mozizás is. Most az is két nap volt mire sikerült színes képet varázsolnom a tv-re :) . Végül megy a teljes képernyős mozi, de feliratos filmet képtelen vagyok megjeleníteni. Van valami bejáratott megoldás erre? Köszi!

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.