HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 07. 14:14

Idézet: Kola77 - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 0:31

YUV nem ugyanaz mint YPbPr.

Üdv!

Ezekszerint kissé szegényes a tudásom!  :D  Megosztanád velem, hogy mi a YUV és az YPbPr közti különbség?!  :think:  Az "Y" mindkettőnél a világosság jel. A "V" (= [R-Y]/1,14), az pedig "U" (= [B-Y]/2,03). Az YPbPr-t, pedig közvetlen idézem a Wikipédiáról:

* Y carries luma (brightness) information.
    * Pb carries the difference between blue and luma (B - Y).
    * Pr carries the difference between red and luma (R - Y).

Így ránézésre igen hasonlónak tűnik! Oszt lehet, hogy tévedek!  :D  Abban viszont nem vagyok biztos, hogy az YPbPr-nél a színjel zsugorított-e?!  :think:  Jól esne, ha valaki kicsit felhomályosítana!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2382 Felhasználó inaktív   DannyL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 07. 18:07

Halihó!

Nividia driverrel kapcsolatos kérdésem lenne. Az a gondom, hogy eddig azért nem tettem fel a legújabb drivert, mert azzal nem működik rendesen a TV out. Egyszerűen szar a kép a TV-n vele.

Most a 94.24 van fent.

Ha valaki használja a TV out-ot, akkor mondja meg légyszi melyik a legújabb driver amivel még működik!

Egyébként nem értem miért lesz rosszabb egy új driver mint a régi.

A gond csak az hogy a TV fasza most csak a játékok halnak meg folyamatosan.

A kérdésem röviden az lenne, hogy: Melyik a legújabb Force Ware driver amivel stabil a TV out?

Szerkesztette: DannyL 2007. 11. 07. 18:08 -kor

#2383 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 20:55

Idézet: DannyL - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 18:07

Halihó!

Nividia driverrel kapcsolatos kérdésem lenne. Az a gondom, hogy eddig azért nem tettem fel a legújabb drivert, mert azzal nem működik rendesen a TV out. Egyszerűen szar a kép a TV-n vele.

Most a 94.24 van fent.

Ha valaki használja a TV out-ot, akkor mondja meg légyszi melyik a legújabb driver amivel még működik!

Egyébként nem értem miért lesz rosszabb egy új driver mint a régi.

A gond csak az hogy a TV fasza most csak a játékok halnak meg folyamatosan.

A kérdésem röviden az lenne, hogy: Melyik a legújabb Force Ware driver amivel stabil a TV out?

Üdv!

Nekem a FW 163.71-gyel jó a TV-Out, csak meg kellet tanulni kezelni, mert már nincs benne "klasszikus nézet". Játszani ritkán szoktam. (M3 Challenge, Flat-Out 2 megy vele)

Szerkesztette: Klown 2007. 11. 07. 20:56 -kor

#2384 Felhasználó inaktív   Kola77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 01:11

Idézet: Klown - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 14:14

Üdv!

Ezekszerint kissé szegényes a tudásom!  :D  Megosztanád velem, hogy mi a YUV és az YPbPr közti különbség?!  :think:  Az "Y" mindkettőnél a világosság jel. A "V" (= [R-Y]/1,14), az pedig "U" (= [B-Y]/2,03). Az YPbPr-t, pedig közvetlen idézem a Wikipédiáról:

* Y carries luma (brightness) information.
    * Pb carries the difference between blue and luma (B - Y).
    * Pr carries the difference between red and luma (R - Y).

Így ránézésre igen hasonlónak tűnik! Oszt lehet, hogy tévedek!  :D  Abban viszont nem vagyok biztos, hogy az YPbPr-nél a színjel zsugorított-e?!  :think:  Jól esne, ha valaki kicsit felhomályosítana!

Hali!
Én örülnék a legjobban, ha benéztem volna valamit :Đ 
de e szerint: http://www.hazi-mozi...p?cid=107&old=3 sajnos ez nem megfelelő...
tehát"komponens kimenete progresszív képfrissítésű jelet is képes kiadni (ez csak az Y, Pb/Cb és Pr/Cr jeleket három RCA aljzaton kiadó komponens videó kimenetre igaz, a SCART csatlakozó RGB+szikron jelére nem, ez utóbbi csak váltott-soros képfrissítési jelet szolgáltat)."
nekem ebből az jön le, hogy a scart RGB-je nem ugyanaz mint a megjelenítő bemeneteként szolgáló YBpPr különálló bemenete. Sajnos egyenlőre nekem a gyakorlat is ezt bizonyítja, amit az előző oldalon kifejtettem. A TV leírása szerint a nagy felbontású jelet csak a komponens ill. a HDMI bemenet tudja fogadni, az (RGB-t is tudó) scart nem. Ennek ellenére hálás lennék, ha valaki meglepne a megoldással, hogy egy D-SUB kimenetet hogyan tudok összekötni egy komponens bemenettel, úgy hogy ki tudjam használni a tv natív felbontását :respect:

#2385 Felhasználó inaktív   Kola77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 01:42

és még egy ilyet is találtam: http://forum.mpeg4-p...?showtopic=1485

#2386 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 10:01

Idézet: Kola77 - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 1:42

és még egy ilyet is találtam: http://forum.mpeg4-p...?showtopic=1485

Üdv!

Végigolvastam a topic-ot, amit linkeltél. Abból is az jött le, hogy az YPbPr = YUV. Az RGB az tényleg más tészta, de ezt nem is tagadtam!  :)  Abban igazad van, hogy a Scart csak PAL szabványú interlaced jelet fogad. (Bár ezt előtte is sejtettem!) Az YPbPr tud csak progresszív, nagyfelbontású jelet fogadni. Bár ez se 100%-ban igaz. Emlékezzünk csak vissza a D-Sub -> RGBHV BNC átalakítós megoldásokra! Régebbi projektorokon / profi monitorokon (Eizo) is volt RGBHV bemenet. És ugye azok se 576i @ 50Hz-en üzemeltek!

Kép
Kép

1 szó mint 100: sajna D-Sub-ból (RGB) egykönnyen nem fogsz tudni YUV-ot csinálni! Max. aktív eszközökkel, amiket heroin árban mérnek!

Szerkesztette: Klown 2007. 11. 08. 10:04 -kor

#2387 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 10:18

Látom nagy itt a kavarodás.
Az YUV és az YPbPr ugyanazt jelenti azaz mind a kettő színkülönbségi (component) jel. Az RGB valóban más tészta tehát nem keverendő ide. A SCART csatlakozó szabványban nincs színkülönbségi (component) átvitel azaz csak RGB, S-Video, Composite van.

#2388 Felhasználó inaktív   colt67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:31

Üdv mindenkinek! Kérem, aki tud segítsen! A következő dologgal akadtam el: nemrég beköttetük a UPC-t otthon. Ennek örömére vettem egy ADS INSTANT TV DELUXE PCI típusú TV-tuner kártyát. A hardware telepítésével megbirkóztam, de a szoftver telepítésénél v.hogy sehogy sem sikerül elérnem, h. a TV-kártya távvezérlőjével tudjak csatornát váltani a számítógépemen. A UPC-nél nem tudtak segíteni, a számítástechnikai szaküzletben sem igazán. Ha v.kinek sikerült már ezt a típ. kártyát összebarátkoztatnia a beltérijével, kérem, írja meg, mi lehet a gond? Frissítések, egyéb szoftwerek telepítése után a probléma még mindig u.az.: át kell menni a szomszéd szobába, ha csatornát akarok váltani. (De akkor minek a "DELUXE" TV-kártya távvezérlője???)  :reklamacio: Ha valaki tud segíteni, írok bővebben is erről a kis telepítési gondról. Köszönöm.

Csatolt fájl:

#2389 Felhasználó inaktív   DannyL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 17:21

Köszi a segítséget!

Szerkesztette: DannyL 2007. 11. 08. 17:22 -kor

#2390 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 21:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 10:18

Látom nagy itt a kavarodás.
Az YUV és az YPbPr ugyanazt jelenti azaz mind a kettő színkülönbségi (component) jel. Az RGB valóban más tészta tehát nem keverendő ide. A SCART csatlakozó szabványban nincs színkülönbségi (component) átvitel azaz csak RGB, S-Video, Composite van.

Üdv!

Köszi!  :respect:  Bár eddig is így tudtam, de kissé elbizonytalanodtam! Most már biztos vagyok benne, hogy jól tudtam!  :)

#2391 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 20:13

Az ügyben volt már észrevétel, hogy a második számú kijelző helyzete nem marad meg a windows emlékeiben? :think: Nekem a tv-m a bal oldalán van a  gépnek és hiába pakolom át a beállításokban a megfelelő koordinátára, a köv. indításnál mindig a default jobb oldalon lesz a kijelző... :(
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2392 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 00:35

Lehet mar volt rola szo, de mar ezer oldalt elolvastam es nem talalom a megoldast:)

van egy 8600gt kartyam, amibe van ket dvi csatlakozo meg egy s-vhs vagy micsoda, 4 tuske alatta meg 3 tuske es kor alaku, mint az s-video. na ezt kellene tvvel osszekotni, de sajnos azon nincs rgb es egy kabel van a kartyahoz az pedig ilyen. talaltam olyat, ami az rgb-bol csinal scartot, de allitoalg ezt hiaba kotom a tvre nem fog menni. na szoval mia  megoldas? volt aki azt mondja, hogy siman dugjak bele s-video kabelt allitolag az is belemegy. varom az otleteket.

#2393 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 01:43

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 23:35

Lehet mar volt rola szo, de mar ezer oldalt elolvastam es nem talalom a megoldast:)

van egy 8600gt kartyam, amibe van ket dvi csatlakozo meg egy s-vhs vagy micsoda, 4 tuske alatta meg 3 tuske es kor alaku, mint az s-video. na ezt kellene tvvel osszekotni, de sajnos azon nincs rgb es egy kabel van a kartyahoz az pedig ilyen. talaltam olyat, ami az rgb-bol csinal scartot, de allitoalg ezt hiaba kotom a tvre nem fog menni. na szoval mia  megoldas? volt aki azt mondja, hogy siman dugjak bele s-video kabelt allitolag az is belemegy. varom az otleteket.

Problema megoldva! Hala daagi-nak, volt idom es elolvastam a topicbol par oldalt es ott volt a megoldas:)

#2394 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 18:06

Közben újabb gondom akadt.. :D Sikerült szerezni egy PES2008-at, gondoltam kipróbálom a tv-n, de nem tudom sehogy se rábírni a gépet, hogy a TV-n megjelenjen a játék képe fullscreenben. Ablakos módban át tudom húzni, de nyomok egy alt-enter-t és visszateszi a fő kijelzőre... :( Ezt mivel lehet megoldani? :think:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2395 Felhasználó inaktív   trblaise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 10:10

Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám, remélem tudtok segíteni.
Van egy LG 26lc2r típusú tv-m és a videókártya(geforce 7100GS) dvi csatlakozóján keresztül van csatlakoztatva a számítógéphez.
Az a probléma, hogy több játéknál(NFS: Carbon, COD4...) is azt csinálja, hogy mikor elindítom a játékot, egyszerűen eltűnik a kép(mintha a tv kimenetre rakná a képet) és nem látok semmit az egész játékból. Természetesen a játék fut, mert minden intro-t és hangeffektet lehet hallani a hangszórókon.
A tv kimenet be sincs kapcsolva, mégis fennáll a probléma...
Ha bárkinek bármiféle ötlete lenne a megoldásra, nagyon hálás lennék érte!
Üdv!

#2396 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:16

Sziasztok! El tudná valaki magyarázni, hogy hogyan kell a 163.71 NV driverrel TV-re kitenni a képet? 93.71 előtt Nview-ban gyorsbill. oszt' csá, már ment is, de ebben az ocsmányságban nem találom... :(

#2397 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:26

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:16

Sziasztok! El tudná valaki magyarázni, hogy hogyan kell a 163.71 NV driverrel TV-re kitenni a képet? 93.71 előtt Nview-ban gyorsbill. oszt' csá, már ment is, de ebben az ocsmányságban nem találom... :(

Már rájöttem  :D

#2398 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 14:12

Idézet: trblaise - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 10:10

Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám, remélem tudtok segíteni.
Van egy LG 26lc2r típusú tv-m és a videókártya(geforce 7100GS) dvi csatlakozóján keresztül van csatlakoztatva a számítógéphez.
Az a probléma, hogy több játéknál(NFS: Carbon, COD4...) is azt csinálja, hogy mikor elindítom a játékot, egyszerűen eltűnik a kép(mintha a tv kimenetre rakná a képet) és nem látok semmit az egész játékból. Természetesen a játék fut, mert minden intro-t és hangeffektet lehet hallani a hangszórókon.
A tv kimenet be sincs kapcsolva, mégis fennáll a probléma...
Ha bárkinek bármiféle ötlete lenne a megoldásra, nagyon hálás lennék érte!
Üdv!

Valószínűleg a TV által nem támogatott felbontású jelet küld a kártyád a TV-re.

#2399 Felhasználó inaktív   trblaise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 19:45

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 15:12

Valószínűleg a TV által nem támogatott felbontású jelet küld a kártyád a TV-re.

És ezzel mit tudok kezdeni, ha még az options menüt sem látom? :(

#2400 Felhasználó inaktív   gyiku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 09:55

sziasztok!
hd2600xt van osszekotve tvvel dvi-hdmi-vel. az lenne a kerdesem, hogy allandoan ossze lehetnek dugva? arra gondolok, hogy ha vmi elszall a gepben, kinyirodhat a tv? :confused:  lehet lamma kerdes, de inkabb megkerdezem, feltem a tv-t  ;)
cpu 5400BE ram 4x1 Geil Ultra lap JW-790GX-Extreme gpu HD3300

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.