HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 20:48

egyszerre kilehet kuldeni harom kepernyore a kepet? szoval mondjuk ket monitor meg egy tv? vagy a masodlagos kepet mindig elkell donteni, hogy az a tv legyen vagy a masodik monitor?

#2402 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 12:37

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 21:48

egyszerre kilehet kuldeni harom kepernyore a kepet? szoval mondjuk ket monitor meg egy tv?

1 nVidia/Ati kartyaval tudomasom szerint nem. Egyes Matrox modellekkel viszont igen.

Idézet

vagy a masodlagos kepet mindig elkell donteni, hogy az a tv legyen vagy a masodik monitor?

Igen.
May the bastard rest in pieces ;)

#2403 Felhasználó inaktív   tetsugeri 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 20. 11:37

Sziasztok!

Nem olvastam végig a topicot, ezért előre bocsi, ha már van válasz a kérdésemre.
Leadtek PX8600 GT-m van, 256 MB DDR3. Alapjában véve jól műxik, de amikor át akarok váltani, hogy a TV-n is lássam a képet (mind1, hogy klón,vagy dualview, vagy bármi), nemhogy semmit sem látok, de a monitorról is elmegy a kép. Néha pittyen egyet-kettőt a gép, majd újraindul, vagy nekemkell resetelnem.
Aztán újraindítás után szintén nem jelenik meg semmi a monitoron, aztán újra restart, "legutóbbi működő vindóz bla-bla..", és visszaáll az eredetibe.
Nahh ez van, lécci segítsetek!

Köszi

#2404 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 14:31

Idézet: tetsugeri - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 12:37

Leadtek PX8600 GT-m van, 256 MB DDR3. Alapjában véve jól műxik, de amikor át akarok váltani, hogy a TV-n is lássam a képet (mind1, hogy klón,vagy dualview, vagy bármi), nemhogy semmit sem látok, de a monitorról is elmegy a kép. Néha pittyen egyet-kettőt a gép, majd újraindul, vagy nekemkell resetelnem.

Egyebkent jol muködik a gep (pl. jatekok, filmnezes alatt)?

Event Viewerben (Esemenynaplo) van-e valami hibabejegyzes?

#2405 Felhasználó inaktív   tetsugeri 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 11. 20. 15:20

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 14:31

Egyebkent jol muködik a gep (pl. jatekok, filmnezes alatt)?

Event Viewerben (Esemenynaplo) van-e valami hibabejegyzes?

Minden jól működik, nem szaggat.
Eseménynaplót majd megnézem otthon, most dolgozom:)

Lehetséges,h kábelprobléma?
A tv kimenete egy látszólag s-video out, de komponensnek írják, és mellékelnek egy átalakítót is hozzá.
Viszont én nem azt használom, mert nincs komponens bemenetem a tv-n, így a régi s-video-kompozit átalakítóm van benne.

#2406 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 16:00

Idézet: tetsugeri - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 16:20

Lehetséges,h kábelprobléma?

En inkabb driverproblemara tippelnek, ezert is javasoltam a naplobejegyzesek atnezeset. Kabelhibanal legfeljebb nincs kep, de nem kellene lefagynia.

Idézet

A tv kimenete egy látszólag s-video out, de komponensnek írják, és mellékelnek egy átalakítót is hozzá.

Nem tudom, hogy a 8600-as szerianal hogy van (erdemes lenne utannanezned), de a regebbi 7600-as szerianal a "komponens" kimenetetre (7 pines, S-video szeru) siman ra lehetett dugni a 4 pines S-video kabelt es azzal vigan ment a TV (S-video joval jobb minösegu, mint a kompozit). Ha pedig valoban komponens jelet akart az ember, akkor radugta az atalakitot (7-pines -> 3 RCA), amit mellekeltek a kartyahoz.

#2407 Felhasználó inaktív   tetsugeri 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 11. 20. 23:31

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 16:00

En inkabb driverproblemara tippelnek, ezert is javasoltam a naplobejegyzesek atnezeset. Kabelhibanal legfeljebb nincs kep, de nem kellene lefagynia.

Nem tudom, hogy a 8600-as szerianal hogy van (erdemes lenne utannanezned), de a regebbi 7600-as szerianal a "komponens" kimenetetre (7 pines, S-video szeru) siman ra lehetett dugni a 4 pines S-video kabelt es azzal vigan ment a TV (S-video joval jobb minösegu, mint a kompozit). Ha pedig valoban komponens jelet akart az ember, akkor radugta az atalakitot (7-pines -> 3 RCA), amit mellekeltek a kartyahoz.

Megnéztem az eseménynaplót.
Az alkalmazásoknál ez van sűrűn:
Forrás: SecurityCenter, Eseményazonosító: 1800

A rendszernél meg ez:
Forrás: Service Control Manager, Eseményazonosító: 7036, de van itt 6005, és 6009 is
Nekem ezek semmit sem mondanak

Közben siekrült elérni, hogy vmilyen kép már jön a tv-n, de ez leginkább egy ntsc jelre hasonlít, amit nem tudok átállítani, mert szintén lefagy az egész.

Feltettem a legfrissebb (nvidia.com) drivert, de semmi változás.

Kezdem unni...
Lehet, hogy veszek inkább egy ATi-t...

#2408 Felhasználó inaktív   ChrisNo.1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 07:31

Sziasztok!

Egy elég extrém kérdéssel forulok hozzátok, hátha tudtok segíteni.
Van egy Dell GX60-as gépem, amibe szeretnék Tv out-os video kártyát szerezni, de a probléma az, hogy egész egyszerüen nincs benne AGP foglalat, csak PCI bővítő.
Úgy tudom sima PCI-os videokártya nem létezik, legalábbis olyan amit mostanában használni lehetne.
A gyári kari integrált, de azon nincs Tv kimenet, csak monitor kimenet.
A célom az lenne, hogy tudjam használni a gépemet normál módban, és fimnézésre TV-n.
Sajnos alaplapot nem tudok benne cserélni, mert nem kompatibilis bele más, csak a sajátja.
Tud valaki megoldást?
Az is érdekelne, hogy létezik-e olyan eszköz amivel el tudom osztani az alaplapi kártya jelét, monitorra, és Tv-re.
Tud valaki ilyen elosztó szerű eszközt?

Ha valaki tud valamilyen megoldást, akkor kérem írja meg,.
Előre is köszönöm.

#2409 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 11:54

Idézet: ChrisNo.1 - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 8:31

Úgy tudom sima PCI-os videokártya nem létezik, legalábbis olyan amit mostanában használni lehetne.

Mar hogyne letezne. Persze a PCI busz savszelessege miatt 3D gamingre nem nagyon fogod tudni hasznalni, viszont TV-out-ra jo.

Mindegyik gyartonak - Ati/nVidia/Matrox - vannak PCI-os kartyai.

#2410 Felhasználó inaktív   wordsworth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 12:14

Na hali!
Sikerült képet varázsolnom a TV-re, de megint bejött két probléma...
Az elso az, hogy a monitoron rendesen látom a képet ugye széle a képnek jó helyen van.. viszont a TVnél kilóg kb csak a képernyő felét látom, evvel mit lehet kezdeni?
A másik, hogy enyhén csíkos a kép, ez valami zaj akar lenni? Valahogy meg tudom szüntetni (S-Video kabel)
Köszi

#2411 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 15:19

Van egy alapproblémám;

van egy videokarim amin dvi kimenet van és van egy tv-m amin komponens (Y-Pb-Pr) bemenet van.
(az rgb-s scart már foglalt)
hogy kössem össze a kettőt???

(van egy dvi-vga átalakítóm is de se dvi-komponens, se vga-komponens kábelt nem találtam sehol)

Szerkesztette: Matykó 2007. 11. 24. 15:20 -kor

#2412 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 18:55

Idézet: wordsworth - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 12:14

Na hali!
Sikerült képet varázsolnom a TV-re, de megint bejött két probléma...
Az elso az, hogy a monitoron rendesen látom a képet ugye széle a képnek jó helyen van.. viszont a TVnél kilóg kb csak a képernyő felét látom, evvel mit lehet kezdeni?
A másik, hogy enyhén csíkos a kép, ez valami zaj akar lenni? Valahogy meg tudom szüntetni (S-Video kabel)
Köszi

Üdv!

A zaj valószínűleg földhurok! Próbáld meg kihúzni az antennát a TV-ből, ha megszűnik, akkor az a gond! Megoldás lehet rá egy földhurok izolátor a lakásba bejövő kábel tv csatlakozáshoz, vagy a TV és a PC-t közös (földelésű) konnektroba kell dugni.

A képernyővel meg csak szórakozz tovább!  :D  Előbb utóbb csak megtalálod a klón módot és a videotükröt!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2413 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 18:57

Idézet: Matykó - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 15:19

Van egy alapproblémám;

van egy videokarim amin dvi kimenet van és van egy tv-m amin komponens (Y-Pb-Pr) bemenet van.
(az rgb-s scart már foglalt)
hogy kössem össze a kettőt???

(van egy dvi-vga átalakítóm is de se dvi-komponens, se vga-komponens kábelt nem találtam sehol)

Üdv!

Ha kicsit visszaolvasnál, akkor láthatnád, hogy a VGA -> YPbPr nem fog menni! Max úgy ha van olyan kimenet a TV-Out-on. Ha nincs, akkor meg szerezz be egy Scart elosztót. Azzal több Scart forrást is ráköthetsz a TV-re.

#2414 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 20:31

Idézet: Klown - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 18:57

Üdv!

Ha kicsit visszaolvasnál, akkor láthatnád, hogy a VGA -> YPbPr nem fog menni! Max úgy ha van olyan kimenet a TV-Out-on. Ha nincs, akkor meg szerezz be egy Scart elosztót. Azzal több Scart forrást is ráköthetsz a TV-re.

köszönöm, tényleg nem olvastam vissza, nem mentegetőzök, viszont egy másik fórumon azt olvastam hogy:
(a vga-scart összekötéssel kapcsolatban)

"Arra kell ügyelni, hogy a video kártya 50 Hz-en menjen, interlaced módban. Különben a TV el fog füstölni."

ez mennyire igaz?

amúgy Leadtek 7900Gs kari és egy 100hz-es samsung tv-ről van szó (ami a komponens bemenet miatt elvileg hd-ready).

Szerkesztette: Matykó 2007. 11. 24. 20:32 -kor

#2415 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 20:32

Idézet: Matykó - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 20:31

köszönöm, tényleg nem olvastam vissza, nem mentegetőzök, viszont egy másik fórumon azt olvastam hogy:
(a vga-scart összekötéssel kapcsolatban)

"Arra kell ügyelni, hogy a video kártya 50 Hz-en menjen, interlaced módban. Különben a TV el fog füstölni."

ez mennyire igaz?

amúgy Leadtek 7900Gs kari és egy 100hz-es samsung tv-ről van szó (ami a komponens bemenet miatt elvileg hd-ready).

Üdv!

Valószínűleg ez csak "látens" 100Hz-es TV. Nem hinném, hogy tudna mit kezdeni a 100Hz-es bemenő jellel. Szvsz csak 2x adja le ugyanazt a képet. De azt lehet, hogy tévedek!  :)  Szal' ha biztosat akarsz, akkor jár Te magad utána!

Az biztos, hogy én nem küldenék rá első blikkre 100Hz-es jelet max. csak akkor ha tuti, hogy kezeli! Viszont az tényleg igaz, ha - RGB-n keresztül - nem szabvány PAL 50i jelet küldessz a TV-re, akkor az nem fog neki túl jót tenni! Szal' csak óvatosan!

#2416 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 23:35

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 6:53

Te, az nem lehet, hogy tévéd kicsit sok áramot zavar át a kábelen a számítógépedbe? Egy kicsit zárlatos hulladék tévé csodákat tud tenni egy PC-vel. Van lehetőséged másik tévével kipróbálni a rendszert?

kicsit zárlatos-az milyen? :rolleyes:

#2417 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 15:31

hi all

lehet volt mar tema, de nem tudom 100 oldalt vegiglesni, így felvazolom nagyjabol a gondom

dell notebook, ati mobility x300as a kartya, svideo kimenettel

most vettem HAMA svideo video kabelt(2rca piros fekete), osszekotom, kinyomom a jelet FN F8al, de a kep a TVn fekete feher, barmit allitok olyan....

tudtok ra vmi megoldast?

#2418 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 10:30

Lehet hogy hülye kérdés, de ha extended desktopot használok, secondaryként a TV, az befolyásolja a 3D-s teljesítményemet? (persze a monitoron játszok)

Vagy jobb ha az extended desktopot kikapcsolom amikor nem nézek filmet a tv-n?

Most végre sikerült életet lehelni a tvoutba... kiderült hogy a svideo-scart átalakítómat nem komálta a radeon. Bedugtam a tv-be csak úgy simán svideo-ba, és igy már megy (csak ez meg a tv elején van, mindig ki fogja piszkálni a gyerek :D)

Ja és az milyen dolog már, hogy extended desktop módban nincs aero vista alatt? normális?

#2419 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 01:45

Idézet: pauz - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 16:31

hi all

lehet volt mar tema, de nem tudom 100 oldalt vegiglesni, így felvazolom nagyjabol a gondom

dell notebook, ati mobility x300as a kartya, svideo kimenettel

most vettem HAMA svideo video kabelt(2rca piros fekete), osszekotom, kinyomom a jelet FN F8al, de a kep a TVn fekete feher, barmit allitok olyan....

tudtok ra vmi megoldast?

probalgattam itt a napokban, svideo 2rca, egyik piros masik fekete

fekete a video, pirosat ha nem dugom be teljesen, csak hozzakoccolom az erintkezohoz, akkor van vmi szin, de nem a legjobb, elegge zajos...

szerintetek akkor a kabel rossz? vagy kellene meg vmi atalakito????
nemertem :s

#2420 Felhasználó inaktív   bucsky 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 04. 18:26

sziasztok! kellene nekem is 1 kis help. olyantól akinek estleg van 2600 xt-je vagy aki tudja hogy milyen kábel kell ahoz hogy a képet át varázsoljam a sima képcsöves sony tv-mre. eddig 9600pro-m volt azzal ugy ment hogy vid card tv out 4pines csati ugyeés abból---->1 rca (sárga) de ezzel a kábellel nem sokra megyek az uj kártyámmal. előre is köszi

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.