HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 08. 22:03

3 hetes várakozás után végre megkaptam. De az én 193P-m is pixelhibás volt 2 helyen. Az egyik halott, a másik subpixel, de az még rosszabb.. Kicserélték. Kaptam helyette egy 2 pixelhibás 193P-t.  Visszavittem ezt is, elment vele megint majdnem egy délutánom.  (Ebben a boltban nem lehet megnézni a monitor, hogy jó-e)
De! Időközben elfogyott. Mondták, ha nem hagyom ott, oda a 72 órás csere. Otthagytam, és monitor nélkül hazamentem.

Egy hét múlva jön szállítmány, akkor lesz..

Eltelt egy hét felhívtam őket:

Igen, volt 5 db, de azt más cégekeknek odaadtuk.

És az én egy hónapja kifizetett cseremonitorommal mi lesz?? Nem nekem kellett volna adniuk??

Jön szállítmány 3 hét múlva uram.

Ha szerencsém van szumma 2 hónap alatt meg is lesz a monitorom.

Welcome to the EU.

Szerkesztette: Georgo a dékán 2004. 05. 08. 22:14 -kor

#1042 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 00:34

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 16:35

Én inkább örülnék a Samsung 3 napos 0-pixel garanciájához. Ugyanis - legalábbis elvileg - a több gyártó már átállt az ISO mittudoményhányas szabványára, azaz pl. 17"-es monitort csak 6 szubpixel hiba fölött vesznek vissza... :(

Nem hiszem hogy bárki is örülne egy 4. napon előjövő pixelhibának. Mert ez simán előfordulhat. És akkor nézheted azt addig amíg használod a monitort. Az ISO szabvány viszont tényleg egy vicc : olyan gyártót kell keresni , aki nem eszerint számol. Ilyen pl. LG , AG- Neovo , CTX.  A Samsung a magyar doksijaiban többször leírja , hogy szerinte a pixelhiba nem hiba....
Gazdaságos szemek by AOC

#1043 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 00:40

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 23:03

3 hetes várakozás után végre megkaptam. De az én 193P-m is pixelhibás volt 2 helyen. Az egyik halott, a másik subpixel, de az még rosszabb.. Kicserélték. Kaptam helyette egy 2 pixelhibás 193P-t.  Visszavittem ezt is, elment vele megint majdnem egy délutánom.  (Ebben a boltban nem lehet megnézni a monitor, hogy jó-e)
De! Időközben elfogyott. Mondták, ha nem hagyom ott, oda a 72 órás csere. Otthagytam, és monitor nélkül hazamentem.

Egy hét múlva jön szállítmány, akkor lesz..

Eltelt egy hét felhívtam őket:

Igen, volt 5 db, de azt más cégekeknek odaadtuk.

És az én egy hónapja kifizetett cseremonitorommal mi lesz?? Nem nekem kellett volna adniuk??

Jön szállítmány 3 hét múlva uram.

Ha szerencsém van szumma 2 hónap alatt meg is lesz a monitorom.

Welcome to the EU.

Namost képzeld el ugyanezt egy vidéki városban , ahol mondjuk nincs Samsung monitorszervíz....  Hurcolászás Pestre vonattal (kocsi nincs ) stb.
Gazdaságos szemek by AOC

#1044 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 00:43

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 16:32

Ööö, nem egészen, a Philips-ben IPS panel van. Én személy szerint azt venném (bár nem S-IPS), de nekem mások az igényeim (csúcssebesség helyett valódi 24 bit [pepita váltakozás mentes, nyugodt kép], nagy szögben jól látszó és egyben egyenletesebb kép, nagyobb színhűség). A mai TN panelok - elvileg - gyorsabbak, kontrasztosabb képet adnak (a nagyobb a max. fényerő miatt, bár ez inkább csak filmnézéskor számít, mert munkára le kell venni a fényerőt). Bár egy 25ms-es IPS kevesebb elmosást produkál, mint egy 25ms-es MVA, szóval játékra alkalmasabb. Viszont nem láttam még egymás mellett a Philips-et és egy gyors TN-t, játék közben, így nem tudom teljes szívből ajánlani.

Viszont nincs dvi....
Gazdaságos szemek by AOC

#1045 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 08:09

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 1:40

Namost képzeld el ugyanezt egy vidéki városban , ahol mondjuk nincs Samsung monitorszervíz....  Hurcolászás Pestre vonattal (kocsi nincs ) stb.

:(:(

#1046 Felhasználó inaktív   kismiki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 09. 14:56

Szia Georgo

Asszem téged cigiztet a bótos. :-((

A háromnapos pixelgari legeccerűbben a Samsung képviselet szervizében érvényesíthető, ha Samsung Magyarország hologramos garancialevelet attak a bótban.  Hétfőn hívd fel a vevőszolgálatot (453 11 99) és kérdezd meg a véleményüket a történtekről, talán tudnak segíteni. Telefonba monták annakidején, hogy kihagyható a kisker. Sejtettek valamit.

Sokáig keringtem a sam173p körül, de sony lett a vége, az jött nagyker áron.
Megalkuvó lettem.  :-))

Üdv

#1047 Felhasználó inaktív   Lamellus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 16:14

Elorelathatolag a nyaron szeretnek venni TFT-t es mivel annyira nem ertek hozza a segitsegeteket kernem.

A monitort grafikara, netezesre es alkalomadtan jatekra szeretnem hasznalni, filmet szinte egyaltalan nem neznek rajta. Az eddig olvasottak alapjan valamilyen 17-18''-os, S-IPS panellal szerelt monitorra gondoltam, elsosorban a Viewsonic-ot favorizalnam. Valamint szempont lenne nalam az alacsony valaszido, a DVI csatlakozo es hogy az arkategoria 150-200 ezer korul legyen. Nem tudom van-e pont ilyen monitor vagy hogy vallalnom kell-e valami kompromisszumot.  :)

Barmilyen javaslat jol jonne, elore is koszonom!

Szerkesztette: Lamellus 2004. 05. 09. 16:15 -kor

in meus humilis sententia

#1048 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 16:49

ACER AL1721HM-ről van vmi tapasztalat? Sürgős lenne.
Info
Előre is kösz.

#1049 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 17:51

Idézet: Lamellus - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 15:14

Elorelathatolag a nyaron szeretnek venni TFT-t es mivel annyira nem ertek hozza a segitsegeteket kernem.

A monitort grafikara, netezesre es alkalomadtan jatekra szeretnem hasznalni, filmet szinte egyaltalan nem neznek rajta. Az eddig olvasottak alapjan valamilyen 17-18''-os, S-IPS panellal szerelt monitorra gondoltam, elsosorban a Viewsonic-ot favorizalnam. Valamint szempont lenne nalam az alacsony valaszido, a DVI csatlakozo es hogy az arkategoria 150-200 ezer korul legyen. Nem tudom van-e pont ilyen monitor vagy hogy vallalnom kell-e valami kompromisszumot.  :)

Barmilyen javaslat jol jonne, elore is koszonom!

Ha kimondottan grafikára kell, én az Eizo L567-et javasolnám (nem 557, az MVA-s, bár minden másban megegyezik, kivéve az USB kapcsolatot), S-IPS, 17", a többit már leírtam. (+1-2 dolog, ami eléggé ritkaság: 10-bites színkezelés, gamma és színtelítettség állítás, automata kontraszt, nagyon jó színhűség.) Brutto kisker ~200e-ért kaphatsz a PAM-tól, átvételkori 0-pixelhiba garival (ajánlom). Egy picit lassúcska a mai leggyorsabbakhoz képest, de számomra pl. nem zavaró, játékban sem igazán, bár néha észreveszem (én inkább csak demókat nézek).

A Viewsonic-nak nincs S-IPS-e. A TN mellett MVA-sai vannak, azoknak sem rossz a képe (bár a színhűséggel vannak kisebb problémái, picit pirosasnak mondják a szürkeártyalatokat), és szembetűnőbb az utánhúzás.

Érdekes lehet még a Samsung 193P is, és a fentebb említett Dell 19"-es, bár nem láttem még ilyeneket. (Ill. nem ismerem az áraikat sem, nem tudom, belefér-e.)

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 09. 17:58 -kor

#1050 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 19:10

(A gombnyomásra [monitoron vagy PC-n] váltható profilokban a gamma és színtelítettség beállítás is szerepel. Meg persze a többi.)

#1051 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 19:22

A PAM-et NAGYON nem ajánlom. Helyette érdemesebb az Adria-ban vásárolni, náluk ugyanúgy ki lehet próbálni megvásárlás előtt. Eddig három TFT-t vettem ott, és mindannyiszor nagyon korrektek voltak, ellenben a PAM-mel.
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#1052 Felhasználó inaktív   Lamellus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 19:33

Koszonom Victor! :up: Akkor meg is nezem amiket irtal.

Amugy barkinek van meg javaslata ne fogja vissza magat. :cool2:

Szerkesztette: Lamellus 2004. 05. 09. 19:33 -kor

#1053 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 09. 19:36

Idézet: kismiki - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 15:56

Telefonba monták annakidején, hogy kihagyható a kisker. Sejtettek valamit.
Üdv

Nagyker..

Azért thx! :)

#1054 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 19:45

Idézet: Stingerdf - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 18:22

A PAM-et NAGYON nem ajánlom. Helyette érdemesebb az Adria-ban vásárolni, náluk ugyanúgy ki lehet próbálni megvásárlás előtt. Eddig három TFT-t vettem ott, és mindannyiszor nagyon korrektek voltak, ellenben a PAM-mel.

Hát, nem nagyon hiszem, hogy egy Eizo esetén vállalják az előzetes megvizsgálást, mivel azt nem adják el másnak egy jó darabig, ha pixelhibás. A PAM még behozatal előtt ellenőrzi. Bár közelebbről nem ismerem a PAM-et.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 09. 19:57 -kor

#1055 Felhasználó inaktív   Lamellus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 19:57

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 18:51

Ha kimondottan grafikára kell, én az Eizo L567-et javasolnám.

Érdekes lehet még a Samsung 193P is.

Az Eizo nagyon tetszik, de ahogy irtad lassu, a 35 ms egy kicsit soknak tunik nekem. :/

A Samsung 193P nagyon(!) kellemes minden szempontbol, viszont 220-240 ezer nekem mar egy kicsit sok. :(
Esetleg nincs 17''-osbol hasonloan jo, de nem ilyen draga?
Neztem a Samsung 173P-t, viszont az PVA paneles, bar ha jol ertettem az is jo munkara. Velemeny?

A Dellnek sajna nem talaltam a valaszidejet.

#1056 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 19:59

Már 25x leírtam, hogy ezek az értékek nem 1:1-ben összahasolníthatók a különféle panelek esetén. Ha inkább hiszel a számoknak, mint nekem, akkor minek kérdezősködsz?

A 173P sem rossz, bár igazán profinak nem nevezném (no 10 bit, no gamma, no sat., no aut. contrast). És mivel PVA, valszeg több utánhúzást fogsz rajta látni, függetlenül a "25ms"-től. (Ez a fekete->fehér + fehér->fekete átmenetre vonatkozik, de kisebb intenzitás-változások esetén lehet akár ennek a többszöröse is, márpedig általában több egy képen az ilyen. Lásd: http://images.anandtech.com/reviews/monito...p2001fp/gtg.gif )

Mindegy, a többit rád bízom.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 09. 20:10 -kor

#1057 Felhasználó inaktív   Lamellus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 20:03

Sorry, pont azert kerdeztem, mert nem ertek hozza es nem a szamoknak hiszek hanem inkabb nektek, azert irtam hogy 'tunik'.

Szoval azt mondod azert jatekra is jo? Egyebkent PAM-nal ki lehet probalni vasarlas elott?

Egyebkent ha a penz is fontos szempont akkor nagyon nagy kompromisszum lenne ha PVA paneleset vennek IPS helyett?

#1058 Felhasználó inaktív   Lamellus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 20:14

Ertem, azert koszonom Victor a turelmed, sokat segitettel!

#1059 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 20:28

Idézet: Lamellus - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 19:03

Szoval azt mondod azert jatekra is jo?

IMHO igen. És IMHO jobban, mint egy átlagos 25ms-es PVA/MVA. (Állítólag a "20ms"-es 19"-es PVA-knál javítottak már a kisebb intenzitású átmenetek idején.)

Idézet

Egyebkent PAM-nal ki lehet probalni vasarlas elott?

Ki, de a lényeg, hogy előzetes szerződést kötnek, amiben garantálják az átadáskori 0 pixel hibát, és előleget kérnek. Mivel nem sorakoznak a raktárban, hanem egyenként rendelik meg.

Idézet

Egyebkent ha a penz is fontos szempont akkor nagyon nagy kompromisszum lenne ha PVA paneleset vennek IPS helyett?

Valamekkorát biztos, hogy mekkorát, azt nem tudom számszerűsíteni. (Fent írtam még 1-2 sort.) Ki kellene próbálnod valahol egy 173P-t (talán könnyebb találni, mint egy L567-et), és ha teljesen elégedett vagy vele, akkor talán nem is kell tovább keresni.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 09. 21:25 -kor

#1060 Felhasználó inaktív   kockeey 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 05. 09. 21:15

Idézet: Cathfaern - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 21:46

Ezek még mindig ilyen drágák? :reklamacio: Én kb. 1 éve hagytam el a topicot, miután megvettem az 15"-os TFT-met, s ezek a modellek akkor is pont ugyanennyibe kerültek :(

Háát foggalmam sincs h milyen árban voltak régen a TFT-k, mer' csak 1 ideje nézegetem őket.
Ezek az árak bruttó árak, és elfelejtettem odaírni h Sulinetes árakat néztem! :D
Ennyi.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.