Idézet: Lamellus - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 15:14
Elorelathatolag a nyaron szeretnek venni TFT-t es mivel annyira nem ertek hozza a segitsegeteket kernem.
A monitort grafikara, netezesre es alkalomadtan jatekra szeretnem hasznalni, filmet szinte egyaltalan nem neznek rajta. Az eddig olvasottak alapjan valamilyen 17-18''-os, S-IPS panellal szerelt monitorra gondoltam, elsosorban a Viewsonic-ot favorizalnam. Valamint szempont lenne nalam az alacsony valaszido, a DVI csatlakozo es hogy az arkategoria 150-200 ezer korul legyen. Nem tudom van-e pont ilyen monitor vagy hogy vallalnom kell-e valami kompromisszumot.
Barmilyen javaslat jol jonne, elore is koszonom!
Ha kimondottan grafikára kell, én az Eizo L567-et javasolnám (nem 557, az MVA-s, bár minden másban megegyezik, kivéve az USB kapcsolatot), S-IPS, 17", a többit már leírtam. (+1-2 dolog, ami eléggé ritkaság: 10-bites színkezelés, gamma és színtelítettség állítás, automata kontraszt, nagyon jó színhűség.) Brutto kisker ~200e-ért kaphatsz a PAM-tól, átvételkori 0-pixelhiba garival (ajánlom). Egy picit lassúcska a mai leggyorsabbakhoz képest, de számomra pl. nem zavaró, játékban sem igazán, bár néha észreveszem (én inkább csak demókat nézek).
A Viewsonic-nak nincs S-IPS-e. A TN mellett MVA-sai vannak, azoknak sem rossz a képe (bár a színhűséggel vannak kisebb problémái, picit pirosasnak mondják a szürkeártyalatokat), és szembetűnőbb az utánhúzás.
Érdekes lehet még a Samsung 193P is, és a fentebb említett Dell 19"-es, bár nem láttem még ilyeneket. (Ill. nem ismerem az áraikat sem, nem tudom, belefér-e.)
Szerkesztette: Victor 2004. 05. 09. 17:58 -kor