HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1951 Felhasználó inaktív   DonManö 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 15:20

Idézet

Mire akarod használni?

Hát mindenfélére: játék, film, net stb., stb.
mint egy átlagos user.

#1952 Felhasználó inaktív   DonManö 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 18:43

szóval?? vki?? válaszol??

#1953 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 19:33

Idézet: DonManö - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 19:43

szóval?? vki?? válaszol??

"Türelem rózsát (hozzászólást) terem ... " szokás mondani ...

Pár javaslat (ha már nem olvasol vissza egy kicsit):

- 25ms response time felettiek felejtősek (nagy az utánhúzása)
- DVI csatlakozó javasolt (szebb a képe)
- garifeltételek lényegesek (hány "halott" subpixel és "halott" komplett pixelnél cserélik)

Egyébként, ha sulinetre akarsz venni, akkor először érdemes megnézni a sulinet listát, hogy mit is adnak a sulinet program keretében. Lehet ajánlani akármit, ha nincs fent a listán.
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#1954 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 20:02

Idézet: DonManö - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 16:20

Hát mindenfélére: játék, film, net stb., stb.
mint egy átlagos user.

Ha játékra is akarod, akkor mindenképp 16ms alattit vegyél, mert különben mosódni fog a kép.
Én azért gondolkodtam Samsungban, mert itt ugye él a 3 napos csere, ha akár egy halott pixel is lenne, azthiszem ebben egyedülálló ez a márka. Szerencsére még egyet sem találtam.

Most próbálgattam a Far Cry-t és a Doom-ot, szép színei vannak, semmi mosódás.
Röhej, hogy "csak" 17 colos és mégis milyen brutál nagy a képe, még mindíg nem szoktam meg . :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1955 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 20:46

Idézet: Lauda - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 21:02

Röhej, hogy "csak" 17 colos és mégis milyen brutál nagy a képe, még mindíg nem szoktam meg . :D

:D én már nagyon kicsinek látom a 17"-os CRT-ket és nevetségesnek az 1024-es desktopot (3 hét TFT-zés után)  :cool:
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1956 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 21:16

Idézet: ghostbear - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 21:46

:D én már nagyon kicsinek látom a 17"-os CRT-ket és nevetségesnek az 1024-es desktopot (3 hét TFT-zés után)  :cool:

Tesóm úgy 2 méterre tőlem nyomja a 775FT LG-n. Az előbb átnéztem, tényleg röhej volt, milyen "kicsi" a kép, a brutál széles káva és mintha nem lennének olyan élesek a betük. Szinte csak pár órája használom ezt a monitort és máris furának tűnik a CRT. :D
Abszolute más világ ez a TFT. :)  :p
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1957 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 21:48

Help kéne, ezektől a monitorokról szeretnék tapasztalatokat hallani

- NEC 1980SX, 1980SXi
- Eizo L768(PVA), L797(S-IPS)
- Sony HS94P
- Samsung 910T(1000:1), 193T

Ők a kiválasztottak, vmelyik elnyeri majd tetszésemet, és megveszem. :D
1ébként így egy LG1710B eladó lesz.

#1958 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 23:21

Sony HS94P

Kép

:up:

#1959 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 23:58

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 20:33

- DVI csatlakozó javasolt (szebb a képe)

15" -re tok felesleges a dvi.. 1024-ben siman jo meg az analog, sot (matroxszal, jo kabellel) 1280-ban sem konnyu megmondani a kulonbseget (rakotottem ket gepet a tft-re es valtogattam kozottuk)
egy 100 eves gf2mx mondjuk barmin elmosodott meg 1024-ben is :)

#1960 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 03:21

TFT guruk!
Szeretnék kérdezni valamit: van ugye ez a Magicbright funkció a monitoron (710T) és a legalsó "funkció" az Entertain. Namost, ha ezt benyomom feltolja a Brightness-t 80-ra, a Contrast-ot meg 85-re és filmeknél, és ami igazán fontos a Doom-nál marha jól látni mindent, az elemlámpa nélkül símán lehet aprítani. :D  A CRT sosem volt ilyen világos, úgyhogy  :up: .
De ami felmerült bennem megint, hogy nem fingatja-e ki hamar ez a monitort, mert olyan fénye van, hogy ha kilépek desktopra vallatni lehet vele, brutális. Nem égnek ki ettől a pixelek idő előtt? Vagy hogy van ez? :(  :)

#1961 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 05:10

Idézet: Lauda - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 2:21

TFT guruk!
Szeretnék kérdezni valamit: van ugye ez a Magicbright funkció a monitoron (710T) és a legalsó "funkció" az Entertain. Namost, ha ezt benyomom feltolja a Brightness-t 80-ra, a Contrast-ot meg 85-re és filmeknél, és ami igazán fontos a Doom-nál marha jól látni mindent, az elemlámpa nélkül símán lehet aprítani. :D  A CRT sosem volt ilyen világos, úgyhogy  :up: .
De ami felmerült bennem megint, hogy nem fingatja-e ki hamar ez a monitort, mert olyan fénye van, hogy ha kilépek desktopra vallatni lehet vele, brutális. Nem égnek ki ettől a pixelek idő előtt? Vagy hogy van ez? :(  :)

A fényerőt sokan  leveszik minimumra...
(szemkimélés miatt)
Nekem még így is sok egy kicsit...

#1962 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 07:03

Idézet: Lauda - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 4:21

Nem égnek ki ettől a pixelek idő előtt? Vagy hogy van ez? :(  :)

LCD technológiánál nem a pixelek világítanak, hanem a háttérvilágítást fedi el valamilyen mértékben az elforduló kristály, ergó a pixelek nem égnek ki :) viszont a háttérvilágítás (neoncső?) élettartama természetesen csökken ha jobban izzik...
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1963 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 07:16

Idézet: Lauda - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 21:02

Én azért gondolkodtam Samsungban, mert itt ugye él a 3 napos csere, ha akár egy halott pixel is lenne, azthiszem ebben egyedülálló ez a márka.

Azért van sok hasonló ill. még jobb is. Pl. Philipsnél a gari végéig zero pixel hiba van.

#1964 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 10:18

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 22:48

- NEC 1980SX, 1980SXi
- Sony HS94P

Mivel én is hasonló tulajdonságú 19"-os TFT-t keresek, ezért kíváncsian várom, hogy Te mire jutottál ez ügyben.
Kívánságlista hasonló, felhasználási terület: film, TV 50%, net, egyéb szöveg 25%, játék 25%
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1965 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 10:35

Idézet: PeC - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 11:18

Mivel én is hasonló tulajdonságú 19"-os TFT-t keresek, ezért kíváncsian várom, hogy Te mire jutottál ez ügyben.
Kívánságlista hasonló, felhasználási terület: film, TV 50%, net, egyéb szöveg 25%, játék 25%

Arra jutottam, hogy a Sony máris kiesett (tn+film panel, "a fekete nem tud tökfekete lenni, ezt tudjuk, a széleken szürkül; de ez nem igazi probléma. a többi szín egyenletesebb"). :)

#1966 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 11:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 20:48

- NEC 1980SX, 1980SXi
- Sony HS94P

NEC 1980SX - MVA/PVA (nem tom melyik)
NEC 1980SXi  - S-IPS

Németül tudsz? Akkor javaslom nézz utána a Prad.de-n. (/Board fórum, van egy kis angol rész is)

#1967 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 11:41

Idézet: Lancelot - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 6:10

A fényerőt sokan  leveszik minimumra...
(szemkimélés miatt)
Nekem még így is sok egy kicsit...

Persze, desktopon én sem így használom, az felérne egy arcszolárral. :D
Egyedül a Doomnál nyomtam fel annyira, marha jó. Eddig azért nem játszottam vele, mert az állandó sötétség pár óra után már zavart, így meg szinte nappali fény mellett lehet játszani. :respect:

#1968 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 11:50

Idézet: ghostbear - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 8:03

LCD technológiánál nem a pixelek világítanak, hanem a háttérvilágítást fedi el valamilyen mértékben az elforduló kristály, ergó a pixelek nem égnek ki :) viszont a háttérvilágítás (neoncső?) élettartama természetesen csökken ha jobban izzik...

Ezer bocs!! Pont erről olvastam pár napja, hogy a kristályok maguk nem adnak ki fényt, ezért egy "külső" fényforrással meg kell világítani őket. Már egy napja fenn voltam és a szűrkeállomány valszínű zárlatos lehetett :D , ezért tettem fel rosszul a kérdést.
Akkor majd keresek eg középutat a sötétség vs. kímélés között. Bár egy-két nap alatt végig lehet játtszani, talán az még nem számít gyiloknak. A többi játéknál meg bőven elég a fele fényerő.

Köszi! :)

#1969 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 11:55

Egesz szepen mennek le a tft-k arai, most sulinetben kerul nagyjabol annyiba, mint nyaron neztem anno.. Szoval lehet vegre raszanom magam a moncsivasarlasra. :D
Akkor nagyon megtetszett a Samsung 173P. Tokeletes lenne, most 150-ert kapni sulinetben. Egy szepseghibaja talan a 25ms. Ezert szoba johet meg a 710T. Ez is van sulinettel, picit olcsobb is -- viszont nehany parametereben kevesebbet nyujtana, meg ha 12ms-os is. (Persze, ez TN paneles..)
Tehat a ketto kozott gondolkodom erosen, egyelore a 173P fele billen a merleg -- nagyon tetszik a dizajnja  :up:
Hasznalat: CAD, Office, meg persze neha jatek..
A nagy kerdes: a 173P 25ms-ja annyira keves lenne pl. fps-ekhez, vagy autos jatekokhoz? (az utolso par oldalon lattam ilyen hozzaszolasokat erre celozgatva)
Perpill egy 40ms-es Fujitsu Siemens moncsi elott ulok, neha jatszogatok is rajt es valahogy nem annyira feltuno a dolog (ugy ertem megszokhato.. persze teszemazt egy 173p-tol mar tobbet varnek azert ilyen teren is  :D )

#1970 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 12:02

Idézet: NeveMania - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 12:55

Egesz szepen mennek le a tft-k arai, most sulinetben kerul nagyjabol annyiba, mint nyaron neztem anno.. Szoval lehet vegre raszanom magam a moncsivasarlasra. :D
Akkor nagyon megtetszett a Samsung 173P. Tokeletes lenne, most 150-ert kapni sulinetben. Egy szepseghibaja talan a 25ms. Ezert szoba johet meg a 710T. Ez is van sulinettel, picit olcsobb is -- viszont nehany parametereben kevesebbet nyujtana, meg ha 12ms-os is. (Persze, ez TN paneles..)
Tehat a ketto kozott gondolkodom erosen, egyelore a 173P fele billen a merleg -- nagyon tetszik a dizajnja  :up:
Hasznalat: CAD, Office, meg persze neha jatek..
A nagy kerdes: a 173P 25ms-ja annyira keves lenne pl. fps-ekhez, vagy autos jatekokhoz? (az utolso par oldalon lattam ilyen hozzaszolasokat erre celozgatva)
Perpill egy 40ms-es Fujitsu Siemens moncsi elott ulok, neha jatszogatok is rajt es valahogy nem annyira feltuno a dolog (ugy ertem megszokhato.. persze teszemazt egy 173p-tol mar tobbet varnek azert ilyen teren is  :D )

A 710t gyors.
A 173p meg szép - mármint a képe.
Ha megnézel egy 173p-t akkor a többi tft szintelen, fakó, gagyinak fog utána tűnni. Ezen Láthatsz igazi piros szint.
Nekem 173p van, mondjuk játszani nem szoktam.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.