HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1991 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:46

Idézet: dattis - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 3:24

Kb. 20 boltot végignéztem, és ezek maradtak:
LG 1910S: 25ms
LG 1930S: 25ms
Samsung 910N: 25msx
Samsung 910T+DVI: 25ms
Samsung 193P+DVI: 20ms (ez már drága, véletlenül írtam be)
ctx S962A: 25ms
Neovo F419+DVIi: 16ms

Ezt tényleg érdemes elolvasni:
XbitLabs LCD leírás

Az LG L1910S és L1930S elvileg S-IPS-es, szóval nem nagyon fogsz velük mellé. (Nekem L1910B-m van és meg vagyok vele elégedve)
Egy hibájuk, hogy nincs DVI csatlakozás rajtuk. (A B-seken van, szóval inkább ilyet vegyél ha van a Sulinetben)

A többi általad felsorolt monitor elvileg rosszabb játékra (MVA/PVA lsd. cikk) (Nem volt más LCD-m szóval nincs tapasztalatom, csak a különböző fórumokon olvasottak alapján mondom), viszont jobb a kontrasztjuk. (sötétebb szürke a fekete)

#1992 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 03. 15:08

Na tegnap megrendeltem sulinetben egy ("a" ;)) 173p-t, remelem a heten kezbe kapom  :)
Viszont a boltban mikor rakerdeztem erre a pixelgaranciara, amit a samsung ad a tft-ire.. hat nemsok okosat tudott mondani a srac. Mondhatni teljesen hulye volt a temahoz. (a kijelzo feluletenek 9 reszre osztasat kezdte magyarazni, viszont en ugy tudtam samsung-nal akar egy hibas pixel is mar csere-lehetoseg - fuggetlenul annak a helyetol)
Szoval mi van akkor, ha neadjisten.. van a kijelzon hibas pixel vagy akar subpixel  :confused:
Kicsereli majd nekem? Azonnal kiprobalom es meg aznap visszaviszem, ha valami gubanc lenne  :(

#1993 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 15:46

Idézet: NeveMania - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 16:08

Kicsereli majd nekem? Azonnal kiprobalom es meg aznap visszaviszem, ha valami gubanc lenne  :(

Ha van rá lehetőség próbáldi ki rögtön a boltban, ha ott kiderül akkor talán ők is segitőkészebbek, mert ugye 3napon belül ugyis oda vinnéd vissza...
:offtopic: OFF

Szerkesztette: augustusr 2004. 11. 03. 15:46 -kor

by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#1994 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 01:48

A Neovo tényleg annyira "szar" mint a cikk írja? Valaki, akinek ilyen van megoszthatná a tapasztalatát.

#1995 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 02:35

Idézet: xlacix - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 10:46

Az LG L1910S és L1930S elvileg S-IPS-es, szóval nem nagyon fogsz velük mellé. (Nekem L1910B-m van és meg vagyok vele elégedve)
Egy hibájuk, hogy nincs DVI csatlakozás rajtuk. (A B-seken van, szóval inkább ilyet vegyél ha van a Sulinetben)

A többi általad felsorolt monitor elvileg rosszabb játékra (MVA/PVA lsd. cikk) (Nem volt más LCD-m szóval nincs tapasztalatom, csak a különböző fórumokon olvasottak alapján mondom), viszont jobb a kontrasztjuk. (sötétebb szürke a fekete)

Bicit bővebben? Utánhúzás? Színhomogenitás? És egyebek...
Most akkor az az általános kép, hogy az MVA/PVA nem igazán alkalmas játékra? Pedig az újabb technológia nem? Vagy hogy van ez? Úgy a cikk első 5 olaláig jutottam el...

És pl. a Samsung 910T? Ha a technológiát vesszük alapul, akkor ez is "a-si TFT/PVA", amúgy mi az az a-si?
A PH-n is olvastam egy cikket a 173P-ről, picit drága 17 colos darab, de az is 25ms-os volt, és nagy százalékban nem volt utánhúzás. Ha nem nagyon akarok játszani, de azért szeretném hogy a winfos jól nézzen ki, a színek hűek legyenek, homogének, akkor ez sem lehet olyan rossz, nem? Valaki tapasztalat ezen samsung darab terén?

#1996 Felhasználó inaktív   prodigium 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 04. 02:59

A Samsung 213T monitorát néztem ki magamnak, főleg CGzéshez(3d-anim. Fotosoppolás/festegetés, kompozitálás)
Ha valakinek ilyen monitora van, leírhatná pár sorban, hogy milyen tapasztalatai vannak. Médiamárktban megnéztem, és nagyon jónak tűnik(csak az ára nem, mert ott 400ruppó, ami azért több, mint durva, ugyanis máshol 200e+áfa azaz 250e, ami persze szintén sok :) ), de azért kiváncsi vagyok milyen hosszútávon a monitor, mert ilyen alkalmi kapcsolatból nem derül ki minden. Pl. az érdekelne, hogy az utánahúzása mennyire zavaró, mert nemnagyon tudtam megállapítani abbol a demóból, amit ott nyomtak a képernyőkön. Meg az a bizonyos Samsung-garancia is érdekelne, mert szeretném megúszni pixelhibamentesen a dolgot...
Egyébként eredetileg nem is merült föl, hogy ekkora monitort veszek, csak 17"-osok jöttek szóba(azok közül az EIZO L568 tűnik számomra a legjobbnak), mert a jobb 1600*1200 as felbontású monitorok 3-400e forint körül mozogtak, és ahogy az árlistákat nézegettem, akkor szúrtam ki ezt a Samsungot, ami még így is drága. Viszont nekem a 17"-osok nem tűnnek elégnek, a 19"-osoknak meg nincs sok értelmük, ugyanis ugyanakkora a felbontásuk, mint a 17-eseknek. Szóval egyre komolyabban fontolgatom ezt a 21"-os Samsungot :cool: .

#1997 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 03:41

közben hosszas böngészgetés, minden után leszűkítettem a kört a Samsungokra:
710T
172X:azt hiszem ez lesz a nyertes!
173P, de csak azért, mert nagyon jól néz ki :D  :up:
910T: félek a nagy válaszidő miatt ettől

Ezekkel kapcsolatban segítsetek

#1998 Felhasználó inaktív   zippofcy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 03:49

Hali!
Rég jártam erre, innen néztem ki az LG 1710 B TFTmet annak idején. Meg is vagyok vele elégedve, DE most van plusz lóvém és szeretném lecserélni nagyobbra ÉS gyorsabbra. De közben nem olvastam a fórumot, ezért nem igazán vagyok képben. Olyan 19 colos TFT érdekelne aminek a VALÓS Response Time-ja 25 ms alatt van. Tehát 20as, 15ös vagy esetleg 10es. Nem olyan ahol úgy van megadva hogy 10 a kialvás, 15 a felgyulladás  ;)
Kapható egyáltalán ilyen kis hazánkban? Ha igen akkor legalább a nevét megtudhatnám? Meg esetleg még azt hogy a többi paramétere nem rosszabb-e mint az LGmnek? Rosszabbra nem akarok cserélni  :eek:
Kérlek segítsetek, az LGt is azért vettem mert itt olvastam hogy jó.
Köszi és üdv.

#1999 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 11:01

Idézet: dattis - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 4:41

710T

nemsok tapasztalatom van tft-k teren, de ma megyek a 173p-ert, este tudok nyilatkozni remelem :cool:
(itt a macskas reklam, nagyon lol :D )

#2000 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 04. 12:40

Idézet: Anonymus23 - Dátum: 2004. Oct. 26., Tuesday - 7:25

Durva behatás esetén annyi történik, mintha "kimenne a tinta a pixelekből", azaz mindegyik fehér lesz, de aztán újra életre kelnek. De az ilyen próbálkozásokat senkinek se javaslom.

:eek: :eek:

Francokat! (mar elnezest) Ha durvan nyomod akkor kiszakitod a vekony TFT reteget! Akkor lottek ott minden subpixelnek :( Inkabb ne nyomkodjatok szegeny paneleket, nem arra lettek kitalalva.
Sony VAIO Type G

#2001 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 04. 12:45

Idézet: dattis - Dátum: 2004. Nov. 4., Thursday - 2:35

És pl. a Samsung 910T? Ha a technológiát vesszük alapul, akkor ez is "a-si TFT/PVA", amúgy mi az az a-si?

a-Si = amorphous silicon  :pokeas:
Sony VAIO Type G

#2002 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:16

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 20:53

A Samsung 193P-t látta már vki élőben? :D
1ébként az xbitlabs-on van egy nagyon komoly cikk a TFT-kről úgy általában, érdemes elolvasni.

FlesS én láttam egyet a T&M3-on, amin a DOOM3 futott. Otthon 20ms-os Hyundai-om van, de bár úgy tudom 25ms ez a 193P, a játék alatt nem láttam különös utánhúzást, a képe is szép volt...
Bár csak ezt a gamét láttam rajta, semmi mást (az ment épp, ott tolták LAn-ban 2en Lumpy és Emphy :) )

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2003 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 17:03

Idézet: Gab3c - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 13:40

:eek: :eek:

Francokat! (mar elnezest) Ha durvan nyomod akkor kiszakitod a vekony TFT reteget! Akkor lottek ott minden subpixelnek :( Inkabb ne nyomkodjatok szegeny paneleket, nem arra lettek kitalalva.

Szerinted én mit írtam?
:p

Azt, hogy ezt senki se próbálgassa!
Én se a sajátomon próbáltam ki, hogy ha véletlenül megnyomódik, akkor mi történik vele.
A céges laptop köszöni szépen, azóta is kiválóan működik.
DE SENKI SE PRÓBÁLGASSA, azért, mert ennek nem lett baja, az még nem garancia, hogy a tieddel sem lesz!
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#2004 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 17:37

na megvan a porgetheto, forgathato, osszecsukhato kis csoda (173p) :D
nezegettem nokia test progival van-e benne nem mukodo pixel, de szerencsere jonak tunik. erdekes ez a gomb-mentes design es a progi hozza :)
kulsore nagyon tetszik, a tudasa, kepminosege egeszen szuper. mintha jatekban picit eszlelnem az utanhuzast, de majd par nap mulva lehet errol igazan nyilatkozni, hiszen az ember szeme hozza tud szokni bizonyos dolgokhoz  :cool:
kiterjesztettem a desktopot a crt-re es hat teljesen mas.. :D
tenyleg azt hogy lehet megcsinalni, hogy mind2 kijelzon ugyanazt lathassam? (ha nem csal az emlekezetem, ilyent lehet egy ati kartyaval :confused: )

#2005 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 17:47

Idézet: NeveMania - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 17:37

tenyleg azt hogy lehet megcsinalni, hogy mind2 kijelzon ugyanazt lathassam? (ha nem csal az emlekezetem, ilyent lehet egy ati kartyaval :confused: )

Control panel => megjelenítő eszközök
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2006 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 18:01

Idézet: dattis - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 3:41

710T

A 710T-ről tudok nyilatkozni. ;)
B@szott jó ez a monitor, brutál éles kép, szép színek. Alig várom, hogy hazaérjek és eléűlhessek, este meg alig tudom abbahagyni és nem fárad el a szemem. Csütörtöktől-keddig nem dolgoztam, napi 10 órában nyomtam, de akkor sem. Persze azért elfárad, akármit is nézel 10 órán keresztül. Utánhúzása egy deka sincs, és egyáltalán nem elfogultság, mert tesóm sem vett észre semmit, se autós, se fps játékokban. A játékok is brutál szépek, azóta egy csomó "régebbi" játékot elővettem, mert totál más a hatás, piszok élvezetes minden, totál függőség. :p  A filmeknél már más a helyzet, jobban kihozza a "hibáit" az aviknak, ha túl van tömörítve. Viszont a DVD-k szépek rajta. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2007 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 18:53

Olvastátok ezt a cikket?

Anyád, 400 cd/m2 fényerejű TFT. Egyszer láttam ilyet Acerben, csont le volt véve a Brightness és a Contrast is, és úgy is olyan fénye volt, hogy símán vallatni lehetett volna vele. :D

Ilyen a csont feketélye:
Kép

:lol:

Szerkesztette: Lauda 2004. 11. 04. 18:57 -kor

#2008 Felhasználó inaktív   Seba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 19:37

Mától én is egy Samsung 710 T boldog tulajdonosa vagyok. Nagyon pöpec, utánhúzás nincsen, pixelhiba nincsen, DVD filmnek látom a tömörítési hibáit. :)) Rula

Ja kaptam hozzá dvi kábelt sulinetben 124990 Ft.
A józan paraszti ész csodákra képes.

#2009 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 19:43

hat ja, ilyen felbontasnal mar erdemes megnezni hdtv-s cuccokat, foleg az 1280x720-as felbontasu all jol ezeknek a tft-knek, ugye nemkell mondani hogy miert..  :cool:
enis kaptam dvi-t sulineteshez, suti :D

#2010 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 19:45

Idézet: Seba - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 20:37

Mától én is egy Samsung 710 T boldog tulajdonosa vagyok. Nagyon pöpec, utánhúzás nincsen, pixelhiba nincsen, DVD filmnek látom a tömörítési hibáit. :)) Rula

Ja kaptam hozzá dvi kábelt sulinetben 124990 Ft.

Hali

megkérdezhetem, hol vetted és mennyit vártál rá?

Köszönöm
Live fast... Die Never!

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »