HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2031 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 05. 23:05

Idézet: mug - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 21:35

Sziasztok!

Én is ma hoztam el egy Samsung 710T-t. Nagyon korrektek voltak a boltban, mert csak olyan kijelzőt adtak el. amit előtte leellenőriztek. Mondjuk emiatt kellett várnom hétfőtől péntekig, mert az első 4 db-ból amit elhoztak a nagykerből 2 hibás volt. Egyébként gyönyörő képe van, színek, élesség rendben, desktophoz tökéletes. Játékra viszont véleményem szerint még mindig a CRT az optimális. Én szinte csak Q3-at játszom, ott viszont igen gyéren teljesít. Mondjuk irodai munkára vettem, ezért nem bosszant, csak kipróbáltam milyen játékhoz. Korábban olvastam, hogy lényeges-e a DVI interface. Kipróbáltam mind analóg, mind a DVI kábellel, és hát meg kell hogy mondjam ég és föld. DVI esetén borotva élesek, analógnál meg elmosódottak a betűk. A lényeg, a kijelző nagyon meggyőzött, feltéve hogy DVI kábellel van csatlakoztatva, tudom ajánlani mindenkinek aki nem játszani akar a gépén.

Mit értessz azon, hogy játék alatt gyéren teljesít? :)
Én ut2004 el játszom és egy ideje már rendesen filózom a tft vásárláson...
Ezek szerint még mindig nem elég gyorsak? Nem elég a 12 ms?

Konkrét tapasztalatokra lennék kiváncsi! :)

#2032 Felhasználó inaktív   mug 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 05. 23:22

Idézet: Dada. - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 22:05

Mit értessz azon, hogy játék alatt gyéren teljesít? :)
Én ut2004 el játszom és egy ideje már rendesen filózom a tft vásárláson...
Ezek szerint még mindig nem elég gyorsak? Nem elég a 12 ms?

Konkrét tapasztalatokra lennék kiváncsi! :)

Arra gondolok, hogy én (és sokan mások) a q3-at 640x480-ban 125Hz-en játszom. Ez olyan "folyékony" képet ad, amit lcd-n nem tudsz elérni. Viszont szerintem CS-t vagy doom3-at biztosan lehet játszani LCD-n is. Nekem a 75 Hz kevés, ez a fő gondom, meg az a kis mosódás is zavar, bár valóban alig zavaró. Lehet rosszul fejeztem ki magam a korábbi hozzászólásomban, szóval a lényeg: nekem q3-hoz nem jó az LCD  ;)
Egyébként DVD-hez is tökéletes.

#2033 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 23:35

Idézet: Xao - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 0:02

LG 1730P-ről tud valaki valamit? :)

senki? :(
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#2034 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 23:56

Idézet: mug - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 23:22

Arra gondolok, hogy én (és sokan mások) a q3-at 640x480-ban 125Hz-en játszom. Ez olyan "folyékony" képet ad, amit lcd-n nem tudsz elérni. Viszont szerintem CS-t vagy doom3-at biztosan lehet játszani LCD-n is. Nekem a 75 Hz kevés, ez a fő gondom, meg az a kis mosódás is zavar, bár valóban alig zavaró. Lehet rosszul fejeztem ki magam a korábbi hozzászólásomban, szóval a lényeg: nekem q3-hoz nem jó az LCD  ;)

Beszélsz te marhaságokat, ez előzőre meg inkább nem is írtam semmit.
Kezdjük ott, hogy ugye a 17-es TFT-knek 1280X1024 a natív felbontása. Ki látott már olyat, hogy egy ilyen TFT-t 640X480-ban használ és ez alapján alkot róla véleményt. :omg:  Nameg, hogy neked kevés a 75Hz? A TFT-t aztán full mindegy milyen "frissítésen" használod, mert itt nincs villogás. Én 60Hz-en használom DVI-n.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2035 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 00:32

Idézet: Lauda - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 0:56

Beszélsz te marhaságokat, ez előzőre meg inkább nem is írtam semmit.
Kezdjük ott, hogy ugye a 17-es TFT-knek 1280X1024 a natív felbontása. Ki látott már olyat, hogy egy ilyen TFT-t 640X480-ban használ és ez alapján alkot róla véleményt. :omg:  Nameg, hogy neked kevés a 75Hz? A TFT-t aztán full mindegy milyen "frissítésen" használod, mert itt nincs villogás. Én 60Hz-en használom DVI-n.

A marhaságot te mondod: azért kell a 125 hz, hogy a framrate kihasználható legyen, mert egy olyan sebességű játéknál már ez is fontos. a villogás más kérdés.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2036 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 00:43

Idézet: freeone - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 0:32

A marhaságot te mondod: azért kell a 125 hz, hogy a framrate kihasználható legyen, mert egy olyan sebességű játéknál már ez is fontos. a villogás más kérdés.

Én nem q3-azok, de ha Toca-ban 320-al megyek és tökéletes a kép, a q3-hoz meg nem elég? :confused:
Végülis mindegy, ez esetben elnézést kérek. Azt hittem, hogy a szemét bántja a 75Hz. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2037 Felhasználó inaktív   -= CsoCso =- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 04:48

Halee All!

Ma (ja: tegnap!) végre volt szerencsém személyesen rápillantani egy 710T-re, azonban sajna elég "puritán" körülmények között: analóg kábel, 1024x768 -as felbontás, semmi állítgatás...

Szóval amit láttam, hogy így homályos/elmosódott volt kicsit a kép, a tiszta feketében pedig világos, függőleges csíkok voltak (úgy 1-1,5 centinként)!

Kérdésem, hogy ez mennyiben tudható be az analóg kábelnek, mennyiben a helyes beállítás hiányának, illetve mennyiben a rossz konstrukciónak?  :think:

#2038 Felhasználó inaktív   mug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 07:45

Idézet: -= CsoCso =- - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 3:48

Halee All!

Ma (ja: tegnap!) végre volt szerencsém személyesen rápillantani egy 710T-re, azonban sajna elég "puritán" körülmények között: analóg kábel, 1024x768 -as felbontás, semmi állítgatás...

Szóval amit láttam, hogy így homályos/elmosódott volt kicsit a kép, a tiszta feketében pedig világos, függőleges csíkok voltak (úgy 1-1,5 centinként)!

Kérdésem, hogy ez mennyiben tudható be az analóg kábelnek, mennyiben a helyes beállítás hiányának, illetve mennyiben a rossz konstrukciónak?  :think:

Az enyémen ilyen csíkozás nincs. Analog kábellel is csak a betűknél lehet látni a homályosságot. A kábeltől is sok függ, pláne hogy a gyári kábel nem valami meggyőző, olyan vékony, gagyi hatást kelt. Mielőtt ilyet vennél, a boltban csomagoltasd ki, és nézd meg jól a képét.

#2039 Felhasználó inaktív   Seba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 09:20

Idézet: -= CsoCso =- - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 3:48

Halee All!

Szia, nekem 710T van analóg kábellel (gef3 ti200-on nincs DVI kimenetem). Elöször is minden tft monitor a legnagyobb felbontásában adja a legszebb képet (tehát 1280x1024). A fényerejéből vissza kell venni mert gyárin még nappal is égeti az ember szemét  ;) . Nekem is futkosnak néha rajta csíkok de szerintem az amiatt van, hogy valami zavarja (pl.táp, mobil).

Akinek pixel hibája volt: ne add fel én elsőre jót fogtam ki, ha lehet még helyben próbáld ki (van súlya).

Játék: én autós játékokkal szoktam nyomatni, egyáltalán nem vettem észre utánhúzást. :respect:
A józan paraszti ész csodákra képes.

#2040 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 10:28

Idézet: -= CsoCso =- - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 4:48

Halee All!

Szia!

Én DVI-n használom 1280X1024-ben, itt egy csomó mindent nem is tudsz állítani, nincs is rá szükség, a színeket és a fényerőt természetesen tudod. Nálam se elmosódás, se csíkok nincsenek, borotvaéles minden. ;)  Számít az analóg kábel is, és hogy milyen a v.kártya kimenete.

#2041 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 10:48

Idézet: mug - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 0:22

Én is Q3-azok, és semmi baj a TFT-vel ebből a szempontból.

#2042 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 10:50

Idézet: freeone - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 1:32

V-Sync off, és megcsinálod bármelyik ugrást, semmi köze nincs hozzá.

#2043 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 11:30

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 11:50

Na pont ezt akartam én is írni, de megelőztél.
Sőt, ha bírja a gépe akkor már nyugodtan teheti nagyobb felbontásra is akár.

Közben szűkült már Nálad a lehetséges jelöltek köre?

Szerkesztette: PeC 2004. 11. 06. 11:31 -kor

"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#2044 Felhasználó inaktív   mug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 12:26

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 9:50

Ha mind1 lenne, akkor már az egész q3 scene TFT-n nyomná. Versenyeken se láttam még TFT-n q3-azni, ez nem véletlen. De mint mondtam, én csak a magam nevében nyilatkoztam, ha neked ok, akkor örülok, hogy megúszod egy monitorral.:)

#2045 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 13:28

Idézet: mug - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 13:26

Ha mind1 lenne, akkor már az egész q3 scene TFT-n nyomná. Versenyeken se láttam még TFT-n q3-azni, ez nem véletlen. De mint mondtam, én csak a magam nevében nyilatkoztam, ha neked ok, akkor örülok, hogy megúszod egy monitorral.:)

Kép

:p  :p  :p

#2046 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 13:32

Idézet: PeC - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 12:30

Na pont ezt akartam én is írni, de megelőztél.
Sőt, ha bírja a gépe akkor már nyugodtan teheti nagyobb felbontásra is akár.

Közben szűkült már Nálad a lehetséges jelöltek köre?

A jövő héten megnézek jól beállítva, otthoni körülmények között egy Samu 193P-t. Ha nem fog 100 %-osan tetszeni, akkor továbbmegyek. :) PH!-n van topik erről a dologról (19"-os TFT nem kifejezetten játékra).

#2047 Felhasználó inaktív   Bicsko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 14:18

Sziasztok! Végre ebbe a topicba is benézhetek, tegnap sikerült venni a Tescoban egy ACER AL1912 lcd monitort. :D  viszont vannak vele gondok, inkább megkérdezem mi lehet mielőtt visszaviszem. az egyik gond, hogy ha elmegy aludni, néha nem jön vissza a kép, csak az Acer logo ficeg összevissza. a másik, hogy ha be akarok lépni a gp biosába, akkor is kiakad, és Acer logot kapok az arcomba. roppant mód zavaró, és nem tudom mi lehet a baj.  :confused:  5letek?
AbitNF7S2.0; AMD2500+@1.275V; TTSilentTower

#2048 Felhasználó inaktív   mug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 14:52

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 12:28

Kép

:p  :p  :p

Ugye Fless te is tudod jól, hogy a képen fatality csak megdolgozik a spozorok pénzéért, és nem egy tétmeccset játszik..:) Füles nélkül érdekes is lenne...  Ja meg mellette a hirdetőtáblán a sponzorok nevei:) A marketing  nagy úr ám.

#2049 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 17:01

Vagy itt, vagy a PH-n olvastam az egyik topicban, hogy valami országos versenyen (Q3, vagy CS) már nem tudom, az összes monitor 710T volt, és a nyertes is azt kapott. Gondolom nem lehet olyan rossz, ha mindenki elégedett volt vele. ;)

#2050 Felhasználó inaktív   -= CsoCso =- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 17:09

:respect:  Köszi a válaszokat, otthon persze nem lesz ilyen gond; 1280x1024 -ben fogom használni DVI -vel. Legalábbis remélem ilyesmi nem fog előjönni. Filmezésnél mondjuk nagyon zavarnának a világos csíkok...

Szerintetek főleg tanulás+filmezés, néha egy kis FarCry, HL2, UT2003-2004 -hez inkább 710T , vagy 173P passzolna? Elég sok esti használat (nappal suli :box: ) mellett ...

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.