HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2111 Felhasználó inaktív   SmashFM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 12. 22:42

Idézet: pitya - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 22:26

Samsung 710t nem érdekel? 17" 12msec
Haveromnak megjött egy a pclandbe (Sulinetre kérte), holnap elhozható, de közben máshol is kapott egyet.
Nekem is ilyen van pár napja, nekem beadatokjön

hi!
tudnál kicsit írni róla, mert én is ilyenen gomdolkozok!:)
Egy kérdésem lenne: Fekete az "mennyire" fekete?:D
Full On Renaissance[COLOR=blue]

#2112 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 12. 23:05

Idézet: SmashFM - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 22:42

hi!
tudnál kicsit írni róla, mert én is ilyenen gomdolkozok!:)
Egy kérdésem lenne: Fekete az "mennyire" fekete?:D

Hali

nekem tetszik  :)  A fekete a széleken kicsit világosodik, ha nincs kép kirakva, akkor inkább (nagyon mély) sötétszürke. Viszont ha képet nézel, vagy szélesvásznú filmet akkor szép feket nagy felületen is.
A színei szépek, NFS_U2 demó alatt és UT2003 alatt próbáltam játszani, utánhúzás egyáltalán nem zavaró (én nem is vettem észre). A filmeket öröm nézni rajta, viszont TFT monitoron jobban látszanak a tömörítési hibák. Natív 1280*1024 felbontáson használom a desktopot, játékot próbáltam 1024*768 -ban, teljesen oké a kép.

Negatívum: a tápcsatlakozó kialakítása szerintem nem a legszerencsésebb, de úgysem dugdossa sűrűn az ember a tápot.
A háttérvilágítás nem teljesen homogén, nem foltos de alul világosabb mint felül (egyébként a benti SONY SDM-HX73 monitoron is) és a káva mellett is kissé világosabb.
Desktop 1024*768 felbontásban a szövegek kissé zajosak, de hát ezeket a monitorokat natív felbontáson kell használni, legalább desktopon.

Pozitívum:
nagyon tetszik a képe, a színei. Nincs zavaró utánhúzás, szép, letisztult forma, +-90 fokban elforgatható, jól állítható panel, nincs pixelhiba (elsőre kifogtam). 1024*768 felbontásban játékok szépek, BIOS képernyőn is van kép, jól olvasható.
DVI kábel tartozik hozzá.

Sulinetben 122 ezer, ebből kb. a fele visszjön. Szerintem jó vétel.
Live fast... Die Never!

#2113 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 23:18

OFF: Tudja vki mi a különbség az LCD-TV és a plazma-TV között?
Rozsó

#2114 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 10:15

Milyen _jo_ 19"-es TFT-t tudtok ajanlani? Esetleg 21"-est?

Visszaolvastam par oldalt, nezegettem a Samsung 910T-t a javaslatok alapjan, parameterei eleg jok, de azt irjatok, hogy nem homogen a hattervilagitasa.

Letezik valami hasonlo parameterekkel rendelkezo, ami minden szempontbol kifogastalan?
(Penz nem szamit, kell a koltseg a cegnek...)

#2115 Felhasználó inaktív   SmashFM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 10:26

Idézet: pitya - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 0:05

Hali

nekem tetszik  :)  A fekete a széleken kicsit világosodik, ha nincs kép kirakva, akkor inkább (nagyon mély) sötétszürke. Viszont ha képet nézel, vagy szélesvásznú filmet akkor szép feket nagy felületen is.
A színei szépek, NFS_U2 demó alatt és UT2003 alatt próbáltam játszani, utánhúzás egyáltalán nem zavaró (én nem is vettem észre). A filmeket öröm nézni rajta, viszont TFT monitoron jobban látszanak a tömörítési hibák. Natív 1280*1024 felbontáson használom a desktopot, játékot próbáltam 1024*768 -ban, teljesen oké a kép.

Negatívum: a tápcsatlakozó kialakítása szerintem nem a legszerencsésebb, de úgysem dugdossa sűrűn az ember a tápot.
A háttérvilágítás nem teljesen homogén, nem foltos de alul világosabb mint felül (egyébként a benti SONY SDM-HX73 monitoron is) és a káva mellett is kissé világosabb.
Desktop 1024*768 felbontásban a szövegek kissé zajosak, de hát ezeket a monitorokat natív felbontáson kell használni, legalább desktopon.

Pozitívum:
nagyon tetszik a képe, a színei. Nincs zavaró utánhúzás, szép, letisztult forma, +-90 fokban elforgatható, jól állítható panel, nincs pixelhiba (elsőre kifogtam). 1024*768 felbontásban játékok szépek, BIOS képernyőn is van kép, jól olvasható.
DVI kábel tartozik hozzá.

Sulinetben 122 ezer, ebből kb. a fele visszjön. Szerintem jó vétel.

Köszi az infot!!
Én is sulinetben tervezek egy hasonló vásárt:D
ACER AL 2117 vs. Samsung 710T
most ez a legnagyobb problémám :think:
Full On Renaissance[COLOR=blue]

#2116 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 10:34

Idézet: pitya - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 0:05

Egy pár szó erejéig hasonlítsd össze kérlek a HX73-at és a 710T.

Köszi

#2117 Felhasználó inaktív   OgreImre 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 10:46

Helló Mindenki!
Egy barátom tegnap vett egy Samsung 193P monitort.A gond az, hogy  a monitor nem talál jelet, azaz keresi a DVI és az analóg jelet egy darabig de nem találja.Az érdekes az, hogy csökkentett módban van jel és működik is. A videókártya egy Connect3D 9600Pro.Az operációs rendszer XP SP2.Valakinek ötlete?
MSI K8N Neo2 Platinum;A64 3500+z;2GB DDR400;ATI Radeon X800Pro 128MB;SB Audidy;Seagate 160GB;Plextor 712A DVD±RW;Plextor 116A DVD-ROM;Logitech keyboard+mouse;Altec Lansing 4100;Samsung 19"TFT

#2118 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 11:09

Idézet: OgreImre - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 10:46

Helló Mindenki!
Egy barátom tegnap vett egy Samsung 193P monitort.A gond az, hogy  a monitor nem talál jelet, azaz keresi a DVI és az analóg jelet egy darabig de nem találja.Az érdekes az, hogy csökkentett módban van jel és működik is. A videókártya egy Connect3D 9600Pro.Az operációs rendszer XP SP2.Valakinek ötlete?

Ha sikerül beindítani, akkor várok minden tapasztalatot. :)

#2119 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 11:19

Idézet: OgreImre - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 9:46

Helló Mindenki!

A frekvenciával lesz a gond talán? Csökkentett módban állítsd be a videókártya frekijét 60 Hz-re aztán próbáld újraindítani. Én pont a hét elején jártam így, egy 85Hz-re állított karin nem akart indulni a főnököm LCD-je. Sík ideg volt, de az"aranykezű" kolléga megoldotta a problémát. Remélem karácsony előtt lesz egy kis jutalom ;)  :D
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#2120 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 15:16

Leszunk meg paran kivancsiak arra a 193P-re :)

Boltban azt ajanlottak a 910T helyett, mert dragabb...
Parametereiben nem tudom, mivel tud tobbet, orrom ele rakott Samsung katalogusbol nem nagyon derult ki.
Ha jol emlekszem, csak a lathatosagi szoge nagyobb (170 helyett 178 fok), kontraszt, fenyero azonos.

#2121 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 15:52

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 10:34

Egy pár szó erejéig hasonlítsd össze kérlek a HX73-at és a 710T.

Köszi

Hali

haverom ma hozza el  a 710t -t, behozza melóhelyre, majd megnézzük őket egymás mellett. Este/éjjel írunk róluk.
Live fast... Die Never!

#2122 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 16:27

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 16:16

Leszunk meg paran kivancsiak arra a 193P-re :)

Boltban azt ajanlottak a 910T helyett, mert dragabb...
Parametereiben nem tudom, mivel tud tobbet, orrom ele rakott Samsung katalogusbol nem nagyon derult ki.
Ha jol emlekszem, csak a lathatosagi szoge nagyobb (170 helyett 178 fok), kontraszt, fenyero azonos.

Szerintem már a dizájnjukban is van vagy 5 rongy különbség.
Persze ez szubjektív szempont, de asszem kisebbségben lennének azok, akiknek a 193P tetszene kevésbé.
A legtöbb monitor általában szemből látszik a boltokban, és úgy nem sok a különbség egyik TFT- közt sem. De egy olyan helyen, ahol az íróasztal körüljárható és nem fal van mögötte, ez bizony jelentős szempont lehet.
Sok olyan TFT van, amitől szédülök, ha oldalról meglátom. Némelyik olyan, mint egy gázkonvektor, mások hasra vagy hanyatt dőlnek szinte.
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#2123 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 20:15

Hali

a próba sajnos elmarad, sikerült kifogni egy hibás darabot. Nem működött a DVI bemenet  :reklamacio:  :mad:
Live fast... Die Never!

#2124 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 21:05

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 20:38

Nem akarlak megbántani, de LG termékeket elvből nem veszek, tehát az kilőve.

Ki garantalja neked, hogy az Acer/Benq-ben nem LG panel talalhato?
Vagy eppen az LG gyartja az Acer/Benq-nek a monitort! :D

#2125 Felhasználó inaktív   TOZO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 07:11

Helló!

Most tervezek TFT monitort vásárolni, és új vagyok még a témában. A Samsung 710T -t néztem ki, ami tudásban és designben megfelel nekem. A kérdésem azokhoz, akik ismerik: nekem 2 gépem van, az egyikben egy Ati Radeon 9500pro van DVI kimenettel, a másikban egy Geforce 2 MX400 sima kimenettel. Mindkettőhöz összesen egy db monitort vásárolnék. A monitoron tudom váltani hogyha egyszerre mennek, hogy melyik képet akarom nézni? A másik kérdésem, hogy 1280*1024-et használok mindkét pc-n, de előfordul hogy kisebb felbontás kell, mennyire pixeles a kép kisebb felbontáson, használható azért? Nagyritkán, (mikor már agyigag teljesen vegetatív vagyok) az UT2004 is bejátszik nálam, azt viszont a gépem nem birja 1024*768-nál nagyobb felbontáson, mennyire lesz élvezhető ezen a monitoron?
Köszi: ToZo

#2126 Felhasználó inaktív   mug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 07:58

Idézet: TOZO - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 6:11

Helló!

Most tervezek TFT monitort vásárolni, és új vagyok még a témában. A Samsung 710T -t néztem ki, ami tudásban és designben megfelel nekem. A kérdésem azokhoz, akik ismerik: nekem 2 gépem van, az egyikben egy Ati Radeon 9500pro van DVI kimenettel, a másikban egy Geforce 2 MX400 sima kimenettel. Mindkettőhöz összesen egy db monitort vásárolnék. A monitoron tudom váltani hogyha egyszerre mennek, hogy melyik képet akarom nézni? A másik kérdésem, hogy 1280*1024-et használok mindkét pc-n, de előfordul hogy kisebb felbontás kell, mennyire pixeles a kép kisebb felbontáson, használható azért? Nagyritkán, (mikor már agyigag teljesen vegetatív vagyok) az UT2004 is bejátszik nálam, azt viszont a gépem nem birja 1024*768-nál nagyobb felbontáson, mennyire lesz élvezhető ezen a monitoron?
Köszi: ToZo

Igen, tudsz váltani a két gép képe között. Kisebb felbontásokban is használható, de desktopra hosszútávon nem ajánlatos. Játéknál nem lesz gond.

#2127 Felhasználó inaktív   TOZO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 10:11

Idézet: mug - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 6:58

Igen, tudsz váltani a két gép képe között. Kisebb felbontásokban is használható, de desktopra hosszútávon nem ajánlatos. Játéknál nem lesz gond.

Ezt akartam hallani, kösz. Apropó, ha megy az egyik gép és azon nézem a monitror képét, közben bekapcsolom a másikat átváltja a képet, vagy nem?

#2128 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 12:27

Altalaban allithato a monitorokon, hogy eppen melyik bemenet legyen aktiv, nem szokott magatol kapcsolni.
Kiveve, ha prioritasa van az egyik bemenetnek, es auto-ra van alliva a bemenet erzekeles, es a masodik bemenetrol kapja eddig a jelet, akkor azonnal atkapcsol az elsore, amint jelet kap onnan.

Samsung 510T/710T/910T kezikonyv azt irja, hogy a Source gomb megnyomasaval lehet a ket bemenet kozott valasztani.

#2129 Felhasználó inaktív   TOZO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:40

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 11:27

Altalaban allithato a monitorokon, hogy eppen melyik bemenet legyen aktiv, nem szokott magatol kapcsolni.
Kiveve, ha prioritasa van az egyik bemenetnek, es auto-ra van alliva a bemenet erzekeles, es a masodik bemenetrol kapja eddig a jelet, akkor azonnal atkapcsol az elsore, amint jelet kap onnan.

Samsung 510T/710T/910T kezikonyv azt irja, hogy a Source gomb megnyomasaval lehet a ket bemenet kozott valasztani.

köszi, ezekszerint, ha az 1. gépet kikapcsolom, akkor automatikusan átugrik a 2. még bekapcsolt gépre, ha autosource be van kapcsolva. Erre van szükségem, hogy ne kellnen kapcsolgatnom.

#2130 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:46

Idézet: TOZO - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 13:40

köszi, ezekszerint, ha az 1. gépet kikapcsolom, akkor automatikusan átugrik a 2. még bekapcsolt gépre, ha autosource be van kapcsolva. Erre van szükségem, hogy ne kellnen kapcsolgatnom.

Ez így van. Csak azt nem tudni, hogy ha mindkét gépről kap jelet és auto-ra van állítva, akkor melyik jelet veszi előbbre, szerintem a DVI-t, de ez csak tipp. Viszont "kézzel" tudsz váltani a bemenetek közül, szóval emiatt ne aggódj. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.