HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2151 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:30

Lokott fateromnak tegnap meseltem, hogy mi penz a 910T, meg mit tud, erre "korbenezett" a piacon, egybol ra is akartak dumalni egy akcios Samtron 93V-re, mert az 30-cal olcsobb.
Vegul csak sikerult meggyoznom, hogy sokkal jobb a 910T (nem 6, hanem 8 bites, DVI, dizajn...), ugyhogy most este mehetek el venni egyet, sajat lovebol, majd megadom cimszora. :rolleyes:

Persze DVI kabel az nem kaphato, egy honapja nem latott a nagyker.

#2152 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 15:37

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:30

Lokott fateromnak tegnap meseltem, hogy mi penz a 910T, meg mit tud, erre "korbenezett" a piacon, egybol ra is akartak dumalni egy akcios Samtron 93V-re, mert az 30-cal olcsobb.
Vegul csak sikerult meggyoznom, hogy sokkal jobb a 910T (nem 6, hanem 8 bites, DVI, dizajn...), ugyhogy most este mehetek el venni egyet, sajat lovebol, majd megadom cimszora. :rolleyes:

Na! akkor aztán oda-vissza/szét-össze tesztelni ám azt a monitort! Baromi kíváncsi vagyok
Pl az is érdekel, hogy kb fél méterről mennyire látszanak a pixelek közötti vonalak, mennyire látszik rácsosnak egy sima fehér háttér.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#2153 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 15:42

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 13:03

Én megtaláltam az új kedvencemet! :)

Kép

Viewsonic VP912b

Egy teszt róla:

Viewsonic’s VP912B LCD Monitor Test

:up:  :lollypop:  :taps:

Naggyon-naggyon szipatikusss!  :smoker:  :)

De vajon itthon mennyi lesz a kicsike? Jónak tűnik, de pl mi van a pixelhibákkal?

#2154 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 15:48

sracok sulinetben most melyik tft a nyero... es melyik cegnel kaphato egyaltalan? min egy 17es kellene, de inkabb 19es. es a dvi sem artana :)

kepminosegben a 21 colos fd trinitront kozelitse... de ne sulyban, mert lanpartykra szeretnem vinni.

#2155 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 18:48

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:30

Node az 25ms-os ugye?.. Nem lesz némi utánhúzása? Akár filmnél is ha csak kicsi is? :think:

#2156 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:19

Idézet: PeC - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 15:37

Na! akkor aztán oda-vissza/szét-össze tesztelni ám azt a monitort! Baromi kíváncsi vagyok
Pl az is érdekel, hogy kb fél méterről mennyire látszanak a pixelek közötti vonalak, mennyire látszik rácsosnak egy sima fehér háttér.

Na, voltam boltban, monitorert.

Gyarilag JAR hozza DVI kabel. (meg jo, hogy kulon vettem egyet 2e-ert a delutan, mert a boltos nem tudta, van-e benne, weblapon meg opcionalisnak van feltuntetve :rolleyes:) Eleg vicces, fekete a madzag, rajta 2 hofeher DVI csatlakozo.
Ritka hulyen fog kinezni a monitor fekete hatuljaba bedugva... :omg:

Sajnos nem tudtam elhozni a moncsit, mert a bank kozbeszolt: delutan atallitattam a kartyalimitemet, hogy beleferjen a moncsi ara, de estig nem sikerult ervenyesiteniuk az uj beallitast, igy a kartyas vasarlas meghiusult, bank meg mar nem volt nyitva, hogy leemeljem a lovet a szamlamrol, ugyhogy holnapra marad az elhozatala. :( Pedig mar beleeltem magamat, hogy este azon nezek TV-t/filmet.

Boltban Nokia-teszttel lecsekkoltam, nincs rajta pixelhiba, jo vakito szinei vannak az Eizo CRT-mhez kepest.
Messzirol nezve nem tunt fel a racsozottsaga, megvilagitasa is nagyjabol egyenletesnek tunt.

Behatobb teszt holnap varhato, elorelathatolag hetvegeig allomasozik csak nalam a moncsi, hetvegen megy haza komplett uj geppel egyutt apamnak.

#2157 Felhasználó inaktív   TOZO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:24

Szevasztok !

Van egy Samsung 710T monitorom, ahogy összedugtam DVI-n egyből elindult, de mikor feltelepítettem a drivereket a cd-jéről, már a dvi-nem megy, csak analógon, mit rontok el, hogy lehet visszacsinálni? Egy Ati Radeon 9500 pro kártyával hajtom.
TOZO

#2158 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:29

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 18:48

Node az 25ms-os ugye?.. Nem lesz némi utánhúzása? Akár filmnél is ha csak kicsi is? :think:

Irodai hasznalatra lesz fogva, oda boven jo a 25ms-s is, 170 fokos latoszoggel.

Gondolkoztam a 193P-n is (az 20ms-s, 178 fokos), az 25-tel tobb lett volna, de faterom tegnap ugy beszelt telefonban, mint akinek a fogat huzzak, mikor meghallotta a 910T 146e-s arat, holott o ragaszkodott korabban a modern, nagy kepernyohoz, penz nem szamit, kell a koltseg a cegnek cimszoval...

Egyreszt ezert esett kutba a 193P, masreszt nem volt sehol sem raktaron, es nem is nagyon tudtak volna szerezni a heten, harmadreszt az bezs szinben van, az meg nem feltetlenul passzol egy irodaba szant modern fekete gephez. (bar gep szinet meg nem egyeztettem, lehet, hogy "sima" lesz vegul, holnap dol el)

910T a fekete-szurke kombinacioval szerintem szebben nez ki.

#2159 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:44

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 20:19

Na, voltam boltban, monitorert.

Gyarilag JAR hozza DVI kabel. (meg jo, hogy kulon vettem egyet 2e-ert a delutan, mert a boltos nem tudta, van-e benne, weblapon meg opcionalisnak van feltuntetve :rolleyes:) Eleg vicces, fekete a madzag, rajta 2 hofeher DVI csatlakozo.
Ritka hulyen fog kinezni a monitor fekete hatuljaba bedugva... :omg:

Sajnos nem tudtam elhozni a moncsit, mert a bank kozbeszolt: delutan atallitattam a kartyalimitemet, hogy beleferjen a moncsi ara, de estig nem sikerult ervenyesiteniuk az uj beallitast, igy a kartyas vasarlas meghiusult, bank meg mar nem volt nyitva, hogy leemeljem a lovet a szamlamrol, ugyhogy holnapra marad az elhozatala. :( Pedig mar beleeltem magamat, hogy este azon nezek TV-t/filmet.

Boltban Nokia-teszttel lecsekkoltam, nincs rajta pixelhiba, jo vakito szinei vannak az Eizo CRT-mhez kepest.
Messzirol nezve nem tunt fel a racsozottsaga, megvilagitasa is nagyjabol egyenletesnek tunt.

Behatobb teszt holnap varhato, elorelathatolag hetvegeig allomasozik csak nalam a moncsi, hetvegen megy haza komplett uj geppel egyutt apamnak.

... PeC türelmesen és kíváncsian várja nyunyu monitortesztjét, ami várhatóan mindenre kis fog terjedni, és remélni, hogy a tulaj megelégedését fogja szolgálni :D  ...

#2160 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 20:04

Idézet: PeC - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 19:44

remélni, hogy a tulaj megelégedését fogja szolgálni :D  ...

Ha meg nem, akkor valaszthat, hogy Eizo F930, vagy iiyama VM502-es CRT-t ker helyette.
Penzt persze vissza nem kap :D

#2161 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 01:56

nos hasznalgatom itten a 173p-met mar egy ideje, es azert lenne egy dolog: a frissitessel kapcsolatban. szoval az utanhuzas erzekelheto (ugye a 25ms), a kerdes az, hogy nem-e nagyobb, mint kellene!
elvileg a mellekelt cd-rol feltettem a driverjet a moncsinak, viszont ha kiakarom valasztani, nem engedi a 75Hz-et 1280x1024-ben, pedig meg a dobozara is fel van ez a paros vesve :(
lehetseges h valami nem stimmel, vagy ez egy ilyen dolog? (most a 60Hz-es allapoton van, nemtudom egyaltalan mit valtoztat ez..)
ebbol esetleg arra gondolnek, h a driver nem megfelelo, es eseteleg ettol talan nagyobb az utanhuzasa. (mikor egy masik tft-nek xp alatt nemvolt installalva driver, nagyon szornyu dolgokra volt kepes..)

tehat a kerdes:
bongeszoben ha gorgetem az oldalt (vagy a csuszkat huzom, vagy a le/fel nyilat nyomom) folyamatosan (es itt a lenyeg), mennyire szabad(na) elmosodnia a kepnek (foleg betuknek) egy ilyen 25ms-es panelen?
nalam elegge meglatszik. (sajnos nemtudom a pontos merteket definialni..)
egy ismerosom is remreg vett egy lg 1730s-t, az 12ms-es. a gond az, h win-ban / bongeszoben en nemigen lattam gyorsulast nala sem  :think:

#2162 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 02:00

Idézet: NeveMania - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 1:56

egy ismerosom is remreg vett egy lg 1730s-t, az 12ms-es. a gond az, h win-ban / bongeszoben en nemigen lattam gyorsulast nala sem  :think:

LG NEM 12ms, hanem 2x12-es.

#2163 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 02:04

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 3:00

hm.. 12fel+12le?
ravasz, es akkor megis lenne a valasz? :)

#2164 Felhasználó inaktív   samatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 06:52

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 1:00

hm...ezt kimondta neked?!...csak nem egy samsungfan ;)  ;)  ;)
az én anyámat...mi!?

#2165 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 08:10

LG-k 6 bites alapszinenkenti szinmelyseguek, igy egy menetben csak 262 ezer szint tudnak megjeleniteni.
Ebbol allitanak elo 16 millio szint 2 szin egymas utani gyors villantasaval. (igy persze duplazodik a valaszido)

Egyebkent arrol lehet legegyszerubben megkulonboztetni a 6 bites, meg 8 bites panelokat, hogy az elobbieknel megjelenitheto szinek szamanak 16.2 millio szint adnak meg (ennyi jon ossze 2 szin keveresebol), mig a 8 biteseknel a CRT-ken megszokott 16.7 millio szin all rendelkezesre.

LG 1730B adatlapja, ott van irva 16.2M szin...
Tudom, mert emiatt lottem ki elso korben a 1930B-t, es dontottem a Samsung 910T mellett...

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 18. 08:11 -kor

#2166 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 08:16

Idézet: PeC - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 15:42

Naggyon-naggyon szipatikusss!  :smoker:  :)

De vajon itthon mennyi lesz a kicsike? Jónak tűnik, de pl mi van a pixelhibákkal?

Már utána néztem, azt ígérte a magyarországi forgalmazó hogy december elejétől már kapható itthon is a kicsike és olyan 120-130+áfás áron.
A pixelhibákról meg annyit hogy a Viewsonic eléggé nagy névnek számít a piacon szal ritka nagyon a pixelhibás példány. Én jelenleg is egy Viewsonic VP171b-t használok nagy elégedettséggel :)

Szerkesztette: Lufinyul 2004. 11. 18. 08:17 -kor

#2167 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 08:21

Es vajon az a Viewsonic ditherel, vagy sem?

Ugyanis bolcsen hallgatnak minden, ehhez kapcsolodo adatrol. (panel tipusa, megjelenitheto szinek szama?)

#2168 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 08:31

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 8:21

Es vajon az a Viewsonic ditherel, vagy sem?

Ugyanis bolcsen hallgatnak minden, ehhez kapcsolodo adatrol. (panel tipusa, megjelenitheto szinek szama?)

Naja erről semmi info, de nekem elsősorban játékokra filmre kell és nem a színhűsége miatt :D

#2169 Felhasználó inaktív   miz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 10:24

Nos mivel a topicom 6 órával korábban záródott mint kellett volna :reklamacio:  és ide irányitott Omega mert itt vannak a hozzáértők és itt kapok legyorsabban választ (pár órán belül) ezért most kérem segitsetek dönteni:

LG L1730B vagySamsung 710T sulinetre lenne.

Előre is kösz: miz
HOME:Abit NF7;XP 1800+,1,5V@12*200,1,8V;256Mb PC3200 Winbond,256Mb PC3200 Apacher dualban;C3D 9800PRO;vizhutes saját terv.;Quantum Fireball 15;Maxtor 80;Samsung 160;SONY CD-RW CRX210E1;LG 4160B;Philips 109S20/S40N;Aopen QF50C;Chieftec CT420A
A két hely között: Dell Inspiron 5100
WORK:Intel 865 PERL "Rock lake";P4 3.0 HT;2x512 PC3200 Hyundai;C3D 9800PRO;Samsung 80;Fujitsu 20";Noname 250W

#2170 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 10:27

Idézet: miz - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 10:24

Nos mivel a topicom 6 órával korábban záródott mint kellett volna :reklamacio:  és ide irányitott Omega mert itt vannak a hozzáértők és itt kapok legyorsabban választ (pár órán belül) ezért most kérem segitsetek dönteni:

LG L1730B vagySamsung 710T sulinetre lenne.

Előre is kösz: miz

Olvasni és/vagy a keresőt sem szégyen használni ...  :p
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.