HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 15. 16:18

Idézet: béna - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 16:10

:D  :p

:up:

#2142 Felhasználó inaktív   samprass 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 16:47

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 15:00

...csak ide irányitottalak ...

engem is ideirányitottál, és senki sem válaszol... tizedannyian sem latjak a kerdesemet, mintha topicot nyitottam volna...

:(
-- samprass.web.elte.hu/hunfrost --

#2143 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 15. 17:01

Aki érdemben tud segíteni, azok látogatják ezt a topic-ot is. ;)

#2144 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 18:06

Idézet: béna - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 15:55

Örvendek....!

Szóval Blue-MOD leb...szott, hogy miért nem ide írtam a problémám...megjegyezném, hogy jogosan ...tehát a levél:

"
Háj ól...!

A problémám a következő lenne... van egy márkátlan tft ami a gép bekapcsolása után kap valamilyen jelet(kép akkor sincs!!!), de a winfos betöltése közben még a jel is megszünik, majd a felhasználó választáskor VÉGRE megkapom a várva várt képet. Végülis használható így a cucc, DE eszméletlenül sok ideig áll fel az xp (kb. 3perc). Ezért kellene, hogy lássam mondjuk a bios-t meg eztazt.  Ez miért lehet..? :confused:

thx..."

Szerintem már ebben a topicban is volt ilyesmiről szó (valahol a közepe táján), főleg ATI kártyák kapcsán.

#2145 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 02:07

Na ma sikerült Duvi barátomnak is vennie egy hibátlan Samsung 710T monitort, így írok pár szót erről a típusról és a SONY SDM-HX73 -ról.
Mindkét monitort DVI csatlakozón használtuk, HIS 9600 videókártyán, Windows2000 oprendszer alatt.
Sony SDM-HX73, a képen feketében, a miénk ezüst.
Samsung 710T

Dizájn: a Sony multimédiás monitor, beépített hangszórókkal, a kerete már ezért is vastagabb mint a Samsungé. Hátulról nézve a Sony-n van egy fekete borítás, ami elrejti és védi a kábeleket, a Samsungon csak egy kábeltartó fül van, amibe beakaszthatóak a kábelek.
Nekem a Samsung jobban tetszik,de ez ízlés dolga.

Képminőség: mindkét monitoré kiváló, 1280*1024 felbontásban néztük.

Színek: A Sony monitor színei valahogy talán dinamikusabbak, mintha több színárnyalatot jelenítene meg.

Háttérvilágítás: a Sony monitornál a desktopon jól láthatóan világosodik a kép fentről lefelé.
Ha fekete hátteret nézel, a monitor széleinél mind a négy oldalon világosabb ív átható.
A Samsung monitor háttérvilágítása kissé felhős, de szerintem ez kevésbé zavaró, mint a Sonynál az eltérések. A Samsungnál középen van világosabb sáv, a háttérvilágítás itt is fentről lefelé erősödik, de kisebb mértékben.

Utánhúzás egyik monitoron sem látható, Quake3 alatt 100Fps-nél sem.

Kezelés: mindkét monitoron vannak előre beállított profilok, a menü érthető és könnyen kezelhető a monitoron lévő nyomógombokkal.
Live fast... Die Never!

#2146 Felhasználó inaktív   ntoth0 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 16. 09:57

Nincsenek valakinek tapasztalatai az lg1730b lcd-rol? Foleg jatekra kene, a katalogusban 12ms van megadva.

#2147 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:27

Idézet: mug - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 17:53

Ajánlom kedves figyelmetekbe ezt.
December közepére várható a megjelenés.  :)

Na, elég érdekes monci lesz. Kérdéses viszont, hogy milyenek lesznek a szinek, mert nekem az fontosabb egy kicsit.

Hmm, jó lenne már valami közel kompromisszummentes 19"-os TFT...
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#2148 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 12:03

Idézet: PeC - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 11:27

Na, elég érdekes monci lesz. Kérdéses viszont, hogy milyenek lesznek a szinek, mert nekem az fontosabb egy kicsit.

Hmm, jó lenne már valami közel kompromisszummentes 19"-os TFT...

Én megtaláltam az új kedvencemet! :)

Kép

Viewsonic VP912b

Egy teszt róla:

Viewsonic’s VP912B LCD Monitor Test

:up:  :lollypop:  :taps:

#2149 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 00:32

Nem találtam arra vonatkozó információt, hogy mennyi egy TFT monitor élettartama. Hány óra? Asszem van erre valami megnevezés is, MTB vagy mi a szösz. Nyilván sokmindentől függ, de egy átlagos szám csak van. Na?

#2150 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 11:20

Idézet: ntoth0 - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:57

Nincsenek valakinek tapasztalatai az lg1730b lcd-rol? Foleg jatekra kene, a katalogusban 12ms van megadva.

Mint minden LG, az is 6-bites.

Ezert esett ki nalam elso korben a 19"-es tesoja, mikor faternak nezegettem gepet.

#2151 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 13:30

Lokott fateromnak tegnap meseltem, hogy mi penz a 910T, meg mit tud, erre "korbenezett" a piacon, egybol ra is akartak dumalni egy akcios Samtron 93V-re, mert az 30-cal olcsobb.
Vegul csak sikerult meggyoznom, hogy sokkal jobb a 910T (nem 6, hanem 8 bites, DVI, dizajn...), ugyhogy most este mehetek el venni egyet, sajat lovebol, majd megadom cimszora. :rolleyes:

Persze DVI kabel az nem kaphato, egy honapja nem latott a nagyker.

#2152 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 15:37

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:30

Lokott fateromnak tegnap meseltem, hogy mi penz a 910T, meg mit tud, erre "korbenezett" a piacon, egybol ra is akartak dumalni egy akcios Samtron 93V-re, mert az 30-cal olcsobb.
Vegul csak sikerult meggyoznom, hogy sokkal jobb a 910T (nem 6, hanem 8 bites, DVI, dizajn...), ugyhogy most este mehetek el venni egyet, sajat lovebol, majd megadom cimszora. :rolleyes:

Na! akkor aztán oda-vissza/szét-össze tesztelni ám azt a monitort! Baromi kíváncsi vagyok
Pl az is érdekel, hogy kb fél méterről mennyire látszanak a pixelek közötti vonalak, mennyire látszik rácsosnak egy sima fehér háttér.

#2153 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 15:42

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 13:03

Én megtaláltam az új kedvencemet! :)

Kép

Viewsonic VP912b

Egy teszt róla:

Viewsonic’s VP912B LCD Monitor Test

:up:  :lollypop:  :taps:

Naggyon-naggyon szipatikusss!  :smoker:  :)

De vajon itthon mennyi lesz a kicsike? Jónak tűnik, de pl mi van a pixelhibákkal?

#2154 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 15:48

sracok sulinetben most melyik tft a nyero... es melyik cegnel kaphato egyaltalan? min egy 17es kellene, de inkabb 19es. es a dvi sem artana :)

kepminosegben a 21 colos fd trinitront kozelitse... de ne sulyban, mert lanpartykra szeretnem vinni.

#2155 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 18:48

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:30

Node az 25ms-os ugye?.. Nem lesz némi utánhúzása? Akár filmnél is ha csak kicsi is? :think:

#2156 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:19

Idézet: PeC - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 15:37

Na! akkor aztán oda-vissza/szét-össze tesztelni ám azt a monitort! Baromi kíváncsi vagyok
Pl az is érdekel, hogy kb fél méterről mennyire látszanak a pixelek közötti vonalak, mennyire látszik rácsosnak egy sima fehér háttér.

Na, voltam boltban, monitorert.

Gyarilag JAR hozza DVI kabel. (meg jo, hogy kulon vettem egyet 2e-ert a delutan, mert a boltos nem tudta, van-e benne, weblapon meg opcionalisnak van feltuntetve :rolleyes:) Eleg vicces, fekete a madzag, rajta 2 hofeher DVI csatlakozo.
Ritka hulyen fog kinezni a monitor fekete hatuljaba bedugva... :omg:

Sajnos nem tudtam elhozni a moncsit, mert a bank kozbeszolt: delutan atallitattam a kartyalimitemet, hogy beleferjen a moncsi ara, de estig nem sikerult ervenyesiteniuk az uj beallitast, igy a kartyas vasarlas meghiusult, bank meg mar nem volt nyitva, hogy leemeljem a lovet a szamlamrol, ugyhogy holnapra marad az elhozatala. :( Pedig mar beleeltem magamat, hogy este azon nezek TV-t/filmet.

Boltban Nokia-teszttel lecsekkoltam, nincs rajta pixelhiba, jo vakito szinei vannak az Eizo CRT-mhez kepest.
Messzirol nezve nem tunt fel a racsozottsaga, megvilagitasa is nagyjabol egyenletesnek tunt.

Behatobb teszt holnap varhato, elorelathatolag hetvegeig allomasozik csak nalam a moncsi, hetvegen megy haza komplett uj geppel egyutt apamnak.

#2157 Felhasználó inaktív   TOZO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:24

Szevasztok !

Van egy Samsung 710T monitorom, ahogy összedugtam DVI-n egyből elindult, de mikor feltelepítettem a drivereket a cd-jéről, már a dvi-nem megy, csak analógon, mit rontok el, hogy lehet visszacsinálni? Egy Ati Radeon 9500 pro kártyával hajtom.
TOZO

#2158 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:29

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 18:48

Node az 25ms-os ugye?.. Nem lesz némi utánhúzása? Akár filmnél is ha csak kicsi is? :think:

Irodai hasznalatra lesz fogva, oda boven jo a 25ms-s is, 170 fokos latoszoggel.

Gondolkoztam a 193P-n is (az 20ms-s, 178 fokos), az 25-tel tobb lett volna, de faterom tegnap ugy beszelt telefonban, mint akinek a fogat huzzak, mikor meghallotta a 910T 146e-s arat, holott o ragaszkodott korabban a modern, nagy kepernyohoz, penz nem szamit, kell a koltseg a cegnek cimszoval...

Egyreszt ezert esett kutba a 193P, masreszt nem volt sehol sem raktaron, es nem is nagyon tudtak volna szerezni a heten, harmadreszt az bezs szinben van, az meg nem feltetlenul passzol egy irodaba szant modern fekete gephez. (bar gep szinet meg nem egyeztettem, lehet, hogy "sima" lesz vegul, holnap dol el)

910T a fekete-szurke kombinacioval szerintem szebben nez ki.

#2159 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 19:44

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 20:19

Na, voltam boltban, monitorert.

Gyarilag JAR hozza DVI kabel. (meg jo, hogy kulon vettem egyet 2e-ert a delutan, mert a boltos nem tudta, van-e benne, weblapon meg opcionalisnak van feltuntetve :rolleyes:) Eleg vicces, fekete a madzag, rajta 2 hofeher DVI csatlakozo.
Ritka hulyen fog kinezni a monitor fekete hatuljaba bedugva... :omg:

Sajnos nem tudtam elhozni a moncsit, mert a bank kozbeszolt: delutan atallitattam a kartyalimitemet, hogy beleferjen a moncsi ara, de estig nem sikerult ervenyesiteniuk az uj beallitast, igy a kartyas vasarlas meghiusult, bank meg mar nem volt nyitva, hogy leemeljem a lovet a szamlamrol, ugyhogy holnapra marad az elhozatala. :( Pedig mar beleeltem magamat, hogy este azon nezek TV-t/filmet.

Boltban Nokia-teszttel lecsekkoltam, nincs rajta pixelhiba, jo vakito szinei vannak az Eizo CRT-mhez kepest.
Messzirol nezve nem tunt fel a racsozottsaga, megvilagitasa is nagyjabol egyenletesnek tunt.

Behatobb teszt holnap varhato, elorelathatolag hetvegeig allomasozik csak nalam a moncsi, hetvegen megy haza komplett uj geppel egyutt apamnak.

... PeC türelmesen és kíváncsian várja nyunyu monitortesztjét, ami várhatóan mindenre kis fog terjedni, és remélni, hogy a tulaj megelégedését fogja szolgálni :D  ...

#2160 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 20:04

Idézet: PeC - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 19:44

remélni, hogy a tulaj megelégedését fogja szolgálni :D  ...

Ha meg nem, akkor valaszthat, hogy Eizo F930, vagy iiyama VM502-es CRT-t ker helyette.
Penzt persze vissza nem kap :D

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.